Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΛΤΑ-ληστεία-διαγωνίσματα
  • [02] Ανέβηκε ο υδράργυρος-νέφος
  • [03] Πυρκαγιές-Υπο πλήρη έλεγχο 114 μέτωπα.
  • [04] Κυβέρνηση-σύσκεψη για σύνοδο ΕΕ
  • [05] Βουλή-Σημίτης-αντιδράσεις
  • [06] Μητσοτάκης-θέμα με Γκλιγκόροφ
  • [07] Καταγγελίες Πάγκαλου-εισαγγελέας
  • [08] Χριστόδουλος-Κύπρος
  • [09] ΠΓΔΜ-Κατάσταση-ΝΑΤΟ

  • [01] ΕΛΤΑ-ληστεία-διαγωνίσματα

    12/06/2001 14:12:14

    Ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Καλλιθέας. Τέσσερις κουκουλοφόροι άρπαξαν τέσσερις σάκους εκ των οποίων οι δύο περιείχαν γραπτά πανελληνίων εξετάσεων προερχόμενα από τη Ζάκυνθο και οι άλλοι δύο αλληλογραφία τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες είχαν στόχο 220 εκατομμύρια τα οποία όμως βρίσκονταν σε άλλους σάκους. Η επιτροπή εξετάσεων ανακοίνωσε οτι οι εξετάσεις των μαθητών της Β' και Γ'Λυκείου, στη Ζάκυνθο, τα γραπτά των οποίων εκλάπησαν απο τα ΕΛΤΑ, θα επαναληφθούν στις 2 Ιουλίου.

    [02] Ανέβηκε ο υδράργυρος-νέφος

    12/06/2001 14:12:07

    Υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν και σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ ο υδράργυρος άγγιξε τους 39 βαθμούς Κελσίου. Οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και αύριο. Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων καταστάσεων. Στο μεταξύ λόγω της άπνοιας το νέφος κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του στην πρωτεύουσα. Το διοξείδιο του αζώτου ξεπέρασε τα όρια επιφυλακής σε όλους τους σταθμούς μέτρησης.

    [03] Πυρκαγιές-Υπο πλήρη έλεγχο 114 μέτωπα.

    12/06/2001 14:12:01

    Υπο πλήρη έλεγχο είχαν τεθεί, νωρίς το πρωί, οι πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν, τις δυο τελευταίες ημέρες, σε 114 περιοχές της χώρας, απο τις οποίες οι 57 αγροτοδασικές, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε ετοιμότητα, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν ευνοούν την πρόκληση πυρκαγιών.

    [04] Κυβέρνηση-σύσκεψη για σύνοδο ΕΕ

    12/06/2001 14:11:54

    Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι εργασίες της οποίας αρχίζουν την Παρασκευή στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Το απόγευμα ο κ.Σημίτης αναχωρεί για τις Βρυξέλλες προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και οι εξελίξεις στην ΠΓΔΜ.

    [05] Βουλή-Σημίτης-αντιδράσεις

    12/06/2001 14:11:48

    Μόνο μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί την ευημερία του τόπου, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, χθες στη Βουλή, στη συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για την κοινωνική ασφάλιση και την υγεία. Κατηγόρησε την Αριστερά λέγοντας ότι κάποιοι θέλουν να έρθει η Δεξιά στην εξουσία. Για τη ΝΔ είπε οτι διαχρονικά έχει σχέσεις εξάρτησης με οικονομικά συμφέροντα. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε τον κ.Σημίτη, πρωθυπουργό της ανεργίας, των φόρων και της φτώχειας.

    [06] Μητσοτάκης-θέμα με Γκλιγκόροφ

    12/06/2001 14:11:42

    "Απλοϊκούς" και "χοντροκομένους" χαρακτήρισε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωσταντίνος Μητσοτάκης τους ισχυρισμούς του πρώην προέδρου της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ, οτι το 1992 είχε βολιδοσκοπηθεί απο ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, για να του χορηγηθούν ένα εκατομμύριο δολάρια, προκειμένου να συναινέσει στην αλλαγή της ονομασίας της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας". Ο κ.Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι υποτιμά τον εαυτό του ο κ.Γκλιγκόροφ γιατί "αν αποφασίζαμε να επιχειρήσουμε να τον εξαγοράσουμε, κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια θα δίναμε".

    [07] Καταγγελίες Πάγκαλου-εισαγγελέας

    12/06/2001 14:11:35

    Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Πάγκαλου, για κρούσματα διαφθοράς στα πολεοδομικά γραφεία της Νοτιοανατολικής Αττικής. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, έθεσε προ των ευθυνών τους νομάρχες και δημάρχους, ζητώντας τους να εφαρμόσουν την πολεοδομική νομοθεσία και να μην επιτρέψουν να μετατραπούν οι Πολεοδομίες σε γραφεία συναλλαγής και διαφθοράς.

    [08] Χριστόδουλος-Κύπρος

    12/06/2001 14:11:29

    Την Κύπρο θα επισκεφθεί ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο προκαθήμενος της ελληνικής εκκλησίας, θα μεταβεί στην Κύπρο στις 25 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε πατριαρχεία και αυτοκέφαλες εκκλησίες. Ο κ.Χριστόδουλος, θα περιοδεύσει σε όλες τις μητροπόλεις της ελεύθερης Κύπρου και θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία.

    [09] ΠΓΔΜ-Κατάσταση-ΝΑΤΟ

    12/06/2001 14:11:21

    Τμήματα της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης που είναι αναπτυγμένα στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, θα το υπερασπιστούν σε περίπτωση επίθεσης απο Αλβανούς αντάρτες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ. Στο μεταξύ επίθεση εναντίον οχήματος της αστυνομίας, εξαπέλυσαν τη νύχτα στην περιοχή του Τετόβου οι Αλβανοί αντάρτες, παρά την 24ωρη κατάπαυση του πυρός που είχαν κηρύξει έως σήμερα το μεσημέρι. Απο την επίθεση τραυματίστηκαν εννέα άτομα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 June 2001 - 11:30:22 UTC