Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ημερίδα ΠΑΣΟΚ, με θέμα την ανάπτυξη-Ομιλία πρωθυπουργού
  • [02] Θάνατος τρίχρονου απο τη Μυτιλήνη-Δρυς
  • [03] Νομορχίες-Αποτελέσματα ΑΣΕΠ
  • [04] Κυπριακό-Συνέντευξη Παπανδρέου στο ΡΙΚ
  • [05] Συνάντηση Καραμανλή-Λυσσαρίδη
  • [06] Νομοσχέδιο ΤΕΙ-Υπο κατάληψη, το πολυτεχνείο στα Χανιά.
  • [07] Θεσσαλονίκη-Εκρηκτικοί μηχανισμοί
  • [08] Υπέκυψε ο Τσέχος ορειβάτης
  • [09] Απεργία εργαζομένων, στον ανεφοδιασμό καυσίμων-Ενταση
  • [10] ΟΤΟΕ-Απεργία την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη
  • [11] ΠΓΔΜ-Νέα αιματηρή επίθεση Αλβανών
  • [12] Ελλάδα-ΠΓΔΜ-Κόσοβο.
  • [13] ΑΔΕΔΥ-Οικογενειακό επίδομα.
  • [14] ΠΑΣΟΚ-Ομιλία Σημίτη .

  • [01] Ημερίδα ΠΑΣΟΚ, με θέμα την ανάπτυξη-Ομιλία πρωθυπουργού

    09/03/2001 14:22:27

  • Κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας του ΠΑΣΟΚ με θέμα την ανάπτυξη. Ο κ. Σημίτης επισήμανε ότι βασική προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας υπογραμμίζοντας οτι βασικός στόχος είναι η πραγματική σύγκλιση. Αναφέρθηκε στη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, εστιάζοντας τις προσπάθειες στον τομέα της εκπαίδευσης και στη δια βίου κατάρτιση. Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, περί μυστικών δείπνων και αντιπαραθέσεων, ο κ. Σημίτης έκανε λόγο για φαντασία, ιδιαιτέρως ανεπτυγμένη.

    [02] Θάνατος τρίχρονου απο τη Μυτιλήνη-Δρυς

    09/03/2001 14:22:19

  • Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς, απαντώντας το μεσημέρι στη Βουλή σε επίκαιρες ερωτήσεις σχετικά με την πρόσφατη τραγική κατάληξη του τρίχρονου Παναγιώτη Βασιλέλλη απο τη Μυτιλήνη, χαρακτήρισε εξωπραγματικές και εσφαλμένες τις κριτικές που ακούστηκαν κατά της κυβέρνησης και της Εθνικής Τράπεζας. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση με κατεπείγουσα νομοθετική ρύθμιση έδωσε τη δυνατότητα στους γονείς του μικρού να αντλήσουν τα απαραίτητα χρήματα για τη μετάβασή του στο εξωτερικό, ενώ η Εθνική τράπεζα εξ'ιδίων διαθεσίμων έδωσε 12 εκατομμύρια δραχμές. Στο μεταξύ τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με το θάνατο του τρίχρονου, προκειμένου να διερευνηθεί η ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών, παρήγγειλε ο εισαγγελέας Μυτιλήνης.

    [03] Νομορχίες-Αποτελέσματα ΑΣΕΠ

    09/03/2001 14:22:11

  • Στις νομαρχίες θα μπορούν απο σήμερα να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, που είχε διεξαχθεί το Σεπτέμβριο απο το ΑΣΕΠ, οι υποψήφιοι που είχαν λάβει μέρος σ'αυτόν. Σήμερα αναρτώνται και οι κατάλογοι με τα αποτελέσματα για τους 6 πρώτους κλάδους εκπαιδευτικών που αφορούν μαθηματικούς, νηπιαγωγούς, καθηγητές καλλιτεχνικών, οικιακής οικονομίας, πολιτικών επιστημών και οικονομικών.

    [04] Κυπριακό-Συνέντευξη Παπανδρέου στο ΡΙΚ

    09/03/2001 14:22:05

  • Η Τουρκία γνωρίζει οτι αν δεν λυθεί το Κυπριακό θα αποτελεί εμπόδιο στη δική της πορεία προς την Ευρώπη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ με την ευκαιρία της επίσκεψης που πραγματοποιεί απο μεθαύριο στην Κύπρο. Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε οτι θα προκαλέσει την άμεση αντίδραση της Ελλάδας η προσπάθεια οποιασδήποτε χώρας να πλήξει τα συμφέροντά της ή τα συμφέροντα της Κύπρου. Επανέλαβε επίσης οτι στο Ελσίνκι διασφαλίστηκε πως η Κύπρος δεν μπορεί να είναι όμηρος της κατοχής.

    [05] Συνάντηση Καραμανλή-Λυσσαρίδη

    09/03/2001 14:21:58

  • Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρόεδρο του κόμματος ΚΙΣΟΣ της Κύπρου Βάσο Λυσσαρίδη, και συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και θέματα σχετικά με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Το απόγευμα ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί τη Λάρισα, όπου θα πραγματοποιηθεί προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της ΝΔ για αγροτικά θέματα.

    [06] Νομοσχέδιο ΤΕΙ-Υπο κατάληψη, το πολυτεχνείο στα Χανιά.

    09/03/2001 14:21:52

  • Εντονες αντιδράσεις στο χώρο της εκπαίδευσης προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταθέσει το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των ΤΕΙ. Ηδη φοιτητές προχώρησαν σήμερα σε κατάληψη του πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Στις 16 και 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων των πανεπιστημίων στα Χανιά, όπου θα καθορίσουν τον τρόπο των αντιδράσεών τους. Εκτός απο τους πρυτάνεις, αντίθετοι με το νομοσχέδιο είναι και το υπόλοιπο διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ.

    [07] Θεσσαλονίκη-Εκρηκτικοί μηχανισμοί

    09/03/2001 14:21:45

  • Δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη, στην είσοδο γραφείων της Επιθεώρησης Υγείας και Πρόνοιας Μακεδονίας-Θράκης και σε προαύλιο χώρο υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, αντίστοιχα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Ενας τρίτος εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην είσοδο πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ, ο οποίος δεν εξερράγη. Με ανυπόγραφες προκηρύξεις οι δράστες αφήνουν να εννοηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες απο την αστυνομία, ότι οι ενέργειές τους αυτές αποτελούν ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγική κατάληξη του τρίχρονου Παναγιώτη απο τη Μυτιλήνη.

    [08] Υπέκυψε ο Τσέχος ορειβάτης

    09/03/2001 14:21:38

  • Υπέκυψε τελικά, από ακατάσχετη αιμορραγία και υποθερμία, ο 47χρονος Τσέχος ορειβάτης Μιχαήλ Τζίρι, που είχε τραυματιστεί χθες στον Ολυμπο, όταν έπεσε σε χαράδρα βάθους 30 μέτρων, ενώ επιχειρούσε ανάβαση σε υψόμετρο 2.100 μέτρων μαζί με άλλους τρεις ομοεθνείς του. Ο άτυχος ορειβάτης είχε υποστεί κάταγμα στο μηρό και αμέσως μετά την ανάσυρσή του χθές το απόγευμα, μεταφέρθηκε σε καταφύγιο όπου εξέπνευσε τα ξημερώματα, πριν προλάβουν να φτάσουν κοντά του γιατροί.

    [09] Απεργία εργαζομένων, στον ανεφοδιασμό καυσίμων-Ενταση

    09/03/2001 14:21:28

  • Απεργούν απο σήμερα και για τρεις μέρες οι εργαζόμενοι στον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών με καύσιμα, στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Το πρωί προκλήθηκε ένταση στο Ανατολικό Αεροδρόμιο μεταξύ των απεργών και ενός οδηγού βυτιοφόρου, ο οποίος επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο του αεροδρομίου. Κύριο αίτημα των απεργών είναι να μην προχωρήσουν οι απολύσεις προσωπικού, που σχεδιάζουν οι εταιρίες πετρελαιοειδών.

    [10] ΟΤΟΕ-Απεργία την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη

    09/03/2001 14:21:18

  • Σαρανταοκτάωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στις τράπεζες για το ασφαλιστικό. Η διοίκηση της ΟΤΟΕ θα έχει τη Δευτέρα συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Τάσο Γιαννίτση.

    [11] ΠΓΔΜ-Νέα αιματηρή επίθεση Αλβανών

    09/03/2001 14:21:07

  • Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην ΠΓΔΜ, μετά τη νέα αιματηρή επίθεση Αλβανών ανταρτών σε ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή, που προκάλεσε το θάνατο ενός Σκοπιανού αστυνομικού. Στη φάλαγγα των αυτοκινήτων, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια ανάμεσα στα χωριά Γκόζιντσε και Μπρέστ, επέβαινε και η Ελληνίδα δημοσιογράφος του ελβετικού ραδιοφώνου Αγγελική Κουρούνη, που είναι καλά στην υγεία της, όπως επίσης και Σκοπιανοί αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών. Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη, επιχείρηση διάσωσης της ανθρωπιστικής αυτοκινητοπομπής, απο τις δυνάμεις των Σκοπίων.

    [12] Ελλάδα-ΠΓΔΜ-Κόσοβο.

    09/03/2001 08:57:49

    Καμία στρατιωτική δράση στην ΠΓΔΜ, όπου εξακολουθεί να επικρατεί ένταση στη μεθόριο με το Κόσοβο απο τις επιθέσεις Αλβανών, δεν πρέπει να αναληφθεί απο γειτονική χώρα στη βάση διμερούς συμφωνίας. Αυτή ήταν η κοινή εκτίμηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και Βουλγαρίας στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν. Επίσης, τόνισαν πως το όλο θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Το ΝΑΤΟ αύξησε τις περιπολίες των δυνάμεών του στην περιοχή. Επίσης, αποφασίστηκε η επιστροφή των γιουγκοσλαβικών δυνάμεων σε μεθοριακή ζώνη πλάτους 5χλμ

    [13] ΑΔΕΔΥ-Οικογενειακό επίδομα.

    09/03/2001 08:57:36

    Αμεση συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την εφαρμογή της απόφασης του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου για την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο συζύγους δημοσίους υπαλλήλους ζήτησε η ΑΔΕΔΥ. Επίσης, ζητεί και τη ρύθμιση του τρόπου καταβολής των αναδρομικών με ενιαία και καθολική διαδικασία.

    [14] ΠΑΣΟΚ-Ομιλία Σημίτη .

    09/03/2001 08:57:28

    Ημερίδα για την Ανάπτυξη με ομιλητή τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη πραγματοποιεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο. Το απόγευμα ο κ. Σημίτης θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 March 2001 - 12:30:28 UTC