Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολυζωγόπουλος για κοινωνική ασφάλιση.
  • [02] Αύριο η πρώτη συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Τζεμ στη Σάμο.
  • [03] Με άκρα μυστικότητα οι έρευνες στη Θάσο για το τριπλό φονικό.
  • [04] Ληστεία με λεία 7,5 εκατ. δρχ. στην Αλφα Μπανκ στο Π.Φάληρο.
  • [05] Συνάντηση Κομμουνιστικών κομμάτων-Α.Παπαρήγα.
  • [06] Επίσπευση συνεδρίου ΠΑΣΟΚ-Σχόλια κυβερνητικών στελεχών.
  • [07] Καραμανλής:Αδιαφορεί ο πρωθυπουργός για το μέλλον του τόπου.
  • [08] Εντατικοποίηση των προσπαθειών ζήτησε από τους υπουργούς του ο
  • [09] Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής

  • [01] Πολυζωγόπουλος για κοινωνική ασφάλιση.

    22/06/2001 20:52:43

    Την άποψη ότι μέσα σε ένα χρόνο θα πρέπει να γίνουν ρυθμίσεις ώστε να καταστεί βιώσιμο το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, διατύπωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, σε δηλώσεις του με τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Συνοσπονδίας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το ασφαλιστικό. Σύμφωνα με τον κ. Πολυζωγόπουλο η ΓΣΕΕ εμμένει στις θέσεις της ανεξάρτητα απο τις όποιες εξελίξεις.

    [02] Αύριο η πρώτη συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Τζεμ στη Σάμο.

    22/06/2001 20:52:36

    Διαδοχικές συναντήσεις στη Σάμο και το Κουσάντασι της Τουρκίας θα έχουν αύριο και μεθαύριο οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας, Γιώργος Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ, συνοδευόμενοι από αντιπροσωπεία βιομηχάνων και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης των δύο χωρών. Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεσούτ Γιλμάζ, εκτόξευε απειλές λέγοντας πως αν δεν υπάρξει δίκαιη-όπως την εννοεί η Άγκυρα- επίλυση του Κυπριακού, τότε η Κύπρος μπορεί να μετατραπεί σε πυριτιδαποθήκη, που θα προκαλέσει παρενέργειες σε όλη την περιοχή.

    [03] Με άκρα μυστικότητα οι έρευνες στη Θάσο για το τριπλό φονικό.

    22/06/2001 20:52:30

    Με άκρα μυστικότητα και προς κάθε κατεύθυνση συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για το τριπλό φονικό της Θάσου. Η σύζυγος του δολοφονηθέντος Ιωάννης Κουλούση, Χρυσή, κλήθηκε στην ασφάλεια Καβάλας και έδωσε συμπληρωματική κατάθεση διάρκειας δύο και πλέον ωρών και αποκάλυψε ονόματα ατόμων με τα οποία είχε επαγγελματικές συναλλαγές ο σύζυγός της το τελευταίο 15νθήμερο πριν το θάνατό του. Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της ασφάλειας δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα τηλεφωνήματα μέσω κινητών, που έκαναν τα θύματα λίγες ώρες πριν τη δολοφονία. Η ασφάλεια έχει ζητήσει, με εισαγγελική συνδρομή, σχετική

    ενημέρωση από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

    [04] Ληστεία με λεία 7,5 εκατ. δρχ. στην Αλφα Μπανκ στο Π.Φάληρο.

    22/06/2001 20:52:23

    Ληστεία με λεία 7,5 εκατομμύρια δραχμές σημειώθηκε το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Αλφα Μπανκ στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Οι δράστες ήταν δύο και με την απειλή όπλων ακινητοποίσαν πελάτες και υπαλλήλους και αφού άρπαξαν από τα ταμεία το παραπάνω ποσό, διέφυγαν με μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, την οποία εγκατέλειψαν στην περιοχή του Αλίμου. Η μοτοσικλέτα μεταφέρθηκε στην ασφάλεια Αττικής, όπου άνδρες της σήμανσης ερευνούν για δακτυλικά αποτυπώματα.

    [05] Συνάντηση Κομμουνιστικών κομμάτων-Α.Παπαρήγα.

    22/06/2001 20:52:16

    Την ανάγκη συντονισμού και κοινής δράσης των κομμουνιστικών κομμάτων, ώστε να αναδυθεί μια πιο ισχυρή προωθητική δύναμη που θα διευκολύνει την ταξική πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τόνισε η γγ του ΚΚΕ, στη διάρκεια ομιλίας της, με την οποία άρχισαν οι εργασίες της διεθνούς συνάντησης των κομμουνιστικών κομμάτων απ΄ όλο τον κόσμο. Η κυρία Παπαρήγα υπογράμμισε ακόμη ότι θα πρέπει να διεθνοποιθεί η ταξική πάλη με κοινές κινητοποιήσεις ως έκφραση αγανάκτησης και διαμαρτυρίας.

    [06] Επίσπευση συνεδρίου ΠΑΣΟΚ-Σχόλια κυβερνητικών στελεχών.

    22/06/2001 20:45:49

    Θετικά ήταν τα σχόλια των κυβερνητικών στελεχών για την επίσπευση των διαδικασιών του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Προσερχόμενοι στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, οι περισσότεροι υπουργοί εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγεί από την κρίση και θα συνεχίσει ενωμένο, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση θα βγει ενωμένη και δυνατότερη από το Συνέδριο. Σημείωσαν επίσης ότι χρειάζεται συσπείρωση, ενότητα και στήριξη των πολιτικών που ακολουθούνται.

    [07] Καραμανλής:Αδιαφορεί ο πρωθυπουργός για το μέλλον του τόπου.

    22/06/2001 20:45:43

    Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός έχει χάσει τον έλεγχο, αδιαφορεί για τα προβλήματα του λαού και θυσιάζει το μέλλον του τόπου στο βωμό της μικροπολιτικής, διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Από την πλευρά του ο Νίκος Κωνσταντόπουλος υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση μπαίνουν σε μία διαδικασία τριβών, αντιπαραθέσεων και αναμετρήσεων, ενώ κατά την άποψή του η κοινωνία απορρίπτει τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

    [08] Εντατικοποίηση των προσπαθειών ζήτησε από τους υπουργούς του ο Σημίτης.

    22/06/2001 20:45:36

    Έμφαση στην προώθηση του κυβερνητικού έργου δίνει ο πρωθυπουργός, ο

    οποίος ζήτησε από τους υπουργούς, στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, εντατικοποίηση των προσπαθειών για καλύτερη επόδοση. Ιδιαιτερα ο κ. Σημίτης κάλεσε του υπουργούς Ναυτιλίας και Δημοσίας Τάξεως να εντείνουν τις προσπάθειές τους, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στα λιμάνια και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών αντίστοιχα, ενόψει της τουριστικής περιόδου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ή μεμονωμένων αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, στο άμεσο μέλλον.

    [09] Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής

    22/06/2001 14:39:40

    Εντατικούς ρυθμούς στην προώθηση του κυβερνητικού έργου ζήτησε από τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος τους κάλεσε να συντάξουν σημειώματα με τον προγραμματισμό των τομέων ευθύνης τους για τους επόμενους δύο μήνες. Επέστησε μάλιστα την προσοχή στους τομείς που αφορούν τα λιμάνια και τις πυρκαγιές. Χθες κατά τη συνεδρίαση του ΕΓ αποφασίστηκε ομόφωνα η επίσπευση του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ για τα μέσα Οκτωβρίου. Το ΕΓ θα συνεδριάσει εκ νέου την Τετάρτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 June 2001 - 20:30:20 UTC