Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θεσσαλονίκη-ΠΓΔΜ-ΝΑΤΟ-Αφιξη πολεμικών πλοίων.
  • [02] ΠΡΕΣΠΕΙΑ 2001-Μήνυμα ειρήνης-Ολυμπιακή Εκεχειρία
  • [03] Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κακλαμανάκης στις ιστιοσανίδες
  • [04] Περιοδεία Αβραμόπουλου στα Δωδεκάνησα

  • [01] Θεσσαλονίκη-ΠΓΔΜ-ΝΑΤΟ-Αφιξη πολεμικών πλοίων.

    26/08/2001 19:48:02

    Στη Θεσσαλονίκη κατέπλευσε σήμερα το γαλλικό πολεμικό πλοίο "Σιρόκο", μεταφέροντας οχήματα μεταφοράς προσωπικού για τις ανάγκες της γαλλικής αποστολής στην ΠΓΔΜ.

    Είναι η δεύτερη φορά που το πολεμικό πλοίο καταπλέει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για τις ανάγκες της γαλλικής αποστολής στο Κόσοβο.

    Την Τρίτη αναμένεται ιταλικό πολεμικό που θα μεταφέρει εφόδια για τις ανάγκες της ιταλικής αποστολής.

    [02] ΠΡΕΣΠΕΙΑ 2001-Μήνυμα ειρήνης-Ολυμπιακή Εκεχειρία

    26/08/2001 18:39:02

    Το μήνυμα της ειρήνης και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας απέστειλαν προς τους λαούς της ταραγμένης βαλκανικής αλλά και προς τον υπόλοιπο κόσμο Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές, που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στις Πρέσπες συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις "Πρέσπεια 2001".

    Μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού υπέγραψαν ψήφισμα με το οποίο κάνουν έκκληση για την ειρήνη και ζητούν εκεχειρία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αρχής γενομένης απο τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σόλτ Λέϊκ.

    Με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος και Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας ο Γιώργος Παπανδρέου απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση λέγοντας μεταξύ άλλων οτι "πρέπει να αναβιώσει και πάλι η αρχαία ιδέα της εκεχειρίας σ΄όλο τον κόσμο". Τόνισε πως όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση της Βοσνίας η ιδέα της εκεχειρίας είναι πραγματοποιήσιμη.

    Ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομο χαιρετισμό τόνισε ότι η εκεχειρία δεν είναι αυτοσκοπός καθώς ο στόχος είναι η διαρκής και όχι η στιγμαία ειρήνη. Πρόσθεσε ότι ο πολιτισμός απο πηγή διενέξεων πρέπει να γίνει γέφυρα φιλίας και ειρήνης μεταξύ των λαών.

    Οι εκδηλώσεις "Πρέσπεια 2001" που οργανώνονται από τους βουλευτές του νομού Φλώρινας Γιώργο Λιάννη (ΠΑΣΟΚ) και Νίκο Κορτσάρη (ΝΔ), ολοκληρώνονται σήμερα το βράδυ με μεγάλη συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη στο εθνικό στάδιο της Φλώρινας.

    [03] Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κακλαμανάκης στις ιστιοσανίδες

    26/08/2001 18:34:15

    Παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη φορά, στις ιστιοσανίδες τύπου "Μιστράλ", στέφθηκε ο Νίκος Κακλαμανάκης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Βάρκιζα. Μάλιστα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα, δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί στην τελευταία ιστιοδρομία σήμερα, αφού είχε εξασφαλίσει διαφορά ασφαλείας από τους άλλους αθλητές. Μετά την επιτυχία δεν έκρυψε την ικανοποίησή του και επισήμανε πως θεωρεί σημαντικό, το οτι για 9η συνεχή χρονιά είναι μέσα στην εξάδα ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος.

    [04] Περιοδεία Αβραμόπουλου στα Δωδεκάνησα

    26/08/2001 17:14:20

    Με την επίσκεψή του στη Ρόδο, ολοκλήρωσε σήμερα την περιοδεία του σε νησιά της Δωδεκανήσου, ο πρόεδρος του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Προηγουμένως, ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε διαδοχικά τα νησιά Πάτμο, Λέρο και Κάλυμνο και αύριο το πρωί θα μεταβεί στο Καστελλόριζο για τριήμερες διακοπές.

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα το μεσημέρι στη Ρόδο, ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε τη γνωστή δήλωσή του ότι "τα κόμματα ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους" και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του κόμματός του και την απήχηση που έχει στην ελληνική κοινωνία.

    Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα των ταυτοτήτων και τόνισε ότι "το ζήτημα ξεκίνησε από λανθασμένες κινήσεις της κυβέρνησης, ενώ κάλεσε τις δυο πλευρές να τα βρουν το συντομότερο διότι όπως είπε, δεν υπάρχει η πολυτέλεια να διαταράσσεται η κοινωνική συνοχή".

    Ο πρόεδρος του ΚΕΠ συμφώνησε με τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Κ. Μητσοτάκη για τον Ελ. Βενιζέλο και τους πολιτικούς, μάλιστα δε χαρακτήρισε τον επίτιμο της ΝΔ "ως σπουδαία προσωπικότητα, με μεγάλη εμπειρία στα δημόσια πράγματα.

    Αντίθετα, διέψευσε δημοσιεύματα που τον φέρουν να δήλωσε ότι "ο κ. Καραμανλής δεν πρόκειται να εκλεγεί πρωθυπουργός", ενώ επίσης διέψευσε και σημερινό δημοσίευμα αθηναϊκών εφημερίδων για παραίτηση της υπεύθυνης Τύπου του κόμματός του κ. Ελ. Ρόζεμπεργκ.

    Ειδική αναφορά έκανε και για το νόμο "Καποδίστρια" που τον χαρακτήρισε μια καλή ιδέα που εφαρμόζεται λάθος, με αποτέλεσμα να οδηγείται η ελληνική διοίκηση, σε περιπέτειες και η ελληνική περιφέρεια σε εγκατάλειψη.

    Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν πτώση της δημοτικότητας του κόμματός του. Δεν σχολιάζουμε τις μετρήσεις, είπε ο κ. Αβραμόπουλος. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ο κόσμος μας αγκαλιάζει. Θα μας ακολουθήσουν αν τους πείσουμε".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 August 2001 - 20:30:17 UTC