Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς πρόβλημα άρχισε η λειτουργία του νέου αεροδρομίου.
  • [02] Σε εξέλιξη η γιγαντιαία επιχείρηση μετακόμισης από το Ελληνικό στα
  • [03] Ολυμπιακοί 2004-Συνεδρίαση Διϋπουργικής Επιτροπής-Σημίτης.
  • [04] Σε υποτονικό κλίμα οι φοιτητικές εκλογές.
  • [05] ΕΕ ΝΔ-Συνέδριο.
  • [06] Χοιρινό κρέας παραμένει δεσμευμένο στη Θεσσαλονίκη.
  • [07] Δ.Ρέππας-Ραδιοφωνικοί σταθμοί-Αντιδράσεις.
  • [08] Τιμές υγρών καυσίμων-Αυξήσεις από τα μεσάνυχτα.

  • [01] Χωρίς πρόβλημα άρχισε η λειτουργία του νέου αεροδρομίου.

    28/03/2001 21:23:52

    Χωρίς να σημειωθεί κανένα απολύτως πρόβλημα, άρχισε το απόγευμα επίσημα τη λειτουργία του το νέο διεθνές αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στα Σπάτα. Τα δύο πρώτα αεροσκάφη που προσγειώθηκαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ήταν ένα Eρμπάς Α-340 της Ολυμπιακής που εκτελούσε την πτήση 424 από Μόντρεαλ μέσω Τορόντο και ένα μικρό της Ολυμπιακής αεροπλοίας απο τα Κύθηρα. Μέχρι τα ξημερώματα θα προσγειωθούν πάνω από 60 αεροσκάφη, ενώ η πρώτη απογείωση θα γίνει στις έξι το πρωί και θα είναι η πτήση της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας για Σαντορίνη.

    [02] Σε εξέλιξη η γιγαντιαία επιχείρηση μετακόμισης από το Ελληνικό στα Σπάτα.

    28/03/2001 21:23:45

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η γιγαντιαία επιχείρηση μετακόμισης από το Ελληνικό στα Σπάτα του εξοπλισμού της Ολυμπιακής και των άλλων αεροπορικών εταιριών. Στην επιχείρηση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τα ξημερώματα, παίρνουν μέρος εκατοντάδες νταλίκες και η τροχαία έχει πάρει έκτακτα μέτρα. Tα εγκαίνια του αεροδρομίου είναι μια προσωρινή κορύφωση καθώς και άλλα μεγάλα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη, δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο ενημέρωσε για τα τρέχοντα εσωτερικά και εξωτερικά θέματα.

    [03] Ολυμπιακοί 2004-Συνεδρίαση Διϋπουργικής Επιτροπής-Σημίτης.

    28/03/2001 21:23:36

    Πάμε καλά, αλλά δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση, τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση της διϋπουργικής επιτροπής για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004. Στη συνεδρίαση συμμετείχε για πρώτη φορά και ο νέος διευθύνων σύμβουλος του "Αθήνα 2004" Γιάννης Σπανουδάκης. Οπως ανακοινώθηκε, στις 5 Απριλίου θα υπογραφεί η σύμβαση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες ανάμεσα στην Ελλάδα και τη ΔΟΕ, ενώ σύντομα θα γίνουν οι διαγωνισμοί για τα άλλα ολυμπιακά έργα που δεν έχουν δημοπρατηθεί.

    [04] Σε υποτονικό κλίμα οι φοιτητικές εκλογές.

    28/03/2001 21:23:30

    Σε υποτονικό κλίμα και χωρίς απρόοπτα, διεξήχθησαν οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, για την ανάξειξη των εκπροσώπων στα διοικητικά συμβούλια στην ΕΦΕΕ και την ΕΣΕΕ αντίσοιχα. Στο πολυτεχνείο Κρήτης δεν στήθηκε κάλπη, για δεύτερη φορά τα τρία τελευταία χρόνια, καθώς το Ίδρυμα τελεί υπό κατάληψη, από τους φοιτητές που διαμαρτύρονται, αυτή τη φορά, στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των ΤΕΙ. Οπως κάθε χρόνο, δεν πρόκειται να εκδοθούν κοινά αποτελέσματα, αφού η κάθε παράταξη θα δίνει τα δικά της.

    [05] ΕΕ ΝΔ-Συνέδριο.

    28/03/2001 21:23:23

    Τις τελευταίες λεπτομέρειες του συνεδρίου της ΝΔ, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν την Παρασκευή,συζητήθηκαν στην απογευματινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή. Την ίδια ώρα, αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί η θεσμοθέτηση θέσης γραμματέα της κεντρικής Επιτροπής, καθώς άλλα κορυφαία στελέχη τάσσονται υπέρ και άλλα κατά του θεσμού.

    [06] Χοιρινό κρέας παραμένει δεσμευμένο στη Θεσσαλονίκη.

    28/03/2001 21:23:16

    Δεκάδες τόνοι χοιρινού κρέατος ολλανδικής προέλευσης,που εισήχθησαν πρόσφατα στην Ελλάδα, παραμένουν δεσμευμένοι στη Θεσσαλονίκη, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι προέρχονται από περιοχές της Ολλανδίας, όπου εμφανίστηκε αφθώδης πυρετός. Περίπου έξι τόνοι της ίδιας παρτίδας έχει δεσμευτεί και στο Ηράκλειο Κρήτης. Οπως δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Ανωμερίτης, γίνεται έλεγχος για να εξακριβωθεί ο τόπος προέλευσης των κρεάτων αυτών και αν διαπιστωθεί ότι προέρχονται από περιοχές με αφθώδη πυρετό, θα καταστραφούν.

    [07] Δ.Ρέππας-Ραδιοφωνικοί σταθμοί-Αντιδράσεις.

    28/03/2001 21:23:09

    Έντονα αντέδρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη δριμύτατη κριτική που άσκησαν εναντίον, ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για την απόφασή του να κλείσουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που δεν έχουν άδεια. Η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να εφαρμόσει το νόμο και δεν έκανε τίποτε περισσότερο από αυτό, δήλωσε ο κ. Ρέππας, απέδωσε τις αντιδράσεις των βουλευτών σε άγνοια και έκανε λόγο για γελοίους, ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς που διατυπώνονται από διάφορες πλευρές ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να φιμώσει τους σταθμούς διότι την ενοχλούσαν.

    Ο κ.Καραμανλής χαρακτήρισε απαράδεκτη την συμπεριφορά της κυβέρνησης στο θέμα αυτό.

    [08] Τιμές υγρών καυσίμων-Αυξήσεις από τα μεσάνυχτα.

    28/03/2001 21:23:01

    Αυξάνονται από τα μεσάνυχτα οι τιμές των βενζινών και των πετρελαίων, λόγω αναπροσαρμογής των διεθνών τιμών. Η βενζίνη θα πωλείται ακριβότερα κατά 4,6 δρχ/λίτρο, ενώ η τιμή του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης αυξάνεται κατά 1,2 δρχ το λίτρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 March 2001 - 21:30:17 UTC