Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ-24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία.
  • [02] Ασφαλιστικό-Συνάντηση Καραμανλή-Γιαννίτση
  • [03] Παπαντωνίου-Ασφαλιστικό-Δεν τίθεται θέμα επιβολής νέων φόρων
  • [04] ΕΕ-Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Οικονομική έκθεση-Ελλάδα
  • [05] Καύσιμα-Αυξομειώσεις στις τιμές απο τα μεσάνυχτα
  • [06] Εξοπλιστικό πρόγραμμα-Βουλή-Τσοχατζόπουλος
  • [07] Βουλή-Νομοσχέδιο για ΤΕΙ-Αντιδράσεις πρυτάνεων
  • [08] Σε λειτουργία τέθηκαν τα διόδια στην Αττική Οδό
  • [09] Επίσκεψη Πάπα-Αντιδράσεις εκκλησιαστικών οργανώσεων
  • [10] Βουλή - Σταθόπουλος για άδειες σε κρατούμενους.
  • [11] Απεργία.
  • [12] ΠΑΣΟΚ-Ασφαλιστικό.
  • [13] Αντιπολίτευση-Ασφαλιστικό.
  • [14] Ταμειακές μηχανές.

  • [01] ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ-24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία.

    25/04/2001 14:20:46

  • Παραλύει αύριο ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό. Στην απεργία θα πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες, στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στον ιδιωτικό τομέα, οι δημοσιογράφοι, οι δικηγόροι και οι κληρικοί. Η Ολυμπιακή Αεροπορία, θα πραγματοποιήσει αύριο μόνο μία πτήση ανά προορισμό, ενώ τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

    [02] Ασφαλιστικό-Συνάντηση Καραμανλή-Γιαννίτση

    25/04/2001 14:20:38

    Για τις θέσεις της κυβέρνησης στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενημέρωσε το μεσημέρι τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης. Τόνισε οτι υπήρξε συμφωνία να ανοίξει διάλογος για το θέμα σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, ενω κάλεσε τον αρχηγό της ΝΔ να δώσει το κόμμα τις προτάσεις και τις λύσεις του. Εξέφρασε τέλος την εκτίμηση οτι θα πρέπει να δοθεί γρήγορα λύση στο ασφαλιστικό ζήτημα μέσα στο 2001, αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες στους ασφαλισμένους. Απο την πλευρά της ΝΔ, η κυρία Μαριέτα Γιαννάκου ζήτησε να ξεκινήσει ο διάλογος απο μηδενική βάση, λέγοντας πως η κυβέρνηση έκανε κακό ξεκίνημα προκαλώντας φόβο και ανασφάλεια στον ελληνικό λαό.

    [03] Παπαντωνίου-Ασφαλιστικό-Δεν τίθεται θέμα επιβολής νέων φόρων

    25/04/2001 14:20:30

  • Κλειδί για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο ασφαλιστικό είναι ο κοινωνικός διάλογος, δήλωσε το πρωί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ενημέρωσε για την πορεία της οικονομίας. Ο κ. Παπαντωνίου επισήμανε ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενω επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα επιβολής νέων φόρων.

    [04] ΕΕ-Ευρωπαϊκή Επιτροπή-Οικονομική έκθεση-Ελλάδα

    25/04/2001 14:20:22

    Θετική για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές για τις οικονομίες των κρατών μελών για το 2001 και 2002. Σύμφωνα με την έκθεση η οικονομία μας, χαρακτηρίζεται από υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, οι οποίοι θα συνεχιστούν να αυξάνονται τα επόμενα δύο χρόνια. Εκτιμάται ότι το 2001 ο πληθωρισμός στη χώρα μας, θα κλείσει στο 2,6% , ενω για την ανεργία προβλέπεται ότι το τρέχον έτος θα ανέλθει στο 10,5% και το 2002 στο 9,9%.

    [05] Καύσιμα-Αυξομειώσεις στις τιμές απο τα μεσάνυχτα

    25/04/2001 14:20:14

  • Μικρές αυξομοιώσεις θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα στις τιμές των καυσίμων. Οι βενζίνες θα πωλούνται ακριβότερα κατά μία δραχμή το λίτρο, ενώ μειώνονται κατά μιάμισυ δραχμή το ντίζελ και το πετρέλαιο θέρμανσης.

    [06] Εξοπλιστικό πρόγραμμα-Βουλή-Τσοχατζόπουλος

    25/04/2001 14:20:06

  • Για την πορεία των εξοπλιστικών προγραμμάτων, θα ενημερώσει το βράδυ, την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Ο κ.Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι οι εξοπλιστικές δαπάνες δεν περικόπτονται αλλά μετατίθενται χρονικά. Το πρωί στη Ρηγίλλης υπό την προεδρία του κ.Καραμανλή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα των εξοπλισμών.

    [07] Βουλή-Νομοσχέδιο για ΤΕΙ-Αντιδράσεις πρυτάνεων

    25/04/2001 14:19:56

  • Αρχισε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των ΤΕΙ. Χθες κατέληξε σε αδιέξοδο η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με αντιπροσωπεία των πρυτάνεων οι οποίοι απειλούν ότι αν ως τις αρχές Μαϊου το υπουργείο δεν κάνει δεκτές τις προτάσεις τους, θα κλείσουν τα πανεπιστήμια επ`αόριστον.

    [08] Σε λειτουργία τέθηκαν τα διόδια στην Αττική Οδό

    25/04/2001 14:19:44

  • Σε ισχύ τέθηκαν απο το μεσημέρι τα διόδια στην Αττική Οδό, από το ύψος του Γέρακα εως το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Για τα ΙΧ το αντίτιμο είναι 200 δραχμές, για τις μοτοσυκλέτες 100, για τα λεωφορεία 500 και για τα φορτηγά 800 δραχμές.

    [09] Επίσκεψη Πάπα-Αντιδράσεις εκκλησιαστικών οργανώσεων

    25/04/2001 14:19:35

  • Εκκλησιαστικές οργανώσεις που αντιδρούν στην επίσκεψη του πάπα στην Αθήνα διοργανώνουν το απόγευμα συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς την Αρχιεπισκοπή. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επίσκεψη του πάπα.

    [10] Βουλή - Σταθόπουλος για άδειες σε κρατούμενους.

    25/04/2001 14:19:28

  • Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιμέρους αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο χορήγησης αδειών σε κρατουμένους, άφησε το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος. Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Απόστολου Ανδρεουλάκου για τη μη επιστροφή στις φυλακές του αρχηγού της "εταιρίας δολοφόνων" Χρήστου Παπαδόπουλου, ο κ.Σταθόπουλος σημείωσε ότι η συγκεκριμένη "αποτυχία" δεν οφείλεται στο θεσμικό πλαίσιο αλλά στην εφαρμογή του. Πάντως δεν απέκλεισε την περίπτωση να ασκήσει ο ίδιος πειθαρχική δίωξη κατά του εισαγγελικού λειτουργού, ο οποίος συμφώνησε στην παροχή της άδειας.

    [11] Απεργία.

    25/04/2001 08:48:38

    Κάθε παραγωγική δραστηριότητα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αναμένεται να νεκρώσει αύριο με την 24ωρη πανελλαδική απεργία, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία συμμετέχουν οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς, στις τράπεζες, στα σχολεία και σε όλο τον υπόλοιπο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Επίσης απεργούν και οι δημοσιογράφοι. Ο ΟΣΕ και η Ολυμπιακή Αεροπορία θα πραγματοποιήσουν μόνο ένα δρομολόγιο και πτήση αντίστοιχα ανά προορισμό.

    [12] ΠΑΣΟΚ-Ασφαλιστικό.

    25/04/2001 08:48:32

    Οι ριζικά διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν σε επίπεδο κορυφής στο ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στην κυβέρνηση και σε κορυφαία συνδικαλιστικά του στελέχη αποτυπώθηκαν στην χθεσινή κοινή συνεδρίαση της επιτροπής συνδικαλιστικού και του κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας του Κινήματος. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, κ. Παπαντωνίου, που το πρωί συναντάται με τον πρωθυπουργό απέκλεισε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε νέας φορολογίας ή αύξησης των εισφορών των εργαζομένων για στήριξη του ασφαλιστικού. Η συνεδρίαση των οργάνων θα συνεχιστεί και σήμερα.

    [13] Αντιπολίτευση-Ασφαλιστικό.

    25/04/2001 08:48:26

    Απο τον υπουργό Εργασίας για τις θέσεις της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό θα ενημερωθεί σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής είχε χθες συναντήσεις με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και παρέσχε πλήρη στήριξη στον αγώνα τους για το ασφαλιστικό. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενημέρωσε για τις θέσεις του κόμματός του τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρότεινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

    [14] Ταμειακές μηχανές.

    25/04/2001 08:48:20

    Δίμηνη παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου για την απόκτηση ή προσαρμογή φορολογικών ταμειακών μηχανών με δυνατότητα διπλής αναγραφής των τιμών σε δραχμές και ευρώ, παρέχει στις επιχειρήσεις υπουργική απόφαση, που υπογράφηκε από τους υφυπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 April 2001 - 11:30:27 UTC