Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ριφιφί στην Πατησίων.
  • [02] Ασφαλιστικό-Δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ
  • [03] Βρέθηκε νεκρή στην καμπίνα του πλοίου.
  • [04] Τσοχατζόπουλος-Ασφαλιστικό-"Ο λαός μας έδειξε οτι κάναμε λάθος"

  • [01] Ριφιφί στην Πατησίων.

    28/04/2001 12:40:02

    Αγνωστοι άνοιξαν τρύπα στον τοίχο του καταστήματος ηλεκτρικών ειδών του Βασίλη Ζαριφόπουλου, στην οδό Πατησίων 49 στην Αθήνα και έκλεψαν κάμερες κι άλλα ηλεκτρονικά είδη μεγάλης αξίας. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που κατά τους αξιωματικούς της ασφάλειας Αττικής πρέπει να ήταν τουλάχιστον δύο και να διέθεταν ΙΧ.

    [02] Ασφαλιστικό-Δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ

    28/04/2001 11:52:14

    Δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ, για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΑΝΤΕΝΝΑ, δείχνει ότι το 68,8% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένο από το σημερινό ασφαλιστικό σύστημα, ενώ μόνο το 25,3% απάντησε θετικά. Το 76,3% μάλλον διαφωνεί με τις κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό και μόνο το 9,2% μάλλον συμφωνεί. Εκείνο πάντως που έχει περισσότερη σημασία, είναι οτι οι ερωτηθέντες συμφωνούν σε ένα μεγάλο ποσοστό, 73,5% στο να επιβληθεί έκτακτος φόρος για τα υψηλά εισοδήματα, όπως επίσης ένα μεγάλο ποσοστό 71,6% δέχεται να περιοριστούν τα λειτουργικά έξοδα των ταμείων με συγχωνεύσεις και άλλα μέτρα εξυγίανσης, (που αποτελούσαν και προτάσεις της ΓΣΕΕ). Το 70,5% παράλληλα, συμφωνεί να υπάρξουν νέες υπηρεσίες στα ταμεία, ώστε να έχουν επιπλέον έσοδα. Αντιθέτως λίγο παραπάνω απο τους μισούς 56,6% συμφωνούν να επιβληθούν πρόσθετοι φόροι στα ποτά και τα τσιγάρα, ενω το 54,2% εισηγείται να μειωθούν οι ανώτερες συντάξεις που λαμβάνουν ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων. Στο μείζον θέμα του διαλόγου η πλειοψηφία 53,4% ζητεί να συμμετάσχουν οι φορείς σε αυτόν μόνο και όταν η κυβέρνηση ανακαλέσει τις προτάσεις της και το 34% ζητεί να συμμετάσχουν χωρίς καμμία προϋπόθεση.

    [03] Βρέθηκε νεκρή στην καμπίνα του πλοίου.

    28/04/2001 10:42:15

    Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει το θάνατο της 23χρονος Ελισσάβετ Καραντάκη, μέλος του πληρώματος του επιβατηγού-οχηματαγωγού "Μπλου Σταρ 1". Η 23χρονη βρέθηκε νεκρή στην καμπίνα της, χθες λίγο μετά την αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι της Αγκόνας, με προορισμό την Πάτρα. Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει στην Πάτρα αργά το μεσημέρι.

    [04] Τσοχατζόπουλος-Ασφαλιστικό-"Ο λαός μας έδειξε οτι κάναμε λάθος"

    28/04/2001 10:42:08

    Τις θέσεις και τις προτάσεις του για το ασφαλιστικό διατυπώνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, ο οποίος αναγνωρίζει ότι υπήρξε πολιτική ευθύνη στο χειρισμό του θέματος. Ο κ.Τσοχατζόπουλος τονίζει "ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με λογιστικές μεθόδους, είναι αδιανόητο να μπουν νέες εισφορές", ενώ υπογραμμίζει ότι "είμαστε κάτω από τα ευρωπαϊκά στάνταρ σε θέματα υγείας, ανεργίας, ασφάλισης και γ'αυτό χρειάζεται μια συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος". "Ολα πρέπει να μπουν στο τραπέζι, να γίνει διαπραγμάτευση με όλους ώστε το ΠΑΣΟΚ να δώσει τη σιγουριά στον Ελληνα πολίτη για τη λύση του ασφαλιστικού προβλήματος", επισημαίνει ο υπουργός Αμυνας. Χαρακτηρίζει θετική την απόφαση της κυβέρνησης να μην παραπέμψει το ασφαλιστικό στις καλένδες αλλά να ξεκινήσει εφ'όλης της ύλης διάλογο με τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς φορείς στο θέμα αυτό. Ο κ.Τσοχατζόπουλος προτείνει τη δημιουργία τράπεζας κοινωνικής ασφάλισης που θα διαχειρίζεται όλους τους βασικούς πόρους των ταμείων αυτοτελώς, ανεξάρτητα πλήρως από το κράτος. Τέλος χαρακτηρίζει ως "ψευτοδίλημμα" όσα ακούστηκαν για περικοπές στην άμυνα που θα σώσουν το κοινωνικό προγραμμα της κυβέρνησης και τονίζει πως η Ελλάδα του 2001 έχει ανάγκη και "από βούτυρο και από κανόνια".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 April 2001 - 11:30:10 UTC