Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θάσος-τριπλή δολοφονία
  • [02] Ολοκλήρωση πανελλαδικών εξετάσεων
  • [03] Συναντήσεις πρωθυπουργού
  • [04] Παπαντωνίου-πολιτικό μοντέλο
  • [05] Κινητοποιήσεις γιατρών
  • [06] Προσάραξη δεξαμενόπλοιου-Πετρελαιοκηλίδα
  • [07] Νέος Κόσμος-ληστεία
  • [08] Ολυμπιακή-προσφορές
  • [09] ΠΓΔΜ-Συνεχίζονται οι πολιτικές διαβουλεύσεις-Νέες συγκρούσεις
  • [10] Δολοφονία.
  • [11] Ελλάδα-ΝΑΤΟ-ΠΓΔΜ.
  • [12] ΠΑΣΟΚ.
  • [13] ΝΔ.
  • [14] Πανελλαδικές.
  • [15] Υγεία-Απεργίες.
  • [16] Πώληση Ολυμπιακής.

  • [01] Θάσος-τριπλή δολοφονία

    18/06/2001 13:38:38

    Δολοφονημένοι βρέθηκαν τα ξημερώματα τρεις άνδρες μέσα σε σπίτι στη Θάσο. Πρόκειται για τους υπαλλήλους της νομαρχίας Καβάλας Γιάννη Γκουλούση 48 χρόνων και Γιώργο Χαλκίδη 55 χρόνων, καθώς και το στέλεχος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Κυριάκο Αθανασά 49 χρόνων. Και τα τρία θύματα έχουν βληθεί από πυρά όπλου. Η δολοφονία έγινε στο εξοχικό σπίτι του Γκουλούση. Στη Θάσο έχει μεταβεί κλιμάκιο της ασφάλειας Καβάλας, για τις σχετικές έρευνες. Τα τρία πτώματα θα μεταφερθούν στο νεκροτομείο Σερρών για νεκροψία-νεκροτομή.

    [02] Ολοκλήρωση πανελλαδικών εξετάσεων

    18/06/2001 13:38:32

    Επεσε σήμερα η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι μαθητές της Β`Λυκείου διαγωνίστηκαν στα Λατινικά και τη Φυσική και της Γ'Λυκείου στη Βιολογία. Το ερχόμενο Σάββατο αρχίζουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα, πέφτουν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και στα πέντε επιστημονικά πεδία. Η γνωστοποίηση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων αναμένεται να ανακοινωθεί στα μέσα Ιουλίου.

    [03] Συναντήσεις πρωθυπουργού

    18/06/2001 13:38:26

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντάται διαδοχικά από το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με υπουργούς, με στόχο την προώθηση του κυβερνητικού έργου. Ηδη, συναντήθηκε με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστο Βερελή, και στη συνέχεια με τους υπουργούς Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο. Στις 7 ο κ.Σημίτης θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας Τάσο Γιαννίτση.

    [04] Παπαντωνίου-πολιτικό μοντέλο

    18/06/2001 13:38:19

    O υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης από το ΠΑΣΟΚ μιας νέας ιδεολογικής και πολιτικής πλατφόρμας, στα πρότυπα της γραμμής Μπλερ. Μιας πλατφόρμας όπως αναφέρει που θα αποδέχεται την οικονομία της ανοιχτής αγοράς και θα προβλέπει τη χρησιμοποίηση των πόρων που αυτή δημιουργεί. Τονίζει όμως ότι η άποψη αυτή είναι μειοψηφία μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

    [05] Κινητοποιήσεις γιατρών

    18/06/2001 13:38:13

    Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας. Οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης απέχουν από τα καθήκοντά τους έως τα τέλη της εβδομάδας. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα ιατρεία και τα νοσοκομεία του ΙΚΑ λόγω της απεργίας των γιατρών του Ιδρύματος, οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

    [06] Προσάραξη δεξαμενόπλοιου-Πετρελαιοκηλίδα

    18/06/2001 13:38:06

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση απορρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Κάβο Μαλιά, όπου προσάραξε τα ξημερώματα το δεξαμενόπλοιο "Βασιλική" φορτωμένο με πετρελαιοειδή. Από την προσάραξη δημιουργήθηκε ρήγμα στη δεξαμενή με αποτέλεσμα να χυθεί στη θάλασσα πετρέλαιο κίνησης, ενώ κανένας από τους εννέα ναυτικούς δεν έπαθε κάτι. Στην περιοχή βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη περισυλλογής πετρελαιοειδών.

    [07] Νέος Κόσμος-ληστεία

    18/06/2001 13:37:57

    Τσάντα με περίπου δέκα εκατομμύρια δραχμές άρπαξε άγνωστος απο την Αφροδίτη Πανατσά, 26 ετών, στο Νέο Κόσμο, στην Αθήνα. Η Πανατσά είναι υπευθυνη του σούπερ μάρκετ ΓΑΛΑΞΙΑΣ στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και επρόκειτο να καταθέσει τα χρήματα στο υποκατάστημα της Εμπορικής. Οπως είπε στην αστυνομία, ένας νεαρός την πλησίασε της άρπαξε την τσάντα επιβιβάστηκε σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε συνεργός του και εξαφανίστηκαν.

    [08] Ολυμπιακή-προσφορές

    18/06/2001 13:37:51

    Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Το απόγευμα θα ανοίξουν οι τελικές προσφορές των τεσσάρων υποψηφίων, που είναι οι Κυπριακές Αερογραμμές, η AXON Airlines του ομίλου Λιακουνάκου, ένας αυστραλιανός όμιλος και ο όμιλος του εφοπλιστή Ρέστη. Μέχρι τα τέλη του μήνα αναμένεται να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις από την κυβέρνηση και το υπουργείο

    Μεταφορών για το θέμα του εθνικού μας αερομεταφορέα.

    [09] ΠΓΔΜ-Συνεχίζονται οι πολιτικές διαβουλεύσεις-Νέες συγκρούσεις

    18/06/2001 13:37:44

    Συνεχίζονται και σήμερα στα Σκόπια, οι συνομιλίες του προέδρου της ΠΓΔΜ Μπόρις Τράϊκοφσκι, με τους ηγέτες των τεσσάρων μεγαλύτερων αλβανικών και σλαβομακεδονικών κομμάτων, με στόχο τον τερματισμό της δράσης των Αλβανών ανταρτών στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Αλβανικά κόμματα ζητούν αλλαγές σε 18 άρθρα του Συντάγματος, τον χαρακτηρισμό της ΠΓΔΜ ως κράτους των Αλβανών και των Σλαβομακεδόνων, το δικαίωμα βέτο στις κυβερνητικές αποφάσεις, καθώς και την κατάληψη της θέσης του αντιπροέδρου της χώρας απο Αλβανό. Στα Σκόπια αναμένεται σήμερα και ο προεδρεύων του ΟΑΣΕ, προκειμένου να έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Στις Βρυξέλλες συνεδριάζει σήμερα και η στρατιωτική ηγεσία του ΝΑΤΟ, προκειμένου να αποφασίσει την αποστολή στρατιωτικής δύναμης στην περιοχή, που θα εποπτεύσει την εφαρμογή της εκεχειρίας, καθώς και τον αφοπλισμό των ανταρτών. Στο μεταξύ νέα ανταλλαγή πυρών μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και Αλβανών ανταρτών αναφέρθηκε στη διάρκεια της νύχτας στο βόρειο τμήμα της ΠΓΔΜ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του στρατού.

    [10] Δολοφονία.

    18/06/2001 08:59:53

    Δολοφονημένοι βρέθηκαν τα ξημερώματα, σε εξοχικό στη Θάσο, δυο υπάλληλοι της Νομαρχίας Καβάλας και ένα στέλεχος της Βιομηχανίας Ζάχαρης. Πρόκειται για τον προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας Γιάννη Γκουλούση, 48 χρόνων, τον υπάλληλο της Τοπογραφικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας Γιώργο Χαλκίδη, 55 χρόνων, και τον υπεύθυνο του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Κυριάκο Αθανασά, 49 χρόνων.

    [11] Ελλάδα-ΝΑΤΟ-ΠΓΔΜ.

    18/06/2001 08:59:46

    Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην πολυεθνική στρατιωτική δύναμη, που αναμένεται να αποστείλει το ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ για την αποκατάσταση της ειρήνης, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Η στρατιωτική δύναμη θα έχει αποστολή, όπως ζήτησε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, την εφαρμογή της εκεχειρίας και την εποπτεία του αφοπλισμού των Αλβανών ανταρτών. Σήμερα για το θέμα αυτό συνεδριάζουν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

    [12] ΠΑΣΟΚ.

    18/06/2001 08:59:40

    Την υιοθέτηση απο το ΠΑΣΟΚ μιας νέας ιδεολογικής και πολιτικής πλατφόρμας, στα πρότυπα της γραμμής Μπλερ, ζητεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ. Επίσης τονίζει την ανάγκη συσπείρωσης γύρω απο τον κ. Σημίτη και χαρακτηρίζει ως πολιτική αφροσύνη την όποια αμφισβήτησή του. Χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και άλλης υποψηφιότητας, πέραν αυτής του Κώστα Σημίτη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, στο προσεχές συνέδριο.

    [13] ΝΔ.

    18/06/2001 08:59:34

    Δριμύτατη κριτική προσωπικά στον κ. Σημίτη άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, κατηγορώντας τον οτι επιχειρεί να διχάσει την κοινωνία και μετατρέπεται σε κομματάρχη. Μιλώντας στην ΚΕ του κόμματός του ο κ. Καραμανλής κάλεσε σε διάταξη μάχης τα στελέχη της ΝΔ, απο τα οποία ζήτησε να μην εφησυχάζουν.

    [14] Πανελλαδικές.

    18/06/2001 08:59:27

    Ολοκληρώνονται σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις, με τους μαθητές της Β' Λυκείου να διαγωνίζονται στα Λατινικά και τη Φυσική - ανάλογα με την κατεύθυνση που ακολουθούν - και τους μαθητές της Γ' Λυκείου στη Βιολογία. Το Σάββατο 23 του μηνός αρχίζουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα.

    [15] Υγεία-Απεργίες.

    18/06/2001 08:59:21

    Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ. Απο τα καθήκοντά τους επίσης απέχουν οι πανεπιστημιακοί γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

    [16] Πώληση Ολυμπιακής.

    18/06/2001 08:59:15

    Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς ανοίγουν οι τελικές προσφορές των τεσσάρων υποψηφίων, που είναι οι Κυπριακές Αερογραμμές, η AXON Airlines του ομίλου Γιακουνάκου, μια αυστραλιανή εταιρία και ο Ομιλος του εφοπλιστή Ρέστη. Μέχρι τα τέλη του μήνα αναμένεται να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις από την κυβέρνηση και το υπουργείο Μεταφορών για το θέμα του εθνικού μας αερομεταφορέα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 June 2001 - 11:30:31 UTC