Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόταση μομφής κατά Γ.Παπαντωνίου-Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ.
  • [02] Στο Ελληνικό το μητροπολιτικό πάρκο αποφάσισε η κυβέρνηση.
  • [03] Αυξήσεις σε ΟΤΕ, ΤΑΞΙ,ΚΤΕΛ και βενζίνη.
  • [04] Συνεχίζονται οι έρευνες για τα ραδιενεργά υλικά.
  • [05] Ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας ΙΧ-Παράταση μέχρι 28/2.
  • [06] Ποινική δίωξη κατά ανακριτικών υπαλλήλων για εμπρησμούς.
  • [07] Αεροδρόμιο Σπάτων-Πυρετός προετοιμασιών.
  • [08] Προσλήψεις εκπαιδευτικών στα ΤΕΕ μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

  • [01] Πρόταση μομφής κατά Γ.Παπαντωνίου-Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ.

    31/01/2001 21:25:34

    Σε ολομέτωπη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει εξελιχθεί η πρόταση μομφής κατά του Γ.Παπαντωνίου που κατέθεσε η ΝΔ, για την πορεία του Χρηματιστηρίου και η συζήτησή της ολοκληρώνεται αύριο τα μεσάνυχτα. Η κυβέρνηση κάλυψε πλήρως τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, κατηγόρησε τη ΝΔ οτι στο παρελθόν έριχνε πισώπλατες μαχαιριές στην οικονομία την ώρα της προσπάθειας για την ένταξη στην ΟΝΕ και εκτίμησε ότι η πρόταση μομφής λειτουργεί συσπειρωτικά για το ΠΑΣΟΚ. Πάντως, για δεύτερη μέρα στη Σοφοκλέους, ο γενικός δείκτης σημείωσε σημαντική άνοδο κατά 3,98%.

    [02] Στο Ελληνικό το μητροπολιτικό πάρκο αποφάσισε η κυβέρνηση.

    31/01/2001 21:25:27

    Ανάπλαση του χώρου του αεροδρομίου του Ελληνικού σε μητροπολιτικό

    πάρκο πρασίνου, αποφάσισε η κυβέρνηση, μετά τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα. Οπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, ο χώρος των 4.800 στρεμμάτων θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης, ενώ στη διάρκεια της Ολυμπιάδας του 2004 θα γίνουν εγκαταστάσεις για κάποια αγωνίσματα. Επίσης το εργοστάσιο της πολεμικής αεροπορίας, που βρίσκεται εκεί θα λειτουργήσει για δύο ακόμα χρόνια και στη συνέχεια θα μετεγκατασταθεί στην Ελευσίνα.

    [03] Αυξήσεις σε ΟΤΕ, ΤΑΞΙ,ΚΤΕΛ και βενζίνη.

    31/01/2001 21:25:20

    Μια σειρά αυξήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες φέρνει ο Φεβρουάριος

    που αρχίζει αύριο.Στα ταξί η μονή ταρίφα θα κοστίζει 80 απο 76 δρχ το χιλιόμετρο και το ραντεβού σε ραδιοταξί 700 δρχ. Αυξημένα κατά 5% θα είναι και τα εισιτήρια στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, ενώ απο αύριο ακριβαίνουν και τα τηλεφωνήματα. Η αστική μονάδα θα κοστίζει 10,5 δρχ από 9 που είναι σήμερα και το πάγιο αυξάνεται στις 2800 δρχ. Αυξημένες κατά περίπου 3 δρχ το λίτρο θα είναι από αύριο οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ φθηνότερο θα πωλείται το ντίζελ κίνησης.

    [04] Συνεχίζονται οι έρευνες για τα ραδιενεργά υλικά.

    31/01/2001 21:25:10

    Σε μαφιόζικα κυκλώματα από το πρώην ανατολικό μπλόκ, στρέφονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που έθαψαν τα πλακίδια με τα ραδιενεργά υλικά Πλουτώνιο και Αμερίκιο, σε δασική περιοχή, κοντά στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, οι διωκτικές αρχές διαθέτουν αξιοποιήσιμες πληροφορίες για πρόσωπα, οι οποίες ερευνώνται. Τα πλακίδια με τα ιδιαίτερα τοξικοραδιενεργά στοιχεία φυλλάσσονται σε ασφαλή χώρο στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ.

    [05] Ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας ΙΧ-Παράταση μέχρι 28/2.

    31/01/2001 21:25:03

    Παρατείνεται μέχρι 28 Φεβρουαρίου, η προθεσμία για την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας οχημάτων και μοτοσικλετών του έτους 2001. Η παράταση της κανονικής προθεσμίας που έληγε στις 16 Φεβρουαρίου δόθηκε προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν εγκαίρως τα ειδικά σήματα.

    [06] Ποινική δίωξη κατά ανακριτικών υπαλλήλων για εμπρησμούς.

    31/01/2001 21:24:56

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά κατά 20 ανακριτικών υπαλλήλων για "θάψιμο" δικογραφιών που αφορούσαν εμπρησμούς στην Αίγινα και τη Σαλαμίνα. Όπως προέκυψε από την ανακριτική διαδικασία οι έν λόγω υπάλληλοι ενώ επιλαμβάνονταν υποθέσεων εμπρησμών δεν σχημάτιζαν δικογραφίες και τα βιβλία των συμβάντων ήταν διορθωμένα με μπλάνκο. Επίσης ενώ βεβαίωναν ότι γίνονταν προανακρίσεις, στην πράξη δεν είχαν καν ξεκινήσει.

    [07] Αεροδρόμιο Σπάτων-Πυρετός προετοιμασιών.

    31/01/2001 21:24:49

    Πυρετός προετοιμασιών επικρατεί στην κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία και φορείς, ενόψει της έναρξης λειτουργίας του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα. Οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών και ο πρόεδρος του νέου αεροδρομίου είχαν συνεργασία με εκπροσώπους όλων των φορέων που εμπλέκονται, όπως Πυροσβεστική, αστυνομία, Πολιτική Αεροπορία, ΕΚΑΒ και ΟΑΣΑ, προκειμένου να επιλυθούν διάφορα ζητήματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία του νέου αεροδρομίου.

    [08] Προσλήψεις εκπαιδευτικών στα ΤΕΕ μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

    31/01/2001 21:24:42

    Την πρόσληψη 2.100 εκπαιδευτικών στα ΤΕΕ, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου. Πρόκειται για 500 καθηγητές μουσικής και 1.600 καθηγητές τεχνολογικών ειδικοτήτων. Σε ότι αφορά την πρόσβαση των μαθητών των ΤΕΕ, στα ΤΕΙ, οι μαθητές τουλάχιστον για το 2001, θα δώσουν εξετάσεις σε τρία μαθήματα, δύο γενικής παιδείας και ένα ειδικό μάθημα ανάλογα με την ειδικότητα που διαλέγουν οι απόφοιτοι των ΤΕΕ. Καταργείται επίσης το προπαρασκευαστικό εξάμηνο για τα ΤΕΙ, ενώ οι σπουδαστές θα πρέπει να έχουν συνεχή παρουσία στο πρώτο εξάμηνο, για να συνεχίσουν την φοίτηση τους στα ΤΕΙ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 31 January 2001 - 21:30:27 UTC