Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους σε λιμάνια-αεροδρόμια
  • [02] Βρυξέλλες-ΕΚΟΦΙΝ-Ελλάδα-Πρόγραμμα σταθερότητας.
  • [03] Πρυτάνεις ΤΕΙ-Αντιρρήσεις σε νομοσχέδιο.
  • [04] Λαλιώτης-Αεροδρόμιο Σπάτων-ΙΑΤΑ.
  • [05] Βουλή-ΝΔ-Εξεταστική επιτροπή-Ελληνοποιήσεις.
  • [06] Αισιόδοξος ο Λ.Παπαδήμος για τον πληθωρισμό.
  • [07] Πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ μέσω τραπεζών.
  • [08] ΠΑΣΟΚ-Εσωκομμματικές εκλογές-Ενότητα.
  • [09] Τα 2,2 εκατ. έφτασαν τα ανασφάλιστα οχήματα στην Ελλάδα.

  • [01] Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους σε λιμάνια-αεροδρόμια

    12/02/2001 21:29:21

    Ακινητοποιημένα είναι από το πρωί τα πλοία στα λιμάνια, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από και προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Προβλήματα όμως δημιούργησαν οι θυελλώδεις βοριάδες και στις πτήσεις των αεροσκαφών, με αποτέλεσμα η Ολυμπιακή αεροπλοϊα να ακυρώσει έξι πτήσεις από Αθήνα για Μήλο, Πάρο, Ζάκυνθο, Σύρο, Καστοριά και Κοζάνη.

    [02] Βρυξέλλες-ΕΚΟΦΙΝ-Ελλάδα-Πρόγραμμα σταθερότητας.

    12/02/2001 21:28:57

    Συνεπές με τους γενικούς προσανατολισμούς των οικονομικών πολιτικών, χαρακτήρισε το συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ, το πρόγραμμα σταθερότητας της Ελλάδας, το πρώτο, μετά την ένταξη στην ΟΝΕ, για την περίοδο 2000 - 2004. Παράλληλα, χωρίς να διατυπώνονται ενστάσεις για τους στόχους της ελληνικής οικονομίας, ζητείται η επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία με μια «πιο αποφασιστική προσέγγιση, γίνεται αναφορά στην ανάγκη αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος και επισημαίνεται το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων. Αναφέρεται, επίσης, ότι οι κίνδυνοι υπερθέρμανσης της οικονομίας θα αντιμετωπισθούν με την περικοπή των τρεχουσών δαπανών και με μια συγκρατημένη αύξηση των μισθών.

    Τέλος, το Συμβούλιο καλεί τις ελληνικές αρχές «να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην ανάγκη αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος και τις καλεί, κατά τη μελλοντική επικαιροποίηση του προγράμματος σταθερότητας, να λάβουν υπόψη τους τις δημοσιονομικές επιπτώσεις από τη γήρανση του πληθυσμού.

    [03] Πρυτάνεις ΤΕΙ-Αντιρρήσεις σε νομοσχέδιο.

    12/02/2001 21:28:50

    Μετά τους πρυτάνεις, και οι πρόεδροι των ΤΕΙ αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, προκειμένου να τους διατυπώσουν τις αντιρρήσεις τους στο προωθούμενο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων. Οι πρόεδροι των ΤΕΙ, εστιάζουν κυρίως τις αντιρρήσεις τους στην επαγγελματική εξέλιξη των διδασκόντων, ενώ παράλληλα ζητούν να λειτουργήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα και στα ΤΕΙ.

    [04] Λαλιώτης-Αεροδρόμιο Σπάτων-ΙΑΤΑ.

    12/02/2001 21:28:44

    Τέρμα στη φημολογία περί αναβολής των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου των Σπάτων, κυρίως εξαιτίας της μή ολοκλήρωσης των οδικών προσβάσεων προς αυτό, έδωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, σημειώνοντας κατηγορηματικά ότι έχουμε και αεροδρόμιο και δρόμους και οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν. Τόσο ο κ. Λαλιώτης, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισαν πως το αεροδρόμιο θα λειτουργήσει εντός του Μαρτίου και παρουσίασαν στοιχεία της κυκλοφοριακής μελέτης και τους αναλυτικούς χάρτες που εκπονήθηκαν από ειδικούς επιστήμονες. Από την πλευρά της, η Διεθνής Ενωση Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ), με νέα ανακοίνωσή της εμμένει στη θέση της οτι η έναρξη της λειτουργίας του νέου διεθνούς αεροδρομίου των Αθηνών, που έχει προγραμματιστεί για την 1η Μαρτίου, πρέπει να καθυστερήσει, ώσπου να ετοιμαστούν όλες οι διευκολύνσεις και μια καλή οδική πρόσβαση.

    [05] Βουλή-ΝΔ-Εξεταστική επιτροπή-Ελληνοποιήσεις.

    12/02/2001 21:28:37

    Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης για παράνομες ελληνοποιήσεις, ζητάει η ΝΔ με πρόταση που κατέθεσε στη βουλή. Στην πρόταση, που υπογράφεται από 83 βουλευτές, γίνεται λόγος για μεθοδεύσεις εκ μέρους δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίες αποσκοπούσαν στον επηρεασμό του εκλογικού σώματος και την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, με την έκδοση παρανόμων διοικητικών πράξεων απονομής της ελληνικής ιθαγένειας και την αντίστοιχη νόθευση των εκλογικών καταλόγων.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επέκρινε τη ΝΔ οτι με τη στάση της προσβάλλει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, μετατρέποντάς το από νομοθετικό σώμα και πεδίο άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε δικαστικό σώμα.

    [06] Αισιόδοξος ο Λ.Παπαδήμος για τον πληθωρισμό.

    12/02/2001 21:28:30

    Aισιόδοξος, αλλά και ανήσυχος, εμφανίζεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Λουκάς Παπαδήμος για την πορεία του πληθωρισμού στην Ελλάδα. Σε δηλώσεις του οι οποίες περιλαμβάνονται σε άρθρο της εφημερίδας, Γουόλ Στριτ Τζόρναλ, ο κ. Παπαδήμος εκφράζει την ανησυχία του για το κατά πόσο η δημοσιονομική πολιτική στο μέλλον, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει ανεπιθύμητες εξελίξεις στο μέτωπο της προσφοράς, οι οποίες θα δημιουργούσαν πληθωριστικές πιέσεις.

    [07] Πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ μέσω τραπεζών.

    12/02/2001 21:28:23

    Σε εφαρμογή τίθεται από 22 Φεβρουαρίου το σύστημα πληρωμής των συντάξεων του ΙΚΑ μέσω των τραπεζών. Οι συνταξιούχοι οι οποίοι έχουν ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό, θα μπορούν να εισπράττουν τη σύνταξή τους μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ από 22 Φεβρουαρίου και την ίδια ημερομηνία κάθε μήνα. Οι συνταξιούχοι οι οποίοι δεν εντάχθηκαν ακόμη στο νέο σύστημα, έχουν προθεσμία μέχρι 30 Απριλίου να ανοίξουν λογαριασμό σε τράπεζα της επιλογής τους και μέχρι τότε, θα εισπράττουν τη σύνταξή τους με εντολή πληρωμής από την Αγροτική Τράπεζα προσκομίζοντας τον αριθμό μητρώου ΔΙΑΣ και την αστυνομική τους ταυτότητα.

    [08] ΠΑΣΟΚ-Εσωκομμματικές εκλογές-Ενότητα.

    12/02/2001 21:28:16

    Δείγμα ενότητας και εσωκομματικής δημοκρατίας, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και απέρριψε τους χαρακτηρισμούς για επικράτηση της μιάς ή της άλλης παράταξης. Ερωτηθείς για την πρόταση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αλλάξει ακόμη και σύμβολο το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι είναι θεμιτό να εκφράζονται προβληματισμοί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι προτάσεις μπορεί να γίνονται και αποδεκτές.

    [09] Τα 2,2 εκατ. έφτασαν τα ανασφάλιστα οχήματα στην Ελλάδα.

    12/02/2001 21:28:10

    Τα 2,2 εκατομμύρια έφθασαν τα ανασφάλιστα οχήματα στη χώρα μας. Το νούμερο αυτό έδωσαν στη δημοσιότητα, σήμερα οι ασφαλιστικές εταιρίες, υπογραμμίζοντας ότι η "ανοικτή πληγή" των αυτοκινήτων και δικύκλων χωρίς σήμα ασφάλισης έχει πλέον "μολύνει" ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ασφαλιστικής αγοράς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 February 2001 - 21:30:28 UTC