Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προγράμματα για ενίσχυση ΜΜΕ-Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [02] Νέο αεροδρόμιο-Τη Δευτέρα θα δοθεί η άδεια λειτουργίας
  • [03] Σερβία-Νέες συγκρούσεις στην κοιλάδα του Πρέσεβο.
  • [04] Αβραμόπουλος-Απέκλεισε προεκλογικές συνεργασίες
  • [05] Πλοίο προσέκρουσε, στο λιμάνι της Κω
  • [06] Παπανδρέου-ΠΓΔΜ
  • [07] Διακήρυξη αλβανικής βουλής για ένταση στην ΠΓΔΜ-Επικρίσεις

  • [01] Προγράμματα για ενίσχυση ΜΜΕ-Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    10/03/2001 12:38:10

  • Τα πρώτα ελληνικά κοινοτικά προγράμματα που αφορούν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Γ΄ΚΠΣ, αναμένεται να εγκρίνει τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προγράμματα αυτά αφορούν και δράσεις σχετικές με τη λεγόμενη "κοινωνία της πληροφορίας". Στο μεταξύ, συνεδριάζει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες το ΕΚΟΦΙΝ με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου. Θα εξεταστούν θέματα σχετικά με την ενιαία κεφαλαιαγορά στην ΕΕ, καθώς και οι δυνατότητες συμβολής των δημοσίων δαπανών στην Ανάπτυξη και την Απασχόληση.

    [02] Νέο αεροδρόμιο-Τη Δευτέρα θα δοθεί η άδεια λειτουργίας

    10/03/2001 12:36:40

  • Την άδεια λειτουργίας του αεροδρομίου στα Σπάτα αναμένεται να δώσει μεθαύριο Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής, γεγονός που σημαίνει οτι επιλύθηκαν όλα τα προβλήματα των συστημάτων αεροναυτιλίας που είχαν επισημανθεί. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των εργολάβων προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, απο τις 19 του μηνός θα αλλάξει και ο οδικός χάρτης της Αττικής, καθώς θα δοθούν στην κυκλοφορία οι νέες οδικές προσβάσεις αλλά και οι βελτιωμένοι δρόμοι για την εξυπηρέτηση του διεθνούς αεροδρομίου. Υπενθυμίζεται οτι τα εγκαίνια του αεροδρομίου στα Σπάτα θα γίνουν στις 27 Μαρτίου.

    [03] Σερβία-Νέες συγκρούσεις στην κοιλάδα του Πρέσεβο.

    10/03/2001 12:12:51

  • Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη νότια Σερβία, μετά απο νέες συγκρούσεις μεταξύ Αλβανών ανταρτών και σερβικών δυνάμεων, που ξέσπασαν σήμερα στην κοιλάδα του Πρέσεβο. Σημειώνεται οτι στο χωριό Λούτσανε της νότιας Σερβίας, υπήρξε και χθές σφοδρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δύο πλευρών, με αποτέλεσμα ένας Σέρβος αστυνομικός να χάσει τη ζωή τους και τρείς να τραυματιστούν. Το νέο κύμα βίας στην περιοχή, εκδηλώνεται την ίδια ώρα, που το Βελιγράδι ετοιμάζεται πιθανόν να προχωρήσει σήμερα σε συμφωνία με το ΝΑΤΟ, που προβλέπει την κατάπαυση του πυρός στη νότια Σερβία και στην ανάπτυξη των γιουγκοσλαβικών δυνάμεων, στην αποστρατικοποιημένη ζώνη γύρω απο το Κόσοβο. Οι σερβικές αρχές εκτιμούν οτι η επίθεσεις των Αλβανών, αποτελούν έμμεση απάντηση στην απόφαση του ΝΑΤΟ να δώσει το πράσινο φώς στις σερβικές δυνάμεις να αναπτυχθούν σε ένα τμήμα της ζώνης ασφαλείας στα σύνορα με το Κόσοβο.

    [04] Αβραμόπουλος-Απέκλεισε προεκλογικές συνεργασίες

    10/03/2001 08:57:28

  • Εναντίον οποιασδήποτε προεκλογικής συνεργασίας, τάχθηκε χθές ο αρχηγός του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών και Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος δεν απέκλεισε την υποψηφιότητα της Γιάννα Αγγελοπούλου, για το Δήμο της Αθήνας με διακομματική υποστήριξη. Ανέφερε οτι δεν είναι αρνητικός να συμμετάσχουν στο κόμμα του πολιτικοί απο τα υπάρχοντα σχήματα, πρώτα όμως, είπε, πρέπει να παραιτηθούν απο το αξίωμά τους.

    [05] Πλοίο προσέκρουσε, στο λιμάνι της Κω

    10/03/2001 08:57:21

  • Στην προβλήτα του λιμανιού της Κώ προσέκρουσε χθές το βράδυ το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο "Πρέβελη". Απο την πρόσκρουση προκλήθηκε ρήγμα ενάμιση μέτρου στο δεξιό τμήμα του πλοίου, ενώ όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους. Μετά απο σχετική επιθεώρηση επιτράπηκε ο απόπλους του πλοίου για τον Πειραιά.

    [06] Παπανδρέου-ΠΓΔΜ

    10/03/2001 08:57:15

  • Το "μεγαλοιδεατισμό" που επιδεικνύει τμήμα του αλβανικού στοιχείου στη Βαλκανική, καυτηρίασε χθές στη Βουλή, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας οτι είναι δυνατή μια αποκλιμάκωση της έντασης κατα μήκος των συνόρων της ΠΓΔΜ, με τη βοήθεια και της ειρηνευτικής δύναμης. Προέβλεψε αλλαγή στάσης των ΗΠΑ έναντι των Αλβανών εξτρεμιστών, ενώ τόνισε την ανάγκη να στηριχθούν οι μετριοπαθείς δυνάμεις στην περιοχή.

    [07] Διακήρυξη αλβανικής βουλής για ένταση στην ΠΓΔΜ-Επικρίσεις

    10/03/2001 08:57:09

  • Εντονες επικρίσεις σε Σκόπια και Βελιγράδι, όσον αφορά τη στάση τους στην κρίση της ΠΓΔ της Μακεδονίας, με τις συγκρούσεις μεταξύ Αλβανών εξτρεμιστών και στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας, διατυπώνει σε χθεσινή διακήρυξή του το Αλβανικό κοινοβούλιο. Τα Τίρανα εξαπολύουν έμμεσες κατηγορίες για το θέμα και σε Αθήνα, Σόφια και ΝΑΤΟ, τονίζοντας οτι η προοπτική ανάπτυξης των σερβικών δυνάμεων σε τμήμα της ουδέτερης ζώνης κατα μήκος των συνόρων των Σκοπίων δεν θα μειώσει την ένταση, αλλά θα ενισχύσει τον κίνδυνο νέων συγκρούσεων. Παράλληλα επικρίνεται εμμέσως η Ελλάδα και η Βουλγαρία, για τη στρατιωτική βοήθεια που προτίθενται να προσφέρουν στα Σκόπια. Στο μεταξύ, σφοδρές συγκρούσεις Αλβανών ανταρτών και σερβικών δυνάμεων σημειώθηκαν χθές στο χωριό Λούτσανε στη νότια Σερβία, στις οποίες ένας Σέρβος αστυνομικός έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίσθηκαν. Πληροφορίες ανέφεραν και για τρείς τραυματίες στην αλβανική πλευρά.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 March 2001 - 12:30:17 UTC