Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ματωμένη Ανάσταση στη Καρίτσα Πιερίας-Δύο νεκροί απο πυροβολισμούς
  • [02] Πάσχα υπο κακές καιρικές συνθήκες-Τροχαία απολογισμός
  • [03] Κλειστή η διώρυγα της Κορίνθου έως την Τρίτη
  • [04] Γεύματα αγάπης-Στο Κόσοβο ο Κ.Στεφανόπουλος

  • [01] Ματωμένη Ανάσταση στη Καρίτσα Πιερίας-Δύο νεκροί απο πυροβολισμούς 37χρονου

    15/04/2001 13:13:54

  • Ματωμένη Ανάσταση πέρασαν οι κάτοικοι της Καρίτσας Πιερίας-ένα χωριό κοντά στο Δίον-όταν 37χρονος, άρχισε να πυροβολεί το εκκλησίασμα λίγο πριν ακουστεί το "Χριστός Ανέστη", με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα έναν 11χρονο μαθητή Δημοτικού Σχολείου και ένα 47χρονο καταστηματάρχη. Νεκροί είναι ο Γιώργος Καραγιάννης κάτοικος, στη ζωή, Καρίτσας Πιερίας και ο Δημήτρης Στούπας, που διατηρούσε κατάστημα στην Καβάλα όπου διέμενε. Δράστης ο Απόστολος Γιαννούλης, άεργος, κάτοικος Καρίτσας Πιερίας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή και χρήση ναρκωτικών. Ο δράστης επωφελήθηκε από τη σύγχυση που επικράτησε στην εκκλησία και εξαφανίστηκε αφήνοντας πίσω του αντί αναστάσιμες χαρές επιτάφιους θρήνους. Την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφάλειας Κατερίνης.

    [02] Πάσχα υπο κακές καιρικές συνθήκες-Τροχαία απολογισμός

    15/04/2001 09:40:51

    Με τα παραδοσιακά έθιμα και το καθιερωμένο ψήσιμο του οβελία γιορτάζεται σήμερα σε όλη τη χώρα το Πάσχα. Σε αρκετές όμως περιοχές της χώρας, κυρίως της ηπειρωτικής Ελλάδας, επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες, με βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, απο τις απογευματινές ώρες. Στο μεταξύ έρημη πόλη θυμίζει απο το πρωί η Αθήνα, καθώς γύρω στα 2 εκατομμύρια κάτοικοί της την έχουν εγκαταλείψει, για να περάσουν το Πάσχα στην επαρχία. Ομως, παρά τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας απο τη Μεγάλη Πέμπτη ώς σήμερα το πρωί 11 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 148 τραυματίστηκαν σε 115 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα. Αύριο η τροχαία αναμένεται να λάβει τα καθιερωμένα έκτακτα μέτρα, προκειμένου να διευκολύνει τους εκδρομείς κατά την επάνοδό τους.

    [03] Κλειστή η διώρυγα της Κορίνθου έως την Τρίτη

    15/04/2001 09:40:44

  • Εως την Τρίτη θα παραμείνει κλειστή η διώρυγα της Κορίνθου, λόγω της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σ'αυτήν, οι οποίοι διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων. Απο την πλευρά της η κατασκευάστρια εταιρία υποστηρίζει ότι στους εργαζομένους έχουν ήδη καταβληθεί οι νόμιμες αποδοχές.

    [04] Γεύματα αγάπης-Στο Κόσοβο ο Κ.Στεφανόπουλος

    15/04/2001 09:40:38

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος συνοδευόμενος απο τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο, επισκέπτεται σήμερα την ελληνική δύναμη του Ουρόσεβατς του Κοσυφοπεδίου, για να περάσει το Πάσχα με τους στρατευμένους. Επίσης, ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος βρίσκεται στην Κέρκυρα, επισκέφθηκε τον Ναύσταθμο της Κέρκυρας. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής βρίσκεται στη Μονεμβασιά, ενώ στην Αθήνα παρέμειναν η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, οι οποίοι αντάλλαξαν ευχές σε στρατόπεδα του Λεκανοπεδίου. Τέλος ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισκέφθηκε το γηροκομείο Αθηνών, ενώ ο Δήμος προσέφερε γεύματα σε αστέγους και απόρους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 April 2001 - 11:30:11 UTC