Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Καραμανλής κατηγορεί την κυβέρνηση για το Χρηματιστήριο.
  • [02] Γενική Τράπεζα-Λουτράκι-Εξαφάνιση διευθυντή-Διευκρινίσεις.
  • [03] Κ.Σημίτης-Περιοδεία σε Χανιά και Ρέθυμνο.
  • [04] Βουλή-Κόσοβο-Ελληνική δύναμη-ΚΚΕ-Τσοχατζόπουλος.
  • [05] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-Πάπας-Πρόεδρος Δημοκρατίας-Εκκλησία.
  • [06] Βουλή-Πρωθυπουργός-Εβερτ-Προϋπολογισμός.
  • [07] Επίσκεψη Γκίλμαν-Συνάντηση με Γ.Παπανδρέου.

  • [01] Ο Καραμανλής κατηγορεί την κυβέρνηση για το Χρηματιστήριο.

    26/01/2001 21:32:14

    Ευθύνες στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, επιρρίπτει ο Κώστας Καραμανλής για την πορεία του Χρηματιστηρίου και ζητάει την απομάκρυνση του Γιάννου Παπαντωνίου, για να αποκατασταθεί, όπως λέει, η εμπιστοσύνη στην αγορά. Η Σοφοκλέους χρειάζεται μια μακρά περίοδο πολιτικής ηρεμίας χωρίς δηλώσεις και παρεμβάσεις, τονίζει σε βελγική εφημερίδα ο κ.Παπαντωνίου, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνει πως όσο λιγότερο ασχολούνται οι πολιτικοί, τόσο καλύτερο για τους επενδυτές και τη λειτουργία της αγοράς.

    [02] Γενική Τράπεζα-Λουτράκι-Εξαφάνιση διευθυντή-Διευκρινίσεις.

    26/01/2001 21:32:08

    Διευκρινίσεις για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την εξαφάνιση του διευθυντή του καταστήματος της Γενικής Τράπεζας στο Λουτράκι, Χρήστου Σέγκα, που κατηγορείται ότι ευθύνεται για τους μηδενισμούς λογαριασμών καταθέσεων, χωρίς οι δικαιούχοι να έχουν προβεί σε αναλήψεις, έδωσε η διοίκηση της Τράπεζας. Από τον μέχρι στιγμής έλεγχο έχει διαπιστωθεί ότι το σύνολο των περιπτώσεων, αφορούν παρατραπεζικές συναλλαγές του κ. Σέγκα σε προσωπικό επίπεδο. Αμέσως μετά τη διαπίστωση αυτή η Τράπεζα, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου και της πίστης της, συνέταξε και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Koρίνθου και ήδη ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος, υπεξαίρεση και πλαστογραφία.

    [03] Κ.Σημίτης-Περιοδεία σε Χανιά και Ρέθυμνο.

    26/01/2001 21:32:01

    Περιοδεία στη Δυτική Κρήτη, με πρώτο σταθμό τα Χανιά, άρχισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τους τάφους των Βενιζέλων και το νοσοκομείο των Χανίων, ενώ το βράδυ συναντήθηκε με φορείς των παραγωγικών τάξεων του νομού. Σε δηλώσεις του, έκανε λόγο στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, χαρακτήρισε επιτυχή την προσπάθεια για ενσωμάτωση της ελληνικής οικονομίας στη ζώνη του Ευρώ και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας στον 21-ο αιώνα. Αύριο ο πρωθυπουργός θα περιοδεύσει στο νομό Ρεθύμνου.

    [04] Βουλή-Κόσοβο-Ελληνική δύναμη-ΚΚΕ-Τσοχατζόπουλος.

    26/01/2001 21:31:54

    Κανένα μέλος της ελληνικής στρατιωτικής αποστολής στο Κόσοβο δεν πρόκειται να παραμείνει εκεί παρά τη θέλησή του, διαβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, απαντώντας στη βουλή σε σχετική ερώτηση. Ο κ. Τσοχατζόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να χρεωθεί καμία ευθύνη για τα όσα έγιναν στο Κόσοβο, αλλά αντίθετα, συνεπής στη θέση της πολιτικής λύσης, δεν συμμετείχε σε καμία φάση.

    [05] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-Πάπας-Πρόεδρος Δημοκρατίας-Εκκλησία.

    26/01/2001 21:31:48

    Η εκκλησία μπορεί να έχει τις απόψεις της, οι οποίες όμως δεν μπορούν να δεσμεύουν τις αποφάσεις της πολιτείας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τις αντιδράσεις από την πλευρά της εκκλησίας για την πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα, που απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Πάπα Ιωάννη Παύλο. Ο κ. Ρέππας πρόσθεσε ότι ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας είναι ευπρόσδεκτος στην Ελλάδα.

    [06] Βουλή-Πρωθυπουργός-Εβερτ-Προϋπολογισμός.

    26/01/2001 21:31:42

    Σε τυπογραφικό λάθος απέδωσε ο πρωθυπουργός το σημείο της έκθεσης του προϋπολογισμού, βάσει του οποίου οι φορολογικές μειώσεις θα ίσχυαν για τα εισοδήματα του 2000 αντί του 2001. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Μιλτιάδη Έβερτ, ο πρωθυπουργός είπε ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό και το φορολογικό νομοσχέδιο, έγινε με βάση ότι οι ελαφρύνσεις θα ισχύσουν από το 2001. Ο κ. Εβερτ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είπε ψέμματα στη βουλή και πως με τέτοια κόλπα και τερτίπια, η κυβέρνηση εξαπατά το λαό.

    [07] Επίσκεψη Γκίλμαν-Συνάντηση με Γ.Παπανδρέου.

    26/01/2001 21:31:33

    Πολύ σημαντική σύμμαχο και φίλη χώρα, για τις Ηνωμένες Πολιτείες, που "συμβάλλει σημαντικά στη σταθερότητα της περιοχής", χαρακτήρισε την Ελλάδα ο κ. Μπέντζαμιν Γκίλμαν, πρόεδρος της υπό επιτροπής διεθνών σχέσεων της αμερικανικής Βουλής μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου, στην Αθήνα.

    Ο κ.Παπανδρέου αναχωρεί αύριο για το Νταβός της Ελβετίας, όπου θα

    έχει κατ'ιδίαν συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, και αρμόδιο για τις σχέσεις της χώρας του με την ΕΕ, Μεσούτ Γιλμάζ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 January 2001 - 21:30:24 UTC