Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις Μιχαλολιάκου-Στη Βουλή τον Φεβρουάριο ο νόμος για τρομοκρατία.
  • [02] Κόσοβο-Ραδιενέργεια-Ελληνική δύναμη.
  • [03] Παράταση υποβολής "πόθεν έσχες"-Δημόσιοι υπάλληλοι.
  • [04] Πύργος-Θύμα του Χρηματιστηρίου διευθυντής τράπεζας.
  • [05] Επίσκεψη Κ.Στεφανόπουλου στην Ιταλία-Συνάντηση με Πάπα.
  • [06] Ελεγχοι σε εισαγώμενα χοιρινά από ΕΕ.
  • [07] Ο Σον Κόνερι υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων της Ακρόπολης.
  • [08] Βουλή-Σύνταγμα-Ελάχιστο εισόδημα-Τσουκάτος.

  • [01] Δηλώσεις Μιχαλολιάκου-Στη Βουλή τον Φεβρουάριο ο νόμος για τρομοκρατία.

    24/01/2001 21:50:17

    Τον θεό ευχαρίστησε για το γεγονός ότι είναι ακόμη ζωντανός, μετά την εις βάρος του δολοφονική απόπειρα, για άλλη μια φορά ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος σύντομα αναμένεται να βγεί από το νοσοκομείο. Τον άλλο μήνα κατατίθεται στη βουλή το νομοσχέδιο για την τρομοκρατία με αλλαγές στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να περιλαμβάνει διάταξη για έλεγχο του DNA, χωρίς τη συγκατάθεση του ύποπτου, ενώ για την παρακολούθηση των τηλεφωνημάτων είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και μόνο με άδεια εισαγγελέα η δικαστικού συμβουλίου.

    [02] Κόσοβο-Ραδιενέργεια-Ελληνική δύναμη.

    24/01/2001 21:50:11

    Σε φυσιολογικά επίπεδα, ήταν η ραδιενέργεια στις περιοχές του Κοσόβου που βρίσκονται έλληνες στρατιώτες, διαβεβαίωσε ο υπουργός Αμυνας επικαλούμενος τις μετρήσεις σε έδαφος, αέρα και νερό που έκανε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Ο επικεφαλής των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, που συναντήθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου, αρνήθηκε οποιαδήποτε αρνητική συνέπεια από τη χρήση των όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου και δήλωσε πως το ΝΑΤΟ έχει δώσει πληροφορίες στους Συμμάχους για τη χρήση των βλημάτων αυτών.

    [03] Παράταση υποβολής "πόθεν έσχες"-Δημόσιοι υπάλληλοι.

    24/01/2001 21:50:05

    Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής του "πόθεν έσχες" των δημοσίων υπαλλήλων, που έληγε αύριο. Αυτό αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχε με την ΑΔΕΔΥ η υπουργός Εσωτερικών η οποία όμως αποσαφήνισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί ως έχει. Ωστόσο φάνηκε ανοιχτή σε συζήτηση για την επεξεργασία των στοιχείων των δηλώσεων. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ δήλωσε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν συζητήσεις και από τις δυο πλευρές και μέχρι τότε, η οργάνωση δεν προσφεύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας.

    [04] Πύργος-Θύμα του Χρηματιστηρίου διευθυντής τράπεζας.

    24/01/2001 21:49:58

    Θύμα του Χρηματιστηρίου έπεσε, όπως ο ίδιος δηλώνει, σε σημείωμα που άφησε, ένας 42χρονος διευθυντής τράπεζας στον Πύργο Ηλείας, ο οποίος αυτοκτόνησε, εξαιτίας των χρεών που είχαν συσσωρευτεί στη χρηματιστηριακή εταιρία, στην οποία προϊστατο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε τη βαθειά του λύπη και συνέστησε προσοχή σε όσους ασχολούνται με το Χρηματιστήριο, τονίζοντας οτι θα πρέπει να γνωρίζουν τους νόμους της αγοράς. Απέδωσε επίσης την κακή πορεία της Σοφοκλέους στις φήμες που ενσπείρουν κάποιοι για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των μικροεπενδυτών.

    [05] Επίσκεψη Κ.Στεφανόπουλου στην Ιταλία-Συνάντηση με Πάπα.

    24/01/2001 21:49:52

    Μισή ώρα κράτησε η συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Στεφανόπουλος με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο, στο Βατικανό. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ο Ποντίφικας επανέλαβε την επιθυμία του να επισκεφθεί ως προσκηνητής την Αθήνα στο πλαίσιο περιοδείας του στους Αγιους Τόπους. Νωρίτερα, ο κ.Στεφανόπουλος είπε ότι εάν ο Πάπας εκφράσει την επιθυμία να επισκεφθεί την Ελλάδα, θα γίνει δεκτός με τιμές και τα αγαθότερα των αισθημάτων. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αγία Εδρα, μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, αναφέρεται ότι ο κ.Στεφανόπουλος απηύθυνε στον Πάπα επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί τη χώρα μας.

    [06] Ελεγχοι σε εισαγώμενα χοιρινά από ΕΕ.

    24/01/2001 21:49:45

    Ελεγχοι για ορμόνες και αντιβιοτικά στα εισαγόμενα από την Ευρωπαϊκή Ενωση χοιρινά, αρχίζουν οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, μετά τον σχετικό θόρυβο που ξέσπασε στη Γερμανία και την Αυστρία.

    Ελεγχοι για ορμόνες και αντιβιοτικά γίνονται συστηματικά στα ντόπια χοιρινά. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας, το 2000 έγιναν 1097 έλεγχοι σε δείγματα χοιρινών. Από αυτά μόνο ένα είχε κατάλοιπα αντιβιοτικού ανώτερο από το επιτρεπόμενο όριο.

    [07] Ο Σον Κόνερι υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων της Ακρόπολης.

    24/01/2001 21:49:39

    "Κάθε χώρα που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, πρέπει να έχει ως στόχο την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα". Αυτό δήλωσε ο σταρ του διεθνούς κινηματογράφου, Σον Κόνερι, μετά την επίσκεψή του στην Ακρόπολη, με φόντο τον Παρθενώνα. "Τα γλυπτά Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στη φυσική τους θέση στην Αθήνα", δήλωσε ο σκωτσέζος ηθοποιός που είναι και μέλος της Επιτροπής για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη.

    [08] Βουλή-Σύνταγμα-Ελάχιστο εισόδημα-Τσουκάτος.

    24/01/2001 21:49:31

    Την παλαιότερη πρότασή του, για νομοθετική ρύθμιση της θέσπισης ελάχιστου εισοδήματος, επανέφερε ο Θ.Τσουκάτος, προτείνοντάς την ως συνταγματική διάταξη. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πάντως, διευκρίνισε ότι η κίνησή του δεν ενέχει "επιθετικό χαρακτήρα", ούτε αποτελεί "λαϊκισμό" - χαρακτηρισμό που της προσέδωσαν όταν πρωτοδιατυπώθηκε. Με την πρόταση Τσουκάτου συνετάχθη και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ.Μαγκριώτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 January 2001 - 23:07:05 UTC