Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διάρρηξη σε εκκλησία
  • [02] Πάχτας-Μέτρα για αναβάθμιση ΧΑΑ
  • [03] Συνέντευξη Παπαντωνίου-Οικονομία-ΧΑΑ
  • [04] Δελτία ειδήσεων-Ερευνα V-PRC
  • [05] Συνέντευξη Μπακογιάννη στην "ΗΜΕΡΗΣΙΑ"
  • [06] ΝΔ-Καραμανλής-Σκληρή κρητική στην κυβέρνηση
  • [07] ΝΑΤΟ-Δηλώσεις Πρωθυπουργού για ουράνιο
  • [08] ΧΑΑ-Αγροτική Τράπεζα
  • [09] Παπουτσής-Αύξηση ναύλων
  • [10] Στην Ελλάδα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός
  • [11] ΕΜΥ-Επιδείνωση του καιρού απο το βράδυ
  • [12] ΧΑΑ-Θετική έκθεση της Morgan Stanley .
  • [13]

  • [01] Διάρρηξη σε εκκλησία

    13/01/2001 13:48:11

  • Αγνωστοι διαρρήκτες εισέβαλαν τη νύχτα στον ιερό ναό Εισόδια

    Θεοτόκου, στην πλατεία Καραϊσκάκη, στην Τερψιθέα Γλυφάδας και έκλεψαν δυο παγκάρια με άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Οι δράστες μπήκαν στην εκκλησία παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο.

    [02] Πάχτας-Μέτρα για αναβάθμιση ΧΑΑ

    13/01/2001 13:48:02

  • Σειρά μέτρων που θα βοηθήσουν την αναβάθμιση της χρηματιστηριακής αγοράς ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χρήστος Πάχτας. Τα μέτρα αυτά, τα οποία χαρακτηρίζονται θετικά απο πολλούς παράγοντες της οικονομικής ζωής, αφορούν μεταξύ άλλων την σταδιακή απελευθέρωση του ορίου διακύμανσης των μετοχών, την αύξηση του ωραρίου λειτουργίας στη Σοφοκλέους, ενω εισάγεται ο δανεισμός των πελατών απο τις χρηματιστηριακές εταιρίες.

    [03] Συνέντευξη Παπαντωνίου-Οικονομία-ΧΑΑ

    13/01/2001 13:47:55

  • Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, σε συνέντευξή του στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ τονίζει οτι οι δυο κύριοι άξονες της οικονομικής πολιτικής στη μετά ΟΝΕ εποχή θα είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αναφέρει οτι το θέμα της συγχώνευσης των δυο υπουργείων στα οποία προΐσταται, είναι ένα υπαρκτό ζήτημα και πρέπει να γίνει σύντομα. Προσθέτει οτι το Χρηματιστήριο πάσχει απο υπερβολικές πολιτικές παρεμβάσεις και πρέπει να αφήσουμε τις αγορές να μιλήσουν. Χθες στη Βουλή η ΝΔ ζήτησε την παραίτηση του κ. Παπαντωνίου, με αφορμή την πτώση του Χρηματιστηρίου.

    [04] Δελτία ειδήσεων-Ερευνα V-PRC

    13/01/2001 13:47:49

  • Προβληματική είναι η αξιοπιστία των τηλεοπτικών ειδήσεων, σύμφωνα με έρευνα της V-PRC για λογαριασμό της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ. Σύμφωνα με την έρευνα το 81,9% των ερωτηθέντων αμφισβητεί την εγκυρότητα των τηλεοπτικών ειδήσεων. Το 50,4% θεωρεί οτι τα δελτία ειδήσεων είναι παραπλανητικά, ανεύθυνα ή δουλοπρεπή προς την εξουσία, ενω το 41,5% θεωρεί πως οι ειδήσεις είναι αντικειμενικές, σοβαρές και ανεξάρτητες.

    [05] Συνέντευξη Μπακογιάννη στην "ΗΜΕΡΗΣΙΑ"

    13/01/2001 13:47:42

  • Ηρθε η ώρα της αλήθειας για τη ΝΔ δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ και προσθέτει οτι η πολιτική ουσία των προτάσεών της δίνουν ισχυρό πλεονέκτημα στο κόμμα. Προσθέτει οτι θα επαναφέρει στα όργανα του κόμματος την πρότασή της για ανοικτές πόρτες και εκλογή απο τη βάση των συνέδρων με τη συμμετοχή όλων των μελών της ΝΔ. Επισημαίνει οτι μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί η όποια απειλή σηματοδοτεί η εξαγγελία του κόμματος Αβραμόπουλου. Τονίζει δε οτι δεν αμφισβητεί τον πρόεδρο του κόμματος Κώστα Καραμανλή.

    [06] ΝΔ-Καραμανλής-Σκληρή κρητική στην κυβέρνηση

    13/01/2001 13:47:36

  • Εφ΄όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση, άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής μιλώντας το πρωί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Χαρακτήρισε ασθμαίνουσα την εξωτερική πολιτική και έξωθεν υπαγορευμένη, ενω ζήτησε εξονυχιστικούς ελέγχους για τα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου, καθώς επίσης και την απαγόρευση χρήσης τους. Αναφερόμενος στα εσωκομματικά τόνισε οτι το συνέδριο θα γίνει με βάση το καταστατικό και πρόσθεσε οτι αιτιάσεις και εισηγήσεις για παρεκτροπές δεν χωρούν. Εξάλλου, ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε τα όσα συμβαίνουν στο Χρηματιστήριο ως έγκλημα κατά συρροήν. Δεν υπάρχουν εγκλήματα, πρόσθεσε, χωρίς εγκληματίες και έκανε λόγο για κυβερνητικές παρεμβάσεις, ενω ζήτησε να παραπεμφθούν να υπεύθυνοι και να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.

    [07] ΝΑΤΟ-Δηλώσεις Πρωθυπουργού για ουράνιο

    13/01/2001 13:47:29

  • Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η ειδική επιτροπή του ΝΑΤΟ, προκειμένου να εξετάσει το θέμα που έχει δημιουργηθεί απο τη χρήση βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου στο Κόσοβο. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τόνισε χθες στη Βουλή οτι η κυβέρνηση πιέζει το ΝΑΤΟ να δώσει στοιχεία. Πρόσθεσε οτι η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις και δρα υπεύθυνα και ερευνά οχι με φήμες, με πολιτικές κορώνες και υπό πίεση. Ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε χθες την ελληνική στρατιωτική δύναμη στο Κόσοβο, ζήτησε να χυθεί άπλετο φως απο το ΝΑΤΟ, ενω έκανε δεκτό το αίτημα 142 Ελλήνων στρατιωτών για επαναπατρισμό.

    [08] ΧΑΑ-Αγροτική Τράπεζα

    13/01/2001 09:06:11

    Απο την προσεχή εβδομάδα θα αρχίσει η διαπραγμάτευση της μετοχής της Αγροτικής Τράπεζας στη Σοφοκλέους. Υπενθυμίζεται οτι η τιμή της μετοχής είχε καθοριστεί στις 3200δρχ και η δημόσια εγγραφή που εγινε από 18-21 Δεκεμβρίου κάλυψε 2,5 φορές το στόχο. Ζητήθηκαν 47 εκατομμύρια μετοχές και το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε πλησίασε τα 200δισ.δρχ. Η Αγροτική Τράπεζα είχε διαθέσει για τη δημόσια εγγραφή 11.496.500 μετοχές, εκ των οποίων τα 2εκ. διατέθηκαν νε ιδιωτική τοποθέτηση. Η Αγροτική Τράπεζα προωθεί σημαντικές αλλαγές και επιχειρηματικές κινήσεις σε όλους τους τομείς, ενω παράλληλα αναζητείται και ο στρατηγικός επενδυτής

    [09] Παπουτσής-Αύξηση ναύλων

    13/01/2001 09:04:08

    Το πράσινο φως για την ικανοποίηση του αιτήματος σχετικά με αύξηση των ναύλων κατά 10%, ώστε να αντιμετωπιστεί η ζημιά από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, στην πρώτη συνάντηση που είχε με το νέο προεδρείο της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας. Ο κ Παπουτσής χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα και είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά την κυβέρνηση, για να προωθηθεί η διαδικασία ικανοποίησής του. Παράλληλα, έθεσε στους εφοπλιστές το νέο θεσμικό πλαίσιο της ακτοπλοΐας.

    [10] Στην Ελλάδα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

    13/01/2001 09:04:01

  • Διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί απο σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσίρο Μόρι, ο οποίος το βράδυ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενω θα έχει συνομιλίες και με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.

    [11] ΕΜΥ-Επιδείνωση του καιρού απο το βράδυ

    13/01/2001 09:03:55

    Επιδείνωση θα παρουσιάσει απο σήμερα το βράδυ ο καιρός σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Κύρια χαρακτηριστικά των καιρικών φαινομένων, θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη. Χιόνια θα πέσουν ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ενω η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. Βελτίωση του καιρού αναμένεται απο το απόγευμα της Δευτέρας

    [12] ΧΑΑ-Θετική έκθεση της Morgan Stanley .

    13/01/2001 08:11:36

    Ή Εκθεση της Morgan Stanley ,που κυκλοφόρησε στις 11 Ιανουαρίου 2001 και υπογράφεται από τους Τζον Πολ Σμιθ και Μανόλη Λεοντάκη,θεωρεί οτι είναι δίκαιη τιμή για τον Γενικό Δείκτη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου το επίπεδο των 3700 μονάδων και καλεί τους επενδυτές να αντικαταστήσουν τον σύνθημα "Αντίο Ελλάδα "

    με το " Αγοράστε Ελλάδα".

    Στην έκθεση υπογραμμίζεται επίσης ότι οποιαδήποτε κίνηση κάτω από το επίπεδο των 2900 μονάδων,θα αντιπροσώπευε ευκαιρία αγοράς . Η έκθεση προβλέπει επίσης είσοδο ξένων κεφαλαίων από το δεύτερο εξάμηνο του 2001.

    Επιπλέον η έκθεση αναφέρει ότι οι θεσμικοί αλλά και οι ιδιώτες επενδυτές ανέβασαν την αγορά σε μη διατηρήσιμα επίπεδα το καλοκαίρι του 1999 και οτι οι ιδιώτες επενδυτές δέχθηκαν ιδιαίτερα ισχυρό πλήγμα από την πτώση των μετοχών. Πιστεύουμε ,συνεχίζει η έκθεση, ότι

    αρχίζει να διαφαίνεται η αξία επιλεγμένων μετοχών.

    [13]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 January 2001 - 12:30:55 UTC