Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τριήμερη περιοδεία του Μπερνς στην Αν.Μακεδονία.
  • [02] ΠΑΣΟΚ-Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι αντιπαράθεσης.
  • [03] ΚΟ ΝΔ-Καραμανλής:"Ο πρωθυπουργός έχασε τον έλεγχο".
  • [04] Νομοσχέδιο για οργανωμένο έγκλημα.
  • [05] Συνεχίζεται η απεργία της ΟΤΟΕ στις τράπεζες.
  • [06] Υπογράφηκε η άδεια λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.
  • [07] Μυτιλήνη-Λογαριασμός Παναγιώτη Βασιλέλη-Απαγόρευση.

  • [01] Τριήμερη περιοδεία του Μπερνς στην Αν.Μακεδονία.

    12/03/2001 21:36:09

    Τριήμερη επίσκεψη στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη άρχισε από σήμερα ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς. Πρώτος σταθμός του κ. Μπερνς ήταν η Καβάλα και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ξάνθη, όπου παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών - Βιοτεχνιών του Νομού.

    [02] ΠΑΣΟΚ-Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι αντιπαράθεσης.

    12/03/2001 21:32:47

    Πυροσβεστικό ρόλο για να σβήσουν οι φωτιές που άναψαν στο ΠΑΣΟΚ οι δηλώσεις Πάγκαλου, έχουν αναλάβει κορυφαία στελέχη του κινήματος, καταβάλλοντας προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης. Ο καθένας λέει τις απόψεις του και όλοι κρίνονται, σχολίασε ο υπουργός Τύπου, ενώ ο Απόστολος Κακλαμάνης διαφώνησε με τις δηλώσεις Πάγκαλου, αλλά και με το ενδεχόμενο διαγραφής του. Ψυχραιμία συνέστησε ο Ευάγ. Γιαννόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως δεν αμφισβητείται ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε ζυγισμένα τα όσα είπε ο κ. Πάγκαλος. Όλο το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον κ. Σημίτη ,ο οποίος δεν έχει ανάγκη από "Σημιτοφύλακες" και "μικροπαρέες", σχολίασε με το δικό του τρόπο ο Κώστας Λαλιώτης.

    [03] ΚΟ ΝΔ-Καραμανλής:"Ο πρωθυπουργός έχασε τον έλεγχο".

    12/03/2001 21:32:39

    Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο Κ. Καραμανλής μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός έχασε τον έλεγχο, δεν κυβερνά και είναι απών στις κρίσιμες στιγμές. Εκανε λόγο για τάσεις αποσύνθεσης της κυβέρνησης, για καθεστωτικές πρακτικές και φαινόμενα αλαζονείας, παράκεντρα εξουσίας, με τα οποία η κυβέρνηση έχει σχέσεις και για χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας.

    [04] Νομοσχέδιο για οργανωμένο έγκλημα.

    12/03/2001 21:32:33

    Ουσιαστικές τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για την προστασία του πολίτη από αξιόποινες πράξεις εγκληματικών οργανώσεων κάθε μορφής, επέρχονται με το νομοσχέδιο που προωθείται στη βουλή. Μεταξύ άλλων προβλέπει τη δυνατότητα εξέτασης DNA σε υπόπτους, με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, άρση απορρήτου κάτω από δικαστικές εγγυήσεις, προστασία μαρτύρων και μέτρα επιείκειας για μέλη οργανώσεων που συμβάλλουν στην εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων.

    [05] Συνεχίζεται η απεργία της ΟΤΟΕ στις τράπεζες.

    12/03/2001 21:32:25

    Συνεχίζεται και αύριο η 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΟΤΟΕ, με την οποία άνοιξε επίσημα ο χορός των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό. Ο υπουργός Εργασίας διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα για δήθεν προτάσεις του βρετανικού Οίκου για το ασφαλιστικό, ο διάλογος του οποίου, όπως είπε, θα αρχίσει στα τέλη Μαρτίου. Για επιδρομή στο ασφαλιστικό κάνει λόγο ο ΣΥΝ και κατηγορεί την κυβέρνηση οτι επιδιώκει να μετατρέψει τους ασφαλισμένους σε ασφαλίσιμους.

    [06] Υπογράφηκε η άδεια λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.

    12/03/2001 21:32:18

    Υπογράφηκε από τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Βερελή, η άδεια λειτουργίας του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα. Η άδεια ισχύει από την 28η Μαρτίου του 2001, οπότε αρχίζει και επίσημα η λειτουργία του. Η άδεια μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί σαν τόπος απογείωσης και προσγείωσης αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται σε πτήσεις, με σκοπό τη δημόσια μεταφορά επιβατών, φορτίου και ταχυδρομείου ή τις εκπαιδευτικές πτήσεις.

    [07] Μυτιλήνη-Λογαριασμός Παναγιώτη Βασιλέλη-Απαγόρευση.

    12/03/2001 21:32:08

    Την απαγόρευση στην Εθνική Τράπεζα να διαθέσει σε οποιονδήποτε τρίτο, το ποσό που είχε συγκεντρωθεί για την αντιμετώπιση των εξόδων νοσηλείας του άτυχου τρίχρονου Παναγιώτη Βασιλέλλη, διέταξε το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης. Η διαταγή ισχύει έως την 23η Μαρτίου 2001, οπότε θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε από την οικογένεια Βασιλέλλη και με την οποία ζητείται η δικαστική μεσεγγύηση του ποσού, που βρίσκεται κατατεθειμένο στον απλό καταθετικό λογαριασμό επ'ονόματι των γονέων του Παναγιώτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 March 2001 - 21:30:17 UTC