Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευθυμίου-Τριτοβάθμια εκπαίδευση-Εισακτέοι.
  • [02] Αεροδρόμιο Σπάτων-Λιγότερα προβλήματα.
  • [03] Ευφορία στη ΝΔ για την επιστροφή του Σουφλιά.
  • [04] Συνήγορος του Πολίτη-Εκθεση.
  • [05] Ρέππας:Κανείς δεν αμφισβητεί τον πρωθυπουργό.
  • [06] Θεσσαλονίκη-Βαλκανικό Φόρουμ-Σημίτης.
  • [07] Δύο ληστείες τραπεζών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
  • [08] Σουφλιάς-Ζητεί να επιστρέψουν στο κόμμα και άλλοι διαγραφέντες.
  • [09] Νέο αεροδρόμιο-Περιορίζονται τα προβλήματα.
  • [10] Ευθυμίου-Ανακοινώνει σήμερα τον αριθμό των εισακτέων
  • [11] Δυο οικονομικά φόρουμ σήμερα, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα
  • [12] Γιάννενα - Εκρηξη και πυρκαγιά σε καφετέρια-Τραυματίες
  • [13] Αιματηρή απόπειρα ληστείας-Δύο ελαφρά τραυματίες
  • [14] Θεσσαλονίκη - Άγνωστοι λήστεψαν 60χρονη
  • [15] Επιτράπηκε ο απόπλους των πλοίων
  • [16] Κάρυστος-Στον εισαγγελέα οι Τούρκοι δουλέμποροι
  • [17] Θερινό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων

  • [01] Ευθυμίου-Τριτοβάθμια εκπαίδευση-Εισακτέοι.

    02/04/2001 21:55:13

    Το εισιτήριο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξασφαλίζουν όσοι τελειόφοιτοι Λυκείου πάρουν φέτος το εθνικό απολυτήριο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Παιδείας ο οποίος ανακοίνωσε το συνολικό αριθμό των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, που φέτος θα είναι περίπου 84.000. Πάντως μέχρι την Τετάρτη τα πανεπιστήμια είναι κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των ΤΕΙ.

    [02] Αεροδρόμιο Σπάτων-Λιγότερα προβλήματα.

    02/04/2001 21:55:06

    Προσπάθεια να εξομαλυνθεί η χαώδης κατάσταση που επικρατούσε τις πρώτες μέρες λειτουργίας του αεροδρομίου, καταβάλλουν η διοίκηση του νέου αερολιμένα των Σπάτων και η Ολυμπιακή, ενόψει μαλιστα και των εορτών του Πάσχα. Η εικόνα καθημερινώς βελτιώνεται και τα προβλήματα μειώνονται, χωρίς να λείπουν τα παράπονα. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής η Ολυμπιακή αναστέλλει μέχρι την Τετάρτη του Πάσχα δέκα πτήσεις. Πρόκειται για τις 900 και 906 για Θεσσαλονίκη, 532 για Χανιά, 518 για Ηράκλειο, 506 για Ιωάννινα, 736 για Κω, 550 για Σαντορίνη, 654 για Μύκονο, 756 για Σάμο και 239 για Ρώμη.

    [03] Ευφορία στη ΝΔ για την επιστροφή του Σουφλιά.

    02/04/2001 21:54:58

    Ευφορία επικρατεί στη Ρηγίλλης από την επιστροφή του Γιώργου Σουφλιά στη ΝΔ. Ο θεσσαλός πολιτικός εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πρέπει να επιστρέψουν οι διαγραφέντες και άφησε να εννοηθεί ότι θα επιθυμούσε να αναλάβει τη γραμματεία προγράμματος. Γενναιότητα και ευφυϊα γιατί παραδέχτηκε πως οι διαγραφές του 1998 ήταν λάθος, απέδωσε στον Κώστα Καραμανλή ο Στέφανος Μάνος, ενώ η κυβέρνηση έκανε λόγο για εσωτερικό θέμα της ΝΔ.

    [04] Συνήγορος του Πολίτη-Εκθεση.

    02/04/2001 21:54:50

    Οι ασφαλιστικοί φορείς με πρώτο το ΙΚΑ και οι ΟΤΑ με πρώτο το δήμο της Αθήνας, κατέχουν τα πρωτεία στις αναφορές για κακοδιοίκηση, που υποβλήθηκαν στο Συνήγορο του Πολίτη. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση

    που δημοσιοποιήθηκε το 2000, υποβλήθηκαν 13.000 αναφορές, αυξημένες κατά 56% σε σχέση με το 1999. Μεταξύ των υπουργείων, το μεγαλύτερο ποσοστό κακοδιαχείρισης παρουσιάζεται στο Οικονομικών, Παιδείας, Εσωτερικών, Υγείας και ΥΠΕΧΩΔΕ.

    [05] Ρέππας:Κανείς δεν αμφισβητεί τον πρωθυπουργό.

    02/04/2001 21:54:43

    Κανείς δεν αμφισβητεί τον πρωθυπουργό ούτε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας

    τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για την απόφαση να μετατεθούν χρονικά εξοπλιστικά προγράμματα, ώστε τα χρήματα να δοθούν για κοινωνικές παροχές. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης και της οικονομικής πολιτικής που ασκείται και χαρακτήρισε τις αντιδράσεις ως παραπολιτικά σχόλια.

    [06] Θεσσαλονίκη-Βαλκανικό Φόρουμ-Σημίτης.

    02/04/2001 21:54:34

    Μήνυμα ειρήνης και συνεργασίας σε κυβερνήσεις και επιχειρηματίες των κρατών της Βαλκανικής έστειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα του Βαλκανικού Φόρουμ, στη Θεσσαλονίκη. Η ανάπτυξη αποτελεί προϋπόθεση για να γνωρίσουν οι χώρες της περιοχής περισσότερη ασφάλεια και ευημερία, τόνισε ο κ. Σημίτης και πρόσθεσε ότι μόνο έτσι θα γίνουν τα Βαλκάνια από μια περιοχή εντάσεων, αναμετρήσεων και αβεβαιότητας, σε έναν χώρο που συμμετέχει στην πορεία προόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως μοντέλο και πιλότο για την πορεία αυτή, ο πρωθυπουργός έφερε την Ελλάδα, επισημαίνοντας την αλλαγή που έχει σημειωθεί μεταπολεμικά. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στο μέλλον της ελληνικής Οικονομίας καθώς και για τους στόχους της κυβερνητικής πολιτικής τονίζοντας ότι ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής αυτής είναι το κοινωνικό κράτος. Στο φόρουμ μίλησε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ενώ συμμετέχουν πρωθυπουργοί και υπουργοί από τις Βαλκανικές χώρες.

    [07] Δύο ληστείες τραπεζών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    02/04/2001 21:54:24

    Αιματηρή ληστεία με λεία 56 εκατ. δραχμές, έγινε σε βάρος του ιταλού επιχειρηματία Ρομπέρτο Κενδικελίνι, μέσα στην Εγνατία Τράπεζα στη Νίκαια, στον Πειραιά. Το θύμα πήγε να καταθέσει τα χρήματα και ο δράστης με την απειλή όπλου, του απέσπασε την τσάντα και διέφυγε με μηχανή που οδηγούσε συνεργός του. Προηγουμένως πυροβόλησε και τραυμάτισε ελαφρά δύο άτομα που προσπάθησαν να τον εμποδίσουν. Στην Αγροτική Τράπεζα της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκης, δύο ένοπλοι άδεισαν τα ταμεία και εξαφανίστηκαν.

    [08] Σουφλιάς-Ζητεί να επιστρέψουν στο κόμμα και άλλοι διαγραφέντες.

    02/04/2001 14:47:57

  • Μια νέα σελίδα άνοιξε στη ΝΔ με την επιστροφή του Γιώργου Σουφλιά στο κόμμα. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την απόφαση του Θεσσαλού πολιτικού και την εμφάνισή του χθες στο κλείσιμο του 5ου συνεδρίου, χαρακτήρισε πολύ ευχάριστο γεγονός την επιστροφή του. Τις επόμενες ημέρες ο κ. Σουφλιάς θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, ενω θα συμμετάσχει απευθείας στο νέο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ. Το πρωί ο Γιώργος Σουφλιάς σε δηλώσεις του, τόνισε οτι στη ΝΔ πρέπει να επιστρέψουν και άλλοι διαγραφέντες, ωστόσο ανέφερε ότι όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες και πολλά εξαρτώνται και απο την συγκυρία. Τόνισε υπερήφανος για το πρόγραμμα που είχε συντάξει για το κόμμα, το οποίο όπως είπε σήμερα αποτελεί την πυξίδα και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Σε ερώτηση εάν το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται σήμερα απο το κυβερνών κόμμα απάντησε "σε κάποιο βαθμό ναί".

    [09] Νέο αεροδρόμιο-Περιορίζονται τα προβλήματα.

    02/04/2001 14:47:50

  • Περιορίζονται τα προβλήματα, που είχαν προκύψει στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων. Ωστόσο η Ολυμπιακή Αεροπορία και Αεροπλοϊα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση, ανέστειλε απο σήμερα εως και την Τετάρτη του Πάσχα, 7 απο τις 75 συνολικά πτήσεις.

    [10] Ευθυμίου-Ανακοινώνει σήμερα τον αριθμό των εισακτέων

    02/04/2001 14:47:44

  • Ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τον αριθμό των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο κ. Ευθυμίου τονίζει οτι το νομοσχέδιο για την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ δεν αλλάζει την ισοτιμία των πτυχίων, ούτε τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και ούτε μειώνει τα πτυχία των ΑΕΙ. Στο μεταξύ, οι πρυτάνεις με απόφασή τους βάζουν απο σήμερα τριήμερο λουκέτο στα Πανεπιστήμια σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ζητούν να αποσυρθεί το επίμαχο νομοσχέδιο, πράγμα που αποκλείει ο υπουργός Παιδείας.

    [11] Δυο οικονομικά φόρουμ σήμερα, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

    02/04/2001 14:47:37

  • Αρχισαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες του 8ου οικονομικού βαλκανικού φόρουμ, με ομιλία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Γιώργου Πασχαλίδη. Στις εργασίες του συνεδρίου, που διοργανώνεται απο το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας αναμένεται να μιλήσουν το βράδυ ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Εξάλλου, στην Αθήνα αρχίζουν το απόγευμα οι εργασίες του οικονομικού συνεδρίου του Εκόνομιστ. Αναμένεται να μιλήσουν ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο πρώην υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ουίλιαμ Κοέν, ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας Γεβγκένι Πριμακόφ και διεθνείς χρηματιστηριακοί παράγοντες.

    [12] Γιάννενα - Εκρηξη και πυρκαγιά σε καφετέρια-Τραυματίες

    02/04/2001 14:47:30

  • Δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, ενω προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές σε παρακείμενα καταστήματα και σπίτια, απο ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε καφετέρια στο κέντρο της Ηγουμενίτσας και σύμφωνα με την πιθανότερη εκδοχή της αστυνομίας, οφείλεται σε διαρροή φιάλης υγραερίου ή μεταλλικού δοχείου μπύρας. Με ελαφρά εγκαύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Φιλιατών η 60χρονη Ανθούλα Μπέζα, ενώ με αναπνευστικά προβλήματα απο τις αναθυμιάσεις η μητέρα της Παρασκευή Ξένου, 85 ετών. Οι δύο γυναίκες έμεναν σε διαμέρισμα πάνω απο την καφετέρια.

    [13] Αιματηρή απόπειρα ληστείας-Δύο ελαφρά τραυματίες

    02/04/2001 14:47:24

  • Απόπειρα ένοπλης ληστείας με δυο ελαφρά τραυματίες έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Εγνατίας Τράπεζας στη Νίκαια, στον Πειραιά. Αγνωστος με την απειλή όπλου προσπάθησε να αρπάξει τσάντα με 56 εκατομμύρια δραχμές που είχε πελάτης για να τα καταθέσει στην Τράπεζα. Ο δράστης πυροβόλησε και τραυμάτισε τον πελάτη Επαμεινώνδα Νταμίκο και τον υπάλληλο Αλέξανδρο Κακούλη, που βρισκόταν δίπλα στον καταθέτη Ρομπέρτο Κενδικελίνι και πιθανότητα κινήθηκαν εναντίον του. Ο δράστης διέφυγε με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

    [14] Θεσσαλονίκη - Άγνωστοι λήστεψαν 60χρονη

    02/04/2001 14:47:16

  • Θύμα ληστείας απο αγνώστους, έπεσε χθές βράδυ μία 60χρονη, μέσα στο σπίτι της στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης. Οι δράστες αφού χτύπησαν και έδεσαν χειροπόδαρα τη γυναίκα, της άρπαξαν κοσμήματα αξίας περίπου 500.000 χιλιάδων δραχμών και εξαφανίστηκαν. Η 60χρονη κατόρθωσε περίπου μία ώρα αργότερα να λυθεί και ειδοποίησε την Αστυνομία. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος, όπου νοσηλεύεται χωρίς, να διατρέχει κίνδυνο.

    [15] Επιτράπηκε ο απόπλους των πλοίων

    02/04/2001 14:47:10

  • Επιτράπηκε το πρωί ο απόπλους των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ομως παρά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, στο Αιγαίο εξακολουθούν να πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, έντασης έως και 7 μποφόρ.

    [16] Κάρυστος-Στον εισαγγελέα οι Τούρκοι δουλέμποροι

    02/04/2001 14:47:03

  • Στον εισαγγελέα Καρύστου θα οδηγηθούν σήμερα οι 3 Τούρκοι δουλέμποροι, το σκάφος των οποίων προσάραξε χθες στη θαλάσσια περιοχή, μεταφέροντας 447 λαθρομετανάστες. Ο δήμος Καρύστου δηλώνει αδυναμία να ικανοποιήσει τις ανάγκες στέγασης και σίτισης των λαθρομεταναστών και απηύθυνε έκκληση προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να μεριμνήσει για τη μεταφορά τους σε ειδικό χώρο. Σημειώνεται οτι μεταξύ των λαθρομεταναστών είναι 79 γυναίκες και παιδιά.

    [17] Θερινό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων

    02/04/2001 14:46:56

  • Σε ισχύ τέθηκε απο σήμερα το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν απο τις 8 το πρωί εως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο εως τις 6 το απόγευμα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 April 2001 - 20:30:32 UTC