Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οικογενειακή τραγωδία στην Ηλιούπολη-νεκρός ο δράστης
  • [02] Νεογνό 2 ημερών σε είσοδο πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη
  • [03] Εκτελεστική Επιτροπή κόμματοςΦιλελευθέρων
  • [04] Συνέντευξη υπ.Δικαιοσύνης-Αρχιεπίσκοπος
  • [05] Συνέντευξη υπ.Δημόσιας Τάξης στο κυριακάτικο ΒΗΜΑ
  • [06] Δηλώσεις Σημίτη-Σκανδαλίδη:εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ
  • [07] Ελικόπτερο ΕΚΑΒ-μακάβρια ευρήματα απο το βαθυσκάφος ΘΕΤΙΣ

  • [01] Οικογενειακή τραγωδία στην Ηλιούπολη-νεκρός ο δράστης

    11/02/2001 19:46:56

    Οικογενειακή τραγωδία συνέβη το πρωί στην Ηλιούπολη στην Αθήνα, όταν ο 65χρονος Δημήτριος Λάμπρου πυροβόλησε με πιστόλι και τραυμάτισε σοβαρά τη σύζυγό του Φάνια, 60 ετών και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Οπως έγινε γνωστό απο την αστυνομία, το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα και εδώ και χρόνια φιλονικούσαν συνεχώς.

    [02] Νεογνό 2 ημερών σε είσοδο πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη

    11/02/2001 19:42:58

    Την εγκατάλειψη αντί για τη μητρική αγκαλιά γνώρισε απο την πρώτη στιγμή της ζωής του ένα νεογέννητο κοριτσάκι, το οποίο το άφησε χθες το βράδυ η μητέρα του στην είσοδο πολυκατοικίας, στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Το άτυχο κοριτσάκι βρήκαν ένοικοι της πολυκατοικίας, οι οποίοι ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ. Το βρέφος φιλοξενείται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και σύμφωνα με τους γιατρούς χαίρει άκρας υγείας. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της μητέρας του.

    [03] Εκτελεστική Επιτροπή κόμματοςΦιλελευθέρων

    11/02/2001 19:40:33

    Το υπό ίδρυση κόμμα του δήμαρχου Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλου έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, εκτίμησε ο Στέφανος Μάνος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των Φιλελευθέρων στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του κόμματος, επισήμανε την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων και πολιτικών συνεργασιών και ζήτησε απο τα δύο μεγάλα κόμματα να συμφωνήσουν στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.

    [04] Συνέντευξη υπ.Δικαιοσύνης-Αρχιεπίσκοπος

    11/02/2001 19:38:11

    Νέα αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης και του αρχιεπίσκοπου, μέσω του κυριακάτικου Τύπου. Ο κ.Σταθόπουλος με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κατηγορεί τον κ.Χριστόδουλο οτι οι θέσεις του μεροληπτούν υπέρ ορισμένων πολιτικών απόψεων εκφράζοντας εθνικιστικές και συντηρητικές ιδεολογικές αντιλήψεις. Απο την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του στο "ΒΗΜΑgazino", αναφέρει οτι γίνεται απόπειρα αποθρησκευτικοποίησης του ελληνικού λαού και προσθέτει οτι θιασώτες αυτής της ιδεολογίας, είναι ένας στενός κύκλος γύρω απο τον πρωθυπουργό. Εξάλλου, ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, σημειώνει στην ίδια εφημερίδα, οτι ο αρχιεπίσκοπος αντιγράφει την πολιτική του εκλεκτού της δικτατορίας Ιερώνυμου.

    [05] Συνέντευξη υπ.Δημόσιας Τάξης στο κυριακάτικο ΒΗΜΑ

    11/02/2001 19:34:34

    Την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης και τη δημιουργία ενός νέου σχήματος με νέο σύμβολο, προτείνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής. Αναφέρει οτι στο νέο σχήμα μπορούν να μετέχουν όλοι όσοι θέλουν από το Κέντρο, τον ΣΥΝ και ανένταχτοι Αριστεροί. Απο τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος σχολίασε οτι στο ΠΑΣΟΚ ο,τι είναι να αλλάξει θα αλλάξει. Εξάλλου, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε οτι τα σύμβολα δεν αλλάζουν εύκολα, αλλά δίπλα στα παλαιά σύμβολα μπορεί κανείς να προσθέσει και νέους στόχους.

    [06] Δηλώσεις Σημίτη-Σκανδαλίδη:εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ

    11/02/2001 19:30:55

    Επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ είναι ένα δημοκρατικά οργανωμένο κόμμα τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ο οποίος ψήφισε στον Πειραιά στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων γραμματέων νομαρχιακών και περιφερειακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ. Είπε οτι οι σημερινές εκλογές θα βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη οργάνωση, στο άνοιγμα προς την κοινωνία και στην ένταξη πολιτών. Εξάλλου, ο γραμματέας του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης, δήλωσε οτι το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ για τις εσωκομματικές εκλογές είναι ενότητα, ανανέωση και προοπτική. Στις εκλογές παίρνουν μέρος περίπου 180.000 μέλη του κόμματος και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κομματικών στελεχών, δεν πρόκειται να αλλάξουν τις ισορροπίες στη βάση του ΠΑΣΟΚ.

    [07] Ελικόπτερο ΕΚΑΒ-μακάβρια ευρήματα απο το βαθυσκάφος ΘΕΤΙΣ

    11/02/2001 19:27:17

    Μία μπλε φόρμα, που ανήκει στον πιλότο του μοιραίου ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, το οποίο συνετρίβη στις 14 Ιανουαρίου στη θαλάσσια περιοχή του Σουνίου και ένας ανθρώπινος σκελετός, ήταν τα ευρήματα που εντόπισε το βαθυσκάφος "Θέτις" το οποίο ερευνεί απο το Σάββατο την περιοχή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των είδικών το μακάβριο εύρημα πιθανόν να ανήκει στον κυβερνήτη δεδομένου οτι βρέθηκε σε μικρή απόσταση απο τη φόρμα του. Τα οστά θα εξεταστούν αύριο απο ιατροδικαστή. Το βαθυσκάφος εντόπισε και τον ουρανό της ατράκτου του μοιραίου ελικοπτέρου, που ανελκύσθηκε και θα εξεταστεί απο ειδικούς της Πολιτικής Αεροπορίας. Οι έρευνες θα συνεχιστούν αύριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 February 2001 - 21:30:21 UTC