Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέθανε ο Παναγιώτης Λαμπρίας.
  • [02] Συνομιλία Σημίτη-Μπους
  • [03] Δολοφονία-ΔΕΗ-Περιστέρι.
  • [04] Συζυγοκτόνος
  • [05] Ολυμπιακοί Αγώνες.
  • [06] Συνέδριο ΟΝΝΕΔ.

  • [01] Πέθανε ο Παναγιώτης Λαμπρίας.

    03/03/2001 11:51:40

    "Εφυγε" σήμερα ο Παναγιώτης Λαμπρίας,σε ηλικία 75 ετών, πρώην ευρωβουλευτής και στενός συνεργάτης του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο. Ο Παναγιώτης Λαμπρίας νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και έχασε τη μάχη για τη ζωή τις πρώτες πρωινές ώρες. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα από το Α'Νεκροταφείο Αθηνών.

    [02] Συνομιλία Σημίτη-Μπους

    03/03/2001 09:48:27

    Τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και η κατάσταση στα Βαλκάνια ήταν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν χθες ο πρωθυπουργός με τον Αμερικανό πρόεδρο. Ο κ.Μπους πρότεινε και ο κ.Σημίτης αποδέχθηκε συνάντηση στο άμεσο μέλλον. Ο κ.Σημίτης εξέθεσε τις πάγιες ελληνικές θέσεις για τα Βαλκάνια, υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης υπό τον ΟΗΕ των συνομιλιών για το Κυπριακό και αναφέρθηκε στις προσπάθειες για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ο κ.Μπους εξέφρασε την εκτίμησή του για το ρόλο της Ελλάδας και εξήρε το ρόλο των Ελληνοαμερικανών.

    [03] Δολοφονία-ΔΕΗ-Περιστέρι.

    03/03/2001 09:48:21

    Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι διωκτικές αρχές για να εντοπιστούν και συλληφθούν οι δύο δράστες της στυγερής δολοφονίας του ταμία υποκαταστήματος στη ΔΕΗ, στο Περιστέρι, Ιωάννη Παπαλεξανδρή, 36 χρόνων. Ο θαρραλέος υπάλληλος της ΔΕΗ πυροβολήθηκε από τους ληστές του υποκαταστήματος, όταν αυτός άρχισε να τους καταδιώκει, μαζί με το φύλακα του υποκαταστήματος, για να τους αποσπάσει τα χρήματα που πήραν από τα ταμεία. Η κηδεία του θα γίνει το μεσημέρι στις 13.30 από το Α'Νεκροταφείο Αθηνών.

    [04] Συζυγοκτόνος

    03/03/2001 09:48:15

    Μία απίστευτη οικογενειακή τραγωδία έγινε γνωστή χθες στην Πετρούπολη. Ο 64χρονος συνταξιούχος, Ανδρέας Παπαγιαννακόπουλος έδωσε ποσότητα χλωρίνης στη σύζυγό του, η οποία πέθανε αμέσως μετά. Οπως είπε ο δράστης, δεν μπορούσε να τη βλέπει να υποφέρει, καθώς το θύμα έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας εδώ και 15 χρόνια και ήταν κατάκοιτη. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν ο δράστης προσπάθησε να κηδέψει τη γυναίκα του χωρίς πιστοποιητικό θανάτου.

    [05] Ολυμπιακοί Αγώνες.

    03/03/2001 09:48:08

    Ταχύτητα για την περαίωση των έργων για την Ολυμπιάδα του 2004, συνεργασία των φορέων που εμπλέκονται και τήρηση του χρονοδιαγράμματος συνέστησε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά τη χθεσινή σύσκεψη με την πρόεδρο του Οργανισμού Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου και τα μέλη της διυπουργικής επιτροπής. Η κυρία Αγγελοπούλου παρουσίασε το κατευθυντήριο σχέδιο της οργανωτικής επιτροπής και η δίωρη συνεργασία κατέδειξε το μέγεθος του τεράστιου εγχειρήματος.

    [06] Συνέδριο ΟΝΝΕΔ.

    03/03/2001 09:48:02

    Με ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή άνοιξαν χθες οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ στην Καλαμάτα. Ο κ.Καραμανλής χρέωσε στην κυβέρνηση τις προσπάθειες,που γίνονται για τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης και τη φίμωση κάθε αντίθετης φωνής, ενώ αναφέρθηκε και στη διαπλοκή.Επίσης, αναφερόμενος στην ΟΝΝΕΔ είπε ότι η αυτονομία της είναι δεδομένη. Οπως έγινε γνωστό και μετά από διαβουλεύσεις, μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ θα είναι ο Χρήστος Κουρούσης. Οι εργασίες του Συνεδριου θα ολοκληρωθούν αύριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 March 2001 - 12:30:15 UTC