Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γιατροί-ΕΣΥ-Κινητοποιήσεις-Νομοσχέδιο Α.Παπαδόπουλου.
  • [02] Ραδιενέργεια-Ελεγχοι σε πεδία βολής-εισαγώμενα τρόφιμα-λαχανικά.
  • [03] Αντιδρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι για "πόθεν έσχες".
  • [04] Αναθεώρηση Συντάγματος-Βουλευτές-Ασυμβίβαστο.
  • [05] Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο Σουφλιάς.
  • [06] Συναγερμός για το νέο αεροδρόμιο

  • [01] Γιατροί-ΕΣΥ-Κινητοποιήσεις-Νομοσχέδιο Α.Παπαδόπουλου.

    19/01/2001 21:07:02

    Με απεργίες διαρκείας, από τις οποίες θα προκληθούν μεγάλες αρρυθμίες στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, στο νομοσχέδιο του Αλέκου Παπαδόπουλου, για την αναμόρφωση του ΕΣΥ. Οι γιατροί Αθήνας και Πειραιά εξήγγειλαν κατ'αρχήν σε τριήμερη απεργία την ερχόμενη Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη και προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Στη διάρκεια της απεργίας τα νοσοκομεία θα εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά.

    [02] Ραδιενέργεια-Ελεγχοι σε πεδία βολής-εισαγώμενα τρόφιμα-λαχανικά.

    19/01/2001 21:06:54

    Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των μετρήσεων ραδιενέργειας, απ΄όλα τα πεδία βολής, δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας κ.Αποστολάκης. Ο υφυπουργός Γεωργίας, κ. Αργύρης, τόνισε ότι από το 1995 γίνονται έλεγχοι ραδιενέργειας στα εισαγόμενα τρόφιμα και λαχανικά από τις βαλκανικές χώρες, και διαβεβαίωσε ότι οι τιμές ραδιενέργειας είναι εντός ορίων και πως υπάρχουν σχετικά πιστοποιητικά από τον «Δημόκριτο. Στο Κόσοβο μεταβαίνει αύριο ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, για να επισκεφθεί τους έλληνες στρατιώτες

    [03] Αντιδρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι για "πόθεν έσχες".

    19/01/2001 21:06:48

    Έντονα αντιδρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, στην απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να υποβάλουν έως την προσεχή Πέμπτη, δηλώσεις Πόθεν έσχες, όπως προβλέπει ο νέος δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας. Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για διάτρητο μέτρο που δεν διασφαλίζει το απόρρητο των στοιχείων και δεν αποκλείει προσφυγή στη δικαιοσύνη. Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών κατηγορεί την ΑΔΕΔΥ για υπαναχώρηση στα συμφωνηθέντα και προειδοποιεί με τις προβλεπόμενες συνέπειες όσους δημόσιους υπαλλήλους δεν συμμορφωθούν.

    [04] Αναθεώρηση Συντάγματος-Βουλευτές-Ασυμβίβαστο.

    19/01/2001 21:06:42

    Εμμένει η κυβέρνηση στην πρότασή της, στο πλαίσιο αναθεώρησης του συντάγματος, για το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή με επαγγελματική δράση. Η βουλευτική ιδιότητα απαιτεί αφοσίωση στο καθήκον και όταν υπάρχει αυτός που την διαθέτει, αναλαμβάνει το σχετικό ρίσκο και τις απορρέουσες ευθύνες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι η εκλογή του βουλευτή, αξιολογείται υπεράνω πάσης άλλης ιδιότητας ή δραστηριότητας.

    [05] Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο Σουφλιάς.

    19/01/2001 21:06:35

    Κλειστά εξακολουθεί να κρατά τα χαρτιά του ο Γιώργος Σουφλιάς για τις πολιτικές προθέσεις του και στην πρώτη του δημόσια εμφάνισή, μετά από πολλούς μήνες, απέφυγε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση. Ο κ. Σουφλιάς ήταν προσκεκλημένος σε εκδήλωση ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου για την παιδεία και αντάλλαξε θερμή χειραψία με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία επανέλαβε την επιθυμία της να επιστρέψει στο κόμμα.

    [06] Συναγερμός για το νέο αεροδρόμιο

    19/01/2001 14:44:03

    Πυρετός επικρατεί στην κυβέρνηση για τη γρήγορη και μέσα στο χρονοδιάγραμμα έναρξης της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" στα Σπάτα. Ο πρωθυπουργός, είχε το μεσημέρι συνεργασία με τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη και Μεταφορών Χρήστο Βερελή και όπως δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Λαλιώτης, τα δύο υπουργεία εντείνουν τις προσπάθειές τους, έτσι ώστε το νέο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" να λειτουργήσει μέσα στο Μάρτιο ως ένα σύγχρονο ασφαλές και αποδοτικό αεροδρόμιο. Ο υπουργός πρόσθεσε οτι η εντατική αυτή προσπάθεια αφορά και τις προσβάσεις στο αεροδρόμιο ωστε το κορυφαίο αυτό έργο να έχει τις καλύτερες συγκοινωνίες, οι οποίες θα το καθιστούν ένα σύγχρονο ασφαλές και αποδοτικό αεροδρόμιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 January 2001 - 23:49:36 UTC