Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θεσσαλονίκη-Εντοπίστηκε η 15χρονη Αμερικανίδα,
  • [02] Ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας-Προσθεσμία
  • [03] Πτώμα ανδρός στη θάλασσα της Ρόδου.
  • [04] Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Μ. Μαλλιώρη-Έρευνα για "Πόκεμον"
  • [05] Αντικατάσταση Ελλήνων στρατιωτικών στο Κόσοβο
  • [06] Αβραμόπουλος-Χρηματιστήριο-Δηλώσεις
  • [07] ΗΠΑ: Και επίσημη δυσφορία των ΗΠΑ για Κακλαμάνη
  • [08] Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου-Ολυμπιάδα
  • [09] Βουλή-Πρόταση μομφής-Ολοκληρώνεται η συζήτηση
  • [10] Υπουργικό Συμβούλιο.
  • [11] ΗΠΑ-Κακλαμάνης.
  • [12] Χρηματιστήριο-Συνεδρίαση.
  • [13] Αντιπολίτευση-Συζήτηση-Βουλή.
  • [14] Βουλή-Συζήτηση-Μομφή.

  • [01] Θεσσαλονίκη-Εντοπίστηκε η 15χρονη Αμερικανίδα,

    01/02/2001 14:12:34

  • Σε διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε χθές βράδυ η 15χρονη Αμερικανίδα, που είχε εξαφανιστεί απο τον περασμένο Αύγουστο απο το σπίτι της στη Φλόριντα και αναζητείτο. Οι αστυνομικοί δεν έχουν εντοπίσει τον 35χρονο Γερμανό, ο οποίος φέρεται οτι παρέσυρε στην Ελλάδα τη 15χρονη μετά απο γνωριμία που είχε κάνει μαζί του μέσω Ιντερνέτ. Η νεαρή έχει μεταφερθεί στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, όπου θα παραμείνει μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την επιστροφή της.

    [02] Ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας-Προσθεσμία

    01/02/2001 14:12:28

  • Εως τις 28 Φεβρουαρίου παρατείνεται η προθεσμία για την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για το 2001. Η σχετική προθεσμία έληγε στις 16 Φεβρουαρίου.

    [03] Πτώμα ανδρός στη θάλασσα της Ρόδου.

    01/02/2001 14:12:21

  • Πτώμα ανδρός και σε προχωρημένη σήψη εντόπισαν άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Ρόδου στη θαλάσσια περιοχή Λαχανιάς. Η νεκροψία -νεκροτομή θα γίνει στο νοσοκομείο της Ρόδου, ενώ προανάκριση θα διενεργήσει η Λιμενική Αρχή.

    [04] Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Μ. Μαλλιώρη-Έρευνα για "Πόκεμον"

    01/02/2001 14:12:13

  • Τη διεξαγωγή έρευνας, ώστε να διαπιστωθεί ο αντίκτυπος που έχουν τα βιντεοπαιχνίδια, όπως το παιχνίδι "πόκεμον", στη σωματική και νοητική υγεία των παιδιών, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μένης Μαλλιώρη. Η Ευρωβουλευτής είχε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διερευνήσει την καταλληλότητα του παιδικού ηλεκτρονικού παιχνιδιού "πόκεμον", αναφέροντας ότι στο παιχνίδι αυτό παρουσιάζονται ήρωες με υπερφυσικές ιδιότητες και με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά να ταυτίζονται μαζί τους και προβαίνουν σε ενέργειες παρακινδυνευμένες, που θέτουν σε κίνδυνο την ψυχοσωματική τους ακεραιότητα.

    [05] Αντικατάσταση Ελλήνων στρατιωτικών στο Κόσοβο

    01/02/2001 14:12:06

    Καθ' οδόν προς το Κόσοβο βρίσκονται οι πρώτοι 30 Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι αντικαθιστούν συναδέλφους τους που ζήτησαν να επιστρέψουν στην πατρίδα λόγω του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με το απεμπλουτισμένο ουράνιο.

    [06] Αβραμόπουλος-Χρηματιστήριο-Δηλώσεις

    01/02/2001 14:11:56

    Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπολος, αναφερόμενος στην κρίση του Χρηματιστηρίου, είπε ότι πρόκειται για ζήτημα που ξεφεύγει από την γνώριμη και ξεπερασμένη ρουτίνα της κομματικής αντιπαράθεσης. Τόνισε ότι χρειάζεται πολιτική συνενόηση και κοινή στάση ευθύνης στην αυτόνομη λειτουργία του Χρηματιστηρίου, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που δεν έγινε πριν από ενάμυσι χρόνο "ας γίνει έστω και σήμερα στο Κοινοβούλιο". Ο Δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι πρέπει να περάσουμε από την παραπλανητική πολιτική εξαγγελιών ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου της Σοφοκλέους στην άμεση πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή των εποπτικών και ελεγκτικών εργαλείων που διαθέτει η πολιτεία. Επίσης σημείωσε ότι "τα κόμματα και όλοι οι πολιτικοί πρέπει να διαγράψουν τη λέξη χρηματιστήριο για δύο χρόνια από το λεξιλόγιό τους και να το αφήσουν να αποκαταστήσει τη λειτουργία και τους κανονικούς του ρυθμούς, διαφορετικά θα φέρουν ακεραία την πολιτική ευθύνη".

    [07] ΗΠΑ: Και επίσημη δυσφορία των ΗΠΑ για Κακλαμάνη

    01/02/2001 14:11:46

  • Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε τη δυσφορία του για την πρόσφατη επικριτική ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη για τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ εγείρουν το θέμα της τρομοκρατίας. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, τόνισε οτι η χώρα του συνεργάζεται στενά με την Ελλάδα στις προσπάθειες κατά της τρομοκρατίας και πρόσθεσε οτι ο κ. Κακλαμάνης δεν έχει επαφή με το τι συμβαίνει σε ο,τι αφορά τις σχέσεις των δύο χωρών.

    [08] Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου-Ολυμπιάδα

    01/02/2001 14:11:32

  • Η προετοιμασία της Ολυμπιάδας του 2004 και η τουριστική πολιτική της χώρας μας, εξετάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπο τον πρωθυπουργό. Χθές, σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, αποφασίστηκε η ανάπλαση του χώρου του αεροδρομίου του Ελληνικού σε μητροπολιτικό χώρο πρασίνου, ενω οπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο χώρος των 4.800 στρεμμάτων θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης.

    Το απόγευμα ο κ. Σημίτης αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας Τάσο Γιαννίτση, όπου θα συζητηθούν θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου και το χρονοδιάγραμμα διαλόγου για το ασφαλιστικό.

    [09] Βουλή-Πρόταση μομφής-Ολοκληρώνεται η συζήτηση

    01/02/2001 14:11:22

  • Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα στη Βουλή, με ονομαστική ψηφοφορία, η συζήτηση για την πρόταση μομφής της ΝΔ, κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννου Παπαντωνίου, σχετικά με την πορεία του Χρηματιστηρίου. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε οτι ο Συνασπισμός θα ψηφίσει την πρόταση αυτή, θέση για την οποία εξέφρασαν διαφωνία αρκετά στελέχη του κόμματος. Το ΚΚΕ επέκρινε τη στάση του κ. Παπαντωνίου, αλλά απέδωσε ευθύνες και στη ΝΔ για την κατάσταση στο Χρηματιστήριο. Οι βουλευτές του ΚΚΕ στη σημερινή ψηφοφορία θα δηλώσουν "παρών".

    [10] Υπουργικό Συμβούλιο.

    01/02/2001 08:37:32

    Η προετοιμασία της Ολυμπιάδας του 2004 και ο τουρισμός είναι τα δυο θέματα που θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Χθες σε ευρεία σύσκεψη υπο τον κ. Σημίτη αποφασίστηκε η ανάπλαση του χώρου του αεροδρομίου του Ελληνικού σε μητροπολιτικό πάρκο πρασίνου. Οπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο χώρος των 4.800 στρεμμάτων θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης.

    [11] ΗΠΑ-Κακλαμάνης.

    01/02/2001 08:37:25

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε και επίσημα δυσφορία για την πρόσφατη επικριτική ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη για τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ εγείρουν το θέμα της τρομοκρατίας. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών επίσης απέρριψε την κατηγορία οτι η αμερικανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί το θέμα της τρομοκρατίας κατά των ολυμπιακών αγώνων.

    [12] Χρηματιστήριο-Συνεδρίαση.

    01/02/2001 08:37:19

    Με σημαντική άνοδο κατά 3,98% έκλεισε χθες ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στη Σοφοκλέους και διαμορφώθηκε στις 3.264,76 μονάδες. Ο όγκος των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 188,51 εκατομμύρια ευρώ ή σε 64,2 δισεκατομμύρια δραχμές.

    [13] Αντιπολίτευση-Συζήτηση-Βουλή.

    01/02/2001 08:37:12

    Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία του Χρηματιστηρίου άσκησαν χθες στη Βουλή οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ κ. Εβερτ ζήτησε απόδοση ευθυνών και κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αναγνωρίσουν το πρόβλημα και να καταδείξουν εκείνοι τους υπεύθυνους. Απο το ΚΚΕ ο κ. Κολοζόφ επέκρινε τη στάση τόσο της κυβέρνησης όσο και της ΝΔ και δήλωσε οτι το κόμμα του θα ψηφίσει "παρόν". Ο ΣΥΝ, όπως είπε ο πρόεδρός του, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ κατά Παπαντωνίου.

    [14] Βουλή-Συζήτηση-Μομφή.

    01/02/2001 08:37:06

    Τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται η συζήτηση στη Βουλή για την προταση μομφής κατά του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, που κατέθεσε η ΝΔ για την πορεία του Χρηματιστηρίου. Ο κ. Παπαντωνίου κατηγόρησε τη ΝΔ οτι έχει καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ ανευθυνότητας ενω απέδωσε την πτώση στη μετάβαση της στις "ώριμες" αγορές. Επίσης ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ οτι η πρότασή της έχει στόχο την υποβάθμιση των επιδόσεων που έχει πετύχει η κυβέρνηση στην οικονομία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 February 2001 - 12:30:38 UTC