Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασφαλιστικό-Ομιλία Σημίτη-Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ
  • [02] Ασφαλιστικό-Συνάντηση Σημίτη-Γιαννίτση
  • [03] Ολομέτωπη επίθεση του Κ.Καραμανλή κατά της κυβέρνησης.
  • [04] Παρέμβαση Παπαδήμου για το ασφαλιστικό
  • [05] Συνδικάτα-Εξήγγειλαν νέα 24ωρη απεργία στις 17 Μαϊου
  • [06] Συνεδρίαση Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για επίσκεψη Πάπα
  • [07] Εξοδος εκδρομέων-Εκτακτα μέτρα της Τροχαίας
  • [08] Ρύπανση απο πετρελαιοειδή στον Κόλπο της Ελευσίνας.
  • [09] Αιματηρή συμπλοκή-Νεκρός.
  • [10] Μεγάλη επιτυχία της απεργίας.Προοπτικές διαλόγου.

  • [01] Ασφαλιστικό-Ομιλία Σημίτη-Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ

    27/04/2001 13:51:11

    Σε διάλογο εφ'όλης της ύλης, χωρίς προαπαιτούμενα, για το ασφαλιστικό, κάλεσε ο πρωθυπουργός τους συνδικαλιστικούς φορείς και τα πολιτικά κόμματα, μιλώντας το πρωί απο το βήμα της Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο κ.Σημίτης ανέφερε ότι αναγνωρίζεται απο όλους οτι υπάρχει πρόβλημα στο ασφαλιστικό και πρόσθεσε οτι η κυβέρνηση δεν υπεκφεύγει με μετάθεση των αναγκαίων αλλαγών, καθώς απο κάθε καθυστέρηση θα οδηγήσει σε λήψη πιο επώδυνων μέτρων. Αναφορικά με το ποιά λύση πρέπει να επιδιωχθεί είπε ότι πάγιες αρχές είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και η αλληλεγγύη των γενεών. Πρέπει τόνισε, να υπάρχει βεβαιότητα για τον πολίτη, ότι όταν θα ολοκληρώσει τον κύκλο της δουλειάς του θα έχει ικανό χρηματικό εισόδημα για τα γηρατειά του.

    [02] Ασφαλιστικό-Συνάντηση Σημίτη-Γιαννίτση

    27/04/2001 13:51:03

    Το πρωί ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό, ενώ κυβερνητικές πηγές τόνισαν ότι δεν τέθηκε ούτε και τίθεται θέμα παραίτησης του κ.Γιαννίτση. Το απόγευμα ο υπουργός Εργασίας θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.

    [03] Ολομέτωπη επίθεση του Κ.Καραμανλή κατά της κυβέρνησης.

    27/04/2001 13:50:56

    Οξεία κριτική στην κυβέρνηση, για τις επιχειρούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό ζήτημα, άσκησε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του. Τόνισε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ οι οποίες διαχειρίζονται την εξουσία, σχεδόν 20 χρόνια τώρα, φέρουν αποκλειστικά και στο ακέραιο την ευθύνη για το θέμα αυτό. Το οδήγησαν πρόσθεσε, σε χρεωκοπεία την πρώτη δεκαετία και τώρα προκαλούν με τον ερασιτεχνισμό, την ασυνέπεια και τον κυνισμό τους. Αποδόμησαν, ανέφερε ο κ.Καραμανλής την ασφαλιστική μεταρρύθμιση της περιόδου 1990-92, ευνοώντας την αδιαφάνεια και υπηρετώντας κομματικές σκοπιμότητες.

    [04] Παρέμβαση Παπαδήμου για το ασφαλιστικό

    27/04/2001 13:50:48

    Παρέμβαση στο ασφαλιστικό κάνει στην ετήσια έκθεσή του για την οικονομία και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος.

    Ουσιαστικά τάσσεται υπέρ των κυβερνητικών προτάσεων και αναφέρει ότι η μεταρρύθμιση είναι αναγκαία γιατί το σύστημα δεν είναι βιώσιμο.

    Χαρακτηρίζει μεγάλο και σύνθετο το πρόβλημα στο ασφαλιστικό και προτείνει η μετάβαση στο νέο σύστημα να γίνει ομαλά και μετά από διάλογο.

    [05] Συνδικάτα-Εξήγγειλαν νέα 24ωρη απεργία στις 17 Μαϊου

    27/04/2001 13:50:41

  • Τα συνδικάτα μετά τα χθεσινά εντυπωσιακά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σ`άλλες πόλεις προετοιμάζονται για την απεργία της Πρωτομαγιάς, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, εξήγγειλαν και νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 17 Μαϊου. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, μιλώντας το πρωί σε ραδιοφωνικούς σταθμούς υπογράμμισε ότι τα συνδικάτα δεν είναι αντίθετα από θέση αρχής στον κοινωνικό διάλογο. Πρόσθεσε όμως ότι προϋπόθεση είναι να μην τίθενται σε αμφισβήτηση βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων. Το πρωί το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο για το ασφαλιστικό, ενώ αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ ενημέρωσε το μεσημέρι σχετικά τον πρόεδρο του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    [06] Συνεδρίαση Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για επίσκεψη Πάπα

    27/04/2001 13:50:33

    Στη Μονή Πετράκη συνεδριάζει εκτάκτως από το πρωί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με αντικείμενο την επίσκεψη του πάπα Ιωάννη Παύλου στην Αθήνα, στις 4 Μαϊου. Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ενημερώνει τους 12 Μητροπολίτες για τις τελευταίες λεπτομέρειες της επίσκεψης αυτής καθώς και τα αποτελέσματα των συναντήσεων των επιτροπών των δύο εκκλησιών.

    [07] Εξοδος εκδρομέων-Εκτακτα μέτρα της Τροχαίας

    27/04/2001 13:50:24

  • Σε επιφυλακή βρίσκεται από σήμερα η Τροχαία προκειμένου να διευκολύνει τους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου και της Πρωτομαγιάς. Εάν χρειαστεί θα λάβει τα καθιερωμένα έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας και θα παραχωρήσει μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου. Παράλληλα θα κάνει κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε διάφορους οδικούς κόμβους.

    [08] Ρύπανση απο πετρελαιοειδή στον Κόλπο της Ελευσίνας.

    27/04/2001 13:50:13

  • Σε εξέλιξη είναι στον κόλπο της Ελευσίνας, επιχείρηση απορρύπανσης ελαφρών πετρελαιοειδών πιθανότατα ντίζελ. Τη ρύπανση προκάλεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας φορτηγό πλοίο αγνώστων στοιχείων που αναζητείται από το Λιμενικό. Ηδη έχουν τεθεί σε επιφυλακή ειδικά σκάφη περισυλλογής πετρελαιοειδών τόσο του Λιμενικού Σώματος όσο και ιδιωτικών εταιρειών.

    [09] Αιματηρή συμπλοκή-Νεκρός.

    27/04/2001 13:50:04

  • Επίθεση από ομάδα ενόπλων δέχθηκαν χθες βράδυ δύο Αλβανοί, στα Πετράλωνα στην Αθήνα. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε θανάσιμα, ο Σέντερ Μπέκα, 30 ετών, ενώ άλλος ένας 26χρονος Αλβανός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών. Η αστυνομία αποδίδει τη συμπλοκή σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

    [10] Μεγάλη επιτυχία της απεργίας.Προοπτικές διαλόγου.

    27/04/2001 09:36:15

    Εληξε τα μεσάνυχτα η 24ωρη η απεργία που οργάνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό σύστημα.Μεγάλη η συμμετοχή στην απεργία.Αναμενεται η θέση της ΓΣΕΕ στο πάγωμα της πρότασης από Γιαννίτση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 April 2001 - 11:30:19 UTC