Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο ΟΥΕΦΑ-Η ΑΕΚ με την Μπαρτσελόνα.
  • [02] Βουλή-Νέες αιχμές Μητσοτάκη κατά της Ρηγίλλης.
  • [03] Απολογίες Μπατατούδη-Κονταλέξη για μετοχές "φούσκες".
  • [04] Προκήρυξη 17Νοέμβρη-Δηλώσεις Δ.Ρέππα.
  • [05] Δημοσκοπήσεις-Κυβερνητικός εκπρόσωπος.
  • [06] Μαξίμου-Σύσκεψη για Ελληνικό.
  • [07] Καλάβρυτα-Εκδηλώσεις μνήμης-Κ.Στεφανόπουλος.
  • [08] Γεωργία-Ελεύθερος ο Ελληνας αξιωματικός.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο ΟΥΕΦΑ-Η ΑΕΚ με την Μπαρτσελόνα.

    13/12/2000 21:29:31

    Μία από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη θα βρει μπροστά της η ΑΕΚ, στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, μετά την κλήρωση που έγινε σήμερα στην Ελβετία για τη φάση των "16" στη διοργάνωση. Η ισπανική ομάδα, με περισσότερους από 20 αστέρες στο έμψυχο υλικό της, θεωρείται φόβητρο για οποιοδήποτε αντίπαλο στην Ευρώπη και με μία έδρα που προκαλεί το δέος. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 15 Φεβρουαρίου και ο επαναληπτικός αγώνας μετά από 14 βράδια στο "Νόου Καμπ". Ο Παθιακάκης δήλωσε για την ισπανική ομάδα: "είναι δυνατόν να μη σε τρομάζει η Μπαρτσελόνα;", αλλά συμπλήρωσε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία... Να σημειωθεί ότι αν η ΑΕΚ προκριθεί στην επόμενη φάση, τότε θα αγωνιστεί με τη νικήτρια του αγώνα Στουτγκάρδη-Θέλτα.

    [02] Βουλή-Νέες αιχμές Μητσοτάκη κατά της Ρηγίλλης.

    13/12/2000 21:19:42

    Αιχμές κατά της Ρηγίλλης οτι προεκλογικά δεν είπε την αλήθεια, οτι δηλαδή οι επιτήδειοι έφαγαν τα λεφτά του κόσμου στο ΧΑΑ, άφησε ο Κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή, για την τροπολογια του υπ.Εθνικής Οικονομίας για τη στήριξη του Χρηματιστηρίου. Κατά της τροπολογίας τάχθηκαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν θετικό αντίκτυπο στο Χρηματιστήριο και ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρέπει να απογοητεύεται, όταν τέτοια μέτρα γίνονται αποδεκτά από τους φορείς.

    [03] Απολογίες Μπατατούδη-Κονταλέξη για μετοχές "φούσκες".

    13/12/2000 21:19:35

    Προθεσμία για τις 22 και 25 Ιανουαρίου 2001 αντίστοιχα, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, πήραν ο γνωστός

    επιχειρηματίας, πρόεδρος του ΠΑΟΚ Γεώργιος Μπατατούδης, καθώς και ο ιδιοκτήτης ΑΧΕ Παναγιώτης Κονταλέξης, μετά την απολογία τους στην τακτική ανακρίτρια, κατηγορούμενοι για την γνωστή υπόθεση που αφορά

    τις μετοχές "φούσκες" από εισηγμένες επιχειρήσεις στο Χρηματιστήριο.

    [04] Προκήρυξη 17Νοέμβρη-Δηλώσεις Δ.Ρέππα.

    13/12/2000 21:19:27

    Κοινωνική μάστιγα, χαρακτήρισε την τρομοκρατία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τη νέα προκήρυξη της 17Ν για τη δολοφονία του Σόντερς, τον οποίο χαρακτηρίζει ώς τον πιό σημαντικό στόχο της στα 25 χρόνια της δράσης της. Ο κ.Ρέππας ανήγγειλε οτι τους πρώτους μήνες του 2001 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο της επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με εγκλήματα τρομοκρατίας, αλλά και του κοινού ποινικού δικαίου. Απαντώντας στη προκήρυξη της 17Ν, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ρόμπιν Κουκ,

    αφού καταδίκασε τη δολοφονία του Σόντερς, είπε οτι το θύμα δεν είχε κανένα ρόλο στη δράση του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο.

    [05] Δημοσκοπήσεις-Κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    13/12/2000 21:19:18

    Σημασία δεν έχουν τόσο οι δημοσκοπήσεις, αλλά το ποιός κερδίζει τις εκλογές. Με τη δήλωση αυτή σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρίας ΕΜ-ΑΡ-ΜΠΙ. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 33,3%, ενώ υπέρ του ΠΑΣΟΚ τάσσεται το 30,7%. Ο κ. Σημίτης θεωρείται με 39,7% ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, έναντι 31,2% του κ. Καραμανλή. Το ΠΑΣΟΚ θεωρείται καταλληλότερο με 34,2% να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τόπου, έναντι 31% της ΝΔ.

    [06] Μαξίμου-Σύσκεψη για Ελληνικό.

    13/12/2000 21:19:09

    Να γίνει οριστικά πάρκο ο χώρος του Ελληνικού, όπου βρίσκεται σήμερα το αεροδρόμιο μετά τη λειτουργία του αεροδρομίου των Σπάτων, αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή πολλών συναρμοδίων υπουργών. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάσθηκε επίσης το ενδεχόμενο να αξιοποιηθεί τμήμα του χώρου για τη λειτουργία κάποιων ολυμπιακών εγκαταστάσεων, όπως εκείνων για την ιππασία.

    [07] Καλάβρυτα-Εκδηλώσεις μνήμης-Κ.Στεφανόπουλος.

    13/12/2000 21:18:59

    Στις εκδηλώσεις μνήμης των 1300 Καλαβρυτινών αθώων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους κατακτητές οι οποίοι όπως είπε, με συλλήψεις και εκτελέσεις, προσπάθησαν να κάψουν το φρόνημα του λαού και να σταματήσουν την Εθνική Αντίσταση, κάτι που όμως δεν κατάφεραν.

    Τις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ενώ παρέστη και ο αμερικανός πρέσβης Νίκολας Μπερνς.

    [08] Γεωργία-Ελεύθερος ο Ελληνας αξιωματικός.

    13/12/2000 21:11:46

    Ελεύθεροι άνευ όρων, αφέθηκαν οι δύο στρατιωτικοί παρατηρητές του ΟΗΕ, ο έλληνας Ευστάθιος Κοκκινίδης και ο πολωνός Μπλέσατς Ζμπίγκνιου που είχαν πέσει θύματα απαγωγής την Κυριακή στη Γεωργία, από αμπχάζιους αντάρτες, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του προέδρου της Γεωργίας Εντουαρντ Σεβαρντνάντζε. Οι δύο στρατιωτικοί παρατηρητές, απήχθησαν την Κυριακή από άγνωστους οπλοφόρους κοντά στο χωριό Βέρκνιαγια Λάτα, το οποίο ελέγχεται από Αμπχάζιους αυτονομιστές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 December 2000 - 21:30:23 UTC