Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ-Σαβέβσκι και Γκέραρντ στο τιμόνι της.
  • [02] Ναυάγιο "Δύστος"-Δίκη υπευθύνων.
  • [03] Κυβέρνηση-Επίσκεψη Πάπα-Κ.Στεφανόπουλος.
  • [04] Σε θρίλερ εξελίχθηκε η συνεδρίαση στη Σοφοκλέους.
  • [05] Βγήκε από την εντατική ο Β.Μιχαλολιάκος.
  • [06] Η κυβέρνηση επιμένει για τα "Γιουροφάιτερ".
  • [07] Ολυμπιακοί 2004-Συνέντευξη Γ.Αγγελοπούλου.

  • [01] Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ-Σαβέβσκι και Γκέραρντ στο τιμόνι της.

    25/01/2001 21:37:56

    Ο Τόνι Σαβέβσκι και ο Εγκε Γκέραρντ ανέλαβαν το δύσκολο έργο να βγάλουν την ΑΕΚ από την κρίση. Ο 38χρονος Σκοπιανός θα προπονήσει την Παρασκευή για πρώτη φορά τους πρώην συμπαίκτες του, ενώ ο Γκέραρντ θα έχει προς το παρόν τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου, ενώ παράλληλα θα ασχολείται και με την ανίχνευση ταλέντων, που είναι και ειδικότητα του. Οσον αφορά στον Γιάννη Παθιακάκη, η συνεργασία του με την ΑΕΚ λύθηκε "κοινή συναινέσει" και κατόπιν ...απαιτήσεως της διοίκησης.

    [02] Ναυάγιο "Δύστος"-Δίκη υπευθύνων.

    25/01/2001 21:36:04

    Με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, παραπέμπονται να δικαστούν στο κακουργιοδικείο Πειραιά 27 άτομα, που θεωρούνται υπεύθυνα για το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου "Δύστος" στις 28 Δεκεμβρίου 1996, ανοικτά της Κύμης, όπου χάθηκαν 20 άτομα. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο πλοιοκτήτης Περικλής Παναγόπουλος. Στους 27 έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος.

    [03] Κυβέρνηση-Επίσκεψη Πάπα-Κ.Στεφανόπουλος.

    25/01/2001 21:35:56

    Πλήρη κάλυψη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόσκληση που απηύθυνε στον Πάπα Ιωάννη Πάυλο, να επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα, παρέσχε η κυβέρνηση. Ισχύει απολύτως η δήλωση του κ. Στεφανόπουλου, δήλωσε ο Τηλέμαχος Χυτήρης και διευκρίνησε οτι δεν υπήρξε καμία παρεξήγηση ή εμπλοκή μεταξύ προεδρίας Δημοκρατίας και κυβέρνησης, στο θέμα, ούτε παρέμβαση του υφυπουργού Εξωτερικών, Γρηγόρη Νιώτη. Την

    πλήρη συμφωνία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, υποστηρίζοντας οτι η πρόσκληση του κ.Στεφανόπουλου έχει διακρατικό χαρακτήρα, και δεν έχει σχέση με την Εκκλησία.

    [04] Σε θρίλερ εξελίχθηκε η συνεδρίαση στη Σοφοκλέους.

    25/01/2001 21:35:50

    Σε πραγματικό θρίλερ εξελίχθηκε η συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, καθώς ο γενικός δείκτης έπεσε στα κατώτατα σημεία των δύο τελευταίων ετών, κάτω από τις 3000 μονάδες, για να γυρίσει προς το τέλος των συναλλαγών σε θετικό πρόσημο με άνοδο 1,16%. Καλύτερες ημέρες για Τράπεζες και ελληνικό Χρηματιστήριο, προέβλεψε ο πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, σημειώνοντας ότι η εικόνα της Σοφοκλέους δεν αντικατοπτρίζει την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ.Παπαντωνίου σε δηλώσεις του σε εφημερίδα του Βελγίου χαρακτηρίζει "μυστήριο" την πτώση του Χρηματιστηρίου.

    [05] Βγήκε από την εντατική ο Β.Μιχαλολιάκος.

    25/01/2001 21:35:43

    Βγήκε από την εντατική του Τζάνειου νοσοκομείου ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος και μεταφέρθηκε στη Β' Χειρουργική κλινική, χωρίς όμως να διευκρινιστεί πότε θα πάρει εξιτήριο. Στο μεταξύ, με άκρα μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση.

    [06] Η κυβέρνηση επιμένει για τα "Γιουροφάιτερ".

    25/01/2001 21:35:36

    Η κυβέρνηση επιμένει στην προμήθεια των 60 πολεμικών αεροσκαφών "Γιουροφάιτερ", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν το περιβάλλον και όπως ανακοινώθηκε, έως το 2005 όλα τα διϋλιστήρια πρέπει να εκσυγχρονιστούν σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, γιατί διαφορετικά θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να κλείσουν, καθώς δεν θα προσφέρουν προϊόντα με βάση τις νέες προδιαγραφές.

    [07] Ολυμπιακοί 2004-Συνέντευξη Γ.Αγγελοπούλου.

    25/01/2001 21:35:29

    Τη βεβαιότητά της ότι όσα προβλήματα παρουσιαστούν στην πορεία για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών του 2004, μέχρι την ημέρα της έναρξης των αγώνων θα λυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξέφρασε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου, σε συνέντευξη της, στην οποία κυριάρχησαν τα θέματα ασφάλειας των αγώνων, η πορεία των έργων, ο εθελοντισμός και η κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, καθώς και το περιβαλλοντικό θέμα που υπάρχει, με τη χωροθέτηση του Κωπηλατοδρομίου στο Σχοινιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 January 2001 - 21:30:23 UTC