Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημίτης για απεμπλουτισμένο ουράνιο.
  • [02] Στο Κόσοβο αύριο ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
  • [03] Ουράνιο-Βρετανικός Στρατός-Προειδοποίηση.
  • [04] ΚΥΣΕΑ-Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • [05] Μεγάλη άνοδο στο Χρηματιστήριο.
  • [06] Α.Παπαδόπουλος-Αλλαγές στο ΕΣΥ.
  • [07] Βαλκάνια-Επαφές Παπανδρέου
  • [08] Καύσιμα-Αυξομειώσεις στις τιμές
  • [09] Βρέθηκε κρεμασμένος 13χρονος μαθητής.
  • [10] ΚΥΣΕΑ-Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων
  • [11] Σύνδρομο Βαλκανίων-Δηλώσεις πρωθυπουργού

  • [01] Σημίτης για απεμπλουτισμένο ουράνιο.

    11/01/2001 21:42:23

    Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για επιβάρυνση της χώρας μας από ραδιενέργεια, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε ότι θα περάσουν από εξετάσεις όλοι οι στρατιωτικοί, οι φοιτητές και τα μέλη μή κυβερνητικών οργανώσεων που επισκέφθηκαν τη Γιουγκοσλαβία. Ο κ. Σημίτης εξήγγειλε σειρά πρωτοβουλιών για τη διερεύνηση σε βάθος, του προβλήματος με το απεμπλουτισμένο ουράνιο, δήλωσε ότι δεν αποσυρθεί η ελληνική δύναμη από το Κόσοβο, γιατί εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και την ειρήνη στην περιοχή, κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για ελλειπή πληροφόρηση και ζήτησε να καταργηθεί η χρήση όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου.

    [02] Στο Κόσοβο αύριο ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

    11/01/2001 21:42:16

    Στο Κόσοβο μεταβαίνει αύριο ο υπουργός Αμυνης Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος θα επισκεφθεί την ελληνική ειρηνευτική δύναμη, ενώ την περιοχή αναμένεται να επισκεφθεί στο τέλος του μηνός και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Την Τρίτη φτάνει στην Αθήνα για συνομιλίες με την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα. Την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, θα έχει συνομιλίες για το θέμα αυτό με τους ομολόγους του των βαλκανικών χωρών, προκειμένου να καθοριστεί μια κοινή θέση.

    [03] Ουράνιο-Βρετανικός Στρατός-Προειδοποίηση.

    11/01/2001 21:42:09

    Ο βρετανικός στρατός, είχε προειδοποιήσει από το 1997, οτι όσοι εκτίθενται σε σωματίδια απεμπλουτισμένου ουρανίου, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο, να αναπτύξουν καρκίνο των πνευμόνων, των λεμφαδένων και του εγκεφάλου, γράφει ο βρετανικός τύπος. Επίσης αναφέρεται οτι οι στρατιώτες που εργάζονται σε οχήματα, που έχουν χτυπηθεί από βλήματα τέτοιου τύπου, εκτίθενται σε επίπεδα ουρανίου έως και οκτώ φορές μεγαλύτερα από τα αποδεκτά. Στην Αθήνα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα συλλαλητήριο, που διοργανωσαν αριστερές οργανώσεις, με αίτημα να επιστρέψουν στην οι έλληνες στρατιώτες και οι φοιτητές. Εξαιτίας της πορείας μπλοκάρισαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

    [04] ΚΥΣΕΑ-Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

    11/01/2001 21:42:02

    Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ. Ειδικότερα έκρινε ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους τους αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΝ αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη και αντιναύαρχο Γεώργιο Ιωαννίδη, ενώ αποφάσισε να παραμείνει στη θέση του ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτεράρχος Δημήτρης Λυτζεράκος. Νέος αρχηγός ΓΕΣ τοποθετείται ο έως σήμερα διοικητης Δ' Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Γεωργιος Αντωνακόπουλος και νέος αρχηγός ΓΕΝ, ο έως σήμερα αρχηγός στόλου αντιναύαρχος Γεώργιος Θεοδωρουλάκης.

    [05] Μεγάλη άνοδο στο Χρηματιστήριο.

    11/01/2001 21:41:55

    Εκρηκτική άνοδο 6,98% σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου, μετά από έξι συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων είχε απωλέσει 8,65%. Ωστόσο χρηματιστές και επενδυτές φαίνονται επιφυλακτικοί και δεν μπορούν να εκτιμήσουν αν πρόκειται για παροδικό φαινόμενο και αντίδραση της αγοράς στη συνεχή πτώση, ή αν πρόκειται για αλλαγή κλίματος στη Σοφοκλέους. Πάντως το σημαντικότερο γεγονός ήταν πώς η ζήτηση κατόρθωσε να απορροφήσει τρείς τουλάχιστον ενδοσυνεδριακές ρευστοποιήσεις κερδών

    [06] Α.Παπαδόπουλος-Αλλαγές στο ΕΣΥ.

    11/01/2001 21:41:43

    Αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές που σχεδιάζει στον τομέα της Υγείας, δήλωσε ο Αλέκος Παπαδόπουλος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του ΕΣΥ, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Την αντίρρησή τους εξέφρασαν φορείς που προσήλθαν στην Επιτροπή, ενώ ο πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, έκανε λόγο για διακριτική συμπεριφορά εις βάρος των πανεπιστημιακών γιατρών και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

    [07] Βαλκάνια-Επαφές Παπανδρέου

    11/01/2001 15:05:07

    Επαφές με τους ομολόγους του των Βαλκανικών χωρών, προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί μία κοινή θέση και δράση για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς, θα έχει την επόμενη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Στο μεταξύ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, αποκάλυψε χθές οτι λίγο πριν τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς είχε κατορθώσει να αποσπάσει απο το Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς την υπόσχεση για έναρξη διαπραγματεύσεων, κάτι όμως που απέρριψε η Αμερικανίδα ομόλογός του Μαντλίν Ολμπράϊτ

    [08] Καύσιμα-Αυξομειώσεις στις τιμές

    11/01/2001 15:05:00

  • Αυξομειώσεις στις τιμές των καυσίμων απο σήμερα. Οι βενζίνες πωλούνται ακριβότερα κατά 8 δρχ το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης είναι φθηνότερο κατά 6 δρχ και το ντήζελ κατά 7,5 δρχ.

    [09] Βρέθηκε κρεμασμένος 13χρονος μαθητής.

    11/01/2001 15:04:53

  • Αγνωστες παραμένουν μέχρι στιγμής οι συνθήκες, κάτω απο τις οποίες ένας 13χρονος μαθητής στην Καλαμάτα, βρέθηκε χθες βράδυ κρεμασμένος με σχοινί, στην αποθήκη του σπιτιού του. Ο νεαρός είχε εξαφανιστεί απο την περασμένη Τρίτη και αναζητείτο απο την αστυνομία. Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών και γειτόνων, ο 13χρονος δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ήταν άριστος μαθητής με πολύ καλό χαρακτήρα. Προανάκριση για το θέμα διενεργεί η ασφάλεια Μεσσηνίας.

    [10] ΚΥΣΕΑ-Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

    11/01/2001 15:02:48

    Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αποφάσισε το μεσημέρι το ΚΥΣΕΑ. Νέος αρχηγός ΓΕΣ τοποθετείται ο έως σήμερα διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Αντωνακόπουλος, ενω αρχηγός ΓΕΝ ο έως σήμερα αρχηγός στόλου, αντιναύαρχος Γεώργιος Θεοδωρουλάκης. Παράλληλα αποφασίστηκε η ανανέωση της θητείας του, στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, του νυν αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτεράρχου Λυτζεράκου.

    [11] Σύνδρομο Βαλκανίων-Δηλώσεις πρωθυπουργού

    11/01/2001 15:02:41

  • Η κυβέρνηση έχει αναλάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων στην υγεία, απο τη χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου, δήλωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Ο κ. Σημίτης δήλωσε, ότι στην Ελλάδα γίνονται συνεχώς μετρήσεις σε 24ωρη βάση για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας και έως σήμερα τόνισε, δεν έχουν προκύψει αρνητικά στοιχεία. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης την αναστολή χρήσης πυρομαχικών με απεμπλουτισμένο ουράνιο έως ότου ολοκληρωθούν οι μετρήσεις των επιστημόνων. Στο μεταξύ αύριο, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος θα επισκεφθεί την ελληνική στρατιωτική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο, ενω ο πρωθυπουργός αναμένεται να απαντήσει στη Βουλή σε επίκαιρες ερωτήσεις για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη χρήση βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 January 2001 - 10:11:40 UTC