Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τον Αβραμόπουλο.
  • [02] Απάντηση Αβραμόπουλου.
  • [03] Υπουργικό Συμβούλιο-Πολιτική προστασία-Φυσικές καταστροφές.
  • [04] Βουλή-Διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων.
  • [05] Προϋπολογισμός-Ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.
  • [06] Εξαγγελίες Ευθυμίου για τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • [07] ΚΚΕ-16ο συνέδριο-Ομιλία Φλωράκη.
  • [08] Αβραμόπουλος-Ιδρυση κόμματος-Αντιδράσεις.
  • [09] Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου-Πρωθυπουργός-Βουλή
  • [10] ΣΔΟΕ-Ελεγχοι στην αγορά, ενόψει εορτών
  • [11] Ληστεία σε χρηματοποστολή-Διέφυγε ο δράστης
  • [12] ΡΙΚΟΜΕΞ-Πόρισμα εμπειρογνωμόνων-Δικαιοσύνη
  • [13] ΚΚΕ-Συνέδριο-Συνεχίζονται οι εργασίες

  • [01] Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τον Αβραμόπουλο.

    15/12/2000 21:30:02

    Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προαναγγελία νέου κόμματος από το δήμαρχο Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Με καλές δημόσιες σχέσεις και συνεχή παρουσία στα Μέσα Ενημέρωσης, δεν γίνονται κόμματα, ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού. Το κόμμα του κ.Αβραμόπουλου δεν διαθέτει πρόγραμμα, θέσεις, αρχές και στελέχη, ώστε να αποτελεί θέμα προς σχολιασμό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τα ψέμματα τελείωσαν για τον κ. Αβραμόπουλο αλλά και για τον κ. Καραμανλή, δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης. Πιό αιχμηρά ωστόσο ήταν τα σχόλια βουλευτών της ΝΔ.Το πρόβλημα δεν είναι πως η ΝΔ θα πορευτεί χωρίς τον κ. Αβραμόπουλο, είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά του κ. Αβραμόπουλου το πώς θα πορευτεί μόνος του. Μετοχή φούσκα, χαρακτήρισε το υπό ίδρυση κόμμα του κ.Αβραμόπουλου ο Γ.Κεφαλογιάννης.

    [02] Απάντηση Αβραμόπουλου.

    15/12/2000 21:29:55

    Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στον

    τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν εναντίον του, είπε ότι τον αφήνουν παγερά αδιάφορο, τονίζοντας, ότι ασχολείται μόνο με πολιτικού περιεχομένου κρίσεις.

    Διέψευσε πως είχε επικοινωνίες με δημάρχους, νομάρχες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ανέφερε ότι μέχρι να ανακοινωθεί το κόμμα του, δεν πρόκειται να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Διευκρίνισε επίσης, οτι μέχρι να κάνει την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος του, οι Αθηναίοι θα έχουν δήμαρχο.

    [03] Υπουργικό Συμβούλιο-Πολιτική προστασία-Φυσικές καταστροφές.

    15/12/2000 21:29:49

    Με αντικείμενο την πολιτική προστασία, για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, ενόψει και των νέων κλιματικών δεδομένων, συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο. Η υπουργός Εσωτερικών είπε οτι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επανασχεδιάσει και να ενισχύσει περαιτέρω την πολιτική προστασία, με δημιουργία Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, είπε ότι στα σχέδια του υπουργείου του είναι η περαιτέρω ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με νέα εναέρια μέσα.

    [04] Βουλή-Διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων.

    15/12/2000 21:29:42

    Το ζήτημα της διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων, αλλά και στο οικονομικό υπόβαθρο της δημιουργίας τους, έφερε στη Βουλή με ερώτησή του στην "Ωρα του Πρωθυπουργού", ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Παυλόπουλος πρότεινε να ανατεθεί η εποπτεία των οικονομικών των κομμάτων στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

    Απαντώντας, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε οτι η υφιστάμενη νομοθεσία που διέπει τον έλεγχο της διαφάνειας των κομμάτων είναι μή ικανοποιητική, γιατί δεν εξασφαλίζει διαφάνεια.

    [05] Προϋπολογισμός-Ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

    15/12/2000 21:29:36

    Διάσταση ψήφου εμπιστοσύνης, προσλαμβάνει η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2001, η συζήτηση του οποίυ θα ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Παρασκευή, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας. Ο κ.Ρέππας είπε επίσης οτι με τον προϋπολογισμό του 2001 η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι του ελληνικού λαού, κατά την προεκλογική περίοδο και απαντά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

    [06] Εξαγγελίες Ευθυμίου για τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    15/12/2000 21:29:29

    Ενιαίο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους αποφοίτους του δεύτερου κύκλου σπουδών των ΤΕΕ, θα ισχύσει από το 2002 και παράλληλα, θα προκηρυχθούν 600 θέσεις Επιστημονικού Προσωπικού, 200 θέσεις Ειδικού τεχνικού Προσωπικού και 150 θέσεις Διοικητικού Προσωπικού. Τη δήλωση έκανε ο υπουργός Παιδείας στη διάρκεια εγκαινίων του νέου κτιρίου της βιβλιοθήκης του ΤΕΙ Σερρών. Ο κ.Ευθυμίου είπε επίσης οτι θα καταργηθεί το προπαρασκευαστικό εξάμηνο και ότι το 2001 οι υποψήφιοι των ΤΕΕ για τα ΤΕΙ, θα εξεταστούν σε τρία μαθήματα, εκ των οποίων το ένα μπορεί να είναι ειδικότητας.

    [07] ΚΚΕ-16ο συνέδριο-Ομιλία Φλωράκη.

    15/12/2000 21:29:23

    Με τοποθετήσεις αντιπροσώπων αλλά και ξένων προσκεκλημένων συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα κεκλεισμένων των θυρών, οι εργασίες του 16ου συνεδρίου του ΚΚΕ. Την απόλυτη στήριξή του στον στόχο του ΚΚΕ για την οικοδόμηση του Μετώπου εξέφρασε ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος Χαρίλαος Φλωράκης, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι εξακολουθεί να είναι μαχητής, αποποιούμενος έτσι τον τίτλο του Βετεράνου.

    [08] Αβραμόπουλος-Ιδρυση κόμματος-Αντιδράσεις.

    15/12/2000 14:32:04

  • Ποικίλες αντιδράσεις, προκαλεί η απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλου να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, το όνομα και τη διακήρυξη του οποίου, θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωσε οτι ζήτημα δεν είναι τι θα κάνει η ΝΔ χωρίς τον κ.Αβραμόπουλο, αλλά πως θα πορευθεί ο κ.Αβραμόπουλος, εκτός κόμματος πλέον. Η παρουσία του κ.Αβραμόπουλου στον πολιτικό και κομματικό στίβο δεν είναι τίποτα άλλο απο οικογενειακή υπόθεση της ΝΔ, δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης. Ο βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Βαρβιτσιώτης δήλωσε οτι δεν θα κρίνει τις πολιτικές προθέσεις του κ.Αβραμόπουλου, αλλά τις πολιτικές του θέσεις όταν τις καταθέσει. Το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων, αναχωρώντας απο το σπίτι του στην Κηφισιά αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις και σημείωσε οτι σήμερα είναι μια ηλιόλουστη μέρα και κάθε μέρα οπως είπε θα πρέπει να είναι ηλιόλουστη για το λαό μας.

    [09] Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου-Πρωθυπουργός-Βουλή

    15/12/2000 14:31:58

  • Τα σχέδια πολιτικής προστασίας απο τις φυσικές καταστροφές εξετάστηκαν το πρωί στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπο τον Κώστα Σημίτη. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση της ΝΔ στη Βουλή, για τα οικονομικά των κομμάτων, αναγνώρισε οτι δεν είναι ικανοποιητική η υφιστάμενη νομοθεσία και πρόσθεσε οτι η κυβέρνηση έχει απευθύνει πρόσκληση για διακομματικό διάλογο στο θέμα. Απο την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος ζήτησε τη θωράκιση των κομμάτων απο τις υποψίες σε βάρος τους μέσω ελεγκτικών μηχανισμών, οι οποίοι θα απαντούν και σε ερωτήματα για τον τρόπο δημιουργίας των νέων κομμάτων και της λειτουργίας τους.

    [10] ΣΔΟΕ-Ελεγχοι στην αγορά, ενόψει εορτών

    15/12/2000 14:31:51

  • Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά απο συνεργεία του ΣΔΟΕ και της αγορανομίας με στόχο την αποτροπή κερδοσκοπικών αυξήσεων στις τιμές των προϊόντων ενόψει εορτών. Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των παραγόντων της αγοράς με την υφυπουργό Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη. Οι κρεοπώλες τόνισαν οτι γρήγορα οι τιμές στα αμνοερίφια θα επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα. Σημειώνεται οτι απο σήμερα αρχίζει η εισαγωγή αιγοπροβάτων απο τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ τόσο για να διασφαλιστεί η επάρκεια όσο και για να πιεστούν πτωτικά οι τιμές.

    [11] Ληστεία σε χρηματοποστολή-Διέφυγε ο δράστης

    15/12/2000 14:31:45

  • Ενοπλη ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής, με λεία 30 εκατομμύρια δραχμές, έγινε το πρωί απο έναν ένοπλο στη Νέα Σμύρνη Αττικής. Ο δράστης με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησε τον υπάλληλο της χρηματαποστολής της Γιούρομπανκ και αφού άρπαξε το σάκο με τα χρήματα, εξαφανίστηκε τρέχοντας.

    [12] ΡΙΚΟΜΕΞ-Πόρισμα εμπειρογνωμόνων-Δικαιοσύνη

    15/12/2000 14:31:38

  • Εγκληματικά λάθη και παραλήψεις των υπευθύνων του εργοστασίου της ΡΙΚΟΜΕΞ, στα ερείπια του οποίου βρήκαν τραγικό θάνατο 43 άτομα, στον καταστροφικό σεισμό του Σεπτεμβρίου του 1999, αποκαλύπτονται στο πόρισμα των εμπειρογνωμόνων του ΥΠΕΧΩΔΕ που παραδόθηκε χθες στη δικαιοσύνη. Στο πόρισμα καταγράφονται παραλήψεις και πολεοδομικές αυθαιρεσίες. Ηδη έχουν κληθεί σε απολογία για ανθρωκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συρροή το διοικητικό συμβούλιο της ΡΙΚΟΜΕΞ καθώς και οι μηχανικοί και αρχιτέκτονες του κτιρίου.

    [13] ΚΚΕ-Συνέδριο-Συνεχίζονται οι εργασίες

    15/12/2000 14:31:31

  • Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εργασίες του 16ου συνεδρίου του ΚΚΕ, που θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή νέας ηγεσίας του κόμματος. Κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα η γγ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε από τις ριζοσπαστικές δυνάμεις να μην παγιδευτούν στο δικομματισμό, τον οποίο, όπως είπε, στηρίζει η άρχουσα τάξη. Στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι η οικοδόμηση μετώπου και η πολιτική συμμαχιών του κόμματος, καθώς και το νέο σκηνικό, που δημιουργείται μετά τη Συνθήκη της Νίκαιας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 December 2000 - 21:30:36 UTC