Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σουηδία-Σύνοδος Κορυφής ΕΕ
  • [02] Αθήνα-ζέστη-κυκλοφοριακό
  • [03] Λύκεια-πανελλήνιες εξετάσεις
  • [04] Γ.Παπανδρέου-Τουρκία-φυλακές
  • [05] Ολυμπιάδα-κόστος
  • [06] Θάνατος 33χρονης-ιατροδικαστής
  • [07] ΔΕΗ-σεισμόπληκτοι-μείωση
  • [08] Σύλληψη για όπλα
  • [09] ΠΓΔΜ-εξελίξεις-Στα Σκόπια Ρόμπερτσον-Σολάνα
  • [10] Ελλάδα-ΠΓΔΜ.
  • [11] ΠΑΣΟΚ.
  • [12] Υγεία.
  • [13] Ολυμπιακά έργα.

  • [01] Σουηδία-Σύνοδος Κορυφής ΕΕ

    14/06/2001 13:59:20

  • Με τη συμμετοχή του Αμερικανού προέδρου Μπούς αρχίζουν σήμερα στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαικής Ενωσης. Οι συνομιλίες που θα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος με τους Ευρωπαίους ηγέτες, αναμένεται να αποδειχθούν αρκετά δύσκολες, μετά και απο τις διαφωνίες που εξέφρασαν ανοιχτά οι "15" για την απόρριψη απο την Ουάσιγκτον τον περασμένο Μάρτιο, της συνθήκης του Κιότο για το περιβάλλον. Στις εργασίες της συνόδου θα μετάσχει και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενώ στη σουηδική αυτή πόλη, βρίσκεται και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    [02] Αθήνα-ζέστη-κυκλοφοριακό

    14/06/2001 13:59:14

    Δύσκολη είναι και σήμερα η κατάσταση στην Αθήνα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η κατάσταση επιτάθηκε και από τρία συλλαλητήρια των οικοδόμων, των συνταξιούχων και των γιατρών, που δημιούργησαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο. Στο μεταξύ, διαγωνισμό για την κάλυψη 1.786 θέσεων διοικητικού, νοσηλευτικού, τεχνολογικού και ιατρικού προσωπικού σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Αττικής προκήρυξε το υπουργείο Υγείας.

    [03] Λύκεια-πανελλήνιες εξετάσεις

    14/06/2001 13:59:07

    Συνεχίστηκαν σήμερα οι πανελλήνιες εξετάσεις στα λύκεια, για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι μαθητές της Γ' Λυκείου διαγωνίστηκαν στα μαθηματικά και τη στατιστική, ενώ της Β' στην ελληνική γλώσσα. Στο μεταξύ την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν τελικά οι προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές των τριών ενιαίων λυκείων της Ζακύνθου, τα γραπτά των οποίων εκλάπησαν από τα ΕΛΤΑ Καλλιθέας.

    [04] Γ.Παπανδρέου-Τουρκία-φυλακές

    14/06/2001 13:59:01

    Διευκρινίσεις έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών, σχετικά με τις δηλώσεις του για τις τουρκικές φυλακές. Ο κ.Παπανδρέου σε γραπτή απάντησή του με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος υπονόησε ότι ο υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία του σωφρονιστικού συστήματος της Τουρκίας, ανέφερε ότι έγιναν κάποιες παρανοήσεις από πλευράς ορισμένων εφημερίδων.

    [05] Ολυμπιάδα-κόστος

    14/06/2001 13:58:53

    Σε 1,5 τρισ. δρχ θα ανέλθει το κόστος της Ολυμπιάδας όπως προσδιορίστηκε σε χθεσινή σύσκεψη και θα επικυρωθεί την Τρίτη απο την Κυβερνητική Επιτροπή. Το πρωί πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ, με τη συμμετοχή των υπουργών κυρίων Λαλιώτη, Βενιζέλου και Χριστοδουλάκη και των ξενοδόχων, για την ανέγερση νέων ξενοδοχείων στο Μαρούσι. Στο μεταξύ την Τρίτη αναμένεται στην Αθήνα, ο αντιπρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ.

    [06] Θάνατος 33χρονης-ιατροδικαστής

    14/06/2001 13:58:47

    Η ακατάσχετη αιμορραγία που προήλθε από αδράνεια της μήτρας, ήταν η αιτία του θανάτου, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, της 33χρονης Ευγενίας Κλάδη-Κοκκίνου, λίγο μετά τον τοκετό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου είχε μεταφερθεί χθες. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο ιατροδικαστής Δημήτρης Ψαρούλης η αδράνεια της μήτρας αποτελεί ένα φαινόμενο όχι σπάνιο. «Είναι ο φόβος του μαιευτήρα πρόσθεσε, "καθώς ο γιατρός στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να κινηθεί τάχιστα για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης επιπλοκής".

    [07] ΔΕΗ-σεισμόπληκτοι-μείωση

    14/06/2001 13:58:40

    Μειώνονται από 1η Ιουλίου κατά 50% τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους σεισμόπληκτους που διαμένουν σε λυόμενα. Η μείωση θα ισχύσει εως το τέλος του 2002 και αφορά όσους σεισμόπληκτους μένουν πραγματικά σε λυόμενα και όχι για τις περιπτώσεις υπενοικίασης σε τρίτους.

    [08] Σύλληψη για όπλα

    14/06/2001 13:58:33

    Ολόκληρο οπλοστάσιο είχε στο αυτοκίνητό του ο ιδιωτικός υπάλληλος Ιωάννης Ρούμπος, 71 ετών, ο οποίος συνελήφθη στο Μαρούσι στην Αθήνα. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι πολεμικά όπλα, ένα καλάσνικοφ, ένα περίστροφο, γεμιστήρες, φυσίγγια, τρεις χειροβομβίδες και πέντε πυροκροτητές και επτά μασούρια δυναμίτιδας. Επίσης στο σπίτι του βρέθηκε άλλο ένα πολεμικό τουφέκι. Ορισμένα από τα όπλα είχαν σφραγισμένη κάνη και ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι τα κατείχε ως κειμήλια. Εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [09] ΠΓΔΜ-εξελίξεις-Στα Σκόπια Ρόμπερτσον-Σολάνα

    14/06/2001 13:58:26

    Σε μία ύστατη προσπάθεια για αποκλιμάκωση της κρίσης στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζόρτζ Ρόμπερτσον και ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Χαβιέ Σολάνα, έφθασαν σήμερα στα Σκόπια, για συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Στις συνομιλίες αναμένεται να εξεταστεί το ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου Τράϊκοφσκι, που προβλέπει μερική αμνήστευση των ανταρτών και συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, προς όφελος της αλβανικής μειονότητας. Το εν λόγο σχέδιο αναμένεται να εξεταστεί σήμερα και σε συντάντηση που θα έχει στην Οχρίδα ο κ.Τράϊκοφσκι, με εκπροσώπους των Σλαβομακεδονικών και Αλβανικών κομμάτων. Χθες τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ που συνήλθαν στις Βρυξέλλες, απέκλεισαν το ενδεχόμενο άμεσης στρατιωτικής επέμβασης στην ΠΓΔΜ, ενώ ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Λόρδος Ρόμπερτσον δήλωσε οτι μόνον η πολκτική λύση εξετάζεται προς το παρόν. Στο μεταξύ νέες συγκρούσεις μεταξύ Αλβανών ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων των Σκοπίων ξέσπασαν τη νύχτα στην περιοχή του Τετόβου, χωρίς να αναφερθούν θύματα. Το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, ανέφερε οτι περισσότεροι από 1000 πρόσφυγες απο την ΠΓΔΜ έφθασαν τις τελευταίες δύο ημέρες στην Τουρκία, μέσω του μεθοριακού φυλακίου Καπικουλέ, στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

    [10] Ελλάδα-ΠΓΔΜ.

    14/06/2001 08:55:35

    Την ανάγκη ενεργότερου ρόλου του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την ειρηνική επίλυση της κρίσης στην ΠΓΔΜ το ταχύτερο δυνατό, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στη χθεσινή σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου συμμετείχε και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους. Ο κ. Σημίτης υπογράμμισε επίσης την πάγια ελληνική θέση της διατήρησης των υπαρχόντων συνόρων στα Βαλκάνια.

    [11] ΠΑΣΟΚ.

    14/06/2001 08:55:29

    Πάρα πολύ δύσκολη, παραδέχθηκε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, οτι είναι η αναστροφή του αρνητικού κλίματος για το Κίνημα. Ο κ. Σκανδαλίδης προσδιόρισε ως σημαντικούς σταθμούς για μια νικηφόρα πορεία του ΠΑΣΟΚ τη σύνοδο της ΚΕ για την αυτοδιοίκηση τον Ιούλιο, την έναρξη της προσυνεδριακής διαδικασίας η οποία θα γίνει σε σύνοδο της ΚΕ και θα συνδυαστεί με την Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, οι εκλογές για τα επιμελητήρια το Δεκέμβριο και οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές τον Οκτώβριο του 2002.

    [12] Υγεία.

    14/06/2001 08:55:22

    Διαγωνισμό για την κάλυψη 1.786 θέσεων διοικητικού, νοσηλευτικού, τεχνολογικού και ιατρικού προσωπικού σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Αττικής. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ.

    [13] Ολυμπιακά έργα.

    14/06/2001 08:55:16

    Σε 1,5 τρισ. δρχ θα ανέλθει το κόστος της Ολυμπιάδας όσον αφορά τα έργα υποδομής, αλλά και τη διεξαγωγή της. Το ύψος αυτό προσδιορίστηκε σε χθεσινή σύσκεψη και θα επικυρωθεί την Τρίτη απο την Κυβερνητική Επιτροπή. Την Τρίτη αναμένεται στην Αθήνα για να παραστεί σε εκδήλωση ο αντιπρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Ρογκ έχει ζητήσει να ενημερωθει για ορισμένα θέματα τα οποία προβληματίζουν τη ΔΟΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 June 2001 - 11:30:26 UTC