Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κινητοποιήσεις για το νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ.
  • [02] Βουλή-Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας-"Απόδημη ελληνίδα".
  • [03] ΠΑΣΟΚ-Διαψεύδουν Α.Τσοχατζόπουλος και Β.Παπανδρέου για μυστική
  • [04] Προκαταρκτική εξέταση για το θάνατο του 3χρονου στη Λέσβο.
  • [05] Πανελλαδική 48ωρη απεργία από την ΟΤΟΕ.
  • [06] Επιδείνωση παρουσίασε η υγεία του Ντίνου Ηλιόπουλου.
  • [07] Ολυμπιακοί 2004-Αγγελοπούλου-Ικανοποίηση στη ΔΟΕ.
  • [08] Νομοσχέδιο για αναβάθμιση των ΤΕΙ-Αντιδράσεις
  • [09] Aπαγόρευση απόπλου
  • [10] Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
  • [11] Απεργία εργαζομένων στον ανεφοδιασμό αεροσκαφών
  • [12] Το ΝΑΤΟ επιτρέπει στους Σέρβους να κλείσουν την "πύλη" των ανταρτών

  • [01] Κινητοποιήσεις για το νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ.

    08/03/2001 21:34:00

    Θερμή αναμένεται η άνοιξη στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς προγραμματίζονται κινητοποιήσεις με αφορμή το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των ΤΕΙ. Οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων απειλούν με απεργίες, ενώ αντίθετοι στο νομοσχέδιο δηλώνουν καθηγητές, φοιτητές και απόφοιτοι των ΑΕΙ, κάνοντας λόγο για καίριο και συνολικό πλήγμα της ανώτατης εκπαίδευσης. Υποστηρίζουν ότι με την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ παραβιάζονται κατάφωρα κεκτημένα δικαιώματα και καλούν την κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα.

    [02] Βουλή-Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας-"Απόδημη ελληνίδα".

    08/03/2001 21:33:53

    Στην απόδημη ελληνίδα ήταν αφιερωμένη η ειδική συνεδρίαση της βουλής, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας. Με τροπολογία που ήδη ψηφίστηκε στη βουλή, προβλέπεται πως το ένα τρίτο στις υποψηφιότητες για τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, θα είναι υπέρ των γυναικών. Οι πολιτικοί αρχηγοί τόνισαν τη σημαντική δράση της απόδημης ελληνίδας, στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων και τη διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά τον επαναπατρισμό της.

    [03] ΠΑΣΟΚ-Διαψεύδουν Α.Τσοχατζόπουλος και Β.Παπανδρέου για μυστική συνάντηση.

    08/03/2001 21:33:47

    Στο ρυθμό των μυστικών δείπνων κινείται το ΠΑΣΟΚ, καθώς λίγες μέρες μετά τη "σύναξη" στο σπίτι του Χρήστου Πρωτόπαππα με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, η εφημερίδα το ΒΗΜΑ αποκαλύπτει νέο δείπνο Άκη Τσοχατζόπουλου και Βάσως Παπανδρέου, την οποία διαψεύδουν και οι δύο. Στο μεταξύ, απάντηση στον Θεόδωρο Πάγκαλο που μίλησε για ρετάλια της αριστεράς, έδωσε ο Λεωνίδας Κύρκος λέγοντας ότι προφανώς ο πρώην υπουργός αισθάνεται ένοχος απέναντι στην Αριστερά. Αν θέλει να βρεί ρετάλια ας κοιτάξει στον καθρέφτη.

    [04] Προκαταρκτική εξέταση για το θάνατο του 3χρονου στη Λέσβο.

    08/03/2001 21:33:41

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με το θάνατο του τρίχρονου Παναγιώτη Βασιλέλλη, προκειμένου να διερευνηθεί η ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών, παρήγγειλε ο Εισαγγελέας Μυτιλήνης Γιώργος Κτιστάκης. Οι γονείς του τρίχρονου έκαναν γνωστό οτι το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από προσφορές πολιτών και το οποίο όπως θεωρούν

    παράνομα παρακρατείται από την Εθνική Τράπεζα, παραχωρείται ολόκληρο στη μητέρα του μικρού Κώστα Χάνου από το Βόλο, που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα υγείας με αυτό του Παναγιώτη.

    [05] Πανελλαδική 48ωρη απεργία από την ΟΤΟΕ.

    08/03/2001 21:33:34

    Με τη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΟΤΟΕ την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ανοίγει ο χορός των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό. Οι τραπεζοϋπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν, τη Δευτέρα, συλλαλητήριο και θα έχουν συνάτηση με τον υπουργό Εργασίας Τάσο Γιαννίτση. Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Δημ. Κουσελάς, δήλωσε ότι το ασφαλιστικό των τραπεζών έχει φτάσει στην ώρα μηδέν και προειδοποίησε ότι σε 4-5 χρόνια θα τεθεί θέμα βιωσιμότητας αν δεν ληφθούν άμεσα και τολμηρά μέτρα.

    [06] Επιδείνωση παρουσίασε η υγεία του Ντίνου Ηλιόπουλου.

    08/03/2001 21:33:27

    Αγωνία και πάλι για τον Ντίνο Ηλιόπουλο, η υγεία του οποίου παρουσίασε επιδείνωση. Ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο οποίος νοσηλεύεται τις 12 τελευταίες ημέρες στην Κλινική Αθηνών με λοίμωξη στο αναπνευστικό, εμφάνισε υψηλό πυρετό, ενώ ο αριστερός πνεύμονας δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως. Οι γιατροί προς το παρόν χορηγούν ισχυρά φάρμακα στα οποία ο οργανισμός του Ντίνου Ηλιόπουλου δείχνει να αντιδρά προς το παρόν θετικά.

    [07] Ολυμπιακοί 2004-Αγγελοπούλου-Ικανοποίηση στη ΔΟΕ.

    08/03/2001 21:33:21

    Την απόλυτη ικανοποίηση της ίδιας και της ΔΟΕ για την πορεία της προετοιμασίας της Ολυμπιάδας του 2004, διατύπωσε η πρόεδρος του 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου, σημειώνοντας ότι τους τελευταίους μήνες γίνεται προσπάθεια να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος. Επανέλαβε ότι χωρίς ενότητα και συνεργασία κανένα έργο δεν επιτελείται και πως το εγχείρημα είναι πρωτόγνωρο για τη χώρα μας.

    [08] Νομοσχέδιο για αναβάθμιση των ΤΕΙ-Αντιδράσεις

    08/03/2001 14:59:26

  • Κατατίθεται αύριο στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναφέρεται στην αναβάθμιση των ΤΕΙ. Παράλληλα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας, ενώ οι πρυτάνεις απειλούν με κλείσιμο των ΑΕΙ και δίνουν αργά το μεσημέρι συνέντευξη τύπου για το θέμα αυτό. Στη συνέχεια διοργανώνεται στα Προπύλαια συλλαλητήριο απο πανεπιστημιακούς καθηγητές, φοιτητές και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Παιδείας.

    [09] Aπαγόρευση απόπλου

    08/03/2001 14:59:19

  • Δεμένα εξακολουθούν να παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τα 9 μποφόρ. Προβλήματα επίσης έχουν δημιουργηθεί και σε διάφορες πορθμειακές γραμμές της χώρας.

    [10] Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

    08/03/2001 14:59:12

  • Αφιερωμένη στην απόδημη Ελληνίδα, είναι η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF, στην Ελλάδα η ανεργία των γυναικών κάτω των 24 ετών αγγίζει το 37%, ενώ η χώρα μας βρίσκεται στην προ τελευταία θέση της Ευρώπης, αναφορικά με τους δείκτες γονιμότητας. Εξάλλου σε παγκόσμιο επίπεδο 2 εκατομ. κορίτσια ηλικίας 4 έως 12 ετών, υφίστανται κάθε χρόνο ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων, ενώ τα 2/3 απο τα σχεδόν 900 εκατομμύρια των αναλφάβητων του πλανήτη είναι γυναίκες. Επίσης κάθε χρόνο 600 χιλιάδες γυναίκες πεθαίνουν στη διάρκεια του τοκετού, λόγω έλλειψης φροντίδας. Τη συμβολή της Γυναίκας στη διατήρηση, στη συνέχεια και την πρόοδο κάθε κοινωνίας, επισήμανε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην ειδική εκδήλωση της Βουλής για τον εορτασμό της σημερινής ημέρας.

    [11] Απεργία εργαζομένων στον ανεφοδιασμό αεροσκαφών

    08/03/2001 14:59:05

  • Σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις Εσωτερικού και Εξωτερικού που εκτελούνται απο το αεροδρόμιο του Ελληνικού αναμένεται να παρουσιαστούν απο σήμερα τα μεσάνυχτα μέχρι την Κυριακή. Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών με καύσιμα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τρεις 24ωρες συνεχόμενες απεργίες με κύριο αίτημα να μην προχωρήσουν οι απολύσεις προσωπικού που σχεδιάζουν οι εταιρίες πετρελαιοειδών.

    [12] Το ΝΑΤΟ επιτρέπει στους Σέρβους να κλείσουν την "πύλη" των ανταρτών προς ΠΓΔΜ

    08/03/2001 14:58:59

  • Το πράσινο φώς στις σερβικές δυνάμεις, να αναπτυχθούν στη ζώνη ασφαλείας κατά μήκος ενός τμήματος της μεθορίου με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπου εδώ και εβδομάδες έχει μετατραπεί σε θέατρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ Αλβανών ενόπλων και στρατιωτικών δυνάμεων των Σκοπίων, αναμένεται να δώσει το ΝΑΤΟ. Αυτό ανέφεραν σήμερα διπλωματικές πηγές απο τις Βρυξέλλες, οι οποίες τόνισαν οτι ο οπλισμός, όπως το βάθος της περιοχής που θα αναπτυχθούν οι σερβικές δυνάμεις, θα καθοριστεί από το διοικητή της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο. Στο μεταξύ το γαλλικό πρακτορείο μετέδωσε σήμερα, οτι οι Αλβανοί αυτονομιστές αποχώρησαν απο το χωριό Τανούσεφτσι, το οποίο είχαν καταλάβει από τον περασμένο Ιανουάριο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 March 2001 - 21:30:23 UTC