Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κως-Σύλληψη λαθρομεταναστών.
  • [02] Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών.
  • [03] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπ.Ανάπτυξης.
  • [04] ΝΔ-Σύσκεψη υπό τον Κ.Καραμανλή.
  • [05] Σύσκεψη υπό τον κ.Σημίτη για οικονομία.
  • [06] Κυβέρνηση-Χριστόδουλος .
  • [07] Σημίτης-Οικονομική πολιτική .
  • [08] Ελλάδα-ΠΓΔΜ .
  • [09] Ναυπηγεία-Αντιπαράθεση .
  • [10] Ανεργία- Προγράμματα .
  • [11] Απαγόρευση φαρμάκου .
  • [12] Δίωξη κατά Λιμενικών .

  • [01] Κως-Σύλληψη λαθρομεταναστών.

    22/08/2001 13:17:45

    Ανδρες του Λιμενικού Σώματος της Κώ συνέλαβαν σε τέσσερα διαφορετικά περιστατικά, τα ξημερώματα, συνολικά 36 λαθρομετανάστες, οι οποίοι προσπάθησαν να αποβιβαστούν στις ακτές της νήσου. Οι λαθρομετανάστες αλλά και ένας Τούρκος δουλέμπορος, ο οποίος επίσης συνελήφθη, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    [02] Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών.

    22/08/2001 13:16:07

    Σπείρα ληστών εξαρθρώθηκε από την αστυνομία, η οποία συνέλαβε τέσσερα άτομα στον Ωρωπό Αττικής. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πιστόλια, ένα αυτόματο όπλο, φυσίγγια και ναρκωτικά. Πρόκειται για τους Δημήτρη Ρούσσο 37 ετών, Νίκο Τσαμπαρλή 43 ετών και τα αδέλφια Χριστόφορο και Ιωάννη Μαργώνη 33 και 39 ετών αντίστοιχα. Οι συλληφθέντες ενέχονται σε ληστείες τραπεζών.

    [03] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπ.Ανάπτυξης.

    22/08/2001 13:14:52

    Ψηφίστηκε επί της αρχής του το υπερνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η ΝΔ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για επιλήψιμη και ύποπτη τακτική στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και την κάλεσε να αποσύρει το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Απαντώντας ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης χαρακτήρισε διάτρητα και ανεδαφικά τα επιχειρήματα του κ. Καραμανλή, ο οποίος, όπως είπε, δυσφημεί το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και υπονομεύει το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας.

    [04] ΝΔ-Σύσκεψη υπό τον Κ.Καραμανλή.

    22/08/2001 13:13:39

    Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στη Ρηγίλλης υπό την προεδρία του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και τη συμμετοχή των συντονιστών των Ομάδων Διαρκών Επιτροπών. Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τους έξι αυτούς τομείς, ενώ δόθηκε έμφαση στις εξελίξεις στην οικονομία και την κατάσταση στην Παιδεία.

    [05] Σύσκεψη υπό τον κ.Σημίτη για οικονομία.

    22/08/2001 13:11:14

    Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου. Εξετάστηκαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καθώς και η κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2002. Οπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ.Παπαντωνίου, υπάρχουν περιθώρια για τη στήριξη των χαμηλόμισθων καθώς και ευαίσθητων τομέων όπως η Παιδεία και η Υγεία, μέτρα τα οποία, όπως είπε, θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Στη 1 ο κ.Σημίτης είχε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ενόψει του αυριανού υπουργικού συμβουλίου, το οποίο θα ασχοληθεί με την εκπαίδευση.

    [06] Κυβέρνηση-Χριστόδουλος .

    22/08/2001 10:18:59

    Ευθεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού, εξαπέλυσε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος για τις ταυτότητες. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, είπε ότι δεν είναι χαρακτηριστικό ενός ηγέτη το να εμμένει με πείσμα σε μία απόφαση που δεν θέλει ο λαός. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο αποκάλεσε πραγματικό ηγέτη. Ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας, απάντησε οτι το θέμα των ταυτοτήτων έχει λήξει και σε καμία περίπτωση ο αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη συνταγματική λειτουργία και τη λαϊκή κυριαρχία.

    [07] Σημίτης-Οικονομική πολιτική .

    22/08/2001 09:49:48

    Συνεχίζονται οι επαφές του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης της Θεσσαλονίκης. Σήμερα ο πρωθυπουργός θα έχει συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπου θα οριστικοποιηθούν το ύψος των κοινωνικών παροχών και τα μέτρα ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, την οποία θα εξαγγείλει κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ.

    [08] Ελλάδα-ΠΓΔΜ .

    22/08/2001 09:49:42

    Τη διασφάλιση των συνθηκών ασφαλείας στην ΠΓΔΜ ζητεί η Ελλάδα πριν να αποστείλει στρατιωτική δύναμη δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ. Την αντίθεσή του με την αποστολή ελληνικής δύναμης εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, που συναντήθηκε χθες με τον κ. Τσοχατζόπουλο. Χθές, πάντως το ΝΑΤΟ άναψε το πράσινο φώς, για την αποστολή της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στα Σκόπια.

    [09] Ναυπηγεία-Αντιπαράθεση .

    22/08/2001 09:49:35

    Η συζήτηση στη Βουλή για την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αποτέλεσε το πρώτο πεδίο αντιπαράθεσης κυβέρνησης- αντιπολίτευσης μετά τις διακοπές. Ο υπουργός Ανάπτυξης αφού επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση επέκρινε με δριμύτητα τη στάση της ΝΔ κατηγορώντας την για καταστροφολογία. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι με την πώληση των ναυπηγείων να καλύψει τις μαύρες τρύπες της οικονομίας.

    [10] Ανεργία- Προγράμματα .

    22/08/2001 09:49:29

    Προγράμματα ύψους 35 δισ.δρχ. θα διατεθούν για την καταπολέμηση της ανεργίας και την επαγγελματική κατάρτιση των εργαζομένων. Την προκήρυξη των προγραμμάτων αυτών,που θα υλοποιηθουν μέσω των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης υπέγραψε χθες ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης.

    [11] Απαγόρευση φαρμάκου .

    22/08/2001 09:49:22

    Απαγορεύθηκε η διάθεση του φαρμάκου Λιπομπέι, που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της Χοληστερόλης μετά τη διαπίστωση ότι υπήρξε και στην Ελλάδα περίπτωση θανάτου ενός ηλικιωμένου που έκανε χρήση του φαρμάκου. Πρόκειται για έναν 70χρονο που πέθανε στις 5 Ιουνίου, αλλά ο ΕΟΦ ενημερώθηκε δυο μήνες μετά. Το συγκεκριμένο φάρμακο έχει αποσυρθεί από την παγκόσμια κατανάλωση, καθώς φαίνεται ότι ευθύνεται για το θάνατο συνολικά 54 ατόμων.

    [12] Δίωξη κατά Λιμενικών .

    22/08/2001 09:49:14

    Ενας αξιωματικός και πέντε λιμενοφύλακες, διώκονται πειθαρχικά σύμφωνα με το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενεργήθηκε μετά από καταγγελία, για την κακοποίηση λαθρομεταναστών στις αρχές Ιουνίου στην Κρήτη. Εναντίον των έξι ανδρών του Λιμενικού κινήθηκε ήδη η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου, ενώ η σχετική δικογραφία θα σταλεί εντός των ημερών στον αρμόδιο εισαγγελέα του Ναυτοδικείου της Κρήτης για να εκτιμηθεί και ποινικά η υπόθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 August 2001 - 11:30:31 UTC