Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπάσκετ-Ευρωλίγκα-Νικη της ΑΕΚ επί της Μπενετόν και πρόκριση στους
  • [02] Ποικίλλες αντιδράσεις για το νέο κόμμα του Αβραμόπουλου.
  • [03] Η Ιερά Σύνοδος άναψε πράσινο φως για την επίσκεψη του Πάπα.
  • [04] ΕΕ-Θετικά σχόλια και συστάσεις για ελληνική οικονομία.
  • [05] Στάνλεϊ Μόργκαν-Αισόδοξες προβλέψεις για το Χρηματιστήριο.
  • [06] Νέα κριτική από τον Θ.Πάγκαλο στην κυβέρνηση.
  • [07] Με άδεια χέρια έφυγαν από το Μαξίμου οι συνταξιούχοι.
  • [08] Στις 27 Μαρτίου τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου.
  • [09] Δημοτική αστυνομία-Οπλοφορία.

  • [01] Μπάσκετ-Ευρωλίγκα-Νικη της ΑΕΚ επί της Μπενετόν και πρόκριση στους "4".

    07/03/2001 21:36:19

    Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ πήρε τα διαβατήρια των Ιταλών της Μπενετόν και πέτυχε να προκριθεί στους "4" της Ευρωλίγκας. Η Ενωση, παρότι δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο (35-36) προς το τέλος του δευτέρου ημιχρόνου με ένα σερί 24-1 κατάφερε να πάρει τη μεγάλη νίκη με 71-56. Ετσι, η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στη διοργάνωση στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας την Ταουγκρές, η οποία απέκλεισε τον Ολυμπιακό.

    [02] Ποικίλλες αντιδράσεις για το νέο κόμμα του Αβραμόπουλου.

    07/03/2001 21:28:51

    Ποικιλλοτρόπως σχολιάστηκε η ίδρυση του νέου κόμματος του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος κατέθεσε την ιδρυτική διακήρυξη στον πρόεδρο της Βουλής, αλλά και στον Άρειο Πάγο και δήλωσε σίγουρος ότι το κόμμα του θα μπεί στο ναό της Δημοκρατίας. Ουδέν σχόλιο μέχρι στιγμής από τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων. Το νέο κόμμα θα κινείται και θα κρίνεται με βάση τους όρους που ισχύουν για όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα, υποστήριξε ότι αυτό θα δώσει ανάσα ζωής στη σημερινή αντιδραστική πολιτική.

    [03] Η Ιερά Σύνοδος άναψε πράσινο φως για την επίσκεψη του Πάπα.

    07/03/2001 21:28:43

    Μέσα σε κλίμα έντασης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, άναψε, κατά πλειοψηφία, το πράσινο φως για την επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου στην Αθήνα. Ορισμένοι αρχιερείς διατύπωσαν αντιρρήσεις για την επίσκεψη, ωστόσο κατέληξαν ομοφώνως στο ανακοινωθέν που εξέδωσαν.

    Ηδη έχει συσταθεί επιτροπή επί της υποδοχής που αποτελείται από τους μητροπολίτες Αττικής Παντελεήμων, Καισαριανής Δανιήλ, τον αρχιμανδρίτη Πατρίκιο και τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Θωμά Συνοδινό. Στο μεταξύ, το Βατικανό εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, να επιτρέψει προσκύνημα του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β' στην Ελλάδα.

    [04] ΕΕ-Θετικά σχόλια και συστάσεις για ελληνική οικονομία.

    07/03/2001 21:28:36

    Θετικά σχόλια, αλλά και συστάσεις για την ελληνική οικονομία, περιέχει η νέα έκθεση της Κομισιόν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πλέκει το εγκώμιο της μέχρι τώρα πολιτικής που οδήγησε την Ελλάδα στη ζώνη του Ευρώ, αλλά συνιστά μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία, σταθερότητα στις τιμές, αντιμετώπιστη της ανεργίας και ταχύτερη προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών. Στην έκθεση προβλέπεται επίσης ότι θα συνεχιστούν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, θα ενισχυθεί η οικονομική δραστηριότητα και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας

    [05] Στάνλεϊ Μόργκαν-Αισόδοξες προβλέψεις για το Χρηματιστήριο.

    07/03/2001 21:28:30

    Αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις του διεθνούς οικονομικού Οίκου Μόργκαν Στάνλεϋ, για την πορεία της Σοφοκλέους σε μεσομακροπρόθεσμη βάση. Η Μόργκαν Στάνλεϋ εκτιμά ότι ελληνική αγορά είναι

    "υπερπουλημένη" και θα πρέπει να παρουσιάσει "πολύ καλύτερη απόδοση, όταν αυξηθεί η ρευστότητα της". Προσδιορίζει δε το χρόνο ανάκαμψης της ελληνικής χρηματιστηριακής αγορά, το δεύτερο τρίμηνο, καθώς θα πλησιάζει η χρονική στιγμή της αναβάθμισης του Χρηματιστηρίου.

    [06] Νέα κριτική από τον Θ.Πάγκαλο στην κυβέρνηση.

    07/03/2001 21:28:24

    Νέα κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή ομιλία του πρωθυπουργού σε εκδήλωση κινήσεων πολιτών, στην οποία παρέστησαν μέλη της αριστεράς. Ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να μαζέψει στο ΠΑΣΟΚ τα ρετάλια της αριστεράς. Ο κ. Πάγκαλος είπε τις απόψεις του, οι οποίες δεν είναι αλήθεια, εμείς έχουμε διατυπώσει τις δικές μας, με τις οποίες δεν είναι σύμφωνος, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [07] Με άδεια χέρια έφυγαν από το Μαξίμου οι συνταξιούχοι.

    07/03/2001 21:28:17

    Ραντεβού στους δρόμους, στις 14 του μηνός, έδωσαν οι συνταξιούχοι, καθώς όπως δήλωσαν, έφυγαν με άδεια χέρια από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό, από τον οποίο ζήτησαν κατώτατη σύνταξη 200.000 δρχ το μήνα, μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα και λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Η κυβέρνηση εκπλήρωσε στο ακέραιο τη δέσμευσή της για κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ στις 152.000 δρχ, δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι κανείς συνταξιούχος δεν θα χάσει τίποτε, εξ όσων δικαιούται.

    [08] Στις 27 Μαρτίου τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου.

    07/03/2001 21:28:11

    Στις 27 Μαρτίου, θα γίνουν τελικά τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα, δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Η πρώτη προσγείωση στο νέο αεροδρόμιο αναμένεται να γίνει στις 10 το βράδυ της 28ης Μαρτίου και η πρώτη απογείωση στις 6 το πρωί της 29ης Μαρτίου, ενώ από τις 19 Μαρτίου αναμένεται να κορυφωθούν οι διαδικασίες μεταφοράς εξοπλισμού και εγκαταστάσεων από το Ελληνικό στα Σπάτα.

    [09] Δημοτική αστυνομία-Οπλοφορία.

    07/03/2001 21:28:05

    Πρόταση υπέρ της οπλοφορίας της δημοτικής αστυνομίας σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ψηφίσθηκε σήμερα στη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ. Η απόφαση αυτή παραπέμφθηκε στην επιτροπή θεσμών της ΚΕΔΚΕ, η οποία θα καθορίσει τις περιπτώσεις και τις προϋποθέσεις στις οποιες θα επιτρέπεται η οπλοφορία των αστυνομικών των Δήμων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 March 2001 - 21:30:20 UTC