Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ-Εκτός Συντονιστικού ο Θ.Τσουκάτος.
  • [02] Καραμανλής για Αβραμόπουλο,εσωκομματικά και δικομματισμό.
  • [03] Σύσκεψη για Αναθεώρηση του Συντάγματος.
  • [04] Γιαννίτσης-Αναδιάρθρωση υπηρεσιών ΟΑΕΔ.
  • [05] Καραμανλής-Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για τους παλιννοστούντες.
  • [06] Εμπρηστικός μηχανισμός στα γραφεία της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ.
  • [07] ΕΣΥ-Μεταρρύθμιση.
  • [08] Υπόθεση ΣΑΜΙΝΑ-Αίτηση αποφυλάκισης από πλοίαρχο-υποπλοίαρχο.
  • [09] Απαγόρευση απόπλου-Θυελλώδεις άνεμοι
  • [10] Εξοδος εκδρομέων-Σε επιφυλακή η Τροχαία
  • [11] Στον καταυλισμό παλιννοστούντων Ποντίων ο Καραμανλής
  • [12] Ναυάγιο "ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ"-Νέοι πραγματογνώμονες
  • [13] Σχέδιο αναδιοργάνωσης ΟΑΕΔ-Γιαννίτσης

  • [01] ΠΑΣΟΚ-Εκτός Συντονιστικού ο Θ.Τσουκάτος.

    28/12/2000 21:28:47

    Εκτός του Συντονιστικού της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, ετέθη με απόφαση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ο Θεόδωρος Τσουκάτος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ο Θ. Τσουκάτος μετά τη σχετική απόφαση του κ.Σημίτη αντικαθίσταται στο Συντονιστικό της ΕΓ από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Γιάννη Κουτσούκο.

    [02] Καραμανλής για Αβραμόπουλο,εσωκομματικά και δικομματισμό.

    28/12/2000 21:28:41

    Την εκτίμηση ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν θα πάρει στελέχη της ΝΔ, αλλά τις περισσότερες ψήφους θα τις εισπράξει από τη φθορά του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, σε γεύμα που παρέθεσε στους πολιτικούς συντάκτες. Παράλληλα εμφανίστηκε ανοιχτός σε αλλαγές στη λειτουργία και την οργάνωση της ΝΔ. Για το συνέδριο ουσιαστικά έριξε το γάντι στους εσωκομματικούς του αντιπάλους αν διαθέτουν τις δυνάμεις να θέσουν θέμα ηγεσίας, απέρριψε το σύστημα της διαρχίας και εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα δεν οδεύει σε πολυκομματικό τοπίο.

    [03] Σύσκεψη για Αναθεώρηση του Συντάγματος.

    28/12/2000 21:28:34

    Σύσκεψη για την αναθεώρηση του Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί αύριο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει, εκτός από τους αρμοδίους υπουργούς και ο Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι στη συνάντηση θα συζητηθούν και θέματα σχετικά με την κοινοβουλευτική διαδικασία και την ημερομηνία έναρξης της συζήτησης, η οποία θα είναι πανηγυρική και τοποθετείται στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

    [04] Γιαννίτσης-Αναδιάρθρωση υπηρεσιών ΟΑΕΔ.

    28/12/2000 21:28:28

    Τα σχέδια αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας σε εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών. Σύμφωνα με τις προτάσεις η εξυπηρέτηση του ανέργου γίνεται σε δύο επίπεδα, ανάλογα με την περίπτωση και τις ανάγκες του. Θα γίνεται αξιολόγηση του ανέργου και θα καταρτίζεται προσωπικό σχέδιο δράσης, θα δίνεται μεγάλο βάρος στις σχέσεις του ΟΑΕΔ με τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες και εισάγεται ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα.

    [05] Καραμανλής-Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για τους παλιννοστούντες.

    28/12/2000 21:28:22

    Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για έλλειψη συγκεκριμένης πολιτικής με στόχο την ενσωμάτωση των παλιννοστούντων στον εθνικό κορμό, άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επισκέφθηκε το Μενίδι και είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των ομογενών. Από την πλευρά τους, οι παλιννοστούντες τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τονίζοντας πως ουσιαστικά έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους παρά τις υποσχέσεις που τους είχαν δοθεί από την πολιτεία.

    [06] Εμπρηστικός μηχανισμός στα γραφεία της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ.

    28/12/2000 21:28:15

    Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός που αποτελείτο από δύο γκαζάκια, εξερράγη στις 8 το βράδυ στην είσοδο της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Παρόν", που στεγάζεται στον 5ο όροφο της οδού Βουλής 24 στην Αθήνα. Από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο της εφημερίδας και το διάδρομο του κτιρίου. Η φωτιά σβήστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία πριν προλάβει να πάρει διαστάσεις.

    [07] ΕΣΥ-Μεταρρύθμιση.

    28/12/2000 21:28:09

    Ως το πρώτο από μία σειρά νομοθετημάτων με στόχο την ολοκληρωμένη μεταρρυθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, χαρακτηρίζει η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή το νέο νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ. Η Επιτροπή επισημαίνει ότι θα πρέπει να προωθηθούν και άλλα νομοσχέδια, καθώς τα υπάρχοντα επιλύουν ορισμένες μόνο πτυχές του προβλήματος στο σύστημα υγείας.

    [08] Υπόθεση ΣΑΜΙΝΑ-Αίτηση αποφυλάκισης από πλοίαρχο-υποπλοίαρχο.

    28/12/2000 21:28:03

    Την αποφυλάκισή τους με περιοριστικούς όρους, ζητούν με αίτηση που κατέθεσαν στις φυλακές Χίου, όπου κρατούνται οι Β. Γιαννακής και Αναστ. Ψυχογιός, πλοίαρχος και υποπλοίαρχος αντίστοιχα του μοιραίου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου "Εξπρές Σάμινα", οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, με ενδεχόμενο δόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο επικαλούνται οικογενειακούς λόγους, ενώ ο καπετάνιος Β. Γιαννακής και την άσχημη ψυχολογική του κατάσταση.

    [09] Απαγόρευση απόπλου-Θυελλώδεις άνεμοι

    28/12/2000 14:38:11

  • Αστατος καιρός, με θυελλώδεις νότιους ανέμους, τοπικές βροχές και ισχυρές καταιγίδες, επικρατεί σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας. Μερική βελτίωση του καιρού αναμένεται απο αύριο, ενω σύμφωνα με την ΕΜΥ, νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων προβλέπεται απο την Κυριακή, παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, δεμένα παραμένουν απο το πρωί τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Κλειστές είναι και οι πορθμειακές γραμμές Καβάλας-Θάσου, Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας και Κυλλήνης-Ζακύνθου, ενω λειτουργεί η γραμμή Ρίου-Αντιρρίου.

    [10] Εξοδος εκδρομέων-Σε επιφυλακή η Τροχαία

    28/12/2000 14:38:05

  • Σε επιφυλακή αναμένεται να τεθεί απο αύριο η Τροχαία, προκειμένου να διευκολύνει την ομαλή έξοδο των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς. Αναμένεται να γίνουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, καθώς και σε άλλα κομβικά σημεία. Παράλληλα, στην αγορά συνεχίζονται οι έλεγχοι απο συνεργεία του ΣΔΟΕ για την αποτροπή τυχόν κερδοσκοπικών φαινομένων. Τα εμπορικά, τα σούπερ μάρκετς και τα κρεοπωλεία θα κλείσουν στις 8 το βράδυ.

    [11] Στον καταυλισμό παλιννοστούντων Ποντίων ο Καραμανλής

    28/12/2000 14:37:58

  • Καταυλισμούς παλιννοστούντων και σεισμοπλήκτων, στο Μενίδι Αττικής, επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η πολιτεία χρωστάει ένα μεγάλο συγνώμη στους παλινοστούντες σημειώνοντας ότι ήταν σωστή η επιλογή του επαναπατρισμού, αλλά είπε ότι η κυβερνητική πολιτική δεν είχε ούτε συνέχεια ούτε συνέπεια αλλά ούτε και αποτελεσματικότητα στην προσπάθεια για ενσωμάτωση των ανθρώπων αυτών στον εθνικό κορμό. Το μεσημέρι ο κ. Καραμανλής παρέθεσε γεύμα στην Αίγλη του Ζαππείου προς στους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΝΔ.

    [12] Ναυάγιο "ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ"-Νέοι πραγματογνώμονες

    28/12/2000 14:37:52

  • Μέσα σε δυο μήνες, θα πρέπει να παραδώσουν το πόρισμά τους για το πολύνεκρο ναυάγιο του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ οι 4 νέοι πραγματογνώμονες, που ορίστηκαν απο τον ειδικό εφέτη ανακριτή Νίκο Καραδημητρίου.Πρόκειται για τους καθηγητές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θεόδωρου Λουκάκη και Απόστολο Παπανικολάου, τον αντιπλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού Γιώργο Δημητριάδη και τον πλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού Γιάννη Βεντούρα. Στην ομάδα μετέχει και ο πραγματογνώμονας Μανώλης Μανιός.

    [13] Σχέδιο αναδιοργάνωσης ΟΑΕΔ-Γιαννίτσης

    28/12/2000 14:37:46

  • Το σχέδιο αναδιοργάνωσης του ΟΑΕΔ, παρουσίασε το πρωί σε εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης. Προβλέπεται η δημιουργία τριών θυγατρικών εταιριών που θα αναλάβουν την κατάρτιση ανέργων, την επιδότηση νέων θέσεων εργασίας και την έρευνα για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 December 2000 - 21:30:32 UTC