Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα Εθνικής κατηγ.-Ηττα σοκ για ΠΑΟ.
  • [02] Ακαρπες οι έρευνες στη λίμνη Πετρών για τους δύο κυνηγούς.
  • [03] ΝΔ-Μπακογιάννη-Σπηλιωτόπουλος για Αβραμόπουλο.
  • [04] Αγωνιστικό φρόνημα ζήτησε ο Χριστόδουλος.
  • [05] Το πλοίο του Μίνωα θα πέσει ξανά στα νερά του Αρχιπελάγους.
  • [06] Πέθανε στο Παρίσι ο συνθέτης Ιάννης Ξενάκης.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα Εθνικής κατηγ.-Ηττα σοκ για ΠΑΟ.

    04/02/2001 21:17:03

    «Βόμβα μεγατόνων στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αφού ο Παναθηναϊκός λίγα 24ωρα μετά από το εντυπωσιακό 7-2 επί του Πανιωνίου γιά το Κύπελλο, έχασε με 1-0 από τους «κυανέρυθρους σε αγώνα για την 17η ημέρα της Εθνικής κατηγορίας και έμεινε έξι βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ο οποίος το Σάββατο είχε συντρίψει τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ με 5-0. Εκπληξη όμως είχαμε και στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΣ Γιάννενα νίκησε με 3-2 τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα που πριν από μια εβδομάδα είχε συντρίψει την Καλαμάτα με 7-1. Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 17ης ημέρας: Ολυμπιακός-ΟΦΗ 5-0, Καλαμάτα-Ξάνθη 0-1, Πανηλειακός-Αρης 1-2, Ιωνικός-Εθνικός Αστέρας 2-1, Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 0-1, Παναχαϊκή-Ηρακλής 1-2 και ΠΑΟΚ-Γιάννινα 2-3. Αύριο, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στην Αλεξανδρούπολη (λόγω τιμωρίας) τον Αθηναϊκό.

    [02] Ακαρπες οι έρευνες στη λίμνη Πετρών για τους δύο κυνηγούς.

    04/02/2001 20:44:49

    Ακαρπες εξακολουθούν να παραμένουν οι έρευνες στη λίμνη των Πετρών Φλώρινας για τον εντοπισμό των δύο κυνηγών Απόστολου Ποτόλιου και Ηλία Βαφειάδη, από τα Γιαννιτσά που χάθηκαν χθες όταν με τη βάρκα τους πήγαν να κυνηγήσουν πάπιες. Λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας η λίμνη έχει παγώσει και οι άνδρες της ΕΜΑΚ είναι αναγκασμένοι να σπάζουν το παχύ στρώμα του πάγου που καλύπτει της επιφάνεια της .

    [03] ΝΔ-Μπακογιάννη-Σπηλιωτόπουλος για Αβραμόπουλο.

    04/02/2001 20:44:43

    Είναι πολύ νωρίς ακόμα να κρίνουμε κάτι που δεν υπάρχει, δήλωσε από τις Σέρρες, που βρίσκεται η Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τα γκάλλοπ για το υπό ίδρυση κόμμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Πρόσθεσε επίσης ότι από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει δυσαρέσκεια μιας μερίδας του εκλογικού σώματος, προς τα υπάρχοντα κόμματα και αυτό είναι ένα κίνητρο να γίνουμε καλύτεροι. Από την Ξάνθη ο Αρης Σπηλιωτόπουλος απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με το κόμμα Αβραμόπουλου και δήλωσε αισιόδοξος πως η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

    [04] Αγωνιστικό φρόνημα ζήτησε ο Χριστόδουλος.

    04/02/2001 20:44:36

    Αγωνιστικό φρόνημα ζήτησε από τους πιστούς ο αρχιεπίσκοπος και χρησιμοποίησε τη γνωστή ρήση "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά" για να δείξει ότι ο αγώνας της εκκλησίας θα δικαιωθεί. Ο κ. Χριστόδουλος δήλωσε ότι πίσω του υπάρχουν ολόκληρες στρατιές ιερέων και του άδολου λαού, ο οποίος δεν μπορεί να σύρεται στα κάτεργα της αποστασίας και της αθεΐας όταν δεν το θέλει. Μίλησε επίσης για μάσκες υποκρισίας που χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη εποχή που, όπως είπε, βρίσκεται σε παρακμή και κάλεσε για άλλη μια φορά τους νέους να αγκαλιάσουν την εκκλησία.

    [05] Το πλοίο του Μίνωα θα πέσει ξανά στα νερά του Αρχιπελάγους.

    04/02/2001 20:44:29

    Μετά απο 3.500 χρόνια , το πλοίο του Μίνωα θα πέσει ξανά στα νερά του Αρχιπελάγους και θα βάλει ρότα για τα μέρη όπου πριν απο 35 αιώνες οι "πρόγονοί" του ταξίδεψαν και άφησαν τα σημάδια τους. Η φιλόδοξη αυτή προσπάθεια θα υλοποιηθεί με συνεργασία του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης και Επιστημονικής Ερευνητικής Ομάδας, που θα μελετήσει και θα ανακατασκευάσει ένα αυθεντικό Μινωϊκό πλοίο, στην μορφή που αυτό μπορεί να είχε γύρω στο 1.500π.Χ.

    [06] Πέθανε στο Παρίσι ο συνθέτης Ιάννης Ξενάκης.

    04/02/2001 17:16:51

    Πέθανε στο Παρίσι, σε ηλικία 80 ετών ο ελληνικής καταγωγής συνθέτης

    Ιάννης Ξενάκης. Εισήγαγε μια νέα τεχνική στο χώρο της μουσικής, που ονόμαζε πολύτοπο και συνδύαζε μαθηματικά, ήχο, φώς και κίνηση σε ένα σύνθετο έργο τέχνης. Ο Ιάνης Ξενάκης συγκροτεί με το έργο του ένα από τα πιο προωθημένα κεφάλαια της ιστορίας της μουσικής, τονίζει ο υπουργός πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος και σημειώνει πώς ο θάνατός του είναι μια μεγάλη απώλεια, αλλά σε καμιά περίπτωση δε σηματοδοτεί το τέλος ενός έργου, που ήταν και θα είναι πάντα "ανοικτό".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 February 2001 - 21:30:19 UTC