Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή-Βαρβιτσιώτης-Αναφορά στην παραπομπή Α.Παπανδρέου.
  • [02] Παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές ο Θεόδωρος Κράλλης
  • [03] "Πόθεν Εσχες" Δημοσίων Υπαλλήλων-Λήγει σήμερα η προθεσμία
  • [04] Κύμα κακοκαιρίας πλήττει πολλές περιοχές της χώρας
  • [05] Συμμορία Αλβανών πορτοφολάδων εξάρθρωσε η αστυνομία
  • [06] Τραυματισμός 18χρονου απο αγνώστους
  • [07] Ολυμπιάδα-Συνάντηση Φλωρίδη-Ζακ Ρόγκ
  • [08] Συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής-Συνάντηση Σημίτη-Νεονάκη
  • [09] Καύσιμα.
  • [10] Αρμοδιότητες-Δήμοι.
  • [11] Βουλή-Ανδρέας Παπανδρέου.

  • [01] Βουλή-Βαρβιτσιώτης-Αναφορά στην παραπομπή Α.Παπανδρέου.

    15/02/2001 13:50:17

  • Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά στη Βουλή του εισηγητή της ΝΔ για την Αναθεώρηση του Συντάγματος Γιάννη Βαρβιτσιώτη, οτι η παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο, είχε αποφασιστεί απο τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. "Ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν είχε αντιρρήσεις για την παραπομπή Παπανδρέου και ο μόνος που είχε εκφράσει επιφυλάξεις ήταν ο κ. Φλωράκης", δήλωσε απο την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Τέλος ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στην πρόταση την οποία διατύπωσε χθες το βράδυ στη Βουλή, να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για το θέμα των Σκοπίων.

    [02] Παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές ο Θεόδωρος Κράλλης

    15/02/2001 13:50:11

  • Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο Θεόδωρος Κράλλης, που φέρεται ως ένας απο τους εγκέφαλους της απαγωγής και της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαϊδη και της φίλης του Σούλας Καλαθάκη, τα πτώματα των οποίων είχαν βρεθεί πριν απο δύο χρόνια σε ερημική τοποθεσία στο Σέσι Γραμματικού. Ο Κράλλης συνελήφθη τα ξημερώματα στο Δυτικό Αεροδρόμιο, την ώρα που έφτανε απο τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και παραδόθηκε με τη θέλησή του.

    [03] "Πόθεν Εσχες" Δημοσίων Υπαλλήλων-Λήγει σήμερα η προθεσμία

    15/02/2001 13:50:04

  • Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή του πόθεν έσχες των δημοσίων υπαλλήλων, ενω ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε οτι σύντομα θα κυκλοφορήσει ερμηνευτική εγκύκλιος που θα αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται ο έλεγχος του πόθεν έσχες των δημοσίων υπαλλήλων. Ουσιαστικό ρόλο στους ελέγχους αυτούς θα παίζει ο χρόνος πρόσληψης των υπαλλήλων, καθώς και το εισόδημα που δηλώνουν.

    [04] Κύμα κακοκαιρίας πλήττει πολλές περιοχές της χώρας

    15/02/2001 13:49:58

  • Κύμα κακοκαιρίας πλήττει απο το πρωί αρκετές περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τα χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και τους θυελλώδεις ανέμους. Σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου τα αυτοκίνητα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενω χιόνια είναι πιθανό να πέσουν το βράδυ και στα βόρεια προάστεια της Αθήνας.

    [05] Συμμορία Αλβανών πορτοφολάδων εξάρθρωσε η αστυνομία

    15/02/2001 13:49:51

  • Συμμορία Αλβανών πορτοφολάδων εξάρθρωσε η αστυνομία στην Αθήνα. Οι Αλβανοί, που βρισκόταν παράνομα στη χώρα μας, άρπαζαν πορτοφόλια κυρίως απο ηλιωμένα άτομα, μέσα σε ηλεκτρικούς σταθμούς. Τρείς απο τους δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.

    [06] Τραυματισμός 18χρονου απο αγνώστους

    15/02/2001 13:49:45

  • Δυο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα τραυμάτισαν τα μεσάνυχτα με μαχαίρι στην ωμοπλάτη τον 18χρονο Κωνσταντίνο Καγκελάρη, έξω απο το σπίτι του στην Κυψέλη Αττικής. Ο νεαρός, που μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ισχυρίζεται οτι οι δράστες της επίθεσης είναι άγνωστοι και τον τραυμάτισαν χωρίς να υπάρχει λόγος.

    [07] Ολυμπιάδα-Συνάντηση Φλωρίδη-Ζακ Ρόγκ

    15/02/2001 13:49:38

  • Την επίσπευση των διαδικασιών, για την έναρξη κατασκευής των Ολυμπιακών έργων, ζήτησε το πρωί ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, κατά τη συνάντηση του, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Φλωρίδη. Ο κ.Ρόγκ, δήλωσε ικανοποιημένος από την ενημέρωση, ενώ χαρακτήρισε "ηλιθιότητες τις φήμες για μεταφορά των αγώνων του 2004 στη Σεούλ". Το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και την πρόεδρο του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου, ενω θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και συναρμόδιους υπουργούς.

    [08] Συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής-Συνάντηση Σημίτη-Νεονάκη

    15/02/2001 13:49:32

  • Με την πορεία του κυβερνητικού έργου, ασχολήθηκε στη σημερινή της συνεδρίαση η Κυβερνητική Επιτροπή, υπό τον Κώστα Σημίτη. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με το γραμματέα οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Νεονάκη. Αύριο ο κ.Σημίτης αναμένεται να απαντήσει στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα.

    [09] Καύσιμα.

    15/02/2001 08:49:53

    Μεγάλες αυξήσεις από τα μεσάνυχτα στην τιμή του ντίζελ κίνησης και του πετρελαίου Θέρμανσης. Το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται ακριβότερο κατά 9,9 δραχμές το λίτρο και το ντίζελ κίνησης κατά 8,3 δρχ το λίτρο. Αισθητά μικρότερες είναι οι αυξήσεις στις βενζίνες, που πωλούνται ακριβότερα κατά 3,3 δραχμές το λίτρο.

    [10] Αρμοδιότητες-Δήμοι.

    15/02/2001 08:49:47

    Η λειτουργία των κρατικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς και των αθλητικών κέντρων (εκτός των εθνικών) και η ευθύνη των επισκευών και των συντηρήσεων των σχολείων, περνούν στο εξής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τους επόμενους δυο μήνες θα ιδρυθούν πιλοτικά στην Αθήνα και τα πρώτα Δημοτικά Αστυνομικά Τμήματα.

    [11] Βουλή-Ανδρέας Παπανδρέου.

    15/02/2001 08:49:40

    Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν εκείνος, ο οποίος επέμενε στην παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου, στο Ειδικό Δικαστήριο, παρά το ότι διαφωνούσε ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αυτό δήλωσε χθες στη Βουλή ενα απο τα ιστορικά στελέχη της ΝΔ και υπουργός επί της κυβερνήσεώς της εκείνη την περίοδο, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος αποκάλυψε οτι και αυτός διαφωνούσε με την παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 February 2001 - 12:30:32 UTC