Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημίτης - Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές
  • [02] Δεκαεπτάχρονος Αλβανός σε κατάσταση μέθης σκότωσε τον αδελφό του
  • [03] Πολύνεκρο τροχαίο στη Χαλκιδική
  • [04] Τσοχατζόπουλος-Τουρκία-Συνέντευξη
  • [05] Δίωξη σε αστυνομικούς για τραυματισμό 17χρονου
  • [06] Εξοδος εκδρομέων-Εκτακτα μέτρα
  • [07] Δημόσιοι υπάλληλοι-Δηλώσεις "Πόθεν Εσχες"
  • [08] Διαβαλκανική Σύνοδο Κορυφής-Ελλάδα-Πρωτοβουλίες
  • [09] Συνάντηση Αραφάτ με Σημίτη-Στεφανόπουλο

  • [01] Σημίτης - Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές

    24/02/2001 13:04:35

  • Με ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι στο Ζάππειο, οι εργασίες της διημερίδας που οργάνωσε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα, με θέμα "Οικονομία της γνώσης, Εκπαίδευση και Απασχόληση στην Ευρώπη". Ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι το μήνυμα των Σοσιαλιστών στην παγκοσμιοποιημένη νέα οικονομία θα πρέπει να επικεντρώνεται στην προσήλωση, στην πρόοδο, στην προστασία των ασθενέστερων τάξεων και τη βαθιά πίστη στην πραγματική δημοκρατία. Υπογράμμισε ότι με τη χρήση των τεχνολογιών βελτιώνεται το βιοτικό επίπεδο και αυξάνονται οι ευκαιρίες απασχόλησης. Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχουν και αρνητικές πλευρές και ειδικότερα ο κίνδυνος επέκτασης των κοινωνικών ανισοτήτων. Νωρίτερα, είχε μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο ντ'Αλέμα.

    [02] Δεκαεπτάχρονος Αλβανός σε κατάσταση μέθης σκότωσε τον αδελφό του

    24/02/2001 12:12:51

  • Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης. Δεκαεπτάχρονος Αλβανός σε κατάσταση μέθης και μετά απο έντονη λογομαχία, σκότωσε με καραμπίνα τον 20χρονο αδελφό του, μέσα στο σπίτι στο οποίο διέμεναν.

    [03] Πολύνεκρο τροχαίο στη Χαλκιδική

    24/02/2001 12:05:53

  • Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Χαλκιδική, όπου έξι νεαρά άτομα έχασαν τη ζωή τους. Το δυστύχημα έγινε στην επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών-Κασσανδρείας, όταν ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 20χρονος Νίκος Σαρίδης μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, λόγω υπερβολικής ταχύτητας και συγκρούστηκε διαδοχικά με άλλα τρία αυτοκίνητα. Επιτόπου σκοτώθηκαν ο οδηγός του αυτοκινήτου και οι πέντε επιβάτες του, ηλικίας 17 έως 20 ετών. Επίσης απο τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν δύο άτομα και άλλα πέντε ελαφρότερα, τα οποία επέβαιναν στα άλλα αυτοκίνητα.

    [04] Τσοχατζόπουλος-Τουρκία-Συνέντευξη

    24/02/2001 12:05:46

  • Δεν αποκλείει κρίση "χαμηλής έντασης" με την Τουρκία ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, εάν η Αγκυρα επιμείνει στην σκληρή στάση της στα θέματα της ευρωπαϊκής αμυνας. Σε συνέντευξή του στον "Επενδυτή" ο κ. Τσοχατζόπουλος ταυτόχρονα τείνει χείρα φιλίας προς τη γείτονα εκτιμώντας ότι υπάρχουν περιθώρια συμβιβασμού στο θέμα της συμμετοχής χωρών, όπως η Τουρκία και η Κύπρος στον ευρωστρατό. Αναφέρει ότι δεν υπάρχει σήμερα δυνατότητα ελληνοτουρκικού μορατόριουμ στους εξοπλισμούς.

    [05] Δίωξη σε αστυνομικούς για τραυματισμό 17χρονου

    24/02/2001 08:00:06

  • Ποινική δίωξη ασκήθηκε απο τον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης εναντίον δύο αστυνομικών των ΜΑΤ, που κατηγορούνται για το σοβαρό τραυματισμό του 17χρονου Γιάννη Χριστάκη, μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα, έξω απο το γήπεδο της Τούμπας. Πρόκειται για τους Νικόλαο Ταουσανίδη και Νικόλαο Ζεφαρλή, οι οποίοι αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή τις επόμενες ημέρες.

    [06] Εξοδος εκδρομέων-Εκτακτα μέτρα

    24/02/2001 07:59:59

  • Σε επιφυλακή βρίσκεται και σήμερα η Τροχαία προκειμένου να διευκολύνει τους εκδρομείς για το τριήμερο της αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας. Η Τροχαία θα λάβει και σήμερα έκτακτα μέτρα και αναμένεται να παραχωρήσει μία επιπλέον λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Οι εκδρομείς θα έχουν σύμμαχο τον καλό καιρό, καθώς όπως προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις την Καθαρά Δευτέρα στα βόρεια και δυτικά.

    [07] Δημόσιοι υπάλληλοι-Δηλώσεις "Πόθεν Εσχες"

    24/02/2001 07:59:53

  • Μέχρι τις 23 Μαρτίου θα κληθούν να απαντήσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες τους όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν έχουν καταθέσει τις δηλώσεις με τα περιουσιακά τους στοιχεία. Αυτό αναφέρει εγκύκλιος που απεστάλη προς όλους τους εμπλεκομένους φορείς για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται ο έλεγχος κριτηρίων του "πόθεν έσχες" και πως θα αντιμετωπιστούν οι παραβάτες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της υπουργού Δημόσιας Εσωτερικών, Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Βάσως Παπανδρέου, το 85% των δημοσίων υπαλλήλων έχουν υποβάλει δηλώσεις "πόθεν έσχες".

    [08] Διαβαλκανική Σύνοδο Κορυφής-Ελλάδα-Πρωτοβουλίες

    24/02/2001 07:59:47

  • Ολοκληρώθηκαν χθες στα Σκόπια οι εργασίες της Διαβαλκανικής Συνόδου Κορυφής. Στο τελικό ανακοινωθέν καταδικάζονται οι βίαιες τρομοκρατικές ενέργειες στη νότια Σερβία απο ένοπλες εξτρεμιστικές ομάδες κατευθυνόμενες απο εθνικά κίνητρα. Παράλληλα οι ηγέτες των Βαλκανικών χωρών εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πλήρη εφαρμογή της απόφασης των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το Κόσοβο. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε συνέντευξη Τύπου τόνισε πως όσοι προωθούν τον υπερεθνικισμό και την τρομοκρατία παίζουν με τη φωτιά και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν υπευθυνότητα και ωριμότητα. Στο μεταξύ πρωτοβουλία για την κρίση στη νότια Σερβία αναλαμβάνει η χώρα μας, προτείνοντας δέσμη ιδεών και σχέδιο δράσης τόσο στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα, όσο και στο ΝΑΤΟ την επόμενη ημέρα.

    [09] Συνάντηση Αραφάτ με Σημίτη-Στεφανόπουλο

    24/02/2001 07:59:40

  • Οι εξελίξεις στο Μεσανατολικό εξετάστηκαν κατά τις συναντήσεις που είχε χθες στην Αθήνα ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιάσερ Αραφάτ με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο. Ο κ. Σημίτης δήλωσε ότι είναι επιτακτική η επανέναρξη των συνομιλιών για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στην περιοχή, ενώ ζήτησε να σταματήσει ο οικονομικός αποκλεισμός των Παλαιστινιακών εδαφών. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τη Δευτέρα, θα θέσει ως θέμα πρώτης προτεραιότητας το Μεσανατολικό. Απο την πλευρά του ο κ. Αραφάτ χαρακτήρισε ιστορική τη σχέση Ελλάδας και Παλαιστίνης και ευχαρίστησε την κυβέρνηση για τη βοήθεια που προσφέρει στο λαό της χώρας του.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 February 2001 - 12:30:17 UTC