Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύο ψαράδες ψάρεψαν 14 καρχαρίες ανοικτά του Ρεθύμνου
  • [02] Σημίτης-Παπαντωνίου-Πασχαλίδης-Πρόεδρος ΣΒΒΕ.
  • [03] Καραμανλής- Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.
  • [04] Αυστηρότερες διατάξεις για εμπόρους ναρκωτικών
  • [05] Απάντηση Ρέππα σε Χριστόδουλο για ταυτότητες

  • [01] Δύο ψαράδες ψάρεψαν 14 καρχαρίες ανοικτά του Ρεθύμνου

    21/08/2001 17:10:42

    Ο Γιάννης Κοκολάκης, ψαράς από την Γεωργιούπολη Χανίων, και ο γιος του βγήκαν χθες το βράδυ στα ανοικτά του Ρεθύμνου, για την καθιερωμένη τους βόλτα. Ηλπιζαν ότι η ψαριά θα είναι καλή. Δεν πίστευαν όμως στα μάτια τους όταν ανεβάζοντας τα παραγάδια τους, είδαν ότι είχαν ψαρέψει 14!!! καρχαρίες.

    Ο μεγαλύτερος ήταν 120 κιλά, είχε μήκος 3 μέτρα, ενώ στην "ψαριά" υπήρχαν και πολλά καρχαριάκια.

    [02] Σημίτης-Παπαντωνίου-Πασχαλίδης-Πρόεδρος ΣΒΒΕ.

    21/08/2001 17:05:21

    Οι αναπτυξιακές προοπτικές της Βορείου Ελλάδας και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου, Μακεδονίας - Θράκης Γιώργο Πασχαλίδη και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας Δημήτρη Συμεωνίδη.

    Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Παπαντωνίου τόνισε ότι συζητήθηκε η ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης που φιλοδοξεί να γίνει το οικονομικό κέντρο των Βαλκανίων τα επόμενα χρόνια. Επίσης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δίνουν μεγάλη σημασία στην υλοποίηση των εν εξελίξει έργων υποδομής της Βόρειας Ελλάδας και μάλιστα αναζητήθηκαν τρόποι για την επιτάχυνση της υλοποίησής τους.

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας πρόσθεσε επίσης ότι συζητήθηκε κατά τη συνάντηση και η αναθεώρηση του αναπτυξιακού νόμου 2061/98 που αφορά την ανάπτυξη της περιφέρειας. Συγκεκριμένα, είπε ότι ο διάλογος με τους παραγωγικούς φορείς θα αρχίσει τον Οκτώβριο και αναμένεται το νέο νομοσχέδιο να προωθηθεί προς ψήφιση στις αρχές του 2002.

    Ο υπουργός Μακεδονίας Γ. Πασχαλίδης σημείωσε ότι θα ανοίξει ένας κύκλος επαφών για τη Βόρεια Ελλάδα με τρεις βασικούς άξονες, την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα το 2003 την αναγόρευση της Θεσσαλονίκης σε ολυμπιακή πόλη το 2004 και την ανάληψη της διοργάνωσης της Διεθνούς Εκθεσης EXPO το 2008 από την ΔΕΘ.

    Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Δημήτρης Συμεωνίδης με τη σειρά του τόνισε ότι μετέφερε στον πρωθυπουργό (ενόψει της ΔΕΘ) τις δυσκολίες στην ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας και ζήτησε από τον κ. Σημίτη όχι δεσμεύσεις αλλά μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν, θέμα στο οποίο (όπως συνέχισε) βρήκε θετική ανταπόκριση.

    [03] Καραμανλής- Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

    21/08/2001 16:53:13

    Με το προεδρείο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, συναντήθηκε, σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, στα πλαίσια των επαφών που θα έχει πριν από την επίσκεψή του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

    Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δημήτρης Συμεωνίδης, μετά απο τη συνάντηση που διήρκεσε περίπου μία ώρα, είπε ότι είναι απόλυτα ταυτόσημες οι σκέψεις και οι απόψεις τους και μετά όσα πιστεύουμε και προγραμματίζουμε να πούμε στον πρωθυπουργό.

    Υπάρχουν ορισμένα πράγματα, είπε ο κ. Συμεωνίδης, που τα γνωρίζουμε και πρέπει να αλλάξουν.

    Κατά τη συνάντηση, αναφέρθηκαν οι καθυστερήσεις, όπως τόνισαν, στα μεγάλα έργα στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα η Εγνατία Οδός, οι διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζονται στην οικονομία, η υλοποίηση του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, καθώς και η άμεση εφαρμογή του σχεδίου για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.

    [04] Αυστηρότερες διατάξεις για εμπόρους ναρκωτικών

    21/08/2001 16:52:00

    Αυστηρότερες διατάξεις σχετικά με την αποφυλάκιση και την χορήγηση τακτικής άδειας στους φυλακισθέντες εμπόρους ναρκωτικών, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο εισήχθη προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή του Κοινοβουλίου.

    Το νομοσχέδιο προβλέπει για τους εμπόρους ναρκωτικών που θα συλληφθούν μετά από την ψήφισή του, ότι θα μπορούν να απολυθούν, μονάχα εφ όσον εκτίσουν τα τέσσερα πέμπτα της ποινής τους (έχοντας εκτίσει σε πραγματικό χρόνο, τουλάχιστον τα δύο τρίτα της ποινής) ή, σε περίπτωση ισόβιας κάθειρξης, μετά από τουλάχιστον είκοσι έτη. Τακτικές άδειες, χορηγούνται δε, εφ όσον ο κρατούμενος έχει εκτίσει τα δύο πέμπτα της ποινής του και η κράτηση έχει διαρκέσει τουλάχιστον ένα έτος. Ειδικά για τους καταδικασθέντες σε ισόβια, οι τακτικές άδειες θα χορηγούνται μετά την παρέλευση δέκα ετών.

    [05] Απάντηση Ρέππα σε Χριστόδουλο για ταυτότητες

    21/08/2001 16:43:33

    Το θέμα των ταυτοτήτων έχει κλείσει οριστικά, άλλωστε και οι αποφάσεις του ΣτΕ απάντησαν οριστικά στις τελευταίες ενστάσεις για το θέμα αυτό, αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας.

    Η Εκκλησία της Ελλάδος, τονίζει ο κ. Ρέππας, έχει πνευματικό ρόλο και σε καμμία περίπτωση ο Προκαθήμενός της δεν μπορεί και δεν πρέπει να φαντάζεται ότι μπορεί να υποκαταστήσει τη συνταγματική λειτουργία και τη λαϊκή κυριαρχία.

    Πιστεύουμε, προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι ο αμοιβαίος σεβασμός των διακριτών ρόλων Πολιτείας-Εκκλησίας αποτελεί τη βάση για ένα επικοδομητικό διάλογο και μία γόνιμη συνεργασία.

    Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος από τον Βόλο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη

    είχε δηλώσει οτι οι άνθρωποι που έχουν πολιτική σκέψη κάνουν αναθεωρήσεις σε αυτά που έχουν αποφασίσει και αυτό δε σημαίνει ούτε ήττα, ούτε υποχώρηση, ούτε ασυνέπεια, αλλά αντιθέτως πολιτική ευελιξία, η οποία είναι πολύ χρήσιμο να υπάρχει στους πολιτικούς μας άνδρες.

    Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε επίσης, ευθεία αναφορά στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι «δεν είναι χαρακτηριστικό ενός ηγέτη το να εμμένει με πείσμα σε μία απόφαση που δεν θέλει ο ελληνικός λαός και έφερε ως παράδειγμα τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος το 1981 πρότεινε υποχρεωτικό πολιτικό γάμο, αλλά όταν είδε την αντίδραση της Εκκλησίας και του λαού έκανε πίσω και είπε "όχι", να γίνει προαιρετικός".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 August 2001 - 20:30:18 UTC