Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπτωση 50% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για σεισμόπληκτους.
  • [02] Ποινική δίωξη σε μια Ελληνίδα και δύο Νιγηριανούς για κατοχή κοκαΐνης.
  • [03] Ζάκυνθος-Επαναληπτικές εξετάσεις.
  • [04] Στο 1,5 τρισ. ο προϋπολογισμός των Ολυμπιακών Αγώνων.
  • [05] Υπεγράφη η Συνολική Τεχνική Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ.
  • [06] Αλλαγές στις τιμές των καυσίμων.

  • [01] Εκπτωση 50% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για σεισμόπληκτους.

    13/06/2001 21:22:07

    Εκπτωση 50% στα τιμολόγια της ΔΕΗ σε όσους σεισμόπληκτους διαμένουν σε λυόμενα, αποφάσισαν από κοινού τα υπουργείου Αναπτυξης και ΟΙκονομικών, μετά το τραγικό συμβάν, με το θάνατο χθες μίας 63χρονης γυναίκας στην Νίκαια, της οποιας ο ΟΤΕ είχε κόψει την τηλεφωνική γραμμή για χρέος 42.000 δραχμών. Η μείωση ισχύει από 1ης Ιουλίου 2001 έως το τέλος του 2002 και αφορά όσους σεισμόπληκτους μένουν πραγματικά σε λυόμενα, και όχι για τις περιπτώσεις υπενοικίασης σε τρίτους. Αυξήσεις όμως 5% στα τιμολόγια οικιακής χρήσης του ηλεκτρικού ρεύματος, αποφάσισε σήμερα το ΔΣ της ΔΕΗ.

    [02] Ποινική δίωξη σε μια Ελληνίδα και δύο Νιγηριανούς για κατοχή κοκαΐνης.

    13/06/2001 21:21:59

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αδικήματα αγοράς, κατοχής, εισαγωγής στην επικράτεια και διμετακόμιση ναρκωτικών ουσιών, άσκησε ο εισαγγελέας κατά της καθηγήτριας της Κοινωνιολογίας, σε τοπικό ΙΕΚ της Λαμίας, Μαρίας Στεργιοπούλου, 40 χρόνων, και δύο Νιγηριανών που συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Σπάτων, Ελευθέριος Βενιζέλος, με 15 κιλά κοκαϊνης. Επίσης, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατ'αγνώστων για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις. Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή.

    [03] Ζάκυνθος-Επαναληπτικές εξετάσεις.

    13/06/2001 21:21:53

    Την Τετάρτη, 20 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν τελικά οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους μαθητές της Β΄και Γ΄ Λυκείου των τριών Ενιαίων Λυκείων της Ζακύνθου, των οποίων τα γραπτά εκλάπησαν την Τρίτη από τα ΕΛΤΑ Καλλιθέας. Ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, δήλωσε οτι ελήφθη αυτή η απόφαση ύστερα από επικοινωνια με την εκπαιδευτικη κοινότητα της Ζακύνθου, τους τοπικούς φορείς και τον μητροπολίτη του νησιού, οι οποίοι του μετέφεραν το αίτημα να μήν πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στις 2 Ιουλίου, όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί, ώστε οι μαθητές να μήν καταπονηθούν ψυχικά.

    [04] Στο 1,5 τρισ. ο προϋπολογισμός των Ολυμπιακών Αγώνων.

    13/06/2001 21:21:46

    Οριστικοποιήθηκε το ποσό του προϋπολογισμού για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, στην διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, υπό τον κ.Γιάννο Παπαντωνίου και με την συμμετοχή του υπουργού Πολιτισμού, Ευάγγελου Βενιζέλου και του υφυπουργού Οικονομικών κ.Πάχτα, και Αθλητισμού, κ.Φλωρίδη. Στο ποσό, ύψους 1,5 τρισ δραχμές, το οποίο αναμένεται να επικυρωθεί την Τρίτη, 19 Ιουνίου, από την κυβερνητική επιτροπή, περιλαμβάνονται όλα τα έργα υποδομής που θα πραγματοποιηθούν στο νομό Αττικής και την επαρχία.

    Στο μεταξύ, την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, προκειμένου να

    παρευρεθεί σε εκδήλωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Πνύκα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Ρογκ έχει ζητήσει να ενημερωθει για ορισμένα θέματα τα οποία προβληματίζουν τη ΔΟΕ, όπως π.χ, το πρόγραμμα φιλοξενίας.

    [05] Υπεγράφη η Συνολική Τεχνική Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ.

    13/06/2001 21:21:39

    Τη Συνολική Τεχνική Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, υπέγραψαν σήμερα στο περιθώριο της συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, με τον αμερικάνο ομόλογό του, Κόλιν Πάουελ. Ο κ.Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία, καθώς αναβαθμίζεται, όπως υποστήριξε, η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και δημιουργείται αμοιβαιότητα. Οτι δηλαδή ισχύει για τους Αμερικανούς στην Ελλάδα ισχύει και για τους Ελληνες στην Αμερική.

    [06] Αλλαγές στις τιμές των καυσίμων.

    13/06/2001 21:21:32

    Νέα μείωση των τιμών των βενζινών θα ισχύσει από τα μεσάνυκτα, ενώ μικρή αύξηση θα σημειωθεί στις τιμές των πετρελαίων, λόγω αναπροσαρμογής των διεθνών τιμών. Ετσι, η τιμή της βενζίνης σούπερ μειώνεται κατά 4,3 δραχμές το λίτρο, η αμόλυβδη κατά 4,4 δραχμές το λίτρο. Αντίθετα, αυξάνει κατά 1,6 δραχμές το λίτρο η τιμή του πετρελαίου κίνησης και κατά 3,7 δραχμές το λίτρο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 June 2001 - 20:30:17 UTC