Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες, του τακτικού συνεδρίου της ΝΔ
  • [02] Μέτρα κοινωνικής πολιτικής-Θα ανακοινωθούν την Πέμπτη
  • [03] Μητσοτάκης για αποφάσεις κυβερνητικής επιτροπής.
  • [04] Νέο αεροδρόμιο-Προβλήματα
  • [05] Βουλή - Ωρα Πρωθυπουργού - Διαδηλώσεις - "Τρομονόμος".
  • [06] Αποχώρησαν απο το ΔΣ της MFD οι Κ. Αγαπητός και Ι. Λεφάκης.
  • [07] Συνέντευξη Γ. Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη στο CNN.
  • [08] Φαρμακοποιοί-Σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων σε δικαιούχους 7 ταμείων.
  • [09] Εξοπλισμοί.
  • [10] Συνέδριο ΝΔ.
  • [11] Ελλάδα-ΠΓΔΜ.
  • [12] Ασφαλιστικό.

  • [01] Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες, του τακτικού συνεδρίου της ΝΔ

    30/03/2001 13:58:20

    Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες του 5ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το απόγευμα. Πρώτος ομιλητής θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Τζαννής Τζαννετάκης, ενω στη συνέχεια θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος. Ο κ.Καραμανλής σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ σημειώνει οτι δεν πρόκειται να ζητήσει επαναβεβαίωση της ηγεσίας του απο το συνέδριο. Επισημαίνει οτι δε νοιώθει ανασφάλεια, ούτε έχει εξαρτήσεις απο καρέκλες και αξιώματα.

    [02] Μέτρα κοινωνικής πολιτικής-Θα ανακοινωθούν την Πέμπτη

    30/03/2001 13:58:13

    Τα μέτρα για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής αναμένεται να ανακοινώσει την ερχόμενη Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης. Η κυβέρνηση αποφάσισε χθες να περικόψει και να μεταθέσει χρονικά αμυντικές και άλλες δαπάνες, προκειμένου να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κονδύλια. Ειδικότερα, μετατίθεται για μετά το 2004 η αγορά των μαχητικών αεροσκαφών τέταρτης γενιάς. Ο υπουργός Αμυνας, Α.Τσοχατζόπουλος προανήγγειλε την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ για να εξεταστεί η μετατόπιση εξοπλιστικών προγραμμάτων.

    [03] Μητσοτάκης για αποφάσεις κυβερνητικής επιτροπής.

    30/03/2001 13:58:06

    Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του το πρωί αναφέρει οτι η κυβέρνηση αναδιανέμει και διαθέτει για την αντιμετώπιση κοινωνικών αναγκών ανύπαρκτα κονδύλια. Το εξοπλιστικό πρόγραμμα, προσθέτει, καλύπτεται εξ ολοκλήρου με δανεισμό και η μεταφορά χρημάτων αυτού του προγράμματος για κοινωνικές ανάγκες σημαίνει αύξηση του ήδη τεράστιου δημοσιου χρέους. Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει οτι περιθώρια για περαιτέρω παροχές δεν υπάρχουν.

    [04] Νέο αεροδρόμιο-Προβλήματα

    30/03/2001 13:57:59

    Οι δυσκολίες εξοικείωσης του προσωπικού της "Ολυμπιακής" με το χειρισμό των μηχανημάτων στο νεο αεροδρόμιο συνέτεινε στο να υπάρξουν πολλές καθυστερήσεις στις πτήσεις αλλά και στην έκδοση των εισιτηρίων. Προβλήματα προέκυψαν απο ασυμβατότητες του τηλεφωνικού κέντρου, των ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε τηλέφωνα ενδοσυνεννόησης, σε λανθασμένες αποστολές βαλιτσών και ελλείψεις απο κακούς υπολογισμούς στη μεταφορά πληρωμάτων. Το πρωί, ματαιώθηκαν τέσσερις πτήσεις προς Σαντορίνη, Σάμο, Νάξο και προς Ηράκλειο.

    [05] Βουλή - Ωρα Πρωθυπουργού - Διαδηλώσεις - "Τρομονόμος".

    30/03/2001 13:57:53

    H ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου, τόνισε ο κ.Σημίτης, απαντώντας κατά την Ωρα του Πρωθυπουργού σε ερώτηση της γγ του ΚΚΕ, Α.Παπαρήγα, για το νομοσχέδιο περί διαδηλώσεων. Δεν μπορεί, είπε ο κ.Σημίτης, 100 άτομα να εμποδίζουν τις συγκοινωνίες και την κυκλοφορία. Η κοινή γνώμη, είπε, δυσανασχετεί και περιμένει απο την κυβέρνηση να περιορίσει την κατάχρηση. Η κ.Παπαρήγα υποστήριξε ότι ο νόμος αυτός έχει στόχο την κατάργηση των διαδηλώσεων.

    [06] Αποχώρησαν απο το ΔΣ της MFD οι Κ. Αγαπητός και Ι. Λεφάκης.

    30/03/2001 13:57:46

    Παραιτήθηκαν, αργά χθες το βράδυ, απο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της "ΜΙΝΟΑΝ ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝΣ" οι Κ.Αγαπητός και Ι.Λεφάκης, οι οποίοι διαφώνησαν με την πρόσληψη, στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας, του κ.Παττακού. Οι παραιτήσεις τους έγιναν δεκτές και τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να καλυφθούν οι θέσεις τους στο ΔΣ της εταιρίας. Σημειώνεται ότι οι κύριοι Αγαπητός και Λεφάκης υπήρξαν οι κύριοι συνεργάτες του Παντελή Σφηνιά.

    [07] Συνέντευξη Γ. Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη στο CNN.

    30/03/2001 13:57:39

    Τη βεβαιότητά της οτι η Αθήνα θα είναι έτοιμη στην ώρα της για τη διοργάνωση μιας άρτιας Ολυμπιάδας το 2004, εξέφρασε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Γ.Αγγελοπούλου, σε συνέντευξη στο CNN. Είπε οτι η προετοιμασία της Ολυμπιάδας είναι ένας μαραθώνιος στον οποίο εμείς τρέχουμε με ρυθμό δρομέα ταχύτητας. Η κ. Αγγελοπούλου αναφέρθηκε και στο θέμα της ασφάλειας των Αγώνων επισημαίνοντας οτι για τις ημέρες εκείνες προετοιμάζεται πολύ προσεκτικά ένα ειδικό σχέδιο, ενώ υπάρχουν και συνεργασίες με ειδικούς απο άλλες χώρες.

    [08] Φαρμακοποιοί-Σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων σε δικαιούχους 7 ταμείων.

    30/03/2001 13:57:33

    Οι φαρμακοποιοί Αττικής, Μακεδονίας, Θράκης, Αχαϊας και Κρήτης, σταματούν απο την Κυριακή 1η Απριλίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους επτά ταμείων, τα οποία οφείλουν στους φαρμακευτικούς συλλόγους περίπου 50 δισ. δρχ. Τα ταμεία αυτά είναι ΟΓΑ, ΤΕΒΕ, ΗΣΑΠ, ΤΣΜΕΔΕ, Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πανεπιστημιακής Λέσχης και Παντείου Πανεπιστημίου.

    [09] Εξοπλισμοί.

    30/03/2001 08:39:46

    Δεν τίθεται θέμα μεταβολής των εξοπλιστικών προγραμμάτων για το 2001, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, αναφερόμενος στις σχετικές αποφάσεις για τη χρηματοδότηση των μέτρων κοινωνικής πολιτικής, που συζητήθηκαν χθες στην Κυβερνητική Επιτροπή. Σύμφωνα με τον κ. Τσοχατζόπουλο, το ΚΥΣΕΑ θα εξετάσει τις δυνατότητες μετατόπισης προγραμμάτων απο το 2001 και μετά. Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, επέκρινε το ΠΑΣΟΚ οτι απο το 1981 και μετά αντιμετώπισε με ανεπάρκεια και αντιφάσεις τα θέματα εθνικής ασφάλειας.

    [10] Συνέδριο ΝΔ.

    30/03/2001 08:39:39

    Με ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, αρχίζουν σήμερα οι τριήμερες εργασίες του 5ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος. Ο κ. Καραμανλής σε συνέντευξη στο ΑΠΕ δήλωσε οτι δεν πρόκειται να ζητήσει επαναβεβαίωση της ηγεσίας του απο το συνέδριο. Στόχος του συνεδρίου, υπογραμμίζει, είναι να απευθυνθεί το κόμμα σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και σε όλους τους Ελληνες. Επίσης τόνισε οτι η ΝΔ δεν φοβάται κανέναν και οτι οι επόμενες εκλογές θα την αναδείξουν ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση.

    [11] Ελλάδα-ΠΓΔΜ.

    30/03/2001 08:39:33

    Η Ελλάδα υποστηρίζει την ΠΓΔΜ και χαιρετίζει τη δραστηριοποίηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, τόσο στη χώρα αυτή, όσο και στην ευρύτερη περιοχή διότι θα διευκολύνει την αποκάλυψη των στόχων, μεθόδων και υποστηρικτών των υπονομευτών της σταθερότητας και θα συμβάλει να γίνουν ακόμη περισσότερο αντιληπτοί απο τη διεθνή κοινότητα. Αυτό τόνισε στην ομιλία του στη Σύνοδο του Μονίμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ, στη Βιέννη ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας μας Κώστας Πρεβεδουράκης.

    [12] Ασφαλιστικό.

    30/03/2001 08:39:27

    Την ανάγκη να αναζητηθεί ένας οικονομικά αποδεκτός, κοινωνικά αποτελεσματικός και πολιτικά εφικτός τρόπος για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού μας συστήματος, υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας μιλώντας σε ημερίδα του υπουργείου του. Από την πλευρά της η Επίτροπος της χώρας μας στην ΕΕ, Αννα Διαμαντοπούλου, αναγνώρισε ως εύλογες τις ανησυχίες των εργαζομένων, υπογράμμισε τις δυσκαμψίες, που προκαλεί το ασφαλιστικό στην αγορά εργασίας και έθεσε τη "συναίνεση" ως όρο για την επιτυχία της όποιας μεταρρύθμισης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 March 2001 - 12:30:25 UTC