Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ταλαιπωρία για χιλιάδες συνταξιούχους του ΙΚΑ.
  • [02] Βρυξέλλες-ΝΑΤΟ-Συναντήσεις Γ.Παπανδρέου με Πάουελ και Τζεμ.
  • [03] ΟΑΕΔ-Προγράμματα για ανέργους.
  • [04] Απογευματινή λειτουργία σε ΔΟΥ της Αττικής.
  • [05] Δύο σεισμικές δονήσεις στη θαλάσσια περιοχή της Κεφαλλονιάς.
  • [06] Την εσχάτη των ποινών ζήτησε η εισαγγελέας για τον Π.Καζάκο.
  • [07] Νέα στάση εργασίας στην Πολιτική Αεροπορία.
  • [08] ΠΑΣΟΚ-Γραμματέας-Δήλωση Ρέππα.
  • [09] Αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων.
  • [10] "Εξπρές Σάμινα"-Καταθέσεις
  • [11] Με προβλήματα η καταβολή των συντάξεων του Φεβρουαρίου
  • [12] Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα η συνάντηση Παπανδρέου-Πάουελ στις Βρυξέλλες
  • [13] Εκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ-Ανθρώπινα Δικαιώματα
  • [14] Μεταμοσχεύσεις-Σήμα κινδύνου απο τους γιατρούς
  • [15] Νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων-Πρώτο 10ημερο του Μαρτίου
  • [16] Ληστεία σε βάρος χρηματοποστολής
  • [17] Συνάντηση Παπουτσή-Σημίτη-Συζητήθηκαν θέματα ακτοπλοίας
  • [18] Αρειος Πάγος-Οικογενειακά επιδόματα
  • [19] Προμήθεια τελών κυκλοφορίας-Λήγει αύριο η προθεσμία
  • [20] Κρούσματα αφθώδους πυρετού-Υπουργοί Γεωργίας ΕΕ
  • [21] Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Κεφαλλονιά-Δεν αναφέρθηκαν ζημιές

  • [01] Ταλαιπωρία για χιλιάδες συνταξιούχους του ΙΚΑ.

    27/02/2001 21:22:41

    Απίστευτη ταλαιπωρία υπέστησαν οι περίπου 28.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι πήγαν σήμερα στις τράπεζες για να πληρωθούν, εξαιτίας των προβλημάτων που ανέκυψαν την περασμένη εβδομάδα με το νέο σύστημα πληρωμής. Ο υπ. Εργασίας, ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία των δικαιούχων. Απέδωσε τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα προβλήματα του συστήματος πληροφορικής των τραπεζών, ή σε λάθη αναγραφής των στοιχείων από τους συνταξιούχους. Υποσχέθηκε οτι από τον άλλο μήνα, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

    [02] Βρυξέλλες-ΝΑΤΟ-Συναντήσεις Γ.Παπανδρέου με Πάουελ και Τζεμ.

    27/02/2001 21:22:33

    Μία ανασκόπηση της κρίσης στη Νότια Σερβία, μετά και την πρόσφατη Διαβαλκανική Διάσκεψη, των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, του Κυπριακού, των ελληνοτουρκικών σχέσεων, της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, αλλά και των διμερών σχέσεων Αθηνών - Ουάσιγκτον, έκαναν στις Βρυξέλλες, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εξωτερικών, Γ.Παπανδρέου και ο αμερικανός ομόλογός του, Κόλιν Πάουελ. Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε και με τον τούρκο ομόλογό του, Ισμαήλ Τζεμ. Στο μεταξύ, στην τρομοκρατία στην Ελλάδα, αναφέρεται έκθεση του Στεϊτ Ντιπάρτμεντ.

    [03] ΟΑΕΔ-Προγράμματα για ανέργους.

    27/02/2001 21:22:25

    Σε ένα συνολικό πακέτο δράσεων, κόστους 113 δισ δραχμών, που θα παρέχει σε 52.000 ανέργους ευκαιρίες απασχόλησης ή κατάρτισης, θα προχωρήσει άμεσα ο ΟΑΕΔ. Ο υπουργός Εργασίας, εμφανίσθηκε επιφυλακτικός για το θέμα της ανεργίας, ενώ για το ασφαλιστικό,

    υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα ανοίξει το θέμα, μόνον όταν είναι έτοιμη, με υπευθυνότητα, με τεκμηρίωση, με σοβαρότητα. Επανέλαβε τέλος, οτι όσοι έχουν τεκμηριώσει δικαίωμα σύνταξης μέχρι την ψήφιση του νέου νόμου, δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται.

    [04] Απογευματινή λειτουργία σε ΔΟΥ της Αττικής.

    27/02/2001 21:22:18

    Από τη ΔΟΥ Χολαργού, ξεκινάει αύριο η απογευματινή λειτουργία σε δημόσιες υπηρεσίες. Το Γραφείο Απογευματινής Εξυπηρέτησης Πολιτών της ΔΟΥ Χολαργού θα λειτουργεί τη Δευτέρα και την Τετάρτη, από τις 2.30μμ ως τις 8μμ και ο πολίτης θα μπορεί να ενημερώνεται για γενικές πληροφορίες σε θέματα αρμοδιότητας ΔΟΥ. Αλλα τρία γραφεία θα λειτουργήσουν με απογευματινό ωράριο, από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου σε τρεις ΔΟΥ: Περιστερίου, Γλυφάδας και Πειραιά, από τις 2.30μμ εως τις 8.00μμ. Το μέτρο θα επεκταθεί από τον Μάιο στο νομό Θεσσαλονίκης.

    [05] Δύο σεισμικές δονήσεις στη θαλάσσια περιοχή της Κεφαλλονιάς.

    27/02/2001 21:22:08

    Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές, από τις δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή της Κεφαλλονιάς. Σύμφωνα με ανακοίνωση του εργαστηρίου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας, η πρώτη δόνηση κατεγράφη στις 13.38 και ήταν μεγέθους 4,5 Ρίχτερ και η δεύτερη στις 14.15 και ήταν 4 Ρίχτερ.

    [06] Την εσχάτη των ποινών ζήτησε η εισαγγελέας για τον Π.Καζάκο.

    27/02/2001 21:21:57

    Την εσχάτη των ποινών, ζήτησε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για τον 25χρονο Παντελή Καζάκο, ο οποίος κατηγορείται οτι τον Οκτώβριο του 1999, πυροβόλησε αδιακρίτως εναντίον όσων αλλοδαπών, κυρίως εγχρώμων, συναντούσε, με αποτέλεσμα να σκοτώσει δύο από αυτούς. Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας ζήτησε να μήν του αναγνωρισθούν ελαφρυντικά, υποστηρίζοντας οτι ενήργησε διακατεχόμενος από ρατσιστική αντίληψη. Επίσης, η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του συγκατηγορουμένου του Καζάκου, του 27χρονου Απόστολου Αποστόλου.

    [07] Νέα στάση εργασίας στην Πολιτική Αεροπορία.

    27/02/2001 21:21:47

    Νέα τρίωρη στάση εργασίας, εξήγγειλαν για αύριο από τις 09.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας και τα πρωτοβάθμια σωματεία, αντιδρώντας στην ψήφιση της τροπολογίας που έχει καταθέσει η κυβέρνηση για την πώληση 100% του εθνικού μας αερομεταφορέα. Αύριο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 09.30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ολυμπιακής και στη συνέχεια,

    πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

    [08] ΠΑΣΟΚ-Γραμματέας-Δήλωση Ρέππα.

    27/02/2001 21:21:35

    Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε ερώτηση εάν ενδιαφέρεται για τη θέση του γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Ο κ.Ρέππας υποστήριξε οτι είναι ανορθόδοξος και αντιδεοντολογικός ο τρόπος, με τον οποίο προσεγγίζονται ορισμένα θέματα, που σχετίζονται με εσωκομματικές εξελίξεις και δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική.

    Το ΠΑΣΟΚ, κατέληξε, είναι μία ανεξάντλητη δεξαμενή στελεχών, στην οποία υπάρχου πολύ καλύτεροι, ικανότεροι και καταλληλότεροι.

    [09] Αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων.

    27/02/2001 21:21:22

    Αυξημένες έως και 90%, σε σχέση με τις σημερινές, αναμένεται να είναι οι νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων, οι οποίες πρόκειται να δοθούν εντός των επομένων ημερών στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Οι νέες αυτές αυξημένες τιμές αναμένεται να

    προκαλέσουν αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης σε όλες τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

    [10] "Εξπρές Σάμινα"-Καταθέσεις

    27/02/2001 14:35:21

  • Ευθύνες στον υποπλοίαρχο και τον ύπαρχο, για το ναυάγιο του πλοίου "Εξπρές Σάμινα" στα ανοιχτά της Πάρου τον περασμένο Σεπτέμβριο, επιρρίπτει στην κατάθεσή του προς το "Ανώτατο Συμβούλιο Ναυτικών Ατυχημάτων" ο πλοίαρχος Βασίλης Γιαννακής. Ο πλοίαρχος υποστήριξε οτι ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Ψυχογιός άργησε 13 λεπτά να τον ξυπνήσει μετά τη σύγκρουση του πλοίου στις βραχονησίδες "Πόρτες", ενω για τη χρήση των σωστικών μέσων, σαν υπαίτιο φωτογράφισε τον έπαρχο του σκάφους. Την Πέμπτη 8 Μαρτίου έχει κληθεί να καταθέσει για το ναυάγιο του πλοίου και ο μηχανικός Αναστάσιος Σορόκας. Σημειώνεται οτι ο κ. Σορόκας ήταν μηχανικός του Σάμινα και μια εβδομάδα πριν το ναυάγιο, μετά την αποχώρησή του από την εταιρία, κατήγγειλε στην επιθεώρηση εμπορικών πλοίων, ότι το πλοίο δεν ήταν αξιόπλοο.

    [11] Με προβλήματα η καταβολή των συντάξεων του Φεβρουαρίου

    27/02/2001 14:35:11

  • Με προβλήματα ξεκίνησε σήμερα η καταβολή των συντάξεων του Φεβρουαρίου απο τις τράπεζες σε 28.000 περίπου συνταξιούχους, που δεν την έλαβαν την περασμένη εβδομάδα. Οι συνταξιούχοι, που θα πρέπει να έχουν μαζί την ταυτότητά τους και μια παλιά απόδειξη είσπραξης της σύνταξής τους, προσέρχονται μαζικά στα υποκαταστήματα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται. Σημειώνεται οτι σήμερα, εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι των οποίων το επώνυμο αρχίζει απο Α έως Ι.

    [12] Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα η συνάντηση Παπανδρέου-Πάουελ στις Βρυξέλλες

    27/02/2001 14:35:04

  • "Πολύ θερμή και φιλική" χαρακτήρισε τη πρώτη συνάντηση που είχε το πρωί με τον Αμερικανό ομολογό του Κόλιν Πάουελ στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Οι δύο άνδρες, που συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, συζήτησαν την πορεία των διμερών σχέσεων, τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, καθώς την κατάσταση στη νότια Σερβία με τη δράση των Αλβανών εξτρεμιστών στην περιοχή. Ο κ. Πάουελ εξήρε το ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια καθώς τις προσπάθειες βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

    [13] Εκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ-Ανθρώπινα Δικαιώματα

    27/02/2001 14:34:55

  • Θετική για τη χώρα μας, είναι η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η έκθεση καταγράφει την περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης των μειονοτήτων στη χώρα μας, ωστόσο για πρώτη φορά γίνεται μνεία στη τρομοκρατική δράση της 17Νοέμβρη και στη δολοφονία του ταξίαρχου Σόντερς. Επίσης, αναφέρεται στη διαμάχη εκκλησίας-κράτους για τις ταυτότητες.

    [14] Μεταμοσχεύσεις-Σήμα κινδύνου απο τους γιατρούς

    27/02/2001 14:34:46

  • Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι γιατροί για τις μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας, ενώ το 2000 η Ελλάδα σημείωσε αρνητικό ρεκόρ με τις λιγότερες μεταμοσχεύσεις της δεκαετίας. Οι επιστήμονες μιλούν για ελλιπή ενημέρωση των πολιτών, ενώ ο Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων έχει τυπώσει 6,5 εκατομμύρια ενημερωτικά έντυπα, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε ενήλικο πολίτη να δηλώσει αν επιθυμεί ή όχι να γίνει δωρητής σώματος. Οπως αναφέρουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ, μόνο δύο δότες οργάνων αναλογούν σε κάθε εκατομμύριο του ελληνικού πληθυσμού.

    [15] Νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων-Πρώτο 10ημερο του Μαρτίου

    27/02/2001 14:34:38

  • Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα απο το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας οι νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων, που θα ισχύσουν απο το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Οι νέες αντικειμενικές τιμές αναμένεται να είναι αυξημένες μέχρι και 90% σε σχέση με τις σημερινές γεγονός που θα προκαλέσει αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης σε όλες τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

    [16] Ληστεία σε βάρος χρηματοποστολής

    27/02/2001 14:34:28

  • Ενοπλη ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής έγινε το πρωί έξω απο το υποκατάστημα της τράπεζας "Γιούρομπανκ" στο Ελληνικό, στην Αθήνα. Αγνωστος, αφού πυροβόλησε μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό, απέσπασε απο υπάλληλο της εταιρίας "Μπάκιχαν" σάκο με επιταγές και γράμματα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

    [17] Συνάντηση Παπουτσή-Σημίτη-Συζητήθηκαν θέματα ακτοπλοίας

    27/02/2001 14:34:19

  • Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε το πρωί με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστο Παπουτσή και εξέτασαν θέματα της αρμοδιότητάς του καθώς και την κατάσταση στην ακτοπλοϊα. Το μεσημέρι ο κ. Σημίτης συναντήθηκε με τον Κροάτη ομόλογό του Ιβιτσα Ράτσαν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

    [18] Αρειος Πάγος-Οικογενειακά επιδόματα

    27/02/2001 14:34:11

  • Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κρίνει ως αντισυνταγματικές διατάξεις σχετικού νόμου που προβλέπουν την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος μόνο στον έναν σύζυγο. Οι διατάξεις έχουν κριθεί ως αντισυνταγματικές και απο το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο τονίζοντας ως αντισυνταγματική την καταβολή του επιδόματος μόνο στον έναν σύζυγο, γιατί έτσι παραβιάζεται η αρχή της ισότητας.

    [19] Προμήθεια τελών κυκλοφορίας-Λήγει αύριο η προθεσμία

    27/02/2001 14:33:58

  • Λήγει αύριο η προθεσμία για την προμήθεια των σημάτων τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Τα σήματα διατίθενται απο τις τράπεζες, ενώ όσοι δεν έχουν λάβει ειδοποιητήρια θα τα προμηθεύονται απο τις εφορίες.

    [20] Κρούσματα αφθώδους πυρετού-Υπουργοί Γεωργίας ΕΕ

    27/02/2001 14:33:45

  • Συνεδριάζουν εκ νέου σήμερα στις Βρυξέλλες, οι 15 υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ, για να ασχοληθούν με το σοβαρό πρόβλημα του αμφθώδους πυρετού, που παρουσιάστηκε σε χοίρους της Βρετανίας και απειλεί πιθανόν και άλλες χώρες της Κοινότητας. Η ασθένεια τείνει να λάβει μορφή επιδημίας, καθώς έως σήμερα έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε 12 αγροκτήματα και σφαγεία της Βρετανίας. Απο την περασμένη Τετάρτη, η ΕΕ, έχει επιβάλει εμπάργκο στις εξαγωγές κρέατος απο τη Βρετανία, ενω Βέλγιο και Ελβετία, απαγόρευσαν όλες τις εισαγωγές βρετανικού κρέατος. Στο μεταξύ οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ δεν κατάφεραν χθές να καταλήξουν σε μία απόφαση για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκύψει απο την ασθένεια των "τρελλών αγελάδων". Η Σουηδική προεδρία ανακοίνωσε οτι οι "15" θα δώσουν σε ειδικούς αναλυτές τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της ασθένειας και αφού μελετηθούν απο την ειδική επιτροπή Γεωργίας θα εξεταστούν εκ νέου, τον επόμενο μήνα.

    [21] Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Κεφαλλονιά-Δεν αναφέρθηκαν ζημιές

    27/02/2001 14:33:34

  • Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 13:34 μετά το μεσημέρι στην Κεφαλλονιά. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε απόσταση 300 χιλιομέτρων δυτικά της Αθήνας, σε θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κεφαλλονιάς. Μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν ζημιές.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 February 2001 - 21:30:39 UTC