Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημοσκόπηση MRB-Προβάδισμα 8,9% της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ.
  • [02] Οι βασικοί άξονες της κυβερνητικής πολιτικής.
  • [03] Συμφωνία ΟΤΟΕ-ΕΕΤ.
  • [04] Δηλώσεις Σηφουνάκη για επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη.
  • [05] Ολυμπιακοί 2004-Διϋπουργική Επιτροπή-Προϋπολογισμός.
  • [06] Μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες της Ολυμπιακής.
  • [07] Αδίστακτος ο δράστης του τριπλού φονικού στη Θάσο.
  • [08] Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών.
  • [09] Κατάθεση Πάγκαλου στον εισαγγελέα για διαφθορά υπαλλήλων.

  • [01] Δημοσκόπηση MRB-Προβάδισμα 8,9% της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ.

    19/06/2001 21:31:16

    Προβάδισμα 8,9 μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, δίνει η νέα πανελλαδική εξαμηνιαία έρευνα τάσης του εκλογικού σώματος, της εταιρίας Εμ Αρ Μπι. Σύμφωνα με την έρευνα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ αποσπά ποσοστό 34,9%, έναντι 26% του ΠΑΣΟΚ, 5,6% του ΚΚΕ, 3,4% του ΣΥΝ 8,4% το ΚΕΠ και 1,9% το ΔΗΚΚΙ. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ αποσπά ποσοστό 51,3%, έναντι 26,9% του ΠΑΣΟΚ. Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής λαμβάνει 39,3%, έναντι 37,1% του Κώστα Σημίτη. Έχουν γνώση οι φύλακες, ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχει αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση, αλλά, όπως είπε, οι δημοσκοπήσεις δεν αναδεικνύουν κυβερνήσεις και αποτελούν επιστημονικά εργαλεία. Σε ερώτηση περί ανασχηματισμού ο κ.Ρέππας επανέλαβε οτι πρόκειται για μή υπαρκτό θέμα και ότι ματαιοπονούν οσοι ασχολούνται με το θέμα αυτό.

    [02] Οι βασικοί άξονες της κυβερνητικής πολιτικής.

    19/06/2001 21:31:10

    Σταθερότητα στην οικονομία, ένταση των αναπτυξιακών ρυθμών, διεύρυνση της κοινωνικής πολιτικής και συνέχιση της εξωτερικής πολιτικής ειρήνης και συνεργασίας, είναι οι βασικοί άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για το προσεχές διάστημα, όπως τους προσδιόρισε ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Σημίτης προανήγγειλε επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδος στη διευθέτηση της κρίσης στην ΠΔΓΜ

    [03] Συμφωνία ΟΤΟΕ-ΕΕΤ.

    19/06/2001 21:31:04

    Σε συμφωνία για την υπογραφή της νέας σύμβασης των τραπεζοϋπαλλήλων

    κατέληξαν η ΟΤΟΕ και η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών μετά από πολύμηνες και σκληρές διαπραγματεύσεις. Η νέα σύμβαση θα ισχύσει για ένα χρόνο και προβλέπει αυξήσεις 4,2% και ικανοποίηση του αιτήματος της ΟΤΟΕ σχετικά με τα στεγαστικά δάνεια των εργαζομένων στις τράπεζες. Το ποσό των δανείων διαμορφώνεται σε 33 εκατ. δρχ. για κάθε δικαιούχο και προσαυξάνεται κατά 7 εκατ. δρχ. για κάθε παιδί, ενώ το σταθερό επιτόκιο διαμορφώνεται σε 4,5% και 3,5%, αντίστοιχα.

    [04] Δηλώσεις Σηφουνάκη για επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη.

    19/06/2001 21:30:57

    Μόνο προκαθήμενο της ορθόδοξης Εκκλησίας", "καρδιά και ψυχή και μόνη κεφαλή του γένους για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων" χαρακτήρισε ο υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αποχαιρετώντας τον και μετά την ολοκλήρωση της πενθήμερης επίσκεψής του στη Μυτιλήνη. Ο Πατριάρχης αναχώρησε με συμβουλές για ένα Αιγαίο που "ήταν ανέκαθεν μια θάλασσα επικοινωνίας και διαλόγου, ένα αρχιπέλαγος που οφείλει να διαδραματίσει ρόλο γέφυρας, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο όμορων λαών.

    [05] Ολυμπιακοί 2004-Διϋπουργική Επιτροπή-Προϋπολογισμός.

    19/06/2001 21:30:51

    Συστάσεις για αυστηρή τήρηση των κονδυλίων που αφορούν την Ολυμπιάδα του 2004, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, στα μέλη της διϋπουργικής

    επιτροπής, μετά την οριστικοποίηση του προϋπολογισμού, ο οποίος τελικά ανέρχεται στο 1,5 τρις δρχ. Ο κ.Σημίτης, αναφέρθηκε και στα οφέλη που θα προκύψουν για τη χώρα μας από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων. Πριν από τη συνεδρίαση της επιτροπής ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με Γιάννα Αγγελοπούλου η οποία τον ενημέρωσε για την πορεία

    της προετοιμασίας.

    [06] Μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες της Ολυμπιακής.

    19/06/2001 21:30:45

    Σε πραγματικό Γολγοθά εξελίχθηκε το ταξίδι των επιβατών της Ολυμπιακής, καθώς λόγω της αιφνίδιας 24ωρης απεργίας των τεχνικών, η εταιρία αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει μόνο μια πτήση ανά προορισμό και χώρα, στα δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού αντίστοιχα. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε εκνευρισμό και ένταση στους επιβάτες , οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί για την απεργία με αποτέλεσμα να πάνε στο αεροδρόμιο και να φύγουν άπρακτοι.

    [07] Αδίστακτος ο δράστης του τριπλού φονικού στη Θάσο.

    19/06/2001 21:30:38

    Άλυτο παραμένει μέχρι στιγμής το μυστήριο με το τριπλό φονικό στη Θάσο, ενώ η αστυνομία επικεντρώνει τις έρευνές της στο επαγγελματικό και φιλικό περιβάλλον των θυμάτων, τα οποία κηδεύτηκαν σε φορτισμένη ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, αποκλείεται το κίνητρο της ληστείας, ο δράστης πρέπει να ήταν γνωστός, να ήταν αδίστακτος και αποφασισμένος, καθώς πυροβόλησε τα δύο θύματά του σχεδόν εξ επαφής με πιστόλι των εννέα χιλιοστών που είχε σιγαστήρα. Στο νησί οργιάζουν τα σενάρια και οι φήμες για τα αίτια του μακελειού.

    [08] Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών.

    19/06/2001 21:30:31

    Δύο σπείρες ελλήνων και αλβανών εμπόρων ναρκωτικών που εισήγαγαν από την Αλβανία και διακινούσαν στην Αττική και την Κρήτη μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κοκαίνης και χασίς. Συνελήφθησαν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και οι έλληνες Νίκος Δεδερίκος, 44 ετών, Αναστάσιος Ιωαννίδης, 37 ετών, απότακτος αστυνομικός και Παναγιώτης Μυριδάκης, 34 ετών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κιλά και 380 γραμμάρια ηρωίνης, 2 κιλά και 620 γραμμάρια κοκαίνης και πάνω από 200 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

    [09] Κατάθεση Πάγκαλου στον εισαγγελέα για διαφθορά υπαλλήλων.

    19/06/2001 21:30:21

    Κατάθεση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλία Κολιούση έδωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργείται μετά απο καταγγελίες του για διαφθορά υπαλλήλων στις υπηρεσίες Πολεοδομίας. Ο πρώην υπουργός κατάθεσε στοιχεία για την υπόθεση και διευκρίνισε πως το θέμα δεν βρίσκεται στα χιλιάδες αυθαίρετα που φτιάχνουν συμπολίτες μας για να λύσουν το στεγαστικό τους πρόβλημα, αλλά στις καταπατήσεις αιγιαλών, καμμένων εκτάσεων και αρχαιολογικών χώρων για την κατασκευή πολυτελών κατοικιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 June 2001 - 20:30:21 UTC