Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαύρη επέτειος Αττίλα-2.
  • [02] Ελέγχονται οι πυρκαγιές.
  • [03] Εξοδος για Δεκαπενταύγουστο.
  • [04] Ελλάδα-ΠΓΔΜ.
  • [05] Γ'ΚΠΣ
  • [06] Ελληνικό αεροπλάνο.
  • [07] Πατριάρχης Ιεροσολύμων.
  • [08] Εκδρομείς-Δεκαπενταύγουστος.
  • [09] Ελληνες αθλητές.
  • [10] Καραμανλής-Κυπριακό.

  • [01] Μαύρη επέτειος Αττίλα-2.

    14/08/2001 11:56:18

    Κόμματα και οργανώσεις στην Κύπρο καταδικάζουν σήμερα με ανακοινώσεις τους τη δεύτερη τουρκική εισβολή που εκδηλώθηκε στις 14 Αυγούστου 1974 και οδήγησε στην κατάληψη του μεγαλύτερου υπό κατοχή τμήματος της Κύπρου, δημιουργώντας 200.000 πρόσφυγες. Τα κόμματα απευθύνουν μήνυμα αγωνιστικότητας προς τον κυπριακό λαό και ζητούν δίκαιη λύση του Κυπριακού προβλήματος.

    [02] Ελέγχονται οι πυρκαγιές.

    14/08/2001 11:56:10

    Υπό έλεγχο τέθηκαν το πρωί οι πυρκαγιές που είχαν εκδηλωθεί χθες σε αγροτοδασικές εκτάσεις στο Αγρίνιο, την Κόρινθο, την Καλαμάτα και τη Ναύπακτο. Στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών μετέχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

    [03] Εξοδος για Δεκαπενταύγουστο.

    14/08/2001 11:54:59

    Αυξημένη είναι η κίνηση απο το πρωί στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, απ' όπου έχουν προγραμματιστεί περίπου 50 δρομολόγια πλοίων, ανόψει του αυριανού εορτασμού της γιορτής της Παναγίας. Μεγάλη είναι η ζήτηση των εισιτηρίων προς την Τήνο και την Πάρο. Ομως και σήμερα επικρατούν στα πελάγη ισχυροί άνεμοι που φθάνουν και τα 8 μποφόρ. Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας συνιστά σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν προς τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία. Στο μεταξύ, η Τροχαία έχει τεθεί σε επιφυλακή και στα δυο εθνικά οδικά δίκτυα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων. Στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου θα παραχωρηθεί απο τις 3.00 μετά το μεσημέρι μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας απο το Δαφνί μέχρι την Ελευσίνα. Επίσης μια επιπλέον λωρίδα θα δοθεί και στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

    [04] Ελλάδα-ΠΓΔΜ.

    14/08/2001 09:54:08

    Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να συνεισφέρει ενεργά στην επιτυχία της εφαρμογής της ειρηνευτικής συμφωνίας που υπεγράφη χθες στα Σκόπια απο τους εκπροσώπους των δυο κυρίαρχων εθνοτήτων της ΠΓΔΜ τους Αλβανούς και τους Σλάβους. Σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, τόνισε οτι η Ελλάδα θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της για να στηρίξει την σταθερότητα, την ανάπτυξη και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της ΠΓΔΜ. Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

    [05] Γ'ΚΠΣ

    14/08/2001 09:54:01

    Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας επιταχύνει τις διαδικασίες για την υλοποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Εως σήμερα οι εισροές κοινοτικών κονδυλίων για τα έργα του Γ'ΚΠΣ ανέρχονται σε 545 δισ. δρχ. Στόχος του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας είναι το ποσό αυτό να ανέλθει μέχρι τέλος του χρόνου στο 1,5 τρισ. δρχ.

    [06] Ελληνικό αεροπλάνο.

    14/08/2001 09:53:55

    Γεγονός αποτελεί το πρώτο εξ'ολοκλήρου ελληνικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος, που φέρει την ονομασία "Πήγασος". Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ η κατασκευή του ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια από την Πολεμική Αεροπορία, πέρασε επιτυχώς τις δοκιμές και πριν από μία εβδομάδα εκτέλεσε την πρώτη επιχειρησιακή αποστολή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η παραγωγή του.

    [07] Πατριάρχης Ιεροσολύμων.

    14/08/2001 09:53:48

    Νέος Πατριάρχης Ιεροσολύμων εξελέγη χθες ο μέχρι τώρα μητροπολίτης Ιεραπόλεως Ειρηναίος και επί σειρά ετών Εξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, εξελέγη νέος Πατριάρχης Ιεροσολύμων. Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον κ. Ειρηναίο έστειλαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου.

    [08] Εκδρομείς-Δεκαπενταύγουστος.

    14/08/2001 09:53:42

    Προβλήματα στην ομαλή διακίνηση των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου προς τα νησιά του Αιγαίου, προκαλούν οι πολύ ισχυροί βοριάδες που πνέουν στα πελάγη. Παρόλα αυτά τα Λιμεναρχεία του Πειραιά και της Ραφήνας έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια για Τήνο και Πάρο, εξαιτίας της αυξημένης κίνησης στα δυο αυτά νησιά με αφορμή την αυριανή γιορτή της Παναγίας.

    [09] Ελληνες αθλητές.

    14/08/2001 09:53:36

    Με τέσσερα μετάλλια και πολύ καλές επιδόσεις και υποσχέσεις για το μέλλον, επιστρέφουν σήμερα οι αθλητές μας του στίβου, που πήραν μέρος στο 8-ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στον Καναδά. Ο πρωταθλητής μας στον ακοντισμό Κώστας Γκατσιούδης, αν και τραυματισμένος στο πόδι, κατάφερε να πάρει τελικά το χάλκινο μετάλλιο, στέλνοντας το ακόντιο στα 89 μέτρα και 95 εκατοστά. Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον Κώστα Γκατσιούδη για την επιτυχία του αυτή, έστειλαν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων.

    [10] Καραμανλής-Κυπριακό.

    14/08/2001 09:53:29

    Έκκληση για εγρήγορση στο Κυπριακό απευθύνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, με αφορμή τη συμπλήρωση, σήμερα, 27 χρόνων από τη δεύτερη φάση του Αττίλα. Ο κ. Καραμανλής σημειώνει επίσης ότι η φετινή επέτειος συμπίπτει με τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να πετύχουν την επανάληψη της διαδικασίας των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, κυρίως πείθοντας την τουρκική πλευρά να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 August 2001 - 11:30:27 UTC