Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασφαλιστικό-Συνάντηση αύριο Καραμανλή-Γιαννίτση
  • [02] Συνδικάτα-Διάλογο απο μηδενική βάση για το ασφαλιστικό
  • [03] Με το Μ.Λιάπη συναντήθηκε το πρωί ο Κ.Καραμανλής
  • [04] Αναβάθμιση των ΤΕΙ-Συνάντηση υπουργού Παιδείας με πρυτάνεις
  • [05] Τροχαία δυστυχήματα-Συνάντηση Σημίτη-Χρυσοχοϊδη
  • [06] Ελλάδα-Τουρκία-Διάλογος για οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης
  • [07] Διόδια απο αύριο στην Αττική Οδό
  • [08] Εκρηξη στην Ηλιούπολη
  • [09] Θεσσαλονίκη- Greenpeace- Κατάληψη ακτιβιστών
  • [10] Ασφαλιστικό-Συνδικάτα.
  • [11] Επιδότηση ενοικίου.
  • [12] Καραμανλής.
  • [13] Ελλάδα-Λίβανος.

  • [01] Ασφαλιστικό-Συνάντηση αύριο Καραμανλή-Γιαννίτση

    24/04/2001 13:28:01

  • Δίαυλους επικοινωνίας στο ασφαλιστικό που θα αποτρέψουν μετωπική σύγκρουση με τα συνδικάτα αναζητά η κυβέρνηση. Ο υπουργός Εργασίας θα αρχίσει κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τους οποίους θα ενημερώσει για τις προτάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Αύριο ο κ. Γιαννίτσης θα ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή. Στο μεταξύ, το πρωί ο κ.Καραμανλής συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ και το μεσημέρι με την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και συζήτησαν τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό.

    [02] Συνδικάτα-Διάλογο απο μηδενική βάση για το ασφαλιστικό

    24/04/2001 13:27:55

  • Τα συνδικάτα επιμένουν στην απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης και ζητούν ο διάλογος να αρχίσει από μηδενική βάση. Σημειώνεται ότι για μεθαύριο Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία στην οποία θα πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες, στα σχολεία, στον ιδιωτικό τομέα και οι δημοσιογράφοι. Η Ολυμπιακή Αεροπορία θα πραγματοποιήσει την ημέρα αυτή, μία πτήση ανά προορισμό, ενώ τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

    [03] Με το Μ.Λιάπη συναντήθηκε το πρωί ο Κ.Καραμανλής

    24/04/2001 13:27:49

  • Συμβολική συνάντηση είχαν το πρωί στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και ο βουλευτής Μιχάλης Λιάπης και επισφράγησαν έτσι την αποκατάσταση των πολιτικών τους σχέσεων. Ο κ.Λιάπης άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα είναι υποψήφιος για το πολιτικό συμβούλιο και πρόσθεσε ότι τα κομματικά αξιώματα στην κοινωνία έχουν μικρή σημασία. Αυτό που προέχει είπε, είναι να πειστεί ο λαός να εμπιστευθεί τη ΝΔ και να κυβερνήσει υπεύθυνα.

    [04] Αναβάθμιση των ΤΕΙ-Συνάντηση υπουργού Παιδείας με πρυτάνεις

    24/04/2001 13:27:42

  • Ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, συναντήθηκε το πρωί με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων με αντικείμενο την αναβάθμιση των ΤΕΙ. Σημειώνεται ότι αύριο αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανωτατοποίηση των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

    [05] Τροχαία δυστυχήματα-Συνάντηση Σημίτη-Χρυσοχοϊδη

    24/04/2001 13:27:35

  • Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε το πρωί με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για το στρατηγικό σχέδιο που αφορά στον περιορισμό των τροχαίων δυστυχημάτων. Ο κ.Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι έχουν γίνει βήματα προόδου στους τομείς της αστυνόμευσης και της ασφάλειας των πολιτών. Το μεσημέρι ο κ.Σημίτης συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βίκτορ Γιουσένκο, με τον οποίο συζήτησε για την πορεία των διμερών σχέσεων.

    [06] Ελλάδα-Τουρκία-Διάλογος για οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης

    24/04/2001 13:27:28

  • Επαναλαμβάνεται σήμερα στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο διάλογος μεταξύ των μονίμων αντιπροσώπων της Ελλάδας και της Τουρκίας για την οικοδόμηση στρατιωτικών μέτρων εμπιστοσύνης, ανάμεσα στις δύο χώρες. Ο κατάλογος των μέτρων είναι ανοικτός. Και οι δύο πλευρές μπορούν να φέρουν στο τραπέζι οποιοδήποτε θέμα μπορεί να συζητηθεί. Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών επανέλαβαν πρόσφατα στην Αγκυρα την πολιτική τους βούληση να προχωρήσουν στις συζητήσεις αυτές.

    [07] Διόδια απο αύριο στην Αττική Οδό

    24/04/2001 13:27:22

  • Σε ισχύ τίθενται από αύριο τα διόδια στην Αττική Οδό. Για τα ΙΧ το αντίτιμο θα είναι 200 δραχμές, για τις μοτοσυκλέτες 100, για τα λεωφορεία 500 και για τα φορτηγά 800 δραχμές. Από την καταβολή διοδίου, εξαιρούνται μόνο τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, τα Πυροσβεστικά, τα ασθενοφόρα και τα αυτοκίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

    [08] Εκρηξη στην Ηλιούπολη

    24/04/2001 13:27:16

  • Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τις πρωινές ώρες έξω από το ζαχαροπλαστείο Τζιβελέκας, στην Ηλιούπολη Αττικής. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ η αστυνομία εκτιμά ότι η επίθεση είναι έργο κυκλωμάτων της νύχτας.

    [09] Θεσσαλονίκη- Greenpeace- Κατάληψη ακτιβιστών

    24/04/2001 13:27:08

  • Με αίτημα να σταματήσει η παραγωγή ουσιών που απειλούν το κλίμα και καταστρέφουν το όζον, 20 ακτιβιστές της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace κατέλαβαν το πρωί τις εγκαταστάσεις της «Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων , στη Θεσσαλονίκη. Οι ακτιβιστές απέκλεισαν τις μονάδες όπου παράγονται χημικές ουσίες, που ευθύνονται, όπως υποστηρίζουν, για την αποσταθεροποίηση του κλίματος αλλά και για την τρύπα του όζοντος.

    [10] Ασφαλιστικό-Συνδικάτα.

    24/04/2001 08:48:22

    Επιμένουν τα συνδικάτα στην απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό, ενω ζητούν έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση και προετοιμάζονται για τις κινητοποιήσεις. Απο σήμερα απεργούν για τρεις ημέρες οι δικηγόροι. Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντάται το πρωί με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενω αύριο η ΓΣΕΕ θα συναντηθεί με Παπαρήγα και Κωνσταντόπουλο. Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η γενική πανελλαδική 24ωρη απεργία, που έχουν εξαγγείλει οι δυο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις για το ασφαλιστικό.

    [11] Επιδότηση ενοικίου.

    24/04/2001 08:48:16

    Το δικαίωμα συμμετοχής σε προγραμμα επιδότησης ενοικίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας παρέχεται στους μακροχρόνια ανέργους, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι κατά το έτος που εφαρμόζεται το πρόγραμμα δεν παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου, λόγω μακροχρόνιας ανεργίας τουλάχιστον 12 μηνών, μέχρι την υποβολή της αίτησης, για τη χορήγηση του επιδόματος και δεν έχουν αλλάξει ασφαλιστικό φορέα.

    [12] Καραμανλής.

    24/04/2001 08:48:10

    Τη συμβολή του ιδρυτή της ΝΔ Kωνσταντίνου Kαραμανλή στην ανόρθωση της μεταπολεμικής Eλλάδας και στην ευρωπαϊκή της προοπτική υπογράμμισαν με ομιλίες τους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο υπουργός Πολιτισμού κ. Bενιζέλος, στις εργασίες της διημερίδας για τον εκλιπόντα ηγέτη, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη.

    [13] Ελλάδα-Λίβανος.

    24/04/2001 08:48:03

    Την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού παράγοντα στη Μέση Ανατολή, ζητεί ο πολιτικός κόσμος του Λιβάνου. Ο πρόεδρος της χώρας Εμίλ Λαχούντ, που δέχθηκε χθες αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε από το γραμματέα της ΚΕ του Κινήματος, κ. Σκανδαλίδη, τη μεσολάβηση της Ελλάδας στην ΕΕ για μια πιο ενεργή πολιτική παρέμβαση της Ευρώπης στην περιοχή. Ο κ. Σκανδαλίδης διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του Λιβάνου, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τα παίρνει πρωτοβουλίες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της "καθολικής ειρήνης" στη Μέση Ανατολή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 April 2001 - 11:30:29 UTC