Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση Καραμανλή σε Μπακογιάννη και Αβραμόπουλο.
  • [02] Βουλή-Συζήτηση για προϋπολογισμό-Παπαντωνίου.
  • [03] Αιφνιδιαστική επίσκεψη Σημίτη σε ΙΚΑ, ΟΑΕΔ & παδικό σταθμό.
  • [04] Χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων.
  • [05] Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά.
  • [06] Περιοριστικά μέτρα σε φορτηγά αυτοκίνητα για τα Χριστούγεννα
  • [07] Εικοσιτετράωρη απεργία γιατρών-Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία.
  • [08] Σάμος-Λαθρομετανάστες
  • [09] Συνάντηση Σημίτη-Παπαδήμου
  • [10] Νέες μειώσεις στις τιμές των καυσίμων απο αύριο
  • [11] Δυσαρέσκεια Καραμανλή απο τις δηλώσεις Μπακογιάννη
  • [12] Συνάντηση υφυπουργού Ανάπτυξης με εμπόρους κρεάτων
  • [13] Ληστεία σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα στη Μάνδρα Αττικής

  • [01] Απάντηση Καραμανλή σε Μπακογιάννη και Αβραμόπουλο.

    19/12/2000 21:14:34

    Εμπόριο διαφωνίας, χαρακτήρισαν κύκλοι της ΝΔ, τις απόψεις και

    την κριτική της κας Μπακογιάννη στην ηγεσία του κόμματος, με αφορμή

    το υπό εκκόλαψη κόμμα του κ.Αβραμόπουλου. Η κα Μπακογιάννη είπε οτι η Ελλάδα δεν χρειάζεται μεσίες, κατηγορώντας τον κ.Αβραμόπουλο οτι δεν παρουσίασε καμμία συγκεκριμένη θέση. Κατηγόρησε επίσης τον κ.Καραμανλή οτι αφήνει κενό στο περιθώριο του κόμματος για τον κ. Αβραμόπουλο. Μικρή απήχηση στο εκλογικό σώμα, εκτίμησε ο κ.Καραμανλής οτι θα έχει το κόμμα του κ.Αβραμόπουλου. Σε γεύμα που παρέθεσε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ.Καραμανλής είπε οτι τώρα τα ροζ συννεφάκια έφυγαν Και πρόσθεσε: "Άλλο να είσαι στο απυρόβλητο και άλλο να μπαίνεις στο καμίνι της πολιτικής".

    [02] Βουλή-Συζήτηση για προϋπολογισμό-Παπαντωνίου.

    19/12/2000 21:14:28

    Ιδιαίτερα υπερήφανος για τον προϋπολογισμό του 2001 εμφανίστηκε απόψε στη βουλή ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος τόνισε ότι έχουμε για πρώτη φορά έναν προϋπολογισμό που δεν επιβάλλει κανένα νέο φόρο αλλά αντίθετα κατανέμει πλεόνασμα 450 δισ. δρχ στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, με τον οποίο εξέτασαν την πορεία της οικονομίας.

    [03] Αιφνιδιαστική επίσκεψη Σημίτη σε ΙΚΑ, ΟΑΕΔ & παδικό σταθμό.

    19/12/2000 21:14:22

    Η δυνατότητα πρόσβασης του πολίτη και η διασφάλιση ποιότητας των υπηρεσιών είναι πολύ σημαντική, δήλωσε ο πρωθυπουργος μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε σε υποκατάστημα του ΙΚΑ, του ΟΑΕΔ, καθώς και σε παιδικό σταθμό της Εργατικής Εστίας. Στο ΙΚΑ οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί 24ωρη. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή, πραγματοποίησαν οι απεργοί, ενώ συλλαλητήριο πραγματοποίησε το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ, καθώς και οργανώσεις συνταξιούχων.

    [04] Χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων.

    19/12/2000 21:14:15

    Σειρά προτάσεων για τον τρόπο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, τόσο από τον κρατικό προϋπολογισμό, όσο και από ιδιωτικές πηγές κατατέθηκαν από την υπουργό Εσωτερικών στην Ειδική Διακομματική Επιτροπή. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται τακτική χρηματοδότηση κατ'έτος, ανερχόμενη για όλα τα κόμματα σε 1,2 ο/οο των τακτικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού και εκλογική χρηματοδότηση κάθε φορά που διεξάγονται βουλευτικές ή ευρωβουλευτικές εκλογές και η οποία θα ανέρχεται έως 0,5 ο/οο των τακτικών εσόδων του προϋπολογισμού.

    [05] Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά.

    19/12/2000 21:14:08

    Εντατικούς ελέγχους στην αγορά, πραγματοποιούν από το πρωί συνεργεία του ΣΔΟΕ για την αποτροπή φαινομένων κερδοσκοπίας στις τιμές των κρεάτων και άλλων καταναλωτικών προϊόντων, ενόψει της αυξημένης ζήτησης λόγω των εορτών των Χριστουγέννων. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπο την προεδρία της υφυπουργού Ανάπτυξης και του υφυπουργού Οικονομικών, με τους εκπροσώπους των εμπόρων κρεάτων. Συμφωνήθηκε η συγκράτηση των τιμών στην αγορά. Οι τιμές όμως των αμνοεριφίων παραμένουν και σήμερα σε υψηλά επίπεδα.

    [06] Περιοριστικά μέτρα σε φορτηγά αυτοκίνητα για τα Χριστούγεννα

    19/12/2000 21:14:02

    Την επιβολή περιοριστικών μέτρων σε φορτηγά αυτοκίνητα σε όλη την επικράτεια κατά τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αποφάσισαν τα υπουργεία Μεταφορών, Δημοσίας Τάξεως και ΠΕΧΩΔΕ. και τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου από 17.00 έως 22.00. Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, διανομής Τύπου και αυτοκίνητα που μεταφέρουν παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας.

    [07] Εικοσιτετράωρη απεργία γιατρών-Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία.

    19/12/2000 14:37:40

  • Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα νοσοκομεία της χώρας, καθώς οι γιατροί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Συγκέντρωση έξω απο το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί απεργοί εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, ενω η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί το απόγευμα συλλαλητήριο στην Αθήνα, στο οποίο θα συμμετάσχει και η ΟΛΜΕ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εισοδηματική πολιτική έχει προγραμματίσει και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Τέλος, στα Προπύλαια διοργανώθηκε το πρωί μαθητικό συλλαλητήριο και πορεία κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

    [08] Σάμος-Λαθρομετανάστες

    19/12/2000 14:37:34

  • Αλλους επτά λαθρομετανάστες μετέφεραν στη Σάμο απο τα μικρασιατικά παράλια Τούρκοι δουλέμποροι. Οι λαθρομετανάστες δήλωσαν οτι πλήρωσαν απο 500 δολάρια ο καθένας στους δουλέμπορους για τη μεταφορά τους, ενώ επιβεβαίωσαν οτι υπάρχουν κι άλλοι που περιμένουν για να περάσουν τα Στενά της Μυκάλης.

    [09] Συνάντηση Σημίτη-Παπαδήμου

    19/12/2000 14:34:02

    Η πορεία της οικονομίας, καθώς και η λειτουργία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στη ζώνη του ευρώ, εξετάστηκαν κατα την πρωινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκά Παπαδήμο. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπαδήμος δήλωσε οτι η μείωση των επιτοκίων απο την ΤτΕ κατά 1% θα γίνει σε μια δόση, προκειμένου τα επιτόκια να εναρμονιστούν με αυτά της ζώνης του ευρώ. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο ΙΚΑ Κορυδαλλού, στον ΟΑΕΔ Περιστερίου και σε ένα παιδικό σταθμό στην Αγ. Βαρβάρα. Οπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, σε γενικές γραμμές οι εντυπώσεις του ήταν καλές ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε οτι ο κ.Σημίτης ζήτησε άμεσες λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

    [10] Νέες μειώσεις στις τιμές των καυσίμων απο αύριο

    19/12/2000 14:33:56

  • Θετικές επιπτώσεις στον πληθωρισμό, αναμένεται να έχει η νέα μείωση στις τιμές των καυσίμων, που θα ανακοινωθεί αύριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βενζίνες θα πωλούνται φθηνότερες κατά 3 δραχμές το λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 10 δραχμές.

    [11] Δυσαρέσκεια Καραμανλή απο τις δηλώσεις Μπακογιάννη

    19/12/2000 14:33:48

  • Την έντονη δυσαρέσκεια του Κώστα Καραμανλή, φέρεται να προκαλούν οι χθεσινές δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη σε τηλεοπτική εκπομπή, η οποία επέρριψε ευθύνες στην ηγεσία της ΝΔ απο το κόμμα Αβραμόπουλου, ενω ζήτησε πολιτικές πρωτοβουλίες για αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ στελεχών του κόμματος και αναγέννηση της κεντροδεξιάς. Στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, μίλησαν για "εμπόριο διαφωνίας", ενω τόνισαν πώς είναι δυνατόν να μιλάει η κ.Μπακογιάννη για ιδιοκτησιακή αντίληψη, όταν πάντα παίρνει το λόγο.

    [12] Συνάντηση υφυπουργού Ανάπτυξης με εμπόρους κρεάτων

    19/12/2000 14:33:42

  • Η συγκράτηση των τιμών στην αγορά, λόγω της αυξημένης ζήτησης στις εορτές Χριστουγέννων, αποφασίστηκε το πρωί σε ευρεία σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων εμπόρων κρεάτων, υπο την προεδρία της υφυπουργού Ανάπτυξης Μιλένας Αποστολάκη. Ωστόσο οι τιμές των αμνοεριφίων παραμένουν και σήμερα σε υψηλά επίπεδα, ενώ ήδη στην αγορά άρχισαν να προωθούνται κρέατα απο ξένες χώρες. Τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα θα είναι σήμερα ανοιχτά ως τις 8 το βράδυ.

    [13] Ληστεία σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα στη Μάνδρα Αττικής

    19/12/2000 14:33:35

  • Ληστεία σε βάρος του 40χρονου ταχυδρομικού διανομέα Βασίλη Κολυμιάτη στη Μάνδρα Αττικής, σημειώθηκε το πρωί απο τρείς άγνωστους. Οι δράστες που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο έπεσαν πάνω στο μοτοποδήλατο του ταχυδρόμου και αφού τον χτύπησαν στο κεφάλι με ρόπαλο, του άρπαξαν την τσάντα που περιείχε ένα εκατομμύριο δραχμές και εξαφανίστηκαν. Εξάλλου, άγνωστος με την απειλή όπλου απέσπασε το πρωί από υπάλληλο χρηματαποστολής στην Αθήνα, σάκο με επιταγές.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 December 2000 - 21:30:36 UTC