Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛΑΣ προανήγγειλε ο Χρυσοχοϊδης.
  • [02] Ντενκτάς-ΟΗΕ-Κυπριακό.
  • [03] Μεγάλη φωτιά σε χαρτοβιομηχανία της Κατερίνης.
  • [04] Στα 2 τρις δρχ το χρέος των πιστωτικών καρτών.
  • [05] Τρεις πανεπιστημιακοί ιατροί απομακρύνθηκαν από το Αλεξάνδρα.
  • [06] Ο κ.Φώτης Νασιάκος νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ
  • [07] Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη-Προβλήματα στα δρομόλια των πλοίων
  • [08] Εργατικό ατύχημα-Ενας νεκρός-Τρείς τραυματίες
  • [09] Εξοδος-Σε επιφυλακή η τροχαία.
  • [10] Σύγκρουση εμπορικών πλοίων-Ενας αγνοούμενος-Τρείς τραυματίες
  • [11] Βρέθηκε νεογέννητο στο Χαλάνδρι.
  • [12] "Τρελή" πορεία ΙΧ στο Σύνταγμα-Τέσσερις τραυματίες
  • [13] Εκλεψαν ένσημα απο τη ΔΟΥ.
  • [14] ΚΥΣΕΑ-ΕΛΑΣ-Πάσσαρης.
  • [15] Εξοδος-Μέτρα.
  • [16] ΟΤΕ-Νέα τηλεφωνική εταιρία.
  • [17] Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον Καρέα.
  • [18] Λαμία-Λαλιώτης-ΠΑΘΕ-Μαλιακός Κόλπος.
  • [19] Αρχίζει από 20 Αυγούστου η διανομή δελτίων κοινωνικού τουρισμού.
  • [20] Για παροχολογία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κ.Καραμανλής.
  • [21] ΥΠΕΧΩΔΕ-Κυρώσεις σε σεισμολόγους-Κώδικας δεοντολογίας.
  • [22] Στον εισαγγελέα ο συνεργός του Πάσσαρη
  • [23] Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ για την εκλογή νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ
  • [24] Πυρκαγιές.
  • [25] ΝΔ-Συσκέψεις.
  • [26] Υπόθεση Κράμπη.
  • [27] Τιμές καυσίμων.

  • [01] Αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛΑΣ προανήγγειλε ο Χρυσοχοϊδης.

    03/08/2001 21:09:35

    Αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ,. που θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση του σώματος, προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, μετά την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, υπό τον πρωθυπουργό, στην διάρκεια της οποίας επιλέχθηκε ο υποστράτηγος Φώτης Νασιάκος, νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ,. μετά την παραίτηση του κ. Γεωργακόπουλου εξαιτίας της αποτυχημένης επιχείρησης σύλληψης του γνωστού κακοποιού, Κ.Πάσσαρη. Ο φίλος του, Δ. Πολυδωρόπουλος απολογείται την Δευτέρα, ενώ στο διαμέρισμά του βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα Ρουμάνου, γνωστού για ληστείες.

    [02] Ντενκτάς-ΟΗΕ-Κυπριακό.

    03/08/2001 21:09:29

    Ο Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε σήμερα ότι θα κάνει το καλυτερο δυνατό για να βοηθήσει την επανάληψη -με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών- των ειρηνευτικών συνομιλιών για το κυπριακό ζήτημα. Οι δηλώσεις του Ντενκτάς έγιναν μετά την ανακοίνωση ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Αναν θα τον συναντήσει στην Αυστρία στις 28 Αυγούστου. "Είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε στις προσπάθειες για να επαναληφθεί ο διάλογος", πρόσθεσε ο Ντεντκάς.

    [03] Μεγάλη φωτιά σε χαρτοβιομηχανία της Κατερίνης.

    03/08/2001 21:06:09

    Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παίρνουν μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στην χαρτοβιομηχανία, ΜΑΞΙ, στην Κατερίνη, λόγω των εύφλεκτων υλικών. Δασική έκταση έκαψαν οι φωτιές στο Χαροκόπιο Ιωαννίνων, καθώς και στην περιοχή Λακιά, στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Ολες οι φωτιές βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο.

    [04] Στα 2 τρις δρχ το χρέος των πιστωτικών καρτών.

    03/08/2001 21:06:03

    Στα 2,1 τρις. δρχ ανήλθε το σύνολο των καταναλωτικών δανείων στο τέλος Μαϊου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 51,8%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 4,7% του ΑΕΠ της χώρας μας, το οποίο θεωρείται από τα χαμηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπου ο μέσος όρος υπερβαίνει το 10%. Για πρώτη φορά, η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το υπόλοιπο των πιστωτικών καρτών έφθασε το Μάιο στα 954 δις. δρχ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 60% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Από την αρχή του έτους, το υπόλοιπο του "χρέους" των ελληνικών νοικοκυριών μέσω των πιστωτικών καρτών αυξήθηκε κατά 200 δις. δρχ. ή κατά 20,7%

    [05] Τρεις πανεπιστημιακοί ιατροί απομακρύνθηκαν από το Αλεξάνδρα.

    03/08/2001 21:05:57

    Την απομάκρυνση τριών πανεπιστημιακών γιατρών από το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Α' Περιφερειακού Συστήματος Υγείας (ΠΕΣΥ) Αττικής, που συνεδρίασε σήμερα. Πρόκειται για τους κ.κ. Δημήτρη Λουτράδη, αναπληρωτή καθηγητή Μαιευτικής - Γυναικολογίας, Δημήτρη Μιναρετζή, λέκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γεώργιο Καλλιπολίτη, επίκουρο καθηγητή.

    Οι τρεις γιατροί απομακρύνονται από το Νοσοκομείο ,διότι δεν διέκοψαν τη συνεργασία τους με τη Γυναικολογική Κλινική «Μητέρα, παραβαίνοντας σχετική διάταξη του νέου νόμου για το ΕΣΥ, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή την 1η Ιουνίου.

    [06] Ο κ.Φώτης Νασιάκος νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

    03/08/2001 13:41:08

    Ο υποστράτηγος Φώτης Νασιάκος, ο οποίος μέχρι πρόσφατα υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, αναλαμβάνει νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ..

    Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι σύντομα θα καταρτιστεί ένα νέο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της ΕΛ.ΑΣ. Ο κ.Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι δεν πρέπει να υποκύψουμε στην μοιρολατρεία αλλά να προχωρήσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει για αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Η τοποθέτηση του νέου αρχηγού, έγινε μετά από συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Υπενθυμίζεται ότι ο μέχρι πρότινος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννης Γεωργακόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την αποτυχία της αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψη του επικίνδυνου κακοποιού Κώστα Πάσσαρη.

    [07] Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη-Προβλήματα στα δρομόλια των πλοίων

    03/08/2001 13:10:34

  • Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων δημιουργούν και σήμερα οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τα 8 μποφόρ. Από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια με τα συμβατικά πλοία, ενώ δεν αναχωρούν τα "ΧΑ`Ι` ΣΠΙΝΤ 1 και 3". Από τη Ραφήνα δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια με τα ταχύπλοα, ενώ κανονικά αναχωρούν τα επιβατηγά και οχηματαγωγά πλοία. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία οι βορειάδες θα αρχίσουν να εξασθενούν από αύριο.

    [08] Εργατικό ατύχημα-Ενας νεκρός-Τρείς τραυματίες

    03/08/2001 13:09:54

  • Εργατικό ατύχημα με ένα νεκρό και τρεις τραυματίες έγινε το μεσημέρι στην Κυνοσούρα Σαλαμίνας. Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σημειώθηκε έκρηξη σε υπο διάνοιξη αγωγό λυμμάτων στον οποίο εργαζόταν συνεργείο το οποίο ανήκε στην τεχνική εταιρία "Αθηνά". Τα στοιχεία του θύματος και των τραυματιών δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο της Σαλαμίνας.

    [09] Εξοδος-Σε επιφυλακή η τροχαία.

    03/08/2001 13:09:47

  • Σε επιφυλακή έχει τεθεί η τροχαία προκειμένου να διευκολύνουν τους τελευταίους αδειούχους του Αυγούστου. Από τις 3 θα παραχωρήσει μία επιπλέον λωρίδα στο ρεύμα εξόδου και των δύο εθνικών οδών. Το απόγευμα αναμένεται να αναχωρήσει και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για τις θερινές του διακοπές. Επίσης σήμερα αναχωρεί για την Ιο και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

    [10] Σύγκρουση εμπορικών πλοίων-Ενας αγνοούμενος-Τρείς τραυματίες

    03/08/2001 13:09:41

  • Ενας αγνοούμενος και τρεις ελαφρά τραυματισμένοι, αλλοδαποί ναυτικοί είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης δύο εμπορικών πλοίων το πρωί, κοντά στις ακτές της Αλγερίας. Το ναυτικό ατύχημα έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες όταν συγκρούστηκαν το ελληνικό φορτηγό πλοίο "ΙΣΤ ΓΟΥΙΝΤ" με πλήρωμα 11 Ελληνες και 18 αλλοδαπούς με το υπό σημαία Σιγκαπούρης υγραεριοφόρο "ΜΕΘΑΝ ΠΟΛΑΝ" στο οποίο επέβαιναν δέκα Ελληνες και 30 αλλοδαποί ναυτικοί. Το εληνικό φορτηγό είχε αποπλεύσει από τη Νιγηρία για τον Πειραιά, ενώ το υπό σημαίας Σιγκαπούρης από την Ισπανία για την Αλγερία.

    [11] Βρέθηκε νεογέννητο στο Χαλάνδρι.

    03/08/2001 13:09:34

  • Ενα νεογέννητο αγοράκι βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το πρωί στο πλατύσκαλο έξω απο το ΙΚΑ Χαλανδρίου στην Αθήνα. Το μωρό βρήκε μια γυναίκα που περνούσε απο το σημείο και άκουσε το κλάμα του. Η γυναίκα ειδοποίησε την αστυνομία και το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, όπου διαπιστώθηκε οτι είναι πολύ καλά στην υγεία του. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου.

    [12] "Τρελή" πορεία ΙΧ στο Σύνταγμα-Τέσσερις τραυματίες

    03/08/2001 13:09:27

  • ΙΧ αυτοκίνητο ξέφυγε το πρωί από την πορεία του, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και έπεσε πάνω σε τέσσερα άτομα που περίμεναν σε στάση λεωφορείου, στη Φιλελλήνων, στην πλατεία Συντάγματος. Τα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, όπως και ο οδηγός του αυτοκινήτου Ηρακλής Ντάλτας, 34 ετών από τη Βόρειο Ηπειρο και μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.

    [13] Εκλεψαν ένσημα απο τη ΔΟΥ.

    03/08/2001 13:09:20

  • Ληστεία έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της ΔΟΥ ενσήμων Πειραιά. Δύο άγνωστοι, εισέβαλαν στα γραφεία και αφού έδεσαν και κλείδωσαν σε τουαλέτα τον υπάλληλο Χρήστο Ορφανό 47 ετών, άρπαξαν άγνωστο αριθμό ενσήμων και παραβόλων. Οι δράστες εξαφανίστηκαν ανενόχλητοι αφού μέσα στο κτίριο δεν υπήρχε κανείς ενώ τον δεμένο υπάλληλο ανακάλυψαν οι συνάδελφοί του, όταν προσήλθαν στην υπηρεσία.

    [14] ΚΥΣΕΑ-ΕΛΑΣ-Πάσσαρης.

    03/08/2001 10:00:59

    Συνεδριάζει στις 12 το ΚΥΣΕΑ, υπό τον κ. Σημίτη για επιλογή νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ μετά την παραίτηση του Ιωάννη Γεωργακόπουλου, για την αποτυχημένη απόπειρα σύλληψης του κακοποιού Κώστα Πάσσαρη. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες στο Νέο Κόσμο για εντοπισμό του Πάσσαρη, ενω εξετάζεται η συμμετοχή του σε ληστείες και τρομοκρατικές ενέργειες. Ο φίλος του Δημήτρης Πολυδωρόπουλος, που φιλοξενούσε τον δραπέτη στο διαμέρισμά του, συνελήφθη και απολογείται τη Δευτέρα για σωρεία κατηγοριών μαζί με τον Πάσσαρη σε βαθμό κακουργήματος.

    [15] Εξοδος-Μέτρα.

    03/08/2001 10:00:53

    Μαζική αναμένεται η έξοδος απο την Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα και η Τροχαία θα εφαρμόσει σήμερα και την Κυριακή έκτακτα μέτρα εξόδου και εισόδου των οχημάτων και στα δυο εθνικά οδικά δίκτυα. Απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συμβατικών επιβατηγών-οχηματαγωγών σκαφών.

    [16] ΟΤΕ-Νέα τηλεφωνική εταιρία.

    03/08/2001 10:00:47

    Υπεγράφη η πρώτη συμφωνία διασύνδεσης, σε καθεστώς πλήρους απελευθερωμένης αγοράς, μεταξύ του ΟΤΕ και της εταιρίας Quest Wireless ΑΕ, μιας εκ των εταιριών που έχουν λάβει άδεια σταθερής ασύρματης πρόσβασης. Η συμφωνία προβλέπει τη διασύνδεση του δικτύου ΟΤΕ με το δίκτυο της Quest Wireless και αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα μετά την ανάπτυξη του δικτύου της τελευταίας. Αρχικά η διασύνδεση θα γίνει σε τρεις περιοχές της χώρας, καθιστώντας δυνατή την επικοινωνία των συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας των δύο εταιριών.

    [17] Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον Καρέα.

    02/08/2001 21:02:16

    Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στον Καρέα. Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος 15 οχήματα της Πυροσβεστικής και 45 πυροσβέστες. Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά στον Μαραθώνα Αίγινας καθώς και στο Αλιβέρι Εύβοιας. Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκαν τα ξημερώματα οι πυρκαγιές στο Γιαλισκάρι στη Τζια και στον Αγιο Νικόλαο στη Ζάκυνθο. Η πυρκαγιά στην Κέα προκλήθηκε από φωτοβολίδα που έρριξε Ελβετός ιδιοκτήτης κότερου. Στην κατάσβεση και των δύο πυρκαγιών μετείχαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

    [18] Λαμία-Λαλιώτης-ΠΑΘΕ-Μαλιακός Κόλπος.

    02/08/2001 21:02:09

    Τη βεβαιότητα ότι στο τέλος του 2001 θα έχει κατασκευασθεί το 80% του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη, κατέθεσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, από την Λαμία όπου παρουσίασε τις νέες επιλογές για τους εθνικούς άξονες, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα, το τοπίο και για 70 περίπου χιλιόμετρα του πετάλου του Μαλιακού κόλπου, ανακοινώνοντας ότι εγκαταλείφθηκε η κατασκευή της ζεύξης του Μαλιακού κόλπου. Ο κ.Λαλιώτης δεν έχασε την ευκαιρία να ασκησει κριτική και στην Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την έμμεσα τόσο για την ποσότητα, όσο και για την ποιότητα των έργων, στην περίοδο 1990-1993.

    [19] Αρχίζει από 20 Αυγούστου η διανομή δελτίων κοινωνικού τουρισμού.

    02/08/2001 21:02:03

    Από τις 20 έως τις 23 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η διανομή των δελτίων κοινωνικού τουρισμού του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Η

    διανομή θα γίνει από συγκεκριμένα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας

    από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι. Σε περίπτωση μη εξαντλήσεως των δελτίων θα γίνει και νέα διανομή, για την οποία θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

    [20] Για παροχολογία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κ.Καραμανλής.

    02/08/2001 21:01:56

    Για παροχολογία, κατηγόρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, την κυβέρνηση, ενόψει της ΔΕΘ, όταν, όπως είπε, το κρυφό χρέος και τα ελλείμματα αυξάνουν, και όταν υποθηκεύονται τα μελλοντικά έσοδα, με τη μορφή προμετόχων. Ο πρωθυπουργός είπε, ενόψει των κομματικών διαδικασιών διολισθαίνει στο "Σημίτη δώστα όλα", υποθηκεύοντας το αύριο.

    [21] ΥΠΕΧΩΔΕ-Κυρώσεις σε σεισμολόγους-Κώδικας δεοντολογίας.

    02/08/2001 21:01:50

    Με κυρώσεις απειλεί το ΥΠΕΧΩΔΕ και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, όσους σεισμολόγους δεν τηρούν τον κώδικα δεοντολογίας με τα μαζικά μέσα ενημέρωσης. Συνιστούν στους σεισμολόγους να αποφεύγουν τις δημόσιες αντιπαραθέσεις και να μην δημοσιοποιούν στοιχεία από έρευνες, που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Αν οι επιστήμονες αυτοί παραβούν τον κώδικα, τότε θα διακόπτονται οι επιχορηγήσεις για τα ερευνητικά προγράμματα.

    [22] Στον εισαγγελέα ο συνεργός του Πάσσαρη

    02/08/2001 13:01:53

    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 24χρονος Δημήτρης Πολυδωρόπουλος που συνελήφθη σε διαμέρισμα στο Νέο Κόσμο κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη του κακοποιού Κώστα Πάσσαρη.

    Στο εν λόγω διαμέρισμα οι αστυνομικοί βρήκαν ένα όπλο τύπου καλάζνικοφ, χειροβομβίδες, τρία πιστόλια και υπολλείμματα κοκαϊνης ενώ ο ίδιος ο 24χρονος προανακριτικά φέρεται να έχει ομολογήσει οτι είχε επαφές με τον καταζητούμενο κακοποιό.

    Ο Πολυδωρόπουλος που μεταφέρθηκε στα δικαστήρια με αυτοκίνητο της Ασφάλειας με συμβατικές πινακίδες συνοδευόμενος απο τέσσερις αστυνομικούς αναμένεται σε λίγη ώρα να προσαχθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

    [23] Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ για την εκλογή νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ

    02/08/2001 12:05:46

    Αύριο το μεσημέρι, θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη το ΚΥΣΕΑ, με αποκλειστικό θέμα την τοποθέτηση νέου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Σημειώνεται ότι χθες ο αντιστράτηγος Ιωάννης Γεωργακόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του, από τη θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. μετά την αποτυχημένη επιχείρηση σύλληψης του επικίνδυνου κακοποιού Κώστα Πάσσαρη.

    Αστυνομικοί συνεχίζουν τις εξονυχιστικές έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Κόσμου, προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του Πάσσαρη, ο οποίος φέρεται να έχει τραυματιστεί από τις ανταλλαγές των πυροβολισμών με αστυνομικούς.

    [24] Πυρκαγιές.

    02/08/2001 09:18:24

    Υπο έλεγχο τέθηκαν το πρωί πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει χθες το βράδυ στην Κέα και σε περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Κυλιόμενο και Λαγοπόδαρο του Αρτεμισίου Ζακύνθου. Στην κατάσβεση της φωτιάς στην Κέα μετείχαν 20 οχήματα με 60 άνδρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι έφθασαν στο νησί με πλοίο απο το Λαύριο. Στην αντίστοιχη της Ζακύνθου μετείχαν 7 οχήματα και 20 πυροσβέστες. Και στις δυο περιπτώσεις έλαβαν μέρος και ελικόπτερα.

    [25] ΝΔ-Συσκέψεις.

    02/08/2001 09:18:18

    Με τα ελληνοτουρκικά, τη ρευστότητα στα Βαλκάνια, θέματα αμύνης και εξοπλισμού, καθώς και η νησιωτική πολιτική απασχόλησαν τη χθεσινή

    συνεδρίαση υπο τον κ. Καραμανλή της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της ΝΔ. Ζήτησε δε απο τα στελέχη συλλογικότητα, άριστο συντονισμό και συνεργασία αλλα και καλή δημόσια παρουσία. Πρόσθεσε ακόμη οτι τα στελέχη θα πρέπει να ειναι προετοιμασμενα στις δημόσιες εμφανίσεις τους να ασκούν τεκμηριωμένη κριτική και να αντιπροτείνουν τις θέσεις του κόμματος.

    [26] Υπόθεση Κράμπη.

    02/08/2001 09:18:12

    Την άποψη ότι σύντομα ο Παναγιώτης Κράμπης, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της φίλης του Σούλας Καλαθάκη, θα εκδοθεί απο την Αγγλία στη χώρα μας, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης. Στις αρχές Ιουλίου ο υπουργός Εσωτερικων της Αγγλίας απέρριψε την προσφυγή των δικηγόρων του Κράμπη κατά της έκδοσης του στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, ο Κράμπης προσέφυγε κατά της απόφασης του Αγγλου υπουργού στο αρμόδιο πρωτοβάθμιο δικαστήριο και η αίτησή του απερρίφθη.

    [27] Τιμές καυσίμων.

    02/08/2001 09:18:03

    Αυξημένα πωλούνται από τα μεσάνυκτα τα υγρά καύσιμα. Ειδικότερα, αυξήθηκαν οι τιμές της βενζίνης σούπερ κατά 2,9 δρχ το λίτρο, της αμόλυβδης κατά 3 δρχ το λίτρο, του πετρελαίου κίνησης κατά 1,5 δρχ το λίτρο και κατά 2,6 δρχ του πετρελαίου θέρμανσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 August 2001 - 20:31:00 UTC