Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ:πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή-δυστύχημα με Φάλκον
  • [02] Υπ.Μεταφορών:εξαγορά Ολυμπιακής
  • [03] Αύριο η κηδεία του Κωνσταντίνου Γιαννίτση
  • [04] Κυβερνητική Επιτροπή-επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων
  • [05] Δεξίωση στο Ζάππειο-δηλώσεις Σημίτη για οικονομία - ΟΝΕ
  • [06] Νέα υπόθεση διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία
  • [07] Εκτακτη κυβερνητική σύσκεψη-"Σύνδρομο Βαλκανίων"
  • [08] Κυβερνητική Επιτροπή-Σημίτης για "Σύνδρομο των Βαλκανίων".
  • [09] Βερελής - "Ολυμπιακή Αεροπορία".

  • [01] ΝΔ:πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή-δυστύχημα με Φάλκον

    04/01/2001 19:30:51

    Επανήλθε ο πρόεδρος της ΝΔ στην πρόταση που είχε κάνει και παλαιότερα και είχε απορριφθεί από την κυβέρνηση, για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος στο πρωθυπουργικό Φάλκον. Ο κ. Καραμανλής έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό στην οποία σημειώνει πως οι διαπιστώσεις του πορίσματος που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής.

    [02] Υπ.Μεταφορών:εξαγορά Ολυμπιακής

    04/01/2001 19:27:58

    Για το αυξημένο ενδιαφέρον της αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της

    Ολυμπιακής Αεροπορίας, ενημέρωσε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής την κυβερνητική επιτροπή. Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των επιχειρησιακών σχεδίων των ενδιαφερομένων οι οποίοι ανέρχονται σε πέντε. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης επανέλαβε ότι το αεδροδρόμιο των Σπάτων θα λειτουργήσει κανονικά, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τον προσεχή Μάρτιο και θα είναι άρτιο.

    [03] Αύριο η κηδεία του Κωνσταντίνου Γιαννίτση

    04/01/2001 19:26:52

    Αργά απόψε φτάνει στην Αθήνα, μέσω Παρισιού, η σορός του 27χρονου Κώστα Γιαννίτση, γιου του υπουργού εργασίας, που έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας στην πόλη Τάσκο του Μεξικού. Σύμφωνα με πληροφορίες η κηδεία του θα γίνει αύριο το μεσημέρι, από το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών, σε στενό οικογενειακό κύκλο. Στο μεταξύ, οι Μεξικανική αστυνομία παρουσίασε σήμερα στα μέσα ενημέρωσης τους τρείς κατηγορουμένους ως δράστες της δολοφονίας.

    [04] Κυβερνητική Επιτροπή-επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων

    04/01/2001 19:25:47

    Στην επόμενη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, την προσεχή Πέμπτη, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση σχετικά με τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι το θέμα πρέπει να παραπεμφεί και να ενταχθεί ως στοιχείο στην πολιτική των συλλογικών διαπραγματεύσεων για το δημόσιο τομέα.

    [05] Δεξίωση στο Ζάππειο-δηλώσεις Σημίτη για οικονομία - ΟΝΕ

    04/01/2001 19:24:01

    Ταχύτερη ανάπτυξη, πλήρης απασχόληση, κοινωνική ευημερία και συνοχή είναι οι στόχοι μας στην νέα εποχή,ενώ ευρύτερη επιδίωξή μας ειναι η πραγματική σύγκλιση προς τα επίπεδα ανάπτυξης των άλλων χωρών-μελών της ΕΕ. Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός στη δεξίωση που δόθηκε στο Ζάππειο με την ευκαιρία της ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Η ιστορία του τόπου μας γυρίζει σελίδα, αφήνουμε πίσω μας μια εποχή χαμένων ευκαιριών και υπανάπτυξης, προχωρούμε με αυτοπεποίθηση για μια πιο ανεπτυγμένη Ελλάδα και δικαιότερη κοινωνία, τόνισε ο κ. Σημίτης.

    [06] Νέα υπόθεση διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία

    04/01/2001 19:22:50

    Μία ακόμη υπόθεση διαφθοράς στην ΕΛΑΣ στην οποία φέρονται να εμπλέκονται αξιωμάτικοί, διερευνά ο τακτικός ανακριτής, καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε ο εισαγγελέας κατηγορούνται για συγκάλυψη εμπόρων ναρκωτικών. Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει δίωξη για κατάχρηση εξουσίας κατ'εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του ταξίαρχου, διευθυντή ασφαλείας Αττικής, Γεώργιο Αγγελάκο, των αστυνόμων Α' του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, Γιάννη Ραχοβίτσα, Χρήστο Τσοβόλα και Σ. Σωτηρόπουλο, τους υπαστυνόμους Α' Γ. Σκουλαρίκη και Γ. Καστάνη και την Ε. Νικολοπούλου υπαστυνόμο Β.

    [07] Εκτακτη κυβερνητική σύσκεψη-"Σύνδρομο Βαλκανίων"

    04/01/2001 19:21:35

    Όλοι οι στρατιώτες που έχουν υπηρετήσει στο Κόσοβο και τη Βοσνία, θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ συνεργείο μέτρησης της ραδιενέργειας θα μεταβεί στο Ουρόσεβατς, όπου βρίσκεται το ελληνικό κλιμάκιο της ειρηνευτικής δύναμης του Κοσόβου για νέες μετρήσεις. Αυτό αποφασίστηκε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη, από τα αυξημένα κρούσματα λευχαιμίας στρατιωτών, απο τις βόμβες εξασθενημένου ουρανίου, που έριξε το ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι δεν έχει παρουσιαστεί κρούσμα μόλυνσης, ούτε έχει νοσηλευτεί κανείς με μόλυνση από το απεμπλουτησμένο ουράνιο. Για έναν υπαξιωματικό που νοσηλεύτηκε τον Αύγουστο στη Θεσσαλονίκη με λευχαιμία, δεν υπάρχουν ενδείξεις που να συνδέουν την ασθένεια με το «σύνδρομο των Βαλκανίων.

    [08] Κυβερνητική Επιτροπή-Σημίτης για "Σύνδρομο των Βαλκανίων".

    04/01/2001 15:14:56

    Η κυβέρνηση θα παρακολουθήσει συστηματικά το θέμα που αφορά την υγεία των Ελλήνων στρατιωτών που υπηρέτησαν στο Κόσοβο, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής. Ο κ. Σημίτης είπε ότι δεν χρειάζεται νε επικρατήσει πανικός, αλλά απαιτείται αντιμετώπιση του όλου θέματος με ψυχραιμία. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι θα ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το όλο ζήτημα. Με εντολή του κ. Σημίτη πρόκειται στις 5 το απόγευμα να συγκληθεί σύσκεψη του υπουργείου Εξωτερικών με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, Υγείας Α. Παπαδόπουλου, ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, Τύπου Δ. Ρέππα και υπηρεσιακών παραγόντων προκειμένου να εξεταστεί διεξοδικά η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

    [09] Βερελής - "Ολυμπιακή Αεροπορία".

    04/01/2001 15:03:33

    Το αυξημένο ενδιαφέρον της αγοράς για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του Ομίλου της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" μετέφερε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Κυβερνητική Επιτροπή ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 31 Ιανουαρίου 2001 λήγει η προθεσμία υποβολής των επιχειρησιακών σχεδίων των ενδιαφερομένων οι οποίοι ανέρχονται σε πέντε. Ο κ. Βερελής θα επανέλθει στις 31 Μαρτίου στην Κυβερνητική Επιτροπή προκειμένου να εκθέσει την πορεία της εκδήλωσης του ενδιαφέροντος. Σχετικά με οφειλές της ΟΑ που είχαν αναφερθεί για 200 δισ. στην Ευρωπαϊκή επιτροπή και που όπως έλεγαν ο νέος αγοραστής θα έπρεπε να καταβάλει ο κ. Βερελής τα χαρακτήρισε ως χονδροειδή ψεύδη κατευθυνόμενα από κύκλους που δεν θέλουν την πώληση και επιβίωση της εταιρείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 January 2001 - 21:30:25 UTC