Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο Ελλάδος-Στον τελικό ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ.
  • [02] Επαφές Σημίτη με υπουργούς και κομματικά στελέχη.
  • [03] Ρέππας για ασφαλιστικό και Κ.Στεφανόπουλο.
  • [04] Ισόβια στην Π.Μπισκίνη.
  • [05] Αναβολή των εξοπλιστικών προγραμμάτων αποφάσισε η Τουρκία.
  • [06] Υγρά καύσιμα-Αυξήσεις τιμών.
  • [07] Επιστολή στον Καζαντζίδη απέστειλε ο Βενιζέλος.
  • [08] Επεισόδια στον Ισθμό
  • [09] Αρχισε η πασχαλινή έξοδος
  • [10] Πασχαλινή αγορά-Αυξημένη και σήμερα η κίνηση
  • [11] Πρωθυπουργός-Συναντήσεις με μέλη του υπουργικού συμβουλίου
  • [12] Μετά το Πάσχα, οι αποφάσεις της κυβέρνησης για ασφαλιστικό
  • [13] Καύσιμα-Αυξήσεις στις τιμές απο τα μεσάνυχτα.
  • [14] "Κλειστά επαγγέλματα"-Αντιδράσεις δικηγόρων
  • [15] Επεισόδια στον Ισθμό

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο Ελλάδος-Στον τελικό ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ.

    11/04/2001 21:29:07

    Στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος προκρίθηκαν σήμερα Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με το εντυπωσιακό 5-4 του Ηρακλή στο ΟΑΚΑ (στο πρώτο παιχνίδι είχαν νίκησει με 1-0 οι Πειραιώτες), ενώ στη Ριζούπολη, παρά την ήττα του με 1-0 από τον Απόλλωνα Αθηνών, ο ΠΑΟΚ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, καθώς είχε νικήσει στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα με 5-2.

    [02] Επαφές Σημίτη με υπουργούς και κομματικά στελέχη.

    11/04/2001 21:26:06

    Σειρά επαφών με υπουργούς και κομματικά στελέχη, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Με τον υπ.Δημόσιας Τάξης συζήτησαν θέματα τρομοκρατίας, ενόψει του νέου νομοσχεδίου. Ο γραμματέας του ΕΓ, Κώστας Σκανδαλίδης, εξέφρασε την αισιοδοξία οτι αμέσως μετά το Πάσχα το ΠΑΣΟΚ θα βγει μπροστά δυναμικά, επιθετικα και ενωτικά. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών.

    [03] Ρέππας για ασφαλιστικό και Κ.Στεφανόπουλο.

    11/04/2001 21:26:00

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει κοινωνική ευαισθησία, όπως έχουμε όλοι μας για να αντιμετωπίζουμε αυτά τα θέματα, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην θίγονται ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω τις παρατηρήσεις που έκανε ο κ.Στεφανόπουλος για το ασφαλιστικό. Ο κ.Ρέππας πρόσθεσε οτι ο διάλογος για το ασφαλιστικό θα ορισθεί μετά το Πάσχα, και οτι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμα την μελέτη για το θέμα αυτό από τον βρετανικό οίκο που έχει αναλάβει να την συντάξει.

    [04] Ισόβια στην Π.Μπισκίνη.

    11/04/2001 21:25:53

    Ποινή ισόβιας κάθειρξης, επέβαλαν με ομόφωνη απόφασή τους οι δικαστές του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου στην 37χρονη Παρασκευή Μπισκίνη, που κρίθηκε ένοχη για την δολοφονία της Εναρέτης Ζήση-Σπυροπούλου, 47 ετών, στις 20 Απριλίου 1999, έξω απο το σπίτι του θύματος στο Κολωνάκι. Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή στο σύνολό της την πρόταση του Εισαγγελέα έδρας, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στην Παρασκευή Μπισκίνη και επέβαλε επιπλέον ποινή φυλάκισης 18 μηνών, για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

    [05] Αναβολή των εξοπλιστικών προγραμμάτων αποφάσισε η Τουρκία.

    11/04/2001 21:25:47

    Την επ'αόριστον αναβολή 32 προγραμμάτων για τον εκσυγγχρονισμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ύψους 19,5 δισ δολαρίων, αποφάσισε η Αγκυρα. Σε ανακοίνωση του γενικού επιτελείου, τονίζεται οτι η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, επηρέασε τον προϋπολογισμό των ενόπλων δυνάμεων. Στην Αθήνα, ο αργηχός ΓΕΕΘΑ, μιλώντας σε ραδιοσταθμό είπε οτι η μείωση των αμυντικών δαπανών που αποφάσισε η κυβέρνηση Σημίτη, δεν αφορά εξοπλιστικά προγράμματα αιχμής.

    [06] Υγρά καύσιμα-Αυξήσεις τιμών.

    11/04/2001 21:25:41

    Αυξάνονται απόψε τα μεσάνυκτα και για μία εβδομάδα, οι τιμές των βενζινών και του πετρελαίου θέρμανσης για την επόμενη εβδομάδα, λόγω αναπροσαρμογής των διεθνών τιμών. Η τιμή της βενζίνης σούπερ αυξάνεται κατά 5,6 δρχ το λίτρο, η τιμή της αμόλυβδης κατά 5,8 δρχ το λίτρο, του πετρελαίου θέρμανσης κατά 3 δρχ το λίτρο, ενώ στα ίδια επίπεδα παραμένει η τιμή του πετρελαίου κίνησης.

    [07] Επιστολή στον Καζαντζίδη απέστειλε ο Βενιζέλος.

    11/04/2001 21:25:34

    Επιστολή στον Στέλιο Καζαντζίδη, που νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο, απέστειλε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού, στην οποία του εύχεται περαστικά και καλό Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες από ιατρικούς κύκλους, οι θεράποντες γιατροί σκοπεύουν να δώσουν εξιτήριο στον Στέλιο Καζαντζίδη το Μεγάλο Σάββατο, προκειμένου να περάσει τις γιορτές του Πάσχα στο σπίτι του. Αύριο κατά πάσα πιθανότητα, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

    [08] Επεισόδια στον Ισθμό

    11/04/2001 14:43:50

    Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στον Ισθμό, μεταξύ εργαζομένων της εταιρίας "Διώρυγα Κορίνθου" και της αστυνομίας. Οι εργαζόμενοι αποπειράθηκαν να κλείσουν το δρόμο, διαμαρτυρόμενοι στην απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει την εταιρία σε ιδιώτες και ακολούθησαν μικροσυμπλοκές με την αστυνομία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνελήφθησαν τρία άτομα. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν όλοι οι δήμοι της Κορινθίας καθώς φορείς και σωματεία.

    [09] Αρχισε η πασχαλινή έξοδος

    11/04/2001 14:43:43

  • Αυξημένη είναι απο το πρωί η κίνηση και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, καθώς είναι σε εξέλιξη η μεγάλη έξοδος των κατοίκων της πρωτεύουσας για τις γιορτές του Πάσχα. Αυξημένη είναι η κίνηση στο αεροδρόμιο, τα λιμάνια και τους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, όπου η πληρότητα αγγίζει το 100%. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, απο το απόγευμα αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και δυτικά, οι οποίες αύριο θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Βελτίωση του καιρού αναμένεται απο το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, ενώ τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Κυριακή του Πάσχα θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι.

    [10] Πασχαλινή αγορά-Αυξημένη και σήμερα η κίνηση

    11/04/2001 14:43:37

  • Αυξημένη είναι και η κίνηση στην αγορά, ενώ συνεργεία της εφορίας, του ΣΔΟΕ και της αγορανομίας συνεχίζουν τους ελέγχους. Οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν οτι το κόστος για το πασχαλινό τραπέζι θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα και επισημαίνουν οτι υπάρχει επάρκεια αγαθών. Τα εμπορικά, τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα θα είναι σήμερα και αύριο ανοικτά έως τις 9 το βράδυ.

    [11] Πρωθυπουργός-Συναντήσεις με μέλη του υπουργικού συμβουλίου

    11/04/2001 14:43:31

  • Διαδοχικές συναντήσεις με μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχει απο το πρωί ο πρωθυπουργός, με στόχο την προώθηση του κυβερνητικού έργου. Ο κ. Σημίτης συναντήθηκε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη. Το απόγευμα ο κ.Σημίτης θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος θα τον ενημερώσει και για τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής του στην Αγκυρα, όπου είχε επαφές με την τουρκική πολιτική ηγεσία.

    [12] Μετά το Πάσχα, οι αποφάσεις της κυβέρνησης για ασφαλιστικό

    11/04/2001 14:43:24

  • Μετά το Πάσχα αναμένεται να ανακοινωθούν απο την κυβέρνηση οι οριστικές αποφάσεις για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα. Στη συνέχεια θα αρχίσει ο κοινωνικός διάλογος, ο οποίος θα διαρκέσει εως το Φθινόπωρο οπότε θα ψηφιστεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο. Χθες, το προεδρείο της ΓΣΕΕ επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε για τις θέσεις της. Ο κ. Στεφανόπουλος συμφώνησε οτι δεν πρέπει να μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις, ούτε να αυξηθούν τα όρια ηλικίας.

    [13] Καύσιμα-Αυξήσεις στις τιμές απο τα μεσάνυχτα.

    11/04/2001 14:43:17

  • Σημαντικές αυξήσεις στα καύσιμα αναμένεται να ισχύσουν απο τα μεσάνυχτα. Οι βενζίνες θα πωλούνται ακριβότερες κατά 5 δραχμές το λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά δύο. Αντίθετα, μειώνεται κατά 1 δραχμή η τιμή λίτρου του πετρέλαιου κίνησης.

    [14] "Κλειστά επαγγέλματα"-Αντιδράσεις δικηγόρων

    11/04/2001 14:43:10

    Τις αντιδράσεις των δικηγορικών συλλόγων της χώρας προκαλούν οι κυβερνητικές τροπολογίες για τα "κλειστά επαγγέλματα", καθώς όσον αφορά τις μεταβιβάσεις ακινήτων δεν θα χρειάζεται πλέον η παράσταση δικηγόρου σε σύνταξη συμβολαίου κάτω των 30 εκατομμυρίων δραχμών. Οι δικηγόροι εξήγγειλαν 48ωρη πανελλαδική απεργία για τις 24 και 25 Απριλίου.

    [15] Επεισόδια στον Ισθμό

    11/04/2001 14:34:39

    Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στον Ισθμό, μεταξύ εργαζομένων της εταιρίας "Διώρυγα Κορίνθου" και της αστυνομίας. Οι εργαζόμενοι αποπειράθηκαν να κλείσουν την εθνική οδό, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει την εταιρία σε ιδιώτες και ακολούθησαν μικροσυμπλοκές με την αστυνομία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνελήφθησαν τρία άτομα. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν όλοι οι δήμοι της Κορινθίας, καθώς φορείς και σωματεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 April 2001 - 20:30:29 UTC