Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Φάλκον"-Πόρισμα-Οι ευθύνες στους πιλότους.
  • [02] Αβραμόπουλος-Νέο κόμμα-Προετοιμασία-Πολιτικό Γραφείο.
  • [03] Θεσσαλονίκη-Χριστόδουλος-Αυτοκριτική.
  • [04] Ενοπλες Δυνάμεις-Επαγγελματίες οπλίτες.
  • [05] Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις για την οικονομία.
  • [06] Εκλάπη αυτοκίνητο της αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας-Κακοποιοί.
  • [07] Περιοριστικά μέτρα για την απασχόληση των συνταξιούχων.
  • [08] Πόρισμα για ΦΑΛΚΟΝ-Δημοσιοποίηση
  • [09] Εξοδος εκδρομέων-Εκτακτα μέτρα της τροχαίας
  • [10] Καταστήματα-Εορταστικό ωράριο λειτουργίας

  • [01] "Φάλκον"-Πόρισμα-Οι ευθύνες στους πιλότους.

    29/12/2000 21:19:24

    Ευθύνες στους δύο πιλότους του πρωθυπουργικού "Φάλκον" αλλά και στην ηγεσία της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αποδίδει το πόρισμα του ανακριτικού συμβουλίου αεροπορικών ατυχημάτων, για το δυστύχημα που σημειώθηκε στο συγκεκριμένο αεροσκάφος, πάνω από τη Ρουμανία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο Γιάννος Κρανιδιώτης και άλλα έξι άτομα. Το πόρισμα παραδόθηκε ήδη στον υπουργό Μεταφορών και τον αρμόδιο εισαγγελέα.

    [02] Αβραμόπουλος-Νέο κόμμα-Προετοιμασία-Πολιτικό Γραφείο.

    29/12/2000 21:19:18

    Τη φράση του Μακρυγιάννη ότι "για να πάει ο τόπος μπροστά πρέπει να μη συλλογούμαστε με το εγώ, αλλά με το εμείς", χρησιμοποίησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, για να απαντήσει στις χθεσινές αναφορές που έκανε στο πρόσωπό του ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Συνεργάτες του ανέφεραν ότι ο κ.Αβραμόπουλος δεν συναρτά την πορεία του με τις εξελίξεις στα άλλα κόμματα, ότι οι διεργασίες για την ολοκλήρωση της υποδομής του κόμματός του προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, ενώ στις αρχές Ιανουαρίου θα εγκαινιάσει το πολιτικό του γραφείο.

    [03] Θεσσαλονίκη-Χριστόδουλος-Αυτοκριτική.

    29/12/2000 21:19:11

    Επισημάνσεις για τους κινδύνους που απορρέουν από την εκκοσμίκευση περιελάμβανε και η ομιλία του Αρχιεπισκόπου, με την οποία άρχισαν οι εργασίες Ημερίδας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Ιωβηλαίο. Για πρώτη φορά, όμως, ο κ. Χριστόδουλος εμφανίστηκε με αυτοκριτική διάθεση, μίλησε για "αναντιστοιχία λόγου και πράξεων της Εκκλησίας" καταδίκασε περιπτώσεις που διολισθαίνουν σε ρατσισμό και "εθνιστικό μένος" και τόνισε πως η Εκκλησία πρέπει να σπεύσει να καταθέσει τη δική της πρόταση στον Κυβερνοχώρο.

    [04] Ενοπλες Δυνάμεις-Επαγγελματίες οπλίτες.

    29/12/2000 21:19:04

    Στις αρχές του καλοκαιριού του 2001 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ο θεσμός των επαγγελματιών οπλιτών στις Ενοπλες Δυνάμεις, η πρόσληψη των οποίων θα δρομολογήσει τη σταδιακή μείωση της στρατιωτικής θητείας κατά έξι μήνες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο σχετικό νομοσχέδιο ορίζεται πως επαγγελματίες οπλίτες μπορούν να γίνουν άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 16-26 ετών, ενώ ελάχιστο όριο παραμονής τους στις Ενοπλες Δυνάμεις ορίζονται τα δέκα χρόνια και στο διάστημα αυτό θα υπηρετούν σε μονάδες πρώτης γραμμής.

    [05] Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις για την οικονομία.

    29/12/2000 21:18:53

    Τις εκτιμήσεις του για την πορεία και τις προοπτικές της οικονομίας κατά το 2001, διατυπώνει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας στην εξαμηνιαία έκθεσή του. Σύμφωνα με την έκθεση, η μέση ονομαστική αύξηση των αποδοχών το 2001 θα καλύπτει τον πληθωρισμό, ενώ παράλληλα θα ισχύσουν οι φορολογικες ελαφρύνσεις και η αύξηση των κοινωνικών δαπανών συνολικού ύψους 450 δισ. δρχ. Ωστόσο η ανεργία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε πτωτική τροχιά.

    [06] Εκλάπη αυτοκίνητο της αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας-Κακοποιοί.

    29/12/2000 21:18:39

    Σε άτομα του κοινού Ποινικού Δικαίου, στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας, για την ανεύρεση αυτοκινήτου της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που εκλάπη έξω από το Τμήμα Μεταγωγών στα Πατήσια. Η κλοπή διαπράχθηκε πριν από ένα μήνα, περίπου, αλλά αποκαλύφθηκε σήμερα από δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ. Το αυτοκίνητο που εκλάπη είναι ένα ανοικτό φορτηγάκι όπως τα αγροτικά, αλλά μέσα είχε ένα πανάκριβο φορητό ασύρματο με ηλεκτρονικό σύστημα που αλλοιώνει τη φωνή.

    [07] Περιοριστικά μέτρα για την απασχόληση των συνταξιούχων.

    29/12/2000 21:18:29

    Περιοριστικά μέτρα για την απασχόληση των συνταξιούχων τίθενται σε εφαρμογή από 1/1/2001. Μεταξύ άλλων, αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης σε όσους συνταξιούχους είναι κάτω των 55 χρόνων και εργάζονται, ενώ συνταξιούχοι άνω των 55 χρόνων, εφόσον δουλεύουν και η σύνταξή τους υπερβαίνει τις 250.000 δρχ., τότε το όποιο ποσό επιπλέον των 250.000 δρχ. θα περικόπτεται κατά 70%. Από τις σχετικές διατάξεις του νόμου εξαιρούνται οι επιζώντες σύζυγοι, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι των επικουρικών ταμείων, οι πολύτεκνοι που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο παιδί, ή παιδί που σπουδάζει και δεν έχει συμπληρώσει τα 24 χρόνια ή παιδί με ειδικές ανάγκες. Ακόμη, εξαιρούνται όσοι παίρνουν πολεμικές συντάξεις και όσοι λαμβάνουν συντάξεις μετά από τρομοκρατικές ενέργειες.

    [08] Πόρισμα για ΦΑΛΚΟΝ-Δημοσιοποίηση

    29/12/2000 14:55:22

    Βαρύτατες ευθύνες στους δύο πιλότους του πρώην πρωθυπουργικού αεροσκάφους τύπου "Φάλκον" αλλά και στην ηγεσία της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αποδίδει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, για το δυστύχημα που σημειώθηκε πριν απο ένα περίπου χρόνο στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Γιάννος Κρανιδιώτης και άλλα επτά άτομα. Στο πόρισμα αναφέρεται, οτι οι δύο πιλότοι κατά τη δύσκολη βύθιση του αεροσκάφους απο βλάβη του αυτόματου πιλότου, δεν είχαν επαρκώς εκπαιδευθεί για να την αντιμετωπίσουν. Επίσης

    επιρρίπτονται ευθύνες στην ηγεσία της ΟΑ αλλά και της πολιτικής υπηρεσίας, καθώς σύμφωνα με το πόρισμα, δεν είχαν την ικανότητα να διαπιστώσουν τη βλάβη στον αυτόματο πιλότο του αεροσκάφους.

    [09] Εξοδος εκδρομέων-Εκτακτα μέτρα της τροχαίας

    29/12/2000 14:30:04

  • Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις της Εθνικής Μετερεωλογικής Υπηρεσίας, για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων απο την Κυριακή, αυξημένη αναμένεται και σήμερα η έξοδος των κατοίκων των μεγάλων αστικών κέντρων για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς. Η Τροχαία έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής και όπου χρειάζεται θα προβεί σε κυκλοφοριακές παρεμβάσεις. Το πρωί επετράπη ο απόπλους των πλοίων απο το λιμάνι του Πειραιά για τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενω απο τη Ραφήνα, τα πλοία φτάνουν μέχρι την Ανδρο. Επίσης, για τα νησιά του Αργοσαρωνικού εκτελούνται δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

    [10] Καταστήματα-Εορταστικό ωράριο λειτουργίας

    29/12/2000 14:29:57

  • Στις 8 το βράδυ θα κλείσουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, ενω αύριο και την Κυριακή θα είναι ανοιχτά έως τις 6 το απόγευμα. Ψωμί για δυο ημέρες θα διαθέτουν οι φούρνοι την Κυριακή, ενω τη Δευτέρα θα είναι ανοιχτοί μόνο για ψήσιμο φαγητών. Επίσης την Τρίτη οι τράπεζες θα είναι κλειστές για το κοινό και θα λειτουργήσουν ξανά την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου. Την Τρίτη θα παραμείνει κλειστό και το Χρηματιστήριο ενόψει της προσαρμογής στην "εποχή του ευρώ".
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 December 2000 - 21:30:28 UTC