Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνταξιούχος σκότωσε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε
  • [02] Παπαντωνίου-Τα πρώτα στοιχεία απογραφής-Πανωτόκια-Ρύθμιση
  • [03] Απειλούσε να πέσει στο κενό υπάλληλος του ΤΑΕΠ
  • [04] Εγκαινιάζεται αύριο το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα
  • [05] Απογραφή πληθυσμού-Τα πρώτα στοιχεία πιθανόν σήμερα
  • [06] Ομίχλη-Προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών στο Μακεδονία
  • [07] Ληστεία σε βάρος χρηματοποστολής-Ατυχος ο ληστής
  • [08] Μεθαύριο οι φοιτητικές εκλογές
  • [09] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Κορίνθου λόγω έργων.
  • [10] ΗΠΑ-Οσκαρ 2001-Θριαβευτής η ταινία "Μονομάχος"
  • [11] ΠΓΔΜ-Αλβανοί-στρατός-Στα Σκόπια Σολάνα-Ρόμπερτσον
  • [12] Συμπλοκή αστυνομικών-κακοποιών στην Κυψέλη
  • [13] Χρηματιστήριο-Φούσκες.
  • [14] Εγκαίνια-Αεροδρόμιο.
  • [15] Συνέντευξη Παπαντωνίου.
  • [16] Εκκλησία-Ταυτότητες.
  • [17] Εορτασμός επετείου.
  • [18] Πυρκαγιές.
  • [19] Φοιτητικές εκλογές.

  • [01] Συνταξιούχος σκότωσε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε

    26/03/2001 13:24:40

    Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης, όπου 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, σκότωσε την 57χρονη σύζυγό του, η οποία επίσης έπασχε από σοβαρή ασθένεια, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η τραγωδία αποκαλύφθηκε χθες αργά το βράδυ όταν η κόρη του ανδρόγυνου μετέβη στο διαμέρισμά τους, στην οδό Θεογενούς Χαρίση 57 και αντίκρισε νεκρούς τους γονείς της. Ιατροδικαστής του ΑΠΘ και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας που μετέβησαν στην περιοχή διαπίστωσαν ότι ο 66χρονος Γιώργος Έξαρχος είχε τραυματίσει θανάσιμα την 57χρονη σύζυγό του Άννα χτυπώντας τη με μαχαίρι στο στήθος και στην πλάτη και στη συνέχεια αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας το ίδιο μαχαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, στο διαμέρισμα βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα του αυτόχειρα, στο οποίο εξηγούσε ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν στην πράξη αυτή ήταν τα σοβαρά οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε με τη σύζυγό του.

    [02] Παπαντωνίου-Τα πρώτα στοιχεία απογραφής-Πανωτόκια-Ρύθμιση

    26/03/2001 13:23:27

  • Σε 10 εκατομμύρια 939 χιλιάδες 711 υπολογίζεται ο πληθυσμός της Ελλάδας, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της πρόσφατης απογραφής, τα οποία έδωσε το μεσημέρι στη δημοσιότητα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Ο κ.Παπαντωνίου επισήμανε οτι απο την απογραφή θα προκύψουν σημαντικότατα συμπεράσματα για την άσκηση της οικονομικής πολιτικής την τρέχουσα 10ετία. Για τα πανωτόκια, ανέφερε οτι εντός της εβδομάδας θα καταθέσει διάταξη ρύθμισης του θέματος, με ευνοϊκό τρόπο για τους οφειλέτες. Θα προβλέπεται ένα πλαφόν 50% στη βάση υπολογισμού σε σχέση με το αρχικώς ληφθέν κεφάλαιο. Η ρύθμιση αφορά και τα δάνεια που λήφθηκαν στο παρελθόν και υφίσταται ανεξόφλητο υπόλοιπο μετά την 31 Δεκεμβρίου του 2000.

    [03] Απειλούσε να πέσει στο κενό υπάλληλος του ΤΑΕΠ

    26/03/2001 12:54:09

    Κατέβηκε τελικά απο τον τέταρτο όροφο των κεντρικών γραφείων του Ταμείου Ασφάλισης Εμπόρων Πειραιά, ο 28χρονος απολυμένος του Ταμείου, Γεώργιος Τσιρβελάκης, ο οποίος απειλούσε το πρωί να πέσει αν δεν επαναπροσληφθεί. Εξω απο τα κεντρικά γραφεία του Ταμείου, στην οδό Βουλής, βρίσκονται συγκεντρωμένοι 197 απολυμένοι επιμελητές εισπράξεων οι οποίοι ζητούν την επαναπρόσληψή τους.-

    [04] Εγκαινιάζεται αύριο το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα

    26/03/2001 12:27:18

  • Εγκαινιάζεται αύριο το πρωί απο τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, το νέο διεθνές αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στα Σπάτα. Πληροφορίες αναφέρουν οτι στην τελετή δεν θα παραστεί ο πρόεδρος της ΝΔ, αλλά κλιμάκιο στελεχών του κόμματος. Οι πρώτες προσγειώσεις στο νέο αεροδρόμιο θα γίνουν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης και οι πρώτες απογειώσεις το πρωί της Πέμπτης. Η Τροχαία έχει προγραμματίσει έκτακτα μέτρα για αύριο το πρωί και τροχονόμοι θα αναπτυχθούν κατά μήκος όλων των οδικών αξόνων, που οδηγούν στο νέο αεροδρόμιο και κυρίως στη λεωφόρο Μεσογείων. Στο μεταξύ, απο το βράδυ της Τετάρτης εως το πρωί της Πέμπτης, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς, με εκατοντάδες νταλίκες, του εξοπλισμού απο το αεροδρόμιο του Ελληνικού στα Σπάτα.

    [05] Απογραφή πληθυσμού-Τα πρώτα στοιχεία πιθανόν σήμερα

    26/03/2001 12:27:12

  • Σήμερα αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ανακοινώσει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, τα στοιχεία της πρόσφατης απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες απο την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ο πληθυσμός της χώρας ξεπερνά τα 11 εκατομμύρια κατοίκους. Στο μεταξύ ο κ. Παπαντωνίου με συνέντευξή του στα ΝΕΑ προτείνει ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες, με το άνοιγμα των εσωκομματικών διαδικασιών, που θα αναδείξουν στελέχη και προτάσεις κυρίως μέσα απο το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ως βασικό "όπλο" του κυβερνώντος κόμματος στην πορεία προς τις επόμενες εκλογές.

    [06] Ομίχλη-Προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών στο Μακεδονία

    26/03/2001 12:27:05

  • Κλειστό έμεινε για άλλη μια φορά απο χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα στις 9 το πρωί το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της πυκνής ομίχλης που κάλυψε την πόλη. Εκατοντάδες ταξιδιώτες ταλαιπωρήθηκαν περιμένοντας στις αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου, καθώς ματαιώθηκαν οι περισσότερες πτήσεις και μόνο τρεις για το εξωτερικό πραγματοποιήθηκαν. Προβλήματα εξαιτίας της μειωμένης ορατότητας απο την ομίχλη προκλήθηκαν και στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης.

    [07] Ληστεία σε βάρος χρηματοποστολής-Ατυχος ο ληστής

    26/03/2001 12:26:58

    Ληστεία χωρίς λεία έγινε στις 9 το πρωί στην πλατεία Κύπρου, στην Καλλιθέα. Ενας άγνωστος με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησε υπάλληλο της εταιρίας χρηματαποστολών ΕΡΜΗΣ εξω απο το υποκατάστημα της CITYBANK και του άρπαξε απο τα χέρια το κουτί που μετέφερε, το οποίο όμως ήταν άδειο. Ο δράστης διέφυγε με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

    [08] Μεθαύριο οι φοιτητικές εκλογές

    26/03/2001 12:26:51

    Μεθαύριο Τετάρτη διεξάγονται οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων συνδικαλιστικών τους οργάνων. Στο επίκεντρο των εκλογών είναι το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά την αναβάθμιση των ΤΕΙ. Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας. Οι πρύτανεις έχουν ανακοινώσει οτι θα μείνουν κλειστά τα ΑΕΙ στις 2, 3 και 4 Απριλίου.

    [09] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Κορίνθου λόγω έργων.

    26/03/2001 12:26:44

    Απο σήμερα και για ένα χρόνο θα πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις απο την Τροχαία στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας, λόγω των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου. Σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους μια λωρίδα λιγότερη και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

    [10] ΗΠΑ-Οσκαρ 2001-Θριαβευτής η ταινία "Μονομάχος"

    26/03/2001 12:20:57

  • Η ταινία "Μονομάχος" του Ρίντλεϊ Σκοτ, ήταν τελικά ο θριαβευτής της 73ης απονομής των βραβείων Οσκαρ, της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που ολοκληρώθηκε χθές βράδυ στο Λος Αντζελες. Απέσπασε συνολικά πέντε βραβεία, απο τα 12 για τα οποία είχε προταθεί, μεταξύ των οποίων δύο απο τα σημαντικότερα, αυτό της καλύτερης ταινίας και του πρώτου ανδρικού ρόλου, που απονεμήθηκε στον πρωταγωνιστή της ταινίας Ράσελ Κρόου. Τέσσερα όσκαρ απέσπασε η ταινία "Tράφικ" του Στίβεν Σόντενμπέργκ, μεταξύ των οποίων σκηνοθεσίας, διασκευασμένου σεναρίου και δεύτερου ανδρικού ρόλου και άλλα τέσσερα η "Τίγρης και Δράκος" του Ανγκ Λι συμπεριλαμβανομένων του βραβείου καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και μουσικής επένδυσης. Το Οσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου, για την ερμηνεία της στην ταινία "Εριν Μπρόκοβιτς" απονεμήθηκε στην Τζούλια Ρόμπερτς, ενω του καλύτερου τραγουδιού για την ταινία "Τα Τρομερά Παιδιά" στον Μπόμπ Ντίλαν.

    [11] ΠΓΔΜ-Αλβανοί-στρατός-Στα Σκόπια Σολάνα-Ρόμπερτσον

    26/03/2001 12:20:51

    Το έλεγχο έξι χωριών στα περίχωρα του Τετόβου, επανέκτησε ο στρατός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, μετά τη μεγάλης κλίμακας εκκαθαριστική επιχείρηση που εξαπέλυσε εναντίον των Αλβανών ανταρτών. Οι επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων συνεχίζονται, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αλβανοί εξτρεμιστές φέρονται να εξακολουθούν να ελέγχουν αρκετές τοποθεσίες κυρίως στην κορυφή του λόφου Μπέλτεπε, ενω υπάρχουν υποψίες ότι σε αρκετές τοποθεσίες οι αντάρτες κρατούν ως ομήρους πολίτες σαν ένα είδος "ανθρώπινης ασπίδας". Στο μεταξύ στα Σκόπια μεταβαίνουν σήμερα εκτάκτως, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Τζορτζ Ρόμπερτσον και ο υπεύθυνος της Ευρωπαικής Ενωσης για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, Χαβιέρ Σολάνα, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στην κυβέρνηση της ΠΓΔ της Μακεδονίας, να ξεκινήσει σοβαρές διαπραγματεύσεις με τους ηγέτες της αλβανικής κοινότητας για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

    [12] Συμπλοκή αστυνομικών-κακοποιών στην Κυψέλη

    26/03/2001 12:20:44

  • Τραγική κατάληξη είχε ο έλεγχος, που έκαναν το πρωί αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης σε δυο άτομα, που επέβαιναν σε βέσπα στην πλατεία της Κυψέλης στην Αττική. Την ώρα του ελέγχου, ο ένας απο τους δυο τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, χωρίς να τραυματίσει κανέναν. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία συνελήφθη ο ένας, ενω αυτός που πυροβόλησε βρέθηκε λίγα λεπτά αργότερα νεκρός στην οδό Πυθίας, στην Κυψέλη. Σύμφωνα με χαρτιά που βρέθηκαν επάνω του, ο νεκρός φέρεται να είναι ο Γεώργιος Χατζηπαρασκευάς του Κωνσταντίνου, δραπέτης των φυλακών. Οπως λένε οι αστυνομικοί, δεν ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, γι' αυτό η πρώτη εκδοχή για το θάνατό του σύμφωνα με την αστυνομία είναι οτι αυτοπυροβολήθηκε χωρίς κανένας να ξέρει το λόγο. Ο δεύτερος δράστης, ο Διονύσιος Μαρόπουλος του Γεράσιμου, 30 ετών, συνελήφθη. Είναι δραπέτης των φυλακών Κασσάνδρας και έφερε μαζί του όπλο, το οποίο ομως δεν χρησιμοποίησε.

    [13] Χρηματιστήριο-Φούσκες.

    26/03/2001 09:23:14

    Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για τις μετοχές φούσκες. Την περασμένη Παρασκευή προφυλακίστηκε και τρίτος επιχειρηματίας, ο πρώην κύριος μέτοχος της εταιρίας "Μακεδονικά Κλωστήρια" Βασίλειος Ζούλοβιτς. Υπο ανακριτικό έλεγχο τελούν άλλες 21 εταιρίες για τις μεγάλες διακυμάνσεις που παρουσίασε η τιμή των μετοχών τους και σύντομα αναμένονται να κληθούν οι μεγαλομέτοχοί τους για κατάθεση απο τη 19η τακτική ανακρίτρια κυρία Μπουρμπούλια.

    [14] Εγκαίνια-Αεροδρόμιο.

    26/03/2001 09:23:08

    Αύριο το πρωί εγκαινιάζεται απο τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη το νέο διεθνές αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στα Σπάτα. Οι πρώτες προσγειώσεις στο νέο αεροδρόμιο θα γίνουν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης και οι πρώτες απογειώσεις το πρωί της Πέμπτης. Στο ίδιο διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί και η μετεγκατάσταση απο το αεροδρόμιο Ελληνικού στα Σπάτα.

    [15] Συνέντευξη Παπαντωνίου.

    26/03/2001 09:23:02

    Ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες, με το άνοιγμα των εσωκομματικών διαδικασιών, που θα αναδείξουν στελέχη και προτάσεις κυρίως μέσα απο το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, προτείνει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, ως βασικό "όπλο" του κυβερνώντος κόμματος στην πορεία προς τις επόμενες εκλογές. Επίσης, δηλώνει απόλυτα θετικός για την αποκομματικοποίηση των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

    [16] Εκκλησία-Ταυτότητες.

    26/03/2001 09:22:56

    Στην αυριανή συνεδρίαση της ειδικής συνοδικής επιτροπής, που είναι αρμόδια για την συγκέντρωση των υπογραφών για τις ταυτότητες, αναμένεται να ληφθεί η απόφαση μικρής παράτασης ή όχι της εκστρατείας της εκκλησίας. Στο θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες επανήλθε χθες ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, λέγοντας οτι ο λαός που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία με επικεφαλής την ηγεσία της εκκλησίας θα συνεχίσει τον αγώνα.

    [17] Εορτασμός επετείου.

    26/03/2001 09:22:49

    Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, κορυφώθηκε χθες ο εορτασμός για την εθνική επέτειο της Επανάστασης του '21. Την παρέλαση παρακολούθησαν ο πρωθυπουργός, αρχηγοί των κομμάτων, ο αρχιεπίσκοπος και άλλοι επίσημοι. Στα μηνύματά τους αναφέρθηκαν στην ενότητα και συσπείρωση που συμβολίζει η 25-η Μαρτίου, στο ύψιστο ιδανικό που είναι η ελευθερία της πατρίδας, αλλά και το υψηλό φρόνημα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

    [18] Πυρκαγιές.

    26/03/2001 09:22:43

    Τρεις πυρκαγιές σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο σε δασικές περιοχές στην Νεμέα Κορινθίας, στις Ροβιές της Εύβοιας και στον Αγιο Δημήτριο Ραχών στην Ικαρία. Η τελευταία ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα και τέθηκε σχεδόν αμέσως υπό έλεγχο χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    [19] Φοιτητικές εκλογές.

    26/03/2001 09:22:37

    Μεθαύριο Τετάρτη διεξάγονται οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων συνδικαλιστικών τους οργάνων. Στο επίκεντρο των εκλογών είναι το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά την αναβάθμιση των ΤΕΙ. Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας. Οι πρύτανεις έχουν ανακοινώσει οτι θα μείνουν κλειστά τα ΑΕΙ στις 2, 3 και 4 Απριλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 March 2001 - 12:30:37 UTC