Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Σημίτη κατά ΝΔ και ΣΕΒ.
  • [02] Συνέντευξη τέως βασιλιά.
  • [03] Ρέππας για βασιλική περιουσία.
  • [04] Εξοδος-Οκτώ νεκροί σε τροχαία.
  • [05] Ντόρα Μπακογιάννη για δημαρχία.
  • [06] Αβραμόπουλος για συνεργασίες.

  • [01] Επίθεση Σημίτη κατά ΝΔ και ΣΕΒ.

    03/06/2001 09:51:39

    Σχεδόν ομόφωνη ήταν η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κατά τη δευτερολογία του επιτέθηκε κατά της ΝΔ και άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΕΒ. Κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ανεπάρκεια, άρνηση και απουσία θέσεων και ανέφερε οτι η παράταξη αυτή υπερασπίζεται τους έχοντες και τη φιλελεύθερη αγορά. Για τον ΣΕΒ είπε οτι διαμορφώνεται μια συμπαράταξη ενάντια στην κυβέρνηση.

    [02] Συνέντευξη τέως βασιλιά.

    03/06/2001 09:51:33

    Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑgazino σημειώνει οτι ένα απο τα μεγάλα λάθη που έκανε ήταν ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε την κρίση του Ιουλίου 1965. Προσθέτει οτι το πολιτειακό έχει κλείσει μετά το δημοψήφισμα και ο λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του. Για το θέμα της λεγόμενης βασιλικής περιουσίας τονίζει οτι δεν έχει καμία οφειλή απέναντι στο δημόσιο, σύμφωνα με τα χαρτιά απο την εφορία, ενω ζητεί να του επιστραφούν όσα έχει αποφασίσει το ευρωπαϊκό δικαστήριο.

    [03] Ρέππας για βασιλική περιουσία.

    03/06/2001 09:51:27

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε οτι αυτά τα οποία ζητά ο τέως είναι περισσότερα απο αυτά τα οποία έχει ο ίδιος "εισπράξει" απο τον ελληνικό λαό και τη χώρα όσο ήταν βασιλιάς και είναι ο τελευταίος ο οποίος μπορεί να διεκδικεί απο την ελληνική πολιτεία. Ο ελληνικός λαός, προσθέτει ο κ. Ρέππας, έχει διαγράψει οριστικά απο τη ζωή του το βασιλικό θεσμό και προκαλείται όταν σε κάθε ευκαιρία ο τέως επανέρχεται με τέτοιου είδους αστήρικτες διεκδικήσεις.

    [04] Εξοδος-Οκτώ νεκροί σε τροχαία.

    03/06/2001 09:51:20

    Χιλιάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις αστικές περιοχές λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Απο την Αθήνα έχουν φύγει περισσότερα απο 150.000 αυτοκίνητα, ενω αυξημένη ήταν και η κίνηση στα λιμάνια. Απο το πρωί της Παρασκευής εως σήμερα το πρωί 8 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 145 τραυματίστηκαν σε 129 τροχαία που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα.

    [05] Ντόρα Μπακογιάννη για δημαρχία.

    03/06/2001 09:51:14

    Τη δέσμευση να είναι δήμαρχος τετραετίας εαν αποφασίσει να διεκδικήσει τη δημαρχία της Αθήνας και εκλεγεί αναλαμβάνει η Ντόρα Μπακογιάννη με συνέντευξή της στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Σημειώνει οτι η ιδιαίτερη ενασχόληση με το Δήμο της Αθήνας αποτελεί για την ίδια μια πρόκληση. Προσθέτει οτι η πορεία του κ. Αβραμόπουλου είναι φθίνουσα, ενω αναφέρει οτι είναι άριστη η συνεργασία της με τον Κώστα Καραμανλή. Αναφέρει οτι η στρατηγική πόλωσης που ακολουθεί ο κ. Σημίτης είναι συνταγή ήττας.

    [06] Αβραμόπουλος για συνεργασίες.

    03/06/2001 09:51:07

    Δεν αποκλείει συνεργασία με ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Ελευθέρων Πολιτών Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής. Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει οτι δεν υπάρχει τυπικό ή συνταγματικό ζήτημα για το λόγο αρχηγού-δημάρχου και προσθέτει οτι θα παραδώσει το Δήμο οταν ολοκληρώσει τη δουλειά του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 June 2001 - 11:30:12 UTC