Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κηδεύτηκε ο Κώστας Γιαννίτσης
  • [02] ΝΔ-Καραμανλής για "Σύνδρομο των Βαλκανίων"
  • [03] Σεμινάριο ΑΒΝΑ
  • [04] Μέτρα-"Σύνδρομο Βαλκανίων".
  • [05] "Συνδρομο Βαλκανίων"-Ευρωπαϊκές χώρες.

  • [01] Κηδεύτηκε ο Κώστας Γιαννίτσης

    05/01/2001 13:25:50

  • Κηδεύτηκε το μεσημέρι απο το Α' Νεκροταφείο Αθηνών και σε στενό οικογενειακό κύκλο ο Κώστας Γιαννίτσης, γιος του υπουργού Εργασίας, που έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας στην πόλη Τάσκο του Μεξικού. Χθες η μεξικανική αστυνομία παρουσίασε τους τρείς ανήλικους δράστες της δολοφονίας του άτυχου Γιαννίτση.

    [02] ΝΔ-Καραμανλής για "Σύνδρομο των Βαλκανίων"

    05/01/2001 13:21:59

  • Για προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ σχετικά με το θέμα του "Συνδρόμου των Βαλκανίων". Ο κ.Καραμανλής αναφέρει οτι η κυβέρνηση προσπαθησε να συγκαλύψει το γεγονός οτι Ελληνας υπαξιωματικός νοσηλεύτηκε με λευχαιμία και τώρα "τρέχει πανικόβλητη πίσω από τα γεγονότα, μετά την αντίδραση άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που αποκάλυψαν το μεγάλο αυτό ζήτημα". Ο κ.Καραμανλής κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει το θέμα στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ζητώντας να συμπεριληφθούν τα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου στο ισχύον καθεστώς απαγόρευσης των πυρηνικών όπλων και να αρθεί κάθε πολιτικό εμπόδιο για την άμεση παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γιουγκοσλαβία.

    [03] Σεμινάριο ΑΒΝΑ

    05/01/2001 11:18:04

    Σεμινάριο-εργαστήριο διοργανώνει,στις 8 και 9 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Divani-Caravel,το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ,στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ενωσης Βαλκανικών Πρακτορείων Ειδήσεων,με θέμα "Ο αθλητισμός και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ψηφιακή Εποχή".

    Στο σεμινάριο-εργαστήριο εισηγητές θα είναι εξέχουσες προσωπικότητες Πρακτορείων Ειδήσεων όπως ,ο κος Ζαν Πιέρ Γκαλουά,Διευθυντής του Αθλητικού Τμήματος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP),ο κ.Τζον Κούμπερ,διευθυντής του αθλητικού τμήματος του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων της Αυστραλίας (ΑΑΡ) και υπεύθυνος κάλυψης των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ,ο κ.Χανς Ερμαν Μάντλερ ,υποδιευθυντής του αθλητικού τμήματος του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων(DPA),ο κ. Αντι Ελιοτ,υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος του Αγγλικού πρακτορείου ειδήσεων Πρες Ασοσιάσιον(Press Association) και ο κ. Δ. Κοτρώτσος Διευθυντής του Γραφείου Τύπου

    της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004..

    Για θέματα φωτογραφικής κάλυψης των Ολυμπιακών Αγώνων,θα μιλήσει η κα Αντζα Νίεντρινγκχαους,διευθύντρια, υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την οργάνωση της φωτογραφικής κάλυψης των Ολμπιακών Αγώνων Αθήνα-2004, του Ευρωπαϊκού Φωτογραφικού Πρακτορείου ΕΡΑ.

    Στο επίσημο γεύμα ,που θα γίνει τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στις 13.30, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Divani-Caravel προσκεκλημένη είναι η κα Γιάννα Αγγελοπούλου -Δασκαλάκη, Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004,η οποία και θα μιλήσει στους συνέδρους.

    Το σεμινάριο-εργαστήριο θα παρακολουθήσουν οι Γενικοί Διευθυντές και άλλα 25 στελέχη των αθλητικών τμημάτων των Βαλκανικών Πρακτορείων Ειδήσεων από την Αλβανία, Βουλγαρία,Γιουγκοσλαβία,Ελλάδα, Μόλδοβα,ΠΓΔΜ,Ρουμανία και Τουρκία.

    Στόχος του σεμιναρίου-εργαστηρίου είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για κοινή κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα-2004 από τα Βαλκανικά Πρακτορεία Ειδήσεων και η τακτική,αξιόπιστη και επαρκής ενημέρωση των πολιτών των χωρών της περιοχής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

    [04] Μέτρα-"Σύνδρομο Βαλκανίων".

    05/01/2001 09:32:33

    Ολα τα ενδεικνυόμενα μέτρα λαμβάνει η κυβέρνηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός, για την υγεία των Ελλήνων στρατιωτικών, που υπηρέτησαν και υπηρετούν σε Κόσοβο και Βοσνία. Σε χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ιατρικών προληπτικών εξετάσεων, ενω θα μετρηθεί η ραδιενέργεια στην περιοχή του Κοσόβου, όπου σταθμεύει η ελληνική δύναμη. Οπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ δεν έχει παρουσιαστεί κρούσμα μόλυνσης, ούτε έχει νοσηλευτεί κανείς με μόλυνση από το απεμπλουτισμένο ουράνιο.

    [05] "Συνδρομο Βαλκανίων"-Ευρωπαϊκές χώρες.

    05/01/2001 09:32:25

    Εντονη ανησυχία επικρατεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ για τις επιπτώσεις στην υγεία των μελών των στρατιωτικών τους δυνάμεων που υπηρέτησαν ή υπηρετούν ακόμη σε Βοσνία και Κόσοβο. Στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Τρίτη θα τεθεί το θέμα, ενω η Σουηδία που ασκεί την προεδρία στην ΕΕ, τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης ιατρικής ομάδας που θα ερευνήσει το θέμα. Μέχρι στιγμής πληροφορίες για κρούσματα απο λευχαιμία υπάρχουν για στρατιώτες της Γαλλίας, Ιταλίας, Βελγίου, Ολλανδίας και Πορτογαλίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 January 2001 - 12:30:17 UTC