Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υγεία Καζαντζίδη-Ιατρικό ανακοινωθέν
  • [02] Πάσχα-Δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τους εκδρομείς.
  • [03] Αυξημένη κίνηση στην αγορά, ενόψει του Πάσχα
  • [04] Ιωάννινα- Σεισμική δόνηση 5,7 Ρίχτερ-Δεν αναφέρθηκαν ζημιές
  • [05] Συνάντηση προεδρείου της ΓΣΕΕ, με πρόεδρο της Δημοκρατίας
  • [06] Συναντήσεις πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη
  • [07] Επαφές Σουφλιά με κορυφαία στελέχη της ΝΔ
  • [08] Κανονικά θα χορηγούνται τα φάρμακα στους ασφαλισμένους
  • [09] Απεργία ΕΣΗΕΑ.
  • [10] Σεισμός.
  • [11] Συναντήσεις ΓΣΕΕ.
  • [12] Ωράριο καταστημάτων.
  • [13] Φάρμακα-Ταμεία.
  • [14] Δικηγορικός Σύλλογος.
  • [15] Κυπριακό.

  • [01] Υγεία Καζαντζίδη-Ιατρικό ανακοινωθέν

    10/04/2001 14:24:42

  • Δόθηκαν το μεσημέρι στη δημοσιότητα, απο το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκε ο δημοφιλής τραγουδιστής Στέλιος Καζαντζίδης. Σύμφωνα με τους γιατρούς εντοπίστηκαν ευρήματα σε ζωτικά όργανα, όπως ο εγκέφαλος, ο πνεύμονας και το επινεφρίδιο. Αναμένεται να γίνει ιστολογικός έλεγχος, για την ταχύτερη έναρξη της ενδεδειγμένης θεραπείας.

    [02] Πάσχα-Δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τους εκδρομείς.

    10/04/2001 13:04:48

  • Δυσμενείς καιρικές συνθήκες θα αντιμετωπίσουν όσοι πρόκειται να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στην ύπαιθρο, καθώς έως το Μεγάλο Σάββατο αναμένονται βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες, ενω σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα παρουσιάσει μια πρόσκαιρη βελτίωση μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα. Προβλήματα φαίνεται οτι θα αντιμετωπίσουν οι εκδρομείς και κατά την επιστροφή τους στα αστικά κέντρα, καθώς τόσο το απόγευμα της Κυριακής όσο και τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας. Στο μεταξύ, μεγάλη πληρότητα παρατηρείται στα αεροπλάνα και τα πλοία, ενώ ο ΟΣΕ κάλεσε το επιβατικό κοινό να προμηθευτεί έγκαιρα εισιτήρια.

    [03] Αυξημένη κίνηση στην αγορά, ενόψει του Πάσχα

    10/04/2001 13:04:42

    Αύξηση της κίνησης αναμένουν οι έμποροι στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ενω οι τιμές διαμορφώνονται περίπου στα περσινά επίπεδα. Αναφορικά με τα αμνοερίφια οι τιμές είναι συγκρατημένες λόγω της επάρκειας της αγοράς. Παράλληλα εντείνονται τη Μεγάλη Εβδομάδα οι έλεγχοι στην αγορά απο συνεργεία του ΣΔΟΕ, της Αγορανομίας και αστυκτηνίατρους, τόσο για την ποιότητα των προϊόντων όσο και για την αποφυγή ενδεχόμενων κρουσμάτων αισχροκέρδιας.Στο μεταξύ εορταστικό ωράριο ισχύει αυτή την εβδομάδα στα καταστήματα. Μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη τα εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοικτά εως τις 9 το βράδυ. Την Μεγάλη Παρασκευή τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν μετά τη 1 το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 7 το βραδυ, ενω πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοικτά εως τις 9 το βράδυ. Το Μεγάλο Σάββατο τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν εως τις 3 μετά το μεσημέρι, ενω σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα.

    [04] Ιωάννινα- Σεισμική δόνηση 5,7 Ρίχτερ-Δεν αναφέρθηκαν ζημιές

    10/04/2001 13:04:35

  • Δεν αναφέρθηκαν ζημιές απο τη χθεσινοβραδυνή ισχυρή σεισμική δόνηση 5,7 Ρίχτερ, η οποία είχε επίκεντρο τη μεθόριο στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην περιοχή κοντά στην Κόνιτσα. Η δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Ηπειρο, Κέρκυρα, Θεσσαλία και δυτική Μακεδονία. Επίσης, ιδιαίτερα αισθητή έγινε στο νότιο τμήμα της Αλβανίας, αλλά σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ούτε εκεί προκάλεσε ζημιές.

    [05] Συνάντηση προεδρείου της ΓΣΕΕ, με πρόεδρο της Δημοκρατίας

    10/04/2001 13:04:29

  • Δεκτό απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα γίνει το απόγευμα το προεδρείο της ΓΣΕΕ, όπου θα του παρουσιάσει τις θέσεις της Συνομοσπονδίας για όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Χθες, το προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, όπου συζητήθηκαν τα θέματα της ανεργίας, της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης, της κοινωνικής διάστασης της πολιτικής, των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής ασφάλισης. Ο πρωθυπουργός επισήμανε οτι η κοινωνική ασφάλιση αποτελεί υπαρκτό πρόβλημα και πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις θέσεις της με ευαισθησία.

    [06] Συναντήσεις πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη

    10/04/2001 13:04:22

  • Συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη και άλλους παράγοντες για την εν γένει πορεία του κυβερνητικού έργου, έχει σήμερα ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σημίτης συναντήθηκε το πρωί με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου και το μεσημέρι με τον υπουργό Υγείας, Αλέκο Παπαδόπουλο. Αργότερα θα συναντηθεί με τον υπουργό Αιγαίου, Νίκο Σηφουνάκη και στη συνέχεια με τον πρόεδρο του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" Χάρη Σταματόπουλο.

    [07] Επαφές Σουφλιά με κορυφαία στελέχη της ΝΔ

    10/04/2001 13:04:14

  • Συνεχίζει τον κύκλο των επαφών του με κορυφαία στελέχη και βουλευτές της ΝΔ ο Γιώργος Σουφλιάς, προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις για την πορεία του κόμματος και τον τρόπο συνεργασίας μαζί τους απο τη θέση του γραμματέα Προγράμματος και Πολιτικού Σχεδιασμού, την οποία ανέλαβε. Οι επαφές του κ. Σουφλιά θα συνεχιστούν και μετά το Πάσχα, οπότε και θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του. Χθες ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής, συναντήθηκε στη Ρηγίλλης με στελέχη και βουλευτές και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις για την πορεία του κόμματος και τις αλλαγές που θα γίνουν στην οργανωτική του δομή.

    [08] Κανονικά θα χορηγούνται τα φάρμακα στους ασφαλισμένους

    10/04/2001 13:04:06

  • Κανονικά θα χορηγούνται επί πιστώσει τα φάρμακα στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων, ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, μετά την ικανοποίηση των αιτημάτων του απο την κυβέρνηση. Ετσι τα ασφαλιστικά ταμεία, υποχρεούνται πλέον να καταβάλλουν τις οφειλές τους εντός διαστήματος ενός μήνα.

    [09] Απεργία ΕΣΗΕΑ.

    10/04/2001 09:01:05

    Καθολική επιτυχία είχε η χθεσινή 24ωρη απεργία της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η απεργία κηρύχθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση των εργοδοτών στην επίλυση των οξυμένων προβλημάτων των δημοσιογράφων.

    [10] Σεισμός.

    10/04/2001 09:00:58

    Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές μέχρι στιγμής απο την ισχυρή σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που επίκεντρο είχε τη μεθόριο στα ελληνοαλβανικά σύνορα στην περιοχή κοντά στην Κόνιτσα. Η δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Ηπειρο, Κέρκυρα, Θεσσαλία και δυτική Μακεδονία. Επίσης, ιδιαίτερα αισθητή έγινε στο νότιο τμήμα της Αλβανίας.

    [11] Συναντήσεις ΓΣΕΕ.

    10/04/2001 09:00:52

    Τις θέσεις της ΓΣΕΕ για όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους θα παρουσιάσει το νεοεκλεγέν προεδρείο της στην απογευματινή συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Χθες, το προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, όπου συζητήθηκαν τα θέματα της ανεργίας για αύξηση της απασχόλησης, το ασφαλιστικό και οι εργασιακές σχέσεις. Στη συνάντηση συμμετείχε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

    [12] Ωράριο καταστημάτων.

    10/04/2001 09:00:45

    Εορταστικό ωράριο ισχύει αυτή την εβδομάδα στα καταστήματα. Μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη τα εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοικτά εως τις 9 το βράδυ. Την Μεγάλη Παρασκευή τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν μετά τη 1 το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 7 το βραδυ, ενω πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοικτά εως τις 9 το βράδυ. Το Μεγάλο Σάββατο τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν εως τις 3 μετά το μεσημέρι, ενω σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα.

    [13] Φάρμακα-Ταμεία.

    10/04/2001 09:00:39

    Κανονικά θα χορηγούνται επί πιστώσει τα φάρμακα στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων, ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής μετά την ικανοποίηση των αιτημάτων του απο την κυβέρνηση.

    [14] Δικηγορικός Σύλλογος.

    10/04/2001 09:00:33

    Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία έχουν κηρύξει για τις 24 και 25 Απριλίου οι δικηγόροι. Κύρια αιτήματα των δικηγόρων είναι να μην αυξηθεί το κατώτερο όριο που είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των δικηγόρων κατά τη σύναψη συμβολαίων αγοραπωλησίας και μεταβίβασης ακινήτων, που τώρα είναι 5 εκατ. δρχ για την Αττική και 750.000 δρχ για τους υπόλοιπους νομούς της χώρας και η εξάλειψη των καθυστερήσεων στην απονομή της δικαιοσύνης.

    [15] Κυπριακό.

    10/04/2001 09:00:26

    Η επανέναρξη των συνομιλιών υπο την αιγίδα του ΟΗΕ για το Κυπριακό και η εξασφάλιση της στήριξης της πορείας ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης. Ο κ. Κασουλίδης στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ συζητήθηκαν και η ελληνοτουρκική προσέγγιση για την οποία, όπως είπε, τόνισε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ οτι αν υπάρχει κάτι που μπορεί να τη σταματήσει είναι η μη επίλυση του Κυπριακού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 April 2001 - 11:30:26 UTC